Sada je: 11 kol 2026, 09:05.

dečki u tajicama

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Re: dečki u tajicama

PostPostao/la medo14 » 19 ožu 2010, 21:19

meni su super dečki sa dužom kosom, slatki i zgodni, ali ovdje gdje ja živim su u debelom manjini :dunno
no, dobro, eto tako mi se čini
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Potica » 19 ožu 2010, 21:29

I ja volim dečke s dugom kosom :mrgreen ali moj sin ne voli dugu kosu sad mu je do uha i već me danima pila da ga vodim na šišanje.
Suknje nikad nije nosio i nije volio špangice u kosi na žalost svojih seka :) . Imao je nalakirane nokte i bebu za igranje, to je faza koju je u jednom trenutko prerasao a da nitko to nije posebno komentirao.
ali jucer je ispalo da bi trebali prestati s tom praksom, da ce mu se druga djeca poceti rugati.

meni isti nije jasan ovaj dio, kako je to "ispalo"?

To su tete u vrtiću komentirale ili djeca?
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la marsovka » 19 ožu 2010, 22:41

Mm stalno kuka kako to nije fer i kako bi on (ljeti npr.) najradje nosio suknju. Mislim da bi sve dao da ima dovoljno hrabrosti i izadje van tako obucen :lol
marsovka
celebrity

PostPostao/la eli » 19 ožu 2010, 22:44

marsovka, bi li prije i epilirao noge?

duga kosica mi je slatka na dečkima, ali kratka je puno praktičnija i nikako zbog izgleda ne bi muškom djetetu puštala kosu dok samo ne zatraži. imam curicu koja ima poludugu do dugu kosu i tako bi je rado ošišala na kratko ali ona se ne da.
eli
Sveta krava

PostPostao/la marsovka » 19 ožu 2010, 22:48

Ma neeee, nebi se on zamarao s tim. Glavno da pirka ispod :mrgreen
marsovka
celebrity

PostPostao/la watani » 19 ožu 2010, 23:16

ivana7997 je napisao/la:ja mislim da njima ako su uvjereni da je ok sto nose suknje ne smeta ruganje. ako im smeta, znaci da nisu sigurni u svoj izbor pa odustanu.

marsovka je napisao/la:Mislim da bi sve dao da ima dovoljno hrabrosti i izadje van tako obucen

evo, mislim da je u ovome poanta.
odgojiti dovoljno samouvjereno dijete, sigurno u sebe i svoje odluke, i onda nema brige.

pitate sto se dogodilo? ma svi su poceli komentirati da nije primjereno da decko nosi suknju. pa me to bacilo u razmisljanje: koliko mu moze naskoditi da ga pocnu zezati zbog toga?
zakljucak: jako mu moze naskoditi. da, djeca znaju biti jako okrutna. ova njegove dobi ne. ali druzi se on i sa onom starijom, i ne treba riskirati sa ovakvim stvarima.

...razmisljam da se ipak preselimo u Skotsku :mrgreen
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Rimaithor » 20 ožu 2010, 08:05

Čini mi se da je duga kosa u današnje vrijeme potpuno prihvatljiva i teško da će postati predmet zafrkavanja što se za tajice i suknje baš i ne može reći.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la newmom » 20 ožu 2010, 16:49

Rimaithor je napisao/la:Čini mi se da je duga kosa u današnje vrijeme potpuno prihvatljiva i teško da će postati predmet zafrkavanja što se za tajice i suknje baš i ne može reći.

potpis...radim u školi(od 1.do 8.r) i duga je kosa kod dečkiju sve više prisutna i na to nitko posebno ne obraća pažnju...kosu i farbaju i daju pramenove :dunno u kućnoj radinosti
tajice i suknje su već druga priča,mislim da one ne bi baš prošle
(meni osobno ne bi smetalo da ih muški nose,ako žele,kad smo mi već "preuzele" hlače,dapače često sam razmišljala o tome kako je u drugim kulturama sasvim normalno da žene nose hlače a muškarci suknje-ne mislim na zapad)
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la ancica » 20 ožu 2010, 17:24

Watani - kod mene je identična situacija sa djecom. Matija silom hoće nositi suknjice i ja mu dopustim po kući. Ali neki dan je urlao ujutro da hoće haljinicu u vrtić, što mu nisam dala.
Hoće nositi i šnalice u kosi.
I govori u ženskom rodu.
I nosi štramplice uvijek zimi.
Sad si me zatekla sa svojim postom - Matija je još mali i ja sam bila uvjerena da će ga proći kad shvati relacije muško-žensko.
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la HoneyB » 20 ožu 2010, 17:48

Watani, ne se sekirati :jadnimi
jedan primjer iz moje kuće:
Nas je bilo troje, sestra i ja -4 godine razlike i buraz 12 godina od mene mlađi, 7 od sestre.
Naravno da je kopirao sve živo, imao je fazu kad je hodao uokolo s nalakiranim noktima, u svim bojama.
Išao je tako i u vrtić, nitko mu se nije rugao, jer je njegov stav bio-to mi je ok.
Onda ga je to prošlo. Pa je kopirao svašta drugo, jednom je cijeli dan nosio higijenski uložak po kući, jer je rekao mami da nije fer što to nama kupuje, a njemu ne i da on valjda zaslužuje jedan da proba. Pa je probao. Sam stavio, veli:znam, vido sam na onim papirićima kak se to stavlja.
I tako je nosio, a onda zaključio da ga to jako žulja u gaćama i da zakaj vas dve to opće nosite, pa skinuo.
I tak još svašta, faza po faza, ko i uvijek.
I kod djece sam to vidjela puno puta, nisu jednom došli u suknjici ili npr s rajfom na glavi i špangicama u vrtić, tu je samo bitan jasan stav odgajatelja......to dođe i prođe.
Bum ti jednom pokazala mog buraza i a i bratića koji je pola djetinjstva govorio u ženskom rodu "piškila sam mama, tresla sam pimpeka i oprala ruke" :mrgreen :dada
A općenito mi se čini da su ti dječaci koji su rasli uz sestre i tako nekako upoznali i žensku stranu života, kasnije postali muškarci koji puno bolje kuže žene.
Nek nosi kaj hoće :zivili
HoneyB
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la franika » 20 ožu 2010, 18:05

hm, meni se cini da decki s duljom kosom nisu rijetkost, i da ne odudaraju uopce

Upravo tako! U Franovom razredu (1. razred) od 11 deckica, njih 7 ili 8 ima poludugu kosicu (ukljucujuci i mog sinka) i premedeni su sa tim zurkama i ama bas nitko im se ne ruga, dapace, curicama jako zapinju za oci! ;) Uz to moj Fran nema teorije da se da posisati, on sebi (a ni meni) nebi bio on bez te svoje duze kose!

A evo vam i Benettona za ovo proljece-ljeto i njihovih klinaca! Ovako nenako izgledaju i ti klinci iz Franovog razreda! Zenskasti?? Po meni, nimalo! Dapace!
http://nuestroshijos.cafeversatil.com/w ... etton3.jpg
Takodjer su sada poceli nositi i koznate ogrlice oko vrata, sa privjeskom lubanje! :mrgreen
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Imge » 20 ožu 2010, 18:29

nemam iskustva sa sminkanjem, nosenjem tajica i suknjica vjerojatno zato sto su obojica muskici pa je to vjerojatno ipak drugacije nego kad imas kombinaciju spola musko - zensko gdje klinci ipak na dnevnoj bazi imaju uz sebe nekog tko tak nesto i inace nosi...

no, zato su moji trenutno obojica u fazi duge kose. a primjecujem takav trend i kod ostalih deckica...
s jedne strane su preslatki :srca i nemam nis protiv te zurke, no, s druge - ne znam kak ce to izgledati sad kad zatopli i kad im pocne bit vruce... :dunno
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la medo14 » 20 ožu 2010, 21:38

franika, ja nisam mislila na tu duljinu kose, meni je to pod normalno. Ja sam mislila na duljinu kose do ramena :dunno
ono, kad s leđa ne možeš ocijeniti da je u pitanju dečko.
Moj dečko često tako ima frizuru, dobro to je prije nego se ošiša tj.nije bio dugo na šišanju i tako.
Kod nas ima samo jedan preslatki dugokosi. U razredu cure nama niti jedan.
Istina, u višim razredima, kad proradi pubertet vidim da je dugokosih dečki stvarno puno, ali to je cool. Ja sam više mislila na ovu mlađu populaciju. No nije važno.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la franika » 20 ožu 2010, 22:34

Ma meni su preslatki i sa tim duljim kosama do ramena ali takve zurke kod deckiju sam vidjela tek u visim razredima, dosta ih tako nosi tamo od 6. razreda navise. Pa i ja i hrpa mojih frendica, kad smo bile klinke, smo padale na takve a vidim da mi i Nika ide u tom smjeru! :lol
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marsovka » 20 ožu 2010, 23:00

piškila sam mama, tresla sam pimpeka i oprala ruke

:rolf joj ovo mi je super
Sad si me sjetila da je i moj brat (inace 4 godine mladji od mene) kad je govorio u zenskom rodu. To je normalno :dada
marsovka
celebrity

PostPostao/la Bellina » 21 ožu 2010, 22:39

Danas sam se sjetila ove teme, sjedimo mi jutros u kvartu na kavici, prolaze tri dečka, od svojih 16-ak godina, i jedan od njih u suknji, a sva tri su kao neki alternativa đir. On je bio u kariranoj suknjici, na faldice, dokoljenke bijele i tenisice. Gore crna majica od trenirke, brada i neka luda zurka. Nitko ga nije čudno gledao, samo se par bakica onako značajno okrenulo, kao da se pitaju jel dobro vide ili su porebambile, a dedeki ništa. Niti itko drugi. Zato dečki, navalite na suknjice :1

edit: tipfeleri :roll
Zadnja izmjena: Bellina; 22 ožu 2010, 10:10; ukupno mijenjano 1 put/a.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la skorpionka » 22 ožu 2010, 07:44

Ja se nicemu ne čudim nakon što je moj vlastiti brat, tada već zagazio u tridesetu, počeo nositi onu dugu suknju kakvu nose skiperi. Ne moram ni pričati kakvu je to sablazan izazvalo u rodnom mi gradu :lol A i nokte je na nogama imao nalakirane u crno. :p

Znači, ni ovi koji su ko mali bili tipično muški (moj brat mene nije kopirao u suknjama i zenskoj odjeci, niti frizurama kad smo bili mali, tu i tamo je trazio da mu se nalakiraju nokti kad bi vidio mene) mogu i pod stare dana promijeniti stajlnig :mrgreen Tako da se neću ničemu čuditi u budućnosti, iako mi je sinak trenutno u fazi da bi s gnušanjem odbio bilo šta što liči na ženskastu robu ili asesoar ;)
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Buhtlica » 22 ožu 2010, 08:48

J. je imao fazu kad je htio lakirati nokte, pa sam mu ih nalakirala i išao je takav u vrtić. komentara nikakvih nije bilo, niti mi je on rekao niti tete. nosio je i špangice neko vrijeme, ali njih samo po doma. i oblačio se u haljine od snjeguljice, trnoružice, ne znam točno koje Z. ima. no i to po doma. da je htio u suknji u vrtić, pustila bih ga. no kod njega je to bilo kako došlo, tako prošlo. :dunno
dužu kosu ima, ovako kao dečki sa slikice koju je franika stavila.
no da, djeca znaju biti okrutna. ali ako dijete ima svoj stav (iako je teško baš govoriti o nekom "stavu" u dobi od 6, 7, 8 godina) i ako si misle "što me briga", onda je sve ok. no ako bi oni htjeli, a drugi ih zezaju, a djeca su osjetljiva i to ih boli, onda nastaje problem.
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la danni » 22 ožu 2010, 09:10

ma nazovite me konzervativnom ali meni isto nije normalno i ne bi podupirala svoje dijete da mi reče da bi on nosio suknju :dunno
a duga kosica mu je savršena, super mu stoji i njemu se sviđa, ne želi je šišati.
a nadam se i da će zadirkivanja od druge zaostale :roll djece u vrtiću prestati :angry
glavno mi je da se Luki ne da i da se ne želi šišati :dada
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la skorpionka » 22 ožu 2010, 11:00

Meni ovo na Franikinom linku uopce nije kategorija duža kosa :lol
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la mimi321 » 22 ožu 2010, 12:20

Moj nije nikad imao volju isprobavat zenske stvari ali je imao eksperimenata u oblacenju na koje nisam utjecala i kako doslo tako proslo. Ma ja bi ga pustila i po cijenu podrugivanja pa nek gradi personality :) .

Evo par prigodnih :mrgreen
http://thesartorialist.blogspot.com/2010/03/are-we-ready-to-discuss-skirt-lengths.html
C. skorpion 2007.
D. vaga 2002
mimi321
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Kris2 » 22 ožu 2010, 12:21

Moj isto ima "dulju kosu " stalno (ovo ko s reklame :mrgreen ), već dva tjedna ga ganjam da ga ošišam jer su mu šiške preduge bile, a on ne želi, da bi mi došao u petak iz škole da mu je učiteljica naredila da se ošiša :lol .
A nisam ga puno, samo sam skratila.
On kaže - mama daj potraži na internetu moderne frizure da odaberem kako ćeš me ošišati :mrgreen (moj bi noso svašta iz estetskih razloga, ali to ipak muškarci ne rade ;) - kad odraste mogu od njega očekivati svakakve modne izričaje - i sad normalono nosi boje - crvena, narančasta ..., jedino roza ne nosi ;) )
Kris2
Danadadila

PostPostao/la TanjaMT » 22 ožu 2010, 12:42

od svih vanjskih oznaka, duga kosa kod djecaka je sigurno u kategoriji najmanje zenstvenoga. kod tinejdzera ili mladica vise ni nalakirani nokti, pocupane obrve ili depiliran pazuh ili prsa vise nisu simbol feminiziranosti. ono na cemu se valjda jos treba raditi jest suknja, ali za to ipak treba jedna doza samopuzdanja koju klinci te dobi rijetko imaju.

sto se tice duge kose, evo jednog egzemplara :) - napominjem da ga curicom znaju nazvati samo u hr :roll , iako sve rjedje priznajem:
http://yfrog.com/0hkosabqj
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la franika » 22 ožu 2010, 14:24

Meni ovo na Franikinom linku uopce nije kategorija duža kosa

E, da samo znas kolikima je!
Ne znam koliko puta nas se znalo desiti (narocito dok je bio manji) da se Franu obracaju ko da je curica, a mali obucen ono ful ko decko i osim duze kosice nema na njemu ama bas nista sta bi moglo NEKE asocirati da bi mogo bit curica. I onda kad im lijepo objasnim da je on decko, a ne cura, obavezno komentar tipa"A sta te mama ne posisa ko musko onda!" Dizu mi tlak ti komentari! Kaj kod nas svi decki moraju izgledati ko da su u vojsci, sa istim frizurama, onak na jeza posisani! A da ne velim da ta, u nekim nasim krajevima, toliko obozavana jez frizura, zapravo malo kome dobro stoji! Mora se stvarno imati lijep oblik glave i lica za tu zurku. Franu to nikako ne stoji.

TanjaMT, super ti je sladak sinko! I tocno znam kaj mislis pod ovim:

napominjem da ga curicom znaju nazvati samo u hr

To kod nas jos iz nekih progovara onaj balkanski mentalit, to govore oni isti koji isto tako misle da je za zenu kuhaca a za muza izlezavanje pred TV-om i buljenje u utakmice sa bocom piva! Ne znam, iz mog iskustva ljudi od kojeg sam dobivala takve komentare za frana, tako mi se cinilo!
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Kris2 » 22 ožu 2010, 14:33

I mog su znali mijenjati za curicu, pa ih on ispravi (ili me onak gurka ispod stola da kaj je ovima :mrgreen ;) )
Međutim, kosa mu je i dalje draga i šišamo je kad mu šiške prerastu.
I sad ga neki dečki zezaju u školi da je curica ( u wc-u), on to ne povezuje s kosom :( , ali ja da ...
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Bellina » 22 ožu 2010, 15:01

A za moju P. su dugo vremena komentari bili da je dečko :roll Jedan muškarac je, unatoč trakici koju je imala oko glave, s mašnicom, na blagajni u dućanu, nazvao je dečkom. Pa jesi slijep ili što?!!! :lol :roll
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la medo14 » 22 ožu 2010, 15:11

Imali smo i mi faze u rozom
Zadnja izmjena: medo14; 24 ruj 2016, 23:07; ukupno mijenjano 2 put/a.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la danni » 22 ožu 2010, 15:16

joj i mog stalno nazivaju curicom....stalno!!!!! :roll
ma ne smeta to meni, nego me strah da njemu ne počne smetat ali nije, on se samo smješka :mrgreen
stavit ću neku sliku da vidim što ćete vi reć :dada
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la viki » 22 ožu 2010, 16:31

- starijem sam lakirala notke kad je htio i nosio je štrample do škole
- mlađi je s negdje godinu i pol tražio da mu vežemo repić, i mene i tete u vrtiću, jer je imao dužu kosu
- htio je ići i na balet u vrtiću, ja sam ga podržala, al me teta pitala: ne bi li on išao radije na sport, na kraju odnosno na početku baleta se ipak predomislio
viki
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la franika » 22 ožu 2010, 20:26

stavit ću neku sliku da vidim što ćete vi reć

Ajde, Danni, stavi bas me zanima! :dada

A evo, ovo je Fran iz faze (kad je imao oko 3 god) kad su ga jako zamjenjivali za curicu! Jel i vama on tada izgledao ko curica?
http://img.photobucket.com/albums/v735/ ... -29035.jpg

A ovako otprilike izgleda sada (malo duza i malo kraca varijanta kose) i jos mu se uvijek zna desit zbog kose da misle da je curica. Vama?
http://img.photobucket.com/albums/v735/ ... r048-1.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v735/ ... _A0142.jpg
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.