Koliko sam samo puta cula pitanje: a sta ti onda uopce jedes?
i ja.

pogotovo zato sto su Hrvati jos uvijek u prehrani toliko usredotoceni na meso kao kljucni dio obroka, da uopce ne mogu pojmiti rucak bez njega, ne mogu si zamisliti sastojke, jela koja bi covjek mogao jesti, a da nisu meso.
Super je sto si sve vise ljudi postavlja pitanje o zdravoj prehrani jer jos uvijek ima jako puno ljudi koji uopce ne povezuju zdravstveno stanje s prehrambenim navikama.
folne je u pravu, ali, po mom misljenju, to nije razlog da se onda i dalje djeca hrane s "poli i monte" kako si rekla...jer jos uvijek ostaje ogroman broj nepravedno zapostavljenih i zdravih namirnica.
ogroman potpis. biras manje od dva zla.
Ja osobno smatram da bi krumpir trebalo jesti u istim kolicinama kao i spek

ok, ja cu krumpir, ti spek i svi sretni.

ali ako moram birati dati djeci Monte ili spek radje cu im dati spek
eh, kad bih se bas nasla pred takvim izborom, onda bi i moja djeca vrlo vjerojatno dobila speka.
No, da sumiram, svi smo mi skloni prenosenju vlastitih navika na djecu, sto svjesno, sto podsvjesno, a dijelom i djeca sama kupe. Pa tako tesko da ce dijete mesoljupca koji voli spek, taj isti spek ne dobiti do desete godine, isto kao sto ce Ivanina djeca primjerice s gustom pojesti jelo koje vecina druge djece na forumu ne bi mogla prepoznati.

Em projiciramo svoje navike, em djeca uce na primjeru. Nista cudno.