to je moj cilj, a ne miješati se u nečiji novčanik
A mi se, htjeli ne htjeli, moramo dotaknuti novčanika (ne tvog
) jer se sve nekako, i opet, zavrti oko njega.Sada je: 11 kol 2026, 05:30.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy
to je moj cilj, a ne miješati se u nečiji novčanik
) jer se sve nekako, i opet, zavrti oko njega.
Mi i dadilju do treće godine držimo fiksnim troškom, ne bih dijete u jaslice dala... i tako. Svatko ima svoju logiku

nela22 je napisao/la:...koja idu sa godinu dana u jaslice, da to znaci da su mi mali da vec imaju obavezu, ustajanje, red, ...
ja mislim da im je bolje jos sa mamom ili sa ocem ili sa bakom ili u svom domu, kreveticu, ...sto naravno masa ljudi ne moze priustiti svom djetetu
...zao mi je djeteta koje od 12 mjeseci probudis u npr.6.20h pa ga oblacis, pa ga stavis u hladan auto ili odvedes pjesice po zimi npr., pa ga dodas u rasplakanom stanju divnoj teti koju nikad nije vidio koja ga ubrzo spusti na pod(cesto ne znaju hodati sa 12 mjeseci), jer ga ne moze drzat cijeli dan ima jos i obaveza a i beba, pa oko njega gazi, trci i puza jos njih 10 ili 20 djece, pa dodjes po njega(nakon nekoliko dana kraceg ostavljanja) u 15.20h a ono vristi na podu i ti se pitas da li je tamo bilo cijelo vrijeme...
nemojte me hvatati za svaku rijec jer sam dala primjer
. Da su postojale privatne, možda, možda bih i pokušala. Tako je došla prva teta. Uostalom, nismo se dobro proveli ni kad je s dvije krenula.
iako sam nekoliko godina imala čisto dobru i odgovornu ženu mogu vam ispričati sto jada vezano uz to. 

Mene smeta kad na naslovnici časopisa za majke vidim naslov - baka, čuvalica ili jaslice - kao dilema ili trilema majke nakon porodiljnog.
Hm,može se priča sagledati sa hrpe aspekata. Žaljenje djece čije mame rade, hm...
eh, da, ja bi rado ostala doma još godinu i pol-srce me boli što za mjesec dana moram ić raditi. A realno-nisam sigurna da je moj ostanak doma bolji za moje dijete-samo da bi sada bio emotivno najlakši, najbezbolniji...

za mjesec dana moram ić raditi.
fakat vrijeme leti ili tuđa djeca brže rastuSlažem se da je tema zanimljiva i ne treba ju širiti

Duga je napisao/la:za mjesec dana moram ić raditi.
već?!
fakat vrijeme leti ili tuđa djeca brže rastu

duga je napisao/la:Zaključak je da, sve mi koje radimo, na bolovanju osjećamo grižnju savjesti.

Ne sve, ali većina da. 

paolla je napisao/la:Svicarska zaposlena mama ima 14 tjedana porodiljnog dopustai nitko je zbog toga ne zali niti se sazalijeva nad djetetom ( osim mene u pocecima, jer mi je bio sok kad sam iz vise nego darezljivog sustava koji je mami osiguravao 12 mjeseci porodiljnog dopusta, dosla u ovaj, nazovi "nehumani", al' sam se i ja navikla kad sam vidjela da je to i svima oko mene normalno). Mame se snalaze na razlicite nacine i biraju manje zlo izmedju jaslica ( koje placaju kao suho zlato) i teta cuvalica. Baka servis je ovdje uglavnom nepoznat pojam ( osim u obiteljima stranaca ).
Imam srecu pa radim u obiteljskoj firmi, ali da imam neki drukciji posao, sasvim sigurno bi mi bilo neugodno cesto traziti bolovanja zbog bolesti djeteta, pogotovo ako bih radila u sredini gdje bi me i inace gledali kroz povecalo, kao strankinju..

Plus, svi koji ne spreme zalihe para u mladoj dobi, će kopat po kontejnerima jer će se, kao što se zna, urušit sistem mirovina.
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.