Sada je: 13 kol 2026, 18:31.

ZIMU SMO PRESKOČILI, VISIBABE TAKOĐER ...(iz dana u dan)

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: ZIMU SMO PRESKOČILI, JOŠ MALO PA VISIBABE (iz dana u dan)

PostPostao/la Dory » 02 tra 2010, 17:42

To bi trebalo biti djetetovo pravo, ali rekli su da budući je u državnoj skrbi, odnosno ne živi s roditeljima - nema pravo na invalidninu - do nedavno nije imao pravo ni na dd - mada je to pravo djeteta - roditelji koji ne skrbe za dijete dobivali su dd za to isto dijete (pa i porodiljni) :dunno :dunno - i tko je sad u toj priči lud???
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 02 tra 2010, 19:41

naletila na forum.hr na ove koji se samorreklamiraju http://www.korneo.hr/Default2.aspx?ID=21
Od njih 3, čula sam samo za jednu jer je radila u Vinogradskoj.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Mammamia » 08 tra 2010, 18:55

Uh, nije me bilo čitavu vječnost pa ne stignem pročitati što ste sve napisale! (Ne mislim samo na ovom topicu, nego općenito na onim temama s gp koje pratim) Ukratko: bili smo na Goljaku, uglavnom ništa novo. Logopedica je jako zadovoljna s njom, kaže da bolje prati, više želje pokazuje da sudjeluje u radu, rekla je da probamo s učenjem slova. Zasad ne vidim rezultate, ali jedva da smo nešto i radili. Odmah poslikje Goljaka smo išli snimati magnetsku. Bojala sam se hoće li spavati, jer imamo loših iskustava s eeg-a. Uspjeli smo snimiti (nalaze bih trebala dobiti sutra), ali su je toliko sedirali (fenobarbiton + još nešto u obliku klizmice čijeg se imena ne sjećam) da je čitav dan povraćala pa smo završili na hitnoj pa u bolnici na infuziji. Pustili su nas doma usred noći (u 2 :roll ), čim je boca iscurila, jer su inače nalazi krvi bili dobri. Mogli su nas bar do jutra ostaviti da odspavamo, ali čemu trošiti riječi na to? Odmah vikend poslije toga smo mm i ja dobili neku virozu s temperaturom pa nam je bilo veselo, ali i to smo preživjeli. Sad smo se vratili u staru rutinu pa nam je lakše. Pusa svima! :kiss
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 09 tra 2010, 07:08

Mammamia, stvarno ste imali ludnicu. Lijepo je da je logopedica primjetila napredak, mali koraci za nas znače puno :kiss . Mi na praznicima još danas, od ponedjeljka ponovno - škola :) .
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 09 tra 2010, 19:37

joj, tako su i Denisa u splitskoj bolnici sedirali da je bio poslije buđenja van sebe i ničega se nije sjećao.
Eto, ovi praznici su mi jako brzo prošli, a i Denisu, on veli da bi još
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Plava » 09 tra 2010, 22:38

evo malo i mene...nekako baš nemam inspiraciju za pisanje...D napreduje na očigled....počeo je puhati u frulu i usnu harmoniku....muzika mu je broj jedan stvar u životu....i oko toga se sve kreće...sada više niti nemogu nabrojati koliko riječi ima...jedne od novih su "jujaj"-juraj prijatelj, teta, toto i atoto-antonio, brat...traži komunikaciju i interakciju od djece i odraslih...jako se voli maziti i grliti...počeo je raditi manje nepodopštine..pokušava biti smiješan...ljuti se i buni na nešto što mu ne odgovara i protestira...jede gotovo svu hranu...čak i kruh sam za sebe....gljive...komadiće mesa...za Uskrs je pojeo komad šunke i tvrdo kuhano jaje i francusku ....obožava svježe zelje na salatu...jako je osjećajan i nježan...ruga se drugoj djeci dok plaču..pa i on glumi da plaće....slaže lego kocke...traži mene da mu složim određene likove od kocki...igra se u pijesku i dodiruje ga rukama...ove zime smo se i grudali...predivan je...emocionalna povezanost sa bratom i sestrom je sve veća i to u obostranom smjeru....
obožava se maziti sa svojim psom..ili ju zove k sebi na trosjed dok ide spavati...ili dođe k njoj na njezin jastuk i tamo sjedne i mazi ju...sad mu jako često kažem onako u hodu podragaj svog psa i on stane i podraga ju...dok ide jest obavezno ju zove da dođe k njemu i uvijek joj nešto dobaci...a ona je pristojna pa ga nikada ne odbije...
a mačak je posebna priča...ujutro u 5 viče "Kiki...tu tu i pokazuje rukom da dođe k njemu i legne kraj njega...
u vrtiću je nevjerojatan...tražio je tete da i on bude reduša i sada je već nekoliko puta bio...voli sve tri tete.....suradnja kod terapeuta je odlična i na vrhuncu...počeo je ponavljati riječi ..ponekad pokušava nametnuti svoju volju u igranju...bira igre i igračke sa kojima se igra...
fizioterapeuta smo promjenili i došla nam je odlićna mlada žena...on izvodi vježbe prema njezinim komandama....nevjerujem svojim očima ali je istina...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 09 tra 2010, 22:43

evo malo i mene...nekako baš nemam inspiraciju za pisanje...D napreduje na očigled....počeo je puhati u frulu i usnu harmoniku....muzika mu je broj jedan stvar u životu....i oko toga se sve kreće...sada više niti nemogu nabrojati koliko riječi ima...jedne od novih su "jujaj"-juraj prijatelj, teta, toto i atoto-antonio, brat...traži komunikaciju i interakciju od djece i odraslih...jako se voli maziti i grliti...počeo je raditi manje nepodopštine..pokušava biti smiješan...ljuti se i buni na nešto što mu ne odgovara i protestira...jede gotovo svu hranu...čak i kruh sam za sebe....gljive...komadiće mesa...za Uskrs je pojeo komad šunke i tvrdo kuhano jaje i francusku ....obožava svježe zelje na salatu...jako je osjećajan i nježan...ruga se drugoj djeci dok plaču..pa i on glumi da plaće....slaže lego kocke...traži mene da mu složim određene likove od kocki...igra se u pijesku i dodiruje ga rukama...ove zime smo se i grudali...predivan je...emocionalna povezanost sa bratom i sestrom je sve veća i to u obostranom smjeru....
obožava se maziti sa svojim psom..ili ju zove k sebi na trosjed dok ide spavati...ili dođe k njoj na njezin jastuk i tamo sjedne i mazi ju...sad mu jako često kažem onako u hodu podragaj svog psa i on stane i podraga ju...dok ide jest obavezno ju zove da dođe k njemu i uvijek joj nešto dobaci...a ona je pristojna pa ga nikada ne odbije...
a mačak je posebna priča...ujutro u 5 viče "Kiki...tu tu i pokazuje rukom da dođe k njemu i legne kraj njega...
u vrtiću je nevjerojatan...tražio je tete da i on bude reduša i sada je već nekoliko puta bio...voli sve tri tete.....suradnja kod terapeuta je odlična i na vrhuncu...počeo je ponavljati riječi ..ponekad pokušava nametnuti svoju volju u igranju...bira igre i igračke sa kojima se igra...
fizioterapeuta smo promjenili i došla nam je odlićna mlada žena...on izvodi vježbe prema njezinim komandama....nevjerujem svojim očima ali je istina...
i da prelazim na SRV od 1.5. već sam počela odlaziti onoliko koliko je domi u vrtiću i mogu vam reči da sam mrtva umorna...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 10 tra 2010, 22:32

Plava, pa sve je to fantastično :joy
da ti je netko pred godinu dvije to ponudio, skakala bi od sreće a ne napisala da nemaš inspiracije :mrgreen
Denisu je jutros bilo loše, nakon ustajanja, glavobolja i nagon za povraćanje, te mu se tresla rukica. Čak nije osjećao nogice, pa je u panici tražio gdje su mu :strah Popodne se zamalo nije ispovratio :shock
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la juhu-juhu » 11 tra 2010, 09:09

Joj djete drago valjda će mu se brzo to smirit bez većih posljedica.Mene takve stvari općenito uzdrmanju, zar nije dovoljno što imaju invaliditet nego uvjek se još hrpa stvari nakalami na to, a valjda to sve nekako ide u paru, ali to je užas da nekažem goru riječ.
Plava to su super vijesti, e kad nešto krene onda koda se klupko samo odmotava i onda ide , kako je super to za čitat :joy
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 11 tra 2010, 11:16

nadicab je napisao/la:Plava, pa sve je to fantastično :joy
da ti je netko pred godinu dvije to ponudio, skakala bi od sreće a ne napisala da nemaš inspiracije :mrgreen
Denisu je jutros bilo loše, nakon ustajanja, glavobolja i nagon za povraćanje, te mu se tresla rukica. Čak nije osjećao nogice, pa je u panici tražio gdje su mu :strah Popodne se zamalo nije ispovratio :shock

da da u pravu si...ali moj manjak inspiracije nije zbog njegovog napredka....on je i razlog zbog kojeg sam to i išla pisati....ali ja sam nekako u sve dubljoj komi..totalno sam bezvoljna...imam strahovito puno obaveza i sve ih je više...imam osjećaj da mi granice izdržljivosti pucaju...totalno sam strgana od umora...pružula sam djeci sve što mogu...ali sam pritom izgubila sebe....

i da žao mi je zbog Denisa...nekako mi se čini da bi to trebalo napokon prestati ili se bar svesti na minimum .....nadam se da vam bude uskoro bolje..
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 11 tra 2010, 15:03

nadicab-nadam se da je D. bolje i da će sutra krenuti u školu...
Plava - potpuno te razumijem, često sam i sama u takvoj situaciji...mada onda i sama sebe krivim jer preuzimam sve obveze na sebe pa i one koje ne bih trebala - jer cura od 15.g. treba znati ispeglati svoju majicu, uzeti si doručak, mm bi isto tako trebao znati gdje mu stoji veš i čarape...kad mi se nakupi onda dreknem i bude reda neko vrijemeklinci bi isto tako trebali znati složiti svi svoje knjige, barem djelomično napisati zadae, znati kad je likovni i tjelesni...a ja kad vidim da su zaboravili nešto jurim za njima, umjesto da ih pustim - naučit će za drugi put...
I ja sam imala osjećaj da sam izgubila sebe, sjećam se da sam rekla kako sam se zaboravila smijati i veseliti - jer sam stalno u žurbi i pod pritiskom da sve zadovoljim i da svi imaju sve na vrijeme i da sve bude kako treba...Odlučila sam si uzeti nekog da mi jednom tjedno popegla i počisti što ja ne stignem, jer hoću imati vremena za djecu...
Usto tako odlučila sam da ću naći vrijeme za sebe i slijedom toga DANAS IDEM U KAZALIŠTE BEZ DJECE - bez mm, samo ja i moje prijateljice (To nisam napravila punih 8 godina)....Djecu će lijepo čuvati mm i starija kćer - zapravo će već svi biti siti i na putu za krevet ....
Svakog tjedna uzet ću vrijeme za sebe, otići na bazen, s prijateljicama na kavu, pročitati knjigu (sram me reći ali ni to nisam dugo napravila, a nekad sam uz knjigu znala dočekati jutro)....
Moraš pronaći ispušni ventil ili nešto što će ti pomoći napuniti baterije....sretno
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la flipper » 11 tra 2010, 17:07

~~~~~~~ vibrice Denisu da mu bude bolje :hug

Plava, to je super, malac grabi naprijed punom parom :joy :joy

Dory je napisao/la:Svakog tjedna uzet ću vrijeme za sebe, otići na bazen, s prijateljicama na kavu, pročitati knjigu (sram me reći ali ni to nisam dugo napravila, a nekad sam uz knjigu znala dočekati jutro)....
Moraš pronaći ispušni ventil ili nešto što će ti pomoći napuniti baterije....sretno

Da, da, treba si nači vremene i za sebe i napraviti nešto što nas veseli... 10 - 15 min., sat ili dva... pola dana , nije bitno ali treba napuniti baterije da imamo snage za dalje i za budučnost jer ovim tempom nemožemo ... nismo mi strojevi ... tko če nam pomoči ako ne sami sebi... ili kava sa prijateljicom, ili izlazak s mužem, ili kučne posjete...druženja... ma bilo što... jer, prema svima smo ljubazni a prema sebi??
I da, još nešto ( tu sam ja na prvom mjestu ) sve mogu sama, netreba mi pomoč :roll ... a ustvari podjeliti s nekim neku obavezu nebi bilo loše... :dada
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 11 tra 2010, 19:02

plava..pa to su krasne vijesti!! :joy bas mi je drago!zvuci odlicno..sjecam se kakav je domi prije bio,kako si pisala a i ono sto sam ga malo upoznala..cini mi se da je jaaako puno napredovao! :srca

dory..super si to odlucila i nemoj sad posustati..stvarno si uzmi svaki tjedan nesto vremena za sebe..ja to radim s vremena na vrijeme i moze se ako se covjek organizira,odnosno ako stvarno mislis na sebe i da je tvoje vrijeme za sebe isto dragocjeno i potrebno..

nadice.. :( :( :kiss
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 12 tra 2010, 19:32

Plava, tvoj D. je fantastično napredovao! :joy :joy :joy A za sebe moraš naći malo vremena, barem jedom tjedno kako Dory kaže. (Znam dijeliti savjete, ali sam i ja sebi zadnja rupa na svirali i često mi se čini da pucam, ali sam počela ponekad učiniti koji sitni gušt za sebe i stvarno pomaže.)

Nadice, :hug Nadam se da će sve to konačno proći. Velika pusa Denisu! :kiss
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 12 tra 2010, 21:42

večeras je jaka glavobolja i treskavica ruke :/
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Mammamia » 13 tra 2010, 09:40

:( :hug
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dory » 13 tra 2010, 12:47

nadicab- :hug , a kako ste sa školom...može li ići ili ostaje doma?
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 13 tra 2010, 14:10

jutros je otvorio oči i rekao "ruka se trese".
poslije je bilo OK.
Već sam luda od brige :/
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 14 tra 2010, 12:32

nadicab je napisao/la:Već sam luda od brige :/
:hug

mi smo jucer imali totalno aktivan dan..od 9-21h..u 9h bili kod fizioterapeuta u dubravi..u 10h na klaviru na srebrnjaku..juri doma u sesvete i kuhaj nes na brzaka u expres-loncu..mobitel zvonio sto puta..javili mi iz natatora da navecer u 19h pocinje plivanje u malom domu,imaju neki novi termin..a ja se vec obukla i nasminkala (nemrem takva na bazen)..pa opet zvoni mob,javljaju iz vrtica Sesvete da u ponedjeljak dodemo na razgovor..u isto to vrijeme hranim i sebe i malog..pa opet zvoni i tako unedogled..jurimo van,kisa pljusti a meni kisobran u suprugovom autu..juri u mali dom u 13.30h na terapije..pa u 16h u puz na didjiridoo..u 17h rucak u puzu (ponijeli sa sobom,naravno)..u 18h orff terapija u puzu..a u 19h bazen u malom domu..ali on se sjetio da treba na wc i to veliku nuzdu obaviti..pa sjedi i sjedi a mi kasnimo na plivanje..dojurimo na bazen i tamo tete stoje i vele ne moze se u svlacionu u cipelama..i svi se izuvaju na hodniku,ostavljamo jakne na stolicama u hodniku..obuvam mu natikace za bazen na stramplice,a ja u najlonkama i nekak jedva obula japanke na najlonke!i kreecemo prema svlacioni..tamo je sve bilo ok dok smo mi prije dolazili dvoje po dvoje sva u svoj termin,samo se djeca presvlacila..ali sad nas je bilo desetak mama u maloj svlacionici u kojoj nema nikakve klupice gdje bi dijete spustila..nema svlacionice tipa da mogu uci iza vrata i presvuci se..eventualno se moze presvuci u wc-u ali nas je deset a wc jedan!a i kud cu s adrianom u meduvremenu dok sam na wc-u kad ganemam gdje spustiti!bio je samo jedan lezaj,onaj za masazu i tu stane dvoje-troje djece i to je to..imaju ormarici ali do njih se ne moze doci jer je taj lezaj ispred!!totalna zavrzlama!ajd nekak sam se presvukla,kolegica pripazila dijete dok sam se ja presvlacila..i ondak smo se svi morali istusirati sa gelom za tusiranje,tam u svlacioni (samo su dva tusa) a tete u provjeravale dal se stvarno svi tusiraju :roll i onda u japankama do bazena..u bazenu sve ok,voda topla,adrian je bio izrazito opusten,bez spazma jer je napokon voda bila topla (sto na mladosti cesto nije slucaj pa je ukocen)..sve vjezbe je super radio,stvarno sam bila odusevljena..ali kad smo izasli van,u svlacioni opet nas vise i sad ja nas obucem..adrianu obucem i strample ali ne mogu mu obuci te mokre natikace a cipele nam vani 20m dalje u hodniku!ja nemrem obuci najlonke kad sam sad ne samo u japankama nego u mokrim japankama!i ostanem bosa!izadem van noseci njega jer je bos i vani rucnikom brisem stopala i obuvam cipele!!mislim da kompliciranije nije moglo biti!zapravo moglo je da je on htio na wc kad sam ga obukla jer ne bi mogao bez cipela! a najgore od svega kaj je danas termin plivanja u malom domu i sve mame budu najnormalnije,pa i ja, dosle u cipelama do tih ormarica u svlacioni! ali ovo jucer je bilo....uh!!! i dosli doma u 21h!
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 14 tra 2010, 17:10

bila si mu u susjedstvu...mogla si doći na kavu.. :)
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 14 tra 2010, 18:07

No, Lu ti si se stvarno dobro namučila, mene izluđuju te organizacijske stvari jer da ja s mojih dvoje to moram izvesti mislim da bi riknula. Zato ni ne idemo na plivanje tamo. Probat ćemo se organizirati za tuhelj bar vikendom.
Nadice, nadam se da je Denis bolje :kiss .
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 14 tra 2010, 19:16

Lu, stvarno si u turbo pogonu!
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dory » 14 tra 2010, 19:40

lu - kako takve stvari naprave zbrku.....nadam se da je danas bilo lakše....
plava - jesi li malo napunila baterije?
nadice - nadam se da je D. bolje
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 14 tra 2010, 19:45

plava,ti si na remizi tam negdje?

ma da,i ja sam si mislila da nitko tam ne bi mogao s kolicima..stvarno treba imati zivaca za sve to..a danas je bilo lakse jer smo na rasporedu imali samo vrtic pa plivanje..s tim da sam isla po njega iz sesveta u dugo selo u vrtic pa u bastijanovu..i tako..

nadice,kako je denis?
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 14 tra 2010, 21:13

Lu...ma ne ja sam ti brijeg do Srebrnjaka...iz dvorišta gdje vi idete na klavir...vidi se moja kuća...hehe...
Dory, hvala što brineš...ali moje se baterije nemogu napuniti....evo od nedjelje navečer nas je pokosila neka crijevna viroza...pa su prvo sinovi pali..za njima ja...noćas sam povračala ko luda i sad vidim da će mm pasti i onda još ostaje kćer za kraj...samo se nadam da ta viroza ne prelazi na pse i mačke jer bi poludila :mrgreen
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 14 tra 2010, 22:52

Denisu se i danas tresla ruka i ujutro i navečer.
Počeo je i lošije i nerazumljivije govoriti :place sve je to povezano, znam. Jučer kada smo radili zadaću nije znao koliko je 14-8, to je nešto što inače rastura :/ a kao za inat imali smo puno zadataka iz matematike za riješiti
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 14 tra 2010, 23:41

nadice.... :( :( :srca :hug ..a sto da ti kazem...toliko truda je ulozeno i onda to tako lako nestane...citam o ovim maticnim stanicama i nekak mi to daje neku nadu da moze biti malo bolje nego sto je,i to realno..(ali gdje uopce skupiti novce...)...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 19 tra 2010, 23:27

ja sam presretna mama ovih zadnjih dana..ako izuzmemo cinjenicu da je napokon uspio srediti pecnicu i sve one prekidace na njoj tako da sad vise ne mogu ni kuhati ni peci (nadamo se da ce tata uspjeti popraviti)...presretna sam jer se neki dan moje dijete prvi put samo presvuklo :joy :joy :joy naravno nakon teske muke,polsatnog cendranja i nadmudrivanja sa tatom prije kupanja..ipak ga je uspio uvjeriti da se moze sam presvuci i da iskoristi svoju lijevu ruku i da mu ne treba pomoc..a ja u kuhinji i samo slusam 'ne mooooogu!pomozi mi!aaaaaaaaaa!' i onda je i meni drugi dan bilo lakse..sam je obuo papuce,i to prvo lijevu (one sto se samo nataknu)..otisao sam do kupaone,sam se skinuo,popiskio i obukao,oprao i obrisao ruke..naravno da je sve to trajalo i trajalo i da sam mu malo pridrzala gornji dio pidamice da se ne popiski po njoj..ali sa vjezbom doci cemo do savrsenstva!! :) :) majicu je sam skinuo..s lijevom rukom primio desni rukav i izvukao ruku..to je ono nevjerojatno!s lijevom rukom je primio desni rukav!i onda si s desnom pomogao izvuci lijevu! wow!to je bio prijelomni trenutak!da shvati da moze ako se potrudi..ma bas sam happy!
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 20 tra 2010, 00:30

:joy :joy :joy
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Dory » 20 tra 2010, 06:19

:joy :joy
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.