Sada je: 18 kol 2026, 21:43.

Borba za leptirica

Za sve koji su u postupku posvajanja, udomljenja. Sve o zakonima, centrima za socijalnu skrb, ali i osobne priče kako smo uspjele. Tu smo da damo potporu i snagu za krenuti dalje do cilja - postati roditelj!

Moderator/ica: ančica28

Re: Borba za leptirica

PostPostao/la rusulica » 16 tra 2010, 14:20

Dory ti to tako lijepo napišeš :srca
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Dalibor » 16 tra 2010, 18:54

Draga Rusulica, slazem se potpuno. To je misao vodilja i tako bi bilo idealno.
Mislim da Vam svima dugujem isprva jednu ispriku, jer sam privatizirao ovaj topic i previse nevaznih informacija uveo u cijelu pricu. Vjerujem da je sad vec daleko prerastao informativni topic i presao u privatnu pricu. Zahvalni smo Vam svi na potpori i nevjerojatno je koliko nam znaci.
Bas zato mi je iznimno tesko reagirati na ovakav post. Imam podijeljene zelje kako bi odgovorio na to pitanje i prvenstveno ne zelim pisati o tome kako su grozni. No, problem je kako Vam prenijeti sto smo mi prosli kroz ove tri godine kad ti dobar dio zivota definiraju ljudi koji ti ne zele dobro.
Tom ujaku, s kojim sam i imao ok odnos prije, nije moguce objasniti sto su njegovi roditelji (zapravo je baka voditelj) radili nama kad nikad nije bio prisutan, jer nikad nije ni bio. Bio je prisutan kad su uspjeli prijetiti smrcu i to je olako zaboravio.
Prijeci cu na stvar: koliko bi oni trebali imati druzenja? kako? Imate li prijedlog? Znaci govorimo o putu od 500km i 140kn cestarine i zelje da oboje imamo tu i tamo koji vikend s njom. Sada imaju vikend kod njih u kuci (koji smo produzili na jos 3h) i cijelodnevni boravak u nasem mjestu.
Izasli smo im ususret kada su je dobili vikend prije sudske odluke, za Bozic kada nisu trebali biti s njom, na Uskrs kad nisu trebali biti s njom. Sad ove godine necu moci biti s njom za Bozic i to ce mi biti vec 2. godina bez nje na meni najdrazi dan u godini. Mi smo u dva mjeseca bili pet puta tamo. Da bi sad ispao monstrum koji jadnim djedu i baki ne da pristup... Mislite da je itko, ikada zatrazio da je vidi? Ne! Nitko, nikada. Ni sad kad dolazi kod njih obitelji NEMA. Nema djece, nema nikog osim zivotinja, jer ionako samo o njima brine kad ide. O cemu mi govorimo? Sto zele? Skrbnistvo? Zar se tako prolazi proces? Dal se omalovazava, prijeti, prati, psuje i vrijeđa? Jel to ja radim? Ako ja mogu pricati o njenom ocu i kakav smo imali odnos i dogodovstine, kad ce poceti slusati o svojoj majci? Kad ce oni biti ta druga strana, a ne prokleta igraonica kojom kupuju naklonost.
Odlucio sam poceti pisati. Kratku pricu. Bit ce objavljena na blogu. Savrseno nevino sa detaljima. Vi prosudite da li bi trebao biti idiot i pustiti ljude opet u iste sobe gdje su prekopavali kroz ladice sa nasim stvarima i slikali? Gdje su 99% vremena brinuli samo kako da nas popljuju? Pa zar svi incidenti nisu bili dovoljni da sud vidi u cemu je problem? Kad su pomislili na leptirica kad su nam zivot pretvorili u kontinuirani pakao koji nije prestao s nesrecom?!
Ne, necu im dati ni blizu domu. Taj leptiricev stan ionako kad se mi iselimo (hvala Bogu dragome govorimo o svega par mjeseci) ici ce u najam, pa opet nece biti u mogucnosti da budu u njemu s njom. Znate da imaju stan u Zg, samo 30min od nas? Mislite da je voze tamo? Ne, nego cvile kako se nalaze s djetetom vani. To je ono sto budi mastu, a ne gle, imam, ali ne dam jer ovako sam veci patnik. A pustanje u iste prostorije gdje ce mi biti jednog dana dijete i leptiric zajedno ne dolazi u obzir. Nikada.
Oprostite ako odudaram od idealnog ponasanja, ali imam kicmu. I nece je oni lomiti. Leptiric ne pati u tom pogledu. Ona pati kad djed i baka popljuju Cookiea (tako zove moju zenu) pa ih ona ispravi, pa kad dođemo po nju svi su pokisli, a leptiric place da hoce kuci.
Hvala ti rusulica sto si izjasnila svoje misljenje. Vjeruj mi sto god rekla saznanjem s ovog foruma je cista istina. Tako ce i ostati. Jednog dana ce se i nas glas cuti. Znate li kako je stresno konstatno sutiti i trpiti sve te ljude i komentare, a ne imati mogucnosti se obraniti?!?! Jel moja, predraga zena to zasluzuje?! Znate koliko sam veceri probdio i proplakao jer kad vidim kakav sam joj zivot priustio, a njena ljubav prema leptiricu i meni je nemjerljiva, i o cemu to ovisi?! Da to je odluka, bas kao i zabrana dolaska u dvoriste. Drzat cu se, jer moja obitelj zasluzuje barem mir. Kriv sam za to i ne bjezim. Zato onda oni bjeze s onakvim scenarijem u emisiji...
Ono u sto smo sigurni je da ce jednog dana kada Leptiric odraste upirati prstom, prozivati i traziti objasnjenje od svih onih koji su sudjelovali u unistavanju njezine intime, u povlacenju njezine nesrece po novinama iz sebicnih razloga koji njoj definitivno nisu koristili, a i trazit ce objasnjenje od onih koji joj zele oduzeti sretno djetinjstvo, koje je izgradeno u njezinoj kuci koju su njezini roditelji zavrsili za nju, i koji su toliko nepravedni prema onima koje voli, kako ona kaze, najvise na svijetu. Tada ce svatko odgovarati za svoje postupke.
Hvala Vam na svemu. Ako imate ikakvog pitanja ili dvojbe, drage volje cu Vam odgovoriti ili preko PM ili ovdje. Imati otvoreno pitanje prema osobama koji su mi toliko dale, ne bi bilo u redu.
Dalibor
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dalibor » 16 tra 2010, 18:57

Eh i da Leptiric nakon ovog procesa mora biti preseljena, onda bi bilo gubitnika. Bila ti to ona i mi. Bili bi njezini prijatelji, njena obitelj koja uziva u svakom danu s njom.
Pardon, na dugom postu. Namjerno je.
Dalibor
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 16 tra 2010, 18:59

dalibore, drž se.

ljude ne poznajem, ali čini mi se da se nisu na pravi način oporavili od gubitka svoje kćeri i sada žele tu rupu popuniti leptirićem, što nije dobro za dijete. dijete treba zdravu obitelj koju joj vi pružate.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Luantaro » 16 tra 2010, 19:04

Dalibore :hug
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Floribunda » 16 tra 2010, 19:48

eli je napisao/la:dalibore, drž se.

ljude ne poznajem, ali čini mi se da se nisu na pravi način oporavili od gubitka svoje kćeri i sada žele tu rupu popuniti leptirićem, što nije dobro za dijete. dijete treba zdravu obitelj koju joj vi pružate.

Ovo potpisujem,i znaj da ste mi cesto u mislima,drzi se... :mah
Mala Flor 2011
Mali Flor 2010
Floribunda
rodila srcem

PostPostao/la srečica18 » 16 tra 2010, 20:50

neznam koliko ti znaći ali činjenica je ko drugom jamu kopa sam u nju upadne nažalost.Djete je najvažnije i nitko i ništa drugo,rodotelji su joj pripremili kuću tu a ne na drugom mjestu i najbolje je da tamo i ostane.Nikakvo napadanje i laži im neće pomoći i ja nekako uvjek optimist vjerujem da pravda pobjeđuje i da netko gore vidi sve.Samo izdržite svi zajedno i mi smo uz Vas :srca :srca :srca
slika
I believe in angels, something good in everything I see
srečica18
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rusulica » 17 tra 2010, 00:00

Drago mi je da si napisao ovakav post i izbacio toliko toga iz sebe jer mi se čini da je dugo kuhalo u tebi.
Nemoj me krivo shvatiti. Uz tebe sam sto posto i zato i razmišljam o vašem problemu s leptirićevom srećom kao prioritetom. Mislim definitivno da bi dijete trebalo biti odgajano u toploj obitelji na koju je navikla i koju vi pružate. Da se beskrajno volite uopće je glupo napominjati.
Samo želim napomenuti da su uza sve nedaće koje vam pruža druga strana oni su ipak njena obitelji, roditelji njene mame koja je dala život za nju (koliko sam čitala svojim ju je tijelom zaštitila) i da leptiriću treba sva ljubav svijeta koju može dobiti. Stoga sam mišljenja da treba biti tolerantan i pomirljiv koliko se god može biti, sve za njenu sreću. U detalje neću ulaziti, to je tvoja osobna stvar ali pokušaj što god možeš da smiriš situaciju.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la ruzicabon » 17 tra 2010, 02:41

Ako sam ja dobro shvatila pricu od pocetka, Dalibor i je bio taj koji je htio rijesiti sve sporazumom, bio za to da do ovoga ni ne dodje i pruzio najbolje moguce leptiricu.
Drago mi je da pises svoju verziju price i mislim da nije losa ni ideja da i u javnost izadjete s drugom stranom medalje.
Nadam se da cete dobiti skrbnistvo sto prije i vjerujem kad sve bude gotovo da ce se i oni vremenom pomiriti s tim a tada bi se tek moglo postici i to da se ponasaju civilizirano kad nema kamera, zbog dobrobiti leptirica.
ja se krećem u krug..odlazim i vraćam se ..
ruzicabon
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Dory » 17 tra 2010, 07:16

Dalibore - a zašto ju vi vozite k njima? Zašto oni ne dođu po nju kad je njihov vikend i ne vrate ju - obično CZSS druženja regulira na takav način - odnosno da onaj koji želi vidjeti dijete dođe i po njega - ako imaju stan u Zg mogu taj vikend provesti i tamo.
Naravno da vas podupirem i da želim da i dalje budete oslonac malenoj i vodilja kroz život.
Ono što se mora napraviti je rez...pronaći način za bolju komunikaciju s drugom stranom...sjesti i pokušati razgovarati bez predbacivanja kojih ima i s jedne i druge strane....jer to dijete nema čvrstu bazu, izgubilo je roditelje i ukoliko ne riješite međusobne razmirice one će se provlačiti kroz cijeli njen život, bit će zbunjena , rastrgana između dvije vatre.
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Liv Tyler » 17 tra 2010, 08:15

eli je napisao/la:ljude ne poznajem, ali čini mi se da se nisu na pravi način oporavili od gubitka svoje kćeri i sada žele tu rupu popuniti leptirićem, što nije dobro za dijete. dijete treba zdravu obitelj koju joj vi pružate.

potpis ko kuća.

srečica18 je napisao/la:Nikakvo napadanje i laži im neće pomoći i ja nekako uvjek optimist vjerujem da pravda pobjeđuje i da netko gore vidi sve.Samo izdržite svi zajedno i mi smo uz Vas

i još jedan.

:srca
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Dalibor » 17 tra 2010, 09:13

Kuha se svake minute. Zaspao sam s ovim, probudim se sa ovim. Tj. leptiric me probudi s pusom na celo.
Idemo po nju zbog susretljivosti. Stvarno. Prije ili kasnije ce djed poluditi sto toliki novci odlaze na putovanja i trazit ce duze periode (neracionalno duge) kako bi smanjili te troskove. Mislim da je i fer da idemo. To i je valjda neki pokazatelj da ih ne izbjegavamo. Uostalom, kad dođemo po nju, kad nas zagrli, krenemo i ona zaspi u svojoj sjedalici, pogledam je tisucu puta do doma sretan sto je s nama i tako spokojno spava. Da imam novce dao bi im i drugi vikend. Iskreno bih! No, uz vrtic, sad i to putovanje koji nije mali trosak, jednostavno ne mogu to priustiti svima nama. Pogotovo kad oni apsolutno s nicim ne pomazu. Mi dobivamo dio od njezine mirovine i to ce odlaziti prvenstveno na te dvije stvari.
Mislim da ce se stvari poceti rjesavati kad oni prihvate ulogu bake i djeda. A to ne znaci pola Leptirica.
Dalibor
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dory » 17 tra 2010, 09:34

Sory - krivo sam shvatila - mislila sam da ju vi i odvozite k baki i djedu i da idete po nju što stvarno ne stoji financijski malo...
Naravno da je za nju najbolje da ostane živjeti uz vas i bez obzira na pritisak koji je sad u medijima vjerujem da će stručne službe to uvidjeti te da ćete i vi i oni nakon što se konačno stavi točka na skrbništvo i nakon što to bude riješena stvar moći sjesti i dogovoriti pravila ponašanja (da prije svega ne bude pred djetetom vrijeđanja druge strane - radilo se o vašoj supruzi ili teti ili ujaku) kako bi dijete moglo rasti imajući ljubav i jednih i drugih bez osjećaja krivnje da će ukoliko je sretna "s onim drugima"povrijedila drugu stranu obitelji.
Važno je da se što prije riješi skrbništvo (po meni je to već trebalo biti riješeno) i da se onda odrede pravila ponašanja i granice do kojih se može ići - i s jedne i s druge strane...
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ivy26 » 22 tra 2010, 13:28

Čitam i teško je kada vidiš da silna ljubav i želja za istim djetetom zasljepljuje sve ostalo što je jedanko bitno.

Nadam se da će ti subjektivni stavovi i možda osobne,sebične želje nestati i razum sviju prevladati za dobrobit djeteta
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la Dalibor » 23 tra 2010, 10:23

Jucer navecer mi je prisla osoba iz cijenjene udruge koja je donekle upoznata sa problematikom procesa i najvaznije, upoznata je sa vjestakinjom koja je radila na drugom vjestacenju. Kako nisam jedini koji prolazi slicno, cinjenica je da ima veliki broj prituzbi na rad Z.K. sa Rebra i da u kombinaciji sa odvjetnicom Lj. M. V. cine "ubojitu" kombinaciju koja sigurno pobjeđuje. Također ima podosta prituzbi na Kukuljevicevu gdje se navodno potpisuju doktori kao ovlasteni vjestaci, iako nisu. Ako trebate vise informacija, slobodno me kontaktirajte na PM.
Ovo nas je ponukalo da pokusamo napraviti nesto da se takve radnje kazne ili barem sprijece. Psiholosku bol i stetu koju je prouzrocila Z.K. mojoj obitelji je nesto sto ne bi pozelio nikome na svijetu.
Dalibor
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ivy26 » 23 tra 2010, 13:10

Poduzmite nešo,bez obzira na savjete o mirovanju i čekanju ...mislim da će to završiti loše po vas ako je istina ovo o ubojitoj kombinaciji.
Pod ne mirovati ne mislim na neke agresivne akcije,ali neka se čuje i vaš glas u pozitivnom kontekstu
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la Liv Tyler » 23 tra 2010, 18:43

Ivy26 je napisao/la:Poduzmite nešo,bez obzira na savjete o mirovanju i čekanju ...mislim da će to završiti loše po vas ako je istina ovo o ubojitoj kombinaciji.
Pod ne mirovati ne mislim na neke agresivne akcije,ali neka se čuje i vaš glas u pozitivnom kontekstu
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Liv Tyler » 23 tra 2010, 18:44

m... pobiglo mi je ...

stavljampotpis na ovo prethodno što je Ivy26 napisala.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Dalibor » 03 svi 2010, 13:33

Drage moje, eto, blizi se i to trece vjestacenje pri kraju. Leptiric je danas bio na svojoj drugoj seansi kod Kocijan-Hercigonje i proslo je ok. Ostalo je samo jos neki grupni sastanak u cetvrtak i trebalo bi biti gotovo.

Mogu samo reci da nakon ovog, vjerujem da ce sve biti ok i kad vidim kako je ona obrađivala slucaj, a kako ove na Rebru, mogu samo pohvaliti pristup i iskrenu brigu za leptiricem. Najiskrenije. Bez obzira kakav ishod bio, ovo je bilo ok. Zivi bili pa vidjeli.

Vecerina, ako vec nije, bi trebala podnijeti prijavu zbog emisije "Proces", a isto bi trebalo snaci i "drugu stranu". To je neki korak i pomak, zar ne?!
Zena i ja razmisljamo kako da povecamo vrijeme leptirica kod njih, a da ne smeta njenoj rutini, vrticu i sl. Vjerojatno cemo predloziti dan ranije (petak popodne) pa do nedjelje navecer. Ako ce inzistirati na jos jednom takvom vikendu, ne vjerujem da cemo pristati da mi sudjelujemo u troskovima.
Dalibor
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Beppa Joseph » 03 svi 2010, 13:58

Sve se dobro odvija :proljece

Jako mi je lijepo čitati koliko vam je stalo do ishoda koji će biti najbolji za leptirića, u tome se vidi prava roditeljska ljubav, a to je jedino što djevojčici treba.
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la Dalibor » 17 svi 2010, 19:42

Nazvala nas je vjezbenica i obznanila da su stigli nalazi........ Preporuka je da se skrbnistvo dodjeli mojoj predivnoj zeni i meni!!!!!!!!! :joy :joy :joy :joy :joy
Nalaz je od preko 30 stranica, pa nam ga nisu poslali. Između ostalog su rekli da je Leptiric najprivrzeniji nama. Zenica sutra odlazi iskopirati i vidjet cu sve detalje.
Veceras slavimo!
Dalibor
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Tina » 17 svi 2010, 20:41

Bravo! Je l' to to!? Je l' to sad gotovo?
Tina
hub guru

PostPostao/la Beppa Joseph » 17 svi 2010, 20:45

Bravo, bravo. :srca :srca

Jako sam sretna zbog vas. Slavite i uživajte sa svojim leptirićem i mrvicom u trbuhu :proljece
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la Luantaro » 17 svi 2010, 21:00

super! :proljece
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Arkana10 » 17 svi 2010, 21:45

BRavo, uzivajte sada :joy
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la ivancica » 17 svi 2010, 21:57

Danas baš nekakav bzvz dan i bzvz vijesti ... i napokon nešto dobro !

:joy bravo, iskrene čestitke :joy
slika slika
ivancica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la danijela81 » 17 svi 2010, 22:52

:joy :joy :joy
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la sunce » 17 svi 2010, 23:11

super! :joy
MATIJA 99
VIKTOR 04
sunce
Stalno sam tu
Stalno sam tu