Postao/la Dalibor » 16 tra 2010, 18:54
Draga Rusulica, slazem se potpuno. To je misao vodilja i tako bi bilo idealno.
Mislim da Vam svima dugujem isprva jednu ispriku, jer sam privatizirao ovaj topic i previse nevaznih informacija uveo u cijelu pricu. Vjerujem da je sad vec daleko prerastao informativni topic i presao u privatnu pricu. Zahvalni smo Vam svi na potpori i nevjerojatno je koliko nam znaci.
Bas zato mi je iznimno tesko reagirati na ovakav post. Imam podijeljene zelje kako bi odgovorio na to pitanje i prvenstveno ne zelim pisati o tome kako su grozni. No, problem je kako Vam prenijeti sto smo mi prosli kroz ove tri godine kad ti dobar dio zivota definiraju ljudi koji ti ne zele dobro.
Tom ujaku, s kojim sam i imao ok odnos prije, nije moguce objasniti sto su njegovi roditelji (zapravo je baka voditelj) radili nama kad nikad nije bio prisutan, jer nikad nije ni bio. Bio je prisutan kad su uspjeli prijetiti smrcu i to je olako zaboravio.
Prijeci cu na stvar: koliko bi oni trebali imati druzenja? kako? Imate li prijedlog? Znaci govorimo o putu od 500km i 140kn cestarine i zelje da oboje imamo tu i tamo koji vikend s njom. Sada imaju vikend kod njih u kuci (koji smo produzili na jos 3h) i cijelodnevni boravak u nasem mjestu.
Izasli smo im ususret kada su je dobili vikend prije sudske odluke, za Bozic kada nisu trebali biti s njom, na Uskrs kad nisu trebali biti s njom. Sad ove godine necu moci biti s njom za Bozic i to ce mi biti vec 2. godina bez nje na meni najdrazi dan u godini. Mi smo u dva mjeseca bili pet puta tamo. Da bi sad ispao monstrum koji jadnim djedu i baki ne da pristup... Mislite da je itko, ikada zatrazio da je vidi? Ne! Nitko, nikada. Ni sad kad dolazi kod njih obitelji NEMA. Nema djece, nema nikog osim zivotinja, jer ionako samo o njima brine kad ide. O cemu mi govorimo? Sto zele? Skrbnistvo? Zar se tako prolazi proces? Dal se omalovazava, prijeti, prati, psuje i vrijeđa? Jel to ja radim? Ako ja mogu pricati o njenom ocu i kakav smo imali odnos i dogodovstine, kad ce poceti slusati o svojoj majci? Kad ce oni biti ta druga strana, a ne prokleta igraonica kojom kupuju naklonost.
Odlucio sam poceti pisati. Kratku pricu. Bit ce objavljena na blogu. Savrseno nevino sa detaljima. Vi prosudite da li bi trebao biti idiot i pustiti ljude opet u iste sobe gdje su prekopavali kroz ladice sa nasim stvarima i slikali? Gdje su 99% vremena brinuli samo kako da nas popljuju? Pa zar svi incidenti nisu bili dovoljni da sud vidi u cemu je problem? Kad su pomislili na leptirica kad su nam zivot pretvorili u kontinuirani pakao koji nije prestao s nesrecom?!
Ne, necu im dati ni blizu domu. Taj leptiricev stan ionako kad se mi iselimo (hvala Bogu dragome govorimo o svega par mjeseci) ici ce u najam, pa opet nece biti u mogucnosti da budu u njemu s njom. Znate da imaju stan u Zg, samo 30min od nas? Mislite da je voze tamo? Ne, nego cvile kako se nalaze s djetetom vani. To je ono sto budi mastu, a ne gle, imam, ali ne dam jer ovako sam veci patnik. A pustanje u iste prostorije gdje ce mi biti jednog dana dijete i leptiric zajedno ne dolazi u obzir. Nikada.
Oprostite ako odudaram od idealnog ponasanja, ali imam kicmu. I nece je oni lomiti. Leptiric ne pati u tom pogledu. Ona pati kad djed i baka popljuju Cookiea (tako zove moju zenu) pa ih ona ispravi, pa kad dođemo po nju svi su pokisli, a leptiric place da hoce kuci.
Hvala ti rusulica sto si izjasnila svoje misljenje. Vjeruj mi sto god rekla saznanjem s ovog foruma je cista istina. Tako ce i ostati. Jednog dana ce se i nas glas cuti. Znate li kako je stresno konstatno sutiti i trpiti sve te ljude i komentare, a ne imati mogucnosti se obraniti?!?! Jel moja, predraga zena to zasluzuje?! Znate koliko sam veceri probdio i proplakao jer kad vidim kakav sam joj zivot priustio, a njena ljubav prema leptiricu i meni je nemjerljiva, i o cemu to ovisi?! Da to je odluka, bas kao i zabrana dolaska u dvoriste. Drzat cu se, jer moja obitelj zasluzuje barem mir. Kriv sam za to i ne bjezim. Zato onda oni bjeze s onakvim scenarijem u emisiji...
Ono u sto smo sigurni je da ce jednog dana kada Leptiric odraste upirati prstom, prozivati i traziti objasnjenje od svih onih koji su sudjelovali u unistavanju njezine intime, u povlacenju njezine nesrece po novinama iz sebicnih razloga koji njoj definitivno nisu koristili, a i trazit ce objasnjenje od onih koji joj zele oduzeti sretno djetinjstvo, koje je izgradeno u njezinoj kuci koju su njezini roditelji zavrsili za nju, i koji su toliko nepravedni prema onima koje voli, kako ona kaze, najvise na svijetu. Tada ce svatko odgovarati za svoje postupke.
Hvala Vam na svemu. Ako imate ikakvog pitanja ili dvojbe, drage volje cu Vam odgovoriti ili preko PM ili ovdje. Imati otvoreno pitanje prema osobama koji su mi toliko dale, ne bi bilo u redu.