Sada je: 11 kol 2026, 04:24.

djecaci ili djevojcice, s kim je "lakse"

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Re: djecaci ili djevojcice, s kim je "lakse"

PostPostao/la maslina » 15 tra 2010, 21:24

eli je napisao/la:...sve dok ne ideš praviti dijete zato što želiš baš određeni spol.

a nažalost ima i toga.
maslina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamin slatkiš » 15 tra 2010, 21:25

ma naravno da svi mi imamo neke svoje zelje vezane za spol djeteta i to sve,ali takoder nam je zdravlje na 1 mjestu a tek onda spol... :proljece
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la danni » 16 tra 2010, 11:04

pa naravno.
ja sam oba puta bila jako tužna što nisam nijednom dobila curicu.
znam da je to manje važno, ali jednostavno nisam mogla protiv sebe.
a naravno da mi je bilo najvažnije da je zdravo dijete.
a znam i ja takvih slučajeva.... :roll
prijateljica mi bila trudna, i sretne ju susjeda-neka baba i pitaju: što nosiš?
kaže ona: curu.
a kaže baba: a šta ćeš, nema veze....
mislim :angry
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 16 tra 2010, 11:06

:lol
Pa ja bih joj tako i uzvratila "A znate, *ebiga, mislili smo da je damo posvojiti, al' sta ces, mozda s drugim bude vise srece..."
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la danni » 16 tra 2010, 11:08

sva sreća pa sad nosi muško :lol :lol :lol
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ronin » 16 tra 2010, 16:14

kad sam bila trudna s prvim djetetom,bilo mi je svejedno kojeg će spola biti.
s moje strane u obitelji bile su cure pa je bila simpa promjena muškić.

drugo sam već priželjkivala curicu,no osjećala sam da je dečko

a užasno sam željela kćer,i dugo smo je pokušavali doboto,za razliku od dečkiju,trebalo nam je dvije godine.
ja sam od prvog trena znala da je kćer...koliko smo je čekali,znali smo kako ćemo je znzvati,UZV je samo potvrdio ono što sam osjećala.

toliko o željama.
što se tiče je li lakše s curicama ili dečkima,rekla bih da je s curicama lakše dok su manje,s dečkima teže(ipak umara ta njihova testosteronska energija,štogod rekli),a kasnije obrnuto.

dati ću primjer mog prvašića...kad sam čekajući na informacijama popričala s nekim curicama i vidjela kako razmišljaju,kakvi su im odnosi,ostala sam paf.kod muškića je sve tako.jednostavno.pravocrtno.
natjeravati će loptu do besvijesti i izderati sva koljena,pa sutra ispočetka,ali na moja pitanja i potpitanja odgovara s "dobro" "aha" "OK" i sl

a kao dijete je bio hmmm kak da se izrazim eufemizmom...teško odgojivo dijete. :mrgreen
sad je odlikaš,baš dobar dječak.
stvarno vrijeme mijenja djecu.
:/
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013

Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!

PostPostao/la yra » 18 tra 2010, 15:09

Kod nas je slična situacija kao i kod Ronin, mogla bih potpisati cijeli post.
Nadam se da će se i ovaj moj prvijenac malkice uozbiljiti kada krene u školu!

S obzirom da je T. moje treće dijete čini mi se da je s curama lakše, no tu uvijek veliku ulogu igra i karakter djeteta.
M. je bio komplicirana beba, a sada je s njime sve jednostavno.
N. je jako teškog karaktera, imam osjećaj da s njime stalno moram "hodati po jajima".
Sa T. mi je sve kao pjesma, bez nekih većih oscilacija.
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
http://il.youtube.com/watch?v=Rr39eyEVWr0
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la JTS » 20 tra 2010, 16:22

eh...okolina... :roll ne trab se obazirati na komentare..tako su i meni nakon prvog sina "e sad bi bilo idealno da je curica, jel da ?"....reko samo nek je zivo i zdravo :roll
da ne spominjem price " decko ode, rijetko sad neki odvede snahu doma, tko ce brinuti o tebi i mm kad ostarite ??...kcer bi vas do udaje pazila, pomagala, ..."... :angry dobijem proljev od tih prica...eh...
ne znam kako je s curicom, decki su mi dosta emotivni, traze puuuuuuno paznje, osjetljivi i sl...neke cure koje sam vidjela su dosta samozive, ostre, mama im je konkurencija vec s 4 godine...
no opet sve to ovisi od djeteta do djeteta...i od roditelja do roditelja..kako to sve dozivi ;)
moje najdraze Teo- 16.october 2001
moje najdraze Nino - 1.may 2008
JTS
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MAJA Skopje » 20 tra 2010, 17:34

Ja sam izgleda jedno zensko je volelo da dobije sina. Nikad ama bas nikad prije toga nisam pozelela curicu. Ama bas sam zelela musko.
Sad kad bih se odlucila imat drugo djete. Zelela bih da bude razlicito. Znaci moze proc i cura.
Mada licno mislim da se decki vise maze i ,,slabiji'' su pol. Ono o zenama je cista zabluda. I mislim da tako ostaje cjeli zivot. :lol
S kim je lakse nemam pojma. Al mi jako interesantno citat cure koje imaju vise djece i kako pisu o razlicitim karakterima nezavisno dali su muski ili zenski.
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ivy26 » 23 tra 2010, 11:45

Ja mislim da ima ova dilema najviše veze sa karakterom,a onda sa spolom,
Gledam moje,dama je uvijek bila nježniji tip,savjesnija,ali i isto tako nikada nije na prvu ulazila u društvo,nego malo snimala.Malac je zvrk na n-tu,otvoren,odmah sklapa prijateljstvo,u jurnjavi od 0-24,ali se isto tako jako voli maziti i pažljiv je prema seki,često iskazuje joj ljubav.

E sada kada dođe pubertet,zetovi i snahe..... mislim da većina žena više vodi brigu o roditeljima,u smislu češće navrati u prolazu,nazove,sluša o njihovim tegobama...i sl.Naravno ne treba generalizirati,ali gledajući i sebe i brata,ja sam bila zvrk,ali opet znala sam do koje granice,a kako kaže moja mama ..brat joj je ipak sa svojim anegdotama i dogodovštinama skratio život za par godinica ;)

Ne vezano za temu Škorpi sviša mi se slikica iz avatara :dada
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

Prethodna

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.