Sada je: 13 kol 2026, 12:43.
Moderator/ica: nadicab

. Troje djece i svi odreda doktori, opasna je žena naša profa! Moram reći mojoj majci pa da vidi kaj je uspješan roditelj
.

dok je puzao. guza na stranu i sjeo malo. ruke predaleko od tijela, no dobro. vidi se na filmiće koje sam stavila na par mjesta da bi mogao uskoro ali nikako to uskoro. no evo, danas 

.
. Ovo sto sam ga ja ispitivala njega uglavnom nista previse ne brine, sve je to po njemu samo znak nezrelosti i ispravit ce se samo od sebe, samo neka puze sto vise, a sto manje se dize i da mu stavljam stalno neke prepreke, da vjezbamo posjedanje iz lezeceg jer tako jaca trbusnjake, zatim iskorake, klececi hod... Kad sam ja inzistirala na tome da mu desna nogica bjezi i da on ipak vec puze 2 mjeseca a nogica i dalje bjezi, rekao mi je da ako ja aludiram na hemiparezu, da to nema nikakve veze s tim i da ne mogu svi puzati niti hodati jednako, da svatko ima neki svoj stil
. A ja ne znam niti sto je to hemipareza, osim sto sam tu od vas skuzila da to nije dobro. Skuzio je jos jedino da na desnoj sakici povremeno preklopi prstice i sad kad gledam stvarno to stalno radi, a ja koncentrirana na lijevu ruku jer je ta bila problematicna, desnu nisam niti skuzila
. Uglavnom to da mu popravim kad vidim. Hipertonija se uopce ne spominje, nego da je tonus blaze fluktuirajuce hipoton
. Dijagnoza mu je dystoni s blazom asimetrijom i hipotonijom.
, ali sam se ja fino nabila pa sad uopce ne mogu puzati za njim jer me koljeno rastura. To se sve nikako ne slaze s tim da ne forsiramo vertikalizaciju i poticemo kvalitetno puzanje, ali budemo probali koliko mozemo 

Divota mi je vidjeti kako mu nogice lijepo stoje dok puzi, a i ne cini mi se uopce siroko. On to sve lijepo polako a ne sve u nekoj zurbi kao moj
. Jedino sto sam primjetila, a ne znam je li to dobro ili ne, a to je da se kad puze cesto odgurne i sa prestima desne noge 

puno mi znače. i ja sam uočila nogicu kako je grči dok sjedi , mislila sam to spomenut sutra na vježbama. bez brige za jastuke, ne stavljam ih oko njega za potporu već su jastuci uz zid jer me strah kako je njegov kutak okružen zidovima da ne zvekne glavom o zid kad se digne na koljena ili kad se okreće. naime, onaj babygym imamo već dugo i bio pored golog zida pa je tin dok je bio još samo na leđima zveknuo glavom dok se pokušavao okrenuti da ga dohvati.
maminmačak i ja sam vidjela to podizanje, to radi kad je ljut i rečeno mi je da to spriječavam pod obavezno. sad ti je nalaz skoro kao naš

. I sad kad mi netko kaze da su bebe i da nis ne kuze 
.

) došo je do zaključka da ima upalu desnog uha. Pa kud još i to.

. Probaj se iskljuciti iz takvih komentara i vozi svoj put.
.
).
), ali evo, proci ce uskoro, mozda jos samo ovu noc.
. I da, pa kud jos i upala uha.

moram to nekako uskladiti, samo još moram vidjeti kako. spavanje mi je manje bitno (eto, sad kad sam to napisala istina.roka470 je napisao/la:puno pedijatara nema pojma o neurološkom razvoju djeteta, a to bi trebali imati u malom prstu
Mi smo dobro, Jelena puže uopće ne mogu skužiti da li je sad ta nogica dobro ili nije . Kad ju taknem, protest, baca se na pod, lupa nogama, mala si je uvrtila da je velika i da sve može sama. Moram zvati fizio da dođe doma i vidi, ako ima kaj za popravljat da popravljam.
. Bas ne znam sto cu s tom nogicom ako se samo ne popravi
. Kad se digne onda mi je puno lakse ispravljati nogice i tu se ne buni, ali opet sad bi ga valjda trebala spustati
. Vidim jedino da kad stane zna stati sa skroz ravnim nogicama, ali ih onda rasiri. Valjda je to neki napredak. Uspijemo jedino malo vjezbati iskorak a da se ne ustane, jedno 3x dnevno po 5 minuta. Uz namjestaj trci na desnu stranu, a na lijevu puno sporije. Nikako mi nije jasno kako je on od djeteta koji je zanemarivao lijevu rukicu postao dijete kojem je sad desna strana problematicna
Ja sam neka luda mama koja jedva ceka vjezbe.
nevenera je napisao/la:bi ja rado al control freak u meni nije za to
MaminMacak je napisao/la: rekao je da je puno bolje da je tako nego da je uvijek ista strana
. Tako je i kod Jelene, bilo je problema s osloncem na desnu ruku, sada lijeva noga šteka. Bolje nego da se isti loš obrazac ponavlja na istoj strani. Pa super ako se digne na ravne noge, samo ti ravnaj i dalje. Sve se to upiše u male mozgiće, ali treba vremena da se izgradi vijuga, onda samo zabljesnu odjednom. Eto ti moje Jelene, muku mučili, a onda digla se na ruke, za 10 dana u četveronožni, i za 7 dana posjedanje i puzanje u pola sata. Kaže dr. Polovina da je obično kvrgavo to podizanje i prohodavanje, ali kada im sjedne, da onda dobro ide, i ne bu više Toma krive hodil. 

.
! Lijepo profeštajte i hoćemo bar snimku torte!
Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.