Sada je: 13 kol 2026, 11:40.

VJEŽBAČI 2010 - II

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: VJEŽBAČI 2010 - II

PostPostao/la roka470 » 16 tra 2010, 22:40

Postoje dvije dr. P , i obje su licencirani Vojta terapeuti. Najmlađa sestra Tajana, isto fizijatrica, je završila Vojtu. Ma bude dr. nekako organizirao terapiju, ide to njemu, mi još 10.5 idemo na Vojtu. baš sam ga htjela pitati tko će raditi poslje, ali sam zaboravila. Bez brige, nije ovo A. prva, nego četvrta trudnoća, pa su funkcionirali.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Fantasy » 16 tra 2010, 23:15

Uuuu, opasna familija! Nema straha za budućnost poliklinike, znači :bis . Troje djece i svi odreda doktori, opasna je žena naša profa! Moram reći mojoj majci pa da vidi kaj je uspješan roditelj :rolf.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la UNA&TIN » 17 tra 2010, 20:10

Una je svoje odkozlala sad Tin ima kozice...šmrc... :temp

Nema temepraturu ali čini mi se da je lagano nervozan. I dalje super stoji ali svaka dva sata spava po pola sata...užas....

Roka zajedno nam je pala stjena sa srca kaj se tiče porodiljnog. A jesi dobila kakav odgovr sa HZMO-a za onu naknadu?
Bubica 2006
Mišek 2009
UNA&TIN
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la roka470 » 17 tra 2010, 21:40

Una i Tin jadni Tinča, baš ga ne puštaju boleštine. Drži nam se. Meni je još prije mj. dana stiglo iz mirovinskog da moram donjeti potvrdu o plaći, koju nisam priložila, kad je tamo pisalo da ako se predaje zahtjev za djecu s oštećenjem zdravlja -netreba potvrda o plaći. Poslat ću im ovo rješenje koje sam dobila, i nazvat i pitati da li ta potvrda treba, da ju mogu izvaditi.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 17 tra 2010, 21:42

una&tin - kozice su teške, ali bolje je sad nego kasnije, iako nikad nije dobro vrijeme za njih. :hug

ja sam presretna jer se tin danas sam posjeo, više puta- tako da nisam umislila :lol dok je puzao. guza na stranu i sjeo malo. ruke predaleko od tijela, no dobro. vidi se na filmiće koje sam stavila na par mjesta da bi mogao uskoro ali nikako to uskoro. no evo, danas :joy
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la roka470 » 17 tra 2010, 21:49

Ma bravo, BRAVOOOO za našeg Tina !!!! :joy :joy :joy

Idem sad filmiće pogledati, pa se vratim. Jupiiiii :srca
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la roka470 » 17 tra 2010, 22:11

Nevenera, pa super ti je Tin. Jako lijepo puže, dobro drži nogice i stopala. Isto kada je na koljenima lijepo sjedi na potkoljenicama, opet stopala pravilno okrenuta, nema w sjeda, ono kada ti ode malo široko skupi mu noge. Dobro se i podiže na koljena, vidim voli kablove , kao i Jelena. No malo su mu obla leđa dok sjedi. Sad kad se sam posjeo pusti ga neka on odlučuje koliko će sjediti, nemoj ga ti stavljati. I probaj ga malo bocnuti po lumbalnoj kralješnici ( križima) da se uspravi prema gore. U početku je dozvoljeno da sjede s oblim leđima, ali svejedno ga tjeraj da ravno sjedi. Kako sam ti rekla ne stavljaj jastuke i naslone iza njega jer će se samo nasloniti i pasivno sjediti. Kad vidiš da onako polusavine desnu nogicu ravnaj ju, jer ti se tada i malo savine to stopalo, kada je ispružena stopalo stoji dobro. Ako skroz savine nogu u kuku i koljenu a drugu ispruži tako smije sjediti, ali ovako polusavinutu ravnaj. Gledaj malo idućih dana da li se posjeda podjednako u obje strane, ako jednu preferira, ti vježbaj posjedanje u drugu. Smije to u početku biti nespretno. I opusti se, dijete ti je stvarno super.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la roka470 » 17 tra 2010, 22:18

Malo sam špijunirala , Nevenera sretan ti rođendan. Tin ti je poklonio prekrasan poklon. :buket
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaminMacak » 17 tra 2010, 22:52

Una&Tin, bas mi je zao za kozice, no dobro je da i ti nisi dobila s njim :hug.
Meni ih je H imala s 10 mjeseci i bilo je katastrofa, 3 noci i 3 dana nije uopce spavala.
Kazu da su obicno nezgodne prije godinu dana, ali vi ste vec jako blizu toj granici :)

Bravo za Tinovo posjedanje, zna on kako ce bez novca kupiti najljepsi poklon mami za rodjendan :srca

Samo da vam ukratko uzvjestim kako je bilo na nasem pregledu kod Zucka, on je uglavnom super zadovoljan s njim, ja kao ne trebam brinuti :/ . Ovo sto sam ga ja ispitivala njega uglavnom nista previse ne brine, sve je to po njemu samo znak nezrelosti i ispravit ce se samo od sebe, samo neka puze sto vise, a sto manje se dize i da mu stavljam stalno neke prepreke, da vjezbamo posjedanje iz lezeceg jer tako jaca trbusnjake, zatim iskorake, klececi hod... Kad sam ja inzistirala na tome da mu desna nogica bjezi i da on ipak vec puze 2 mjeseca a nogica i dalje bjezi, rekao mi je da ako ja aludiram na hemiparezu, da to nema nikakve veze s tim i da ne mogu svi puzati niti hodati jednako, da svatko ima neki svoj stil :lol . A ja ne znam niti sto je to hemipareza, osim sto sam tu od vas skuzila da to nije dobro. Skuzio je jos jedino da na desnoj sakici povremeno preklopi prstice i sad kad gledam stvarno to stalno radi, a ja koncentrirana na lijevu ruku jer je ta bila problematicna, desnu nisam niti skuzila :ne. Uglavnom to da mu popravim kad vidim. Hipertonija se uopce ne spominje, nego da je tonus blaze fluktuirajuce hipoton :conf. Dijagnoza mu je dystoni s blazom asimetrijom i hipotonijom.

Pitala sam i za skliske laminate i da li bi trebali staviti tapison da nebi uhvatio krivi obrazac. Trebali ste vidjeti njegovu facu "kakav tapison?", kaze da se tako ne hvata krivi obrazac i da ce on puzati usko kad za to dodje vrijeme, sad ne znam tocno njegove rijeci, ali tako nesto je rekao.

I tako danas fino moje dijete pocelo hodati uz kauc tako da je u 5 sekundi s jednog ruba kauca do drugog, a ja sam pala s njim u rukama i srecom zastitila sam mu rukom glavicu da s njom ne udari u beton :strah , ali sam se ja fino nabila pa sad uopce ne mogu puzati za njim jer me koljeno rastura. To se sve nikako ne slaze s tim da ne forsiramo vertikalizaciju i poticemo kvalitetno puzanje, ali budemo probali koliko mozemo :mase

Idem sad vidjeti Tina
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MaminMacak » 17 tra 2010, 23:28

Super je Tin, vidim da mu se i lijeva nogica trza u jednom trenu kad je na koljenima, brzo ce on i u iskorak pa ces imati problema kao mi :) Divota mi je vidjeti kako mu nogice lijepo stoje dok puzi, a i ne cini mi se uopce siroko. On to sve lijepo polako a ne sve u nekoj zurbi kao moj :ne. Jedino sto sam primjetila, a ne znam je li to dobro ili ne, a to je da se kad puze cesto odgurne i sa prestima desne noge :dunno
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la roka470 » 18 tra 2010, 21:39

Mamin mačak ajde opusti se. Nemoj zbrajati 1 plus 1 u medicini, zaključila si da nisu uvijek 2. Ispravljaj to stopalo što više možeš, i rukicu, i ostalo kako ti je Žučko rekao. Da je u pitanju kakav hemiparetični obrazac, pa reagirali bi. hemipareza je slabost ruke i noge ili lijeve ili desne strane, dipareza je slabost obje noge, rijetko su zahvaćene samo obje ruke. Tripareza je slabost tri ekstremiteta, a tetrapareza sva četiri ekstremiteta. Ali nemoj se time opterećivati, dijagnozama, nalazima. Jer u fazi si da najgorje što ti se može desiti da ti djete bude trapavo ili da se krivo drži.
jel ti napisao nalaz za produženje? Idi to što prije predaj, spori su ko puževi.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 18 tra 2010, 21:44

roka- hvala na savjetima. :klanja puno mi znače. i ja sam uočila nogicu kako je grči dok sjedi , mislila sam to spomenut sutra na vježbama. bez brige za jastuke, ne stavljam ih oko njega za potporu već su jastuci uz zid jer me strah kako je njegov kutak okružen zidovima da ne zvekne glavom o zid kad se digne na koljena ili kad se okreće. naime, onaj babygym imamo već dugo i bio pored golog zida pa je tin dok je bio još samo na leđima zveknuo glavom dok se pokušavao okrenuti da ga dohvati.

maminmačak- napisah već na ljetnicama- ti si cijela ranjena, kao neka ratnica, ruka pa koljeno. :/ maminmačak i ja sam vidjela to podizanje, to radi kad je ljut i rečeno mi je da to spriječavam pod obavezno. sad ti je nalaz skoro kao naš
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la UNA&TIN » 19 tra 2010, 09:35

mmačak nalaz od Žučka mi se čini OK ali nisam ni mislila da će biti drugačije. kAJ SE TIČE RUKICE, HA ČUJ, SVAKI PUT NEKAJ NOVO OTKRIJEŠ PA SE IZNENADIŠ ( ups sorry na velikim slovima).

Ali kaj se tiče svega drugog mogu ti samo reči da potpisujem Roku ( odi brzo na HZZO jer su fakat spori).

Nevenera škicnula sam malo filmiće i Tin je super. Pa on sve tako pravilno radi nevjerojatno. Stopala, puzanje, podizanje guze, sjedenje na stopalima MA SUPER JE. Hipertonus u stopalu dok sjedi identično kao i moj Tin samo kaj je mom tako i dok stoji :conf

Curke žurim, mali vrišti!!
Bubica 2006
Mišek 2009
UNA&TIN
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaminMacak » 19 tra 2010, 10:13

Ovo za HZZO, ja sam jos mislila otici na uzv i kod neuropedijatra jer uzv mi je star 4 mjeseca, a kod neuropedijatra smo bili prije 2. Trebam to ponoviti, zar ne?

Ma najgore mi je zbog posla to kaj su spori. Vec su me par puta pitali kad cu se vratiti pa ispadne da muljam, a u biti nista ne znam, niti da li ce mi odobriti produljenje (ja se nadam da bi nama i 3 mj bila OK) a pogotovo kada ce on ispravno prohodati.

E zaboravila sam vam napisati kako je moj T na pregledu napravio iskorak na desnu nogu, a do sada sam ga svega jednom ulovila da je to napravio spontano i sad ja nesto njemu pricam, a gospodin se fino digne na desnu nogu bez rijeci :ne. I sad kad mi netko kaze da su bebe i da nis ne kuze :cool

I da, rekao mi je Zucko da su nam super cipelice, no naravno za puzanje nam jos ne trebaju, ali kad idemo van. Uglavnom da su savitljive, ravnog djona i drze glezanj i sve :5.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Tanja77 » 19 tra 2010, 11:32

MaminMačak ja mislim da ne moraš, nalaz od prije dva mjeseca nije toliko star i to možeš predat jedino ako imaš zakazani pregled uskoro predaj naravno noviji nalaz.
Nevenera kao što su ti svi rekli Tin je super, lijepo puže, sjedi na stopalima, klećeći je isto super jedino malo što savija stopalo dok sjedi ali mislim da to nije neki problem i da će to spontano prestat radit i moj je tako savijao desno pa mi niko nikad nije to spomenio kao problem, veći je problem bio što prste lijeve noge širio u lepezu to su uvijek spominjali i pisali u nalazima. Ti isto pitaj naravno, ali ne bi se ja radi toga toliko brinula.
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 19 tra 2010, 22:52

nama je danas vježbanje u bolnici bilo koma. tj nije ga bilo jer se tin toliko uznemirio, vrištao da nam je nakon 15 minuta rekla da jednostavno nema smisla (inače smo 30 min, svaki tjedan, vrištao on ili ne) jer se ništa s njim nije moglo raditi. čak se na noge digao i to nepravilno da nepravilnije ne može, da bi došao do mene. :ne
a baš sam bila sretna kako je prošlo prošli tjedan.
dobili smo uputu o strogom spuštanju ako se pokuša dignuti ali nije on spreman za to.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la MaminMacak » 20 tra 2010, 10:30

Ma ja bi radije na pregled kod neuroped da mi i on napise da preporuca produljenje jer to na zadnjem nalazu ne pise.

Nevenera, koma za dreku na vjezbama. Tko zna sto mu se zamjerilo :conf
Bit ce valjda bolje slijedeci put.

Ja okrecem nogu i ne vidim nikakvih pomaka, nekako i sumnjam u tu metodu ja nutra - on van, ali dobro :dunno
Probala ga jucer primiti za rukice da vidim kako ce hodati i ide puno ravnije nego kad sam stoji, ali desna noga stvarno ide malo prema van, dok je lijeva skroz ravna.
Tako da nam je sada to okretanje nogice prioritet broj 1.

:mase
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la roka470 » 20 tra 2010, 21:30

Mamin mačak ili odi kroz par dana kod Sabola, ili predaj stare nalaze. Moraš kod svoje pedice jer ti i ona mora napisati prijedlog. Ja sam predala nalaz fizijatra, prvi nalaz UZV-a i prijedlog od pedice. Moraš vaditi i potvrde o zaposlenju na neodređeno i u punom radnom vremenu za sebe i m-a. Bolje predaj što prije. Nadam se da ti je Žučko napisao malo lošiji nalaz nego kaj je. I nemoj Tomu vodati za rukice, nije to dobro za ravnotežu.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaminMacak » 20 tra 2010, 22:20

Ma znam da se ne smije vodati za rukice, samo sam probala da vidim kako ce staviti noge. :lol

Nije mi Zucko napisao nista losije nego kaj je, ali ja kontam da ce mi svejedno odobriti barem 3 mjeseca.

Znaci to je sve - ti nalazi, potvrde od nasih firmi i pedijatrica?
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Fantasy » 21 tra 2010, 11:34

Bok svima, čestitam na naprednim klincima!
Mi jučer bili na cjepljenju Priorixom, pa mi je ped. rekla da s obzirom na nove nalaze mogu predati i za invalidninu- ne znam dal da se veselim ili tugujem, svaka kuna dobro dođe, ali riječi dijete -invalid...to nijedan roditelj ne želi čuti. Spominjala mi je i moguće operacije ligamenata ako budu skraćeni za koju godinu i tak da me svu zbedirala. Taman sam rekla neću razmišljati unaprijed, kad me ona morala suočiti sa stvarnošću. Ah, sad moram opet doći k sebi i zaboraviti na sve to i raditi dalje najbolje kak znam i mogu. Pozdrav svima! Odoh malo gledati Opru dok Maja spava.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la roka470 » 21 tra 2010, 12:54

Fantasy ma zaboravi na operacije, ima prije operacija puno stvari koje mogu pomoći, upravo vježbe koje radiš, pa zavoji, pa ako treba botox. Nož ide zadnji, iako bi ortopedi samo rezali. Nego kako vam ide vježbanje?

Mamin mačak ma znam da znaš da se ne smije voditi za rukice, ali morala sam napisati, profesionalna deformacija, kaj češ. Možda netko špijunira , a ne zna da se ne smije voditi za rukice. Kod mene na generacijskom topicu svi vodaju djecu, ali ne želim se mješati. Da to su ti papiri, i formular koji uzmeš u HZZO-u , a dolje piše kaj sve treba.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Fantasy » 21 tra 2010, 14:45

Baš, i ja sam ljuta di mi to već spominje, pa nismo još dotle došli. Pa ide nekako, uspijevamo odvježbati malo više jer nam je dodala vježbe u potrbušnom za nogice, pa to ide puno lakše jer se igra na trbuhu. na nekih 2,5 do 3 sata dnevno smo. vi ste dobro?
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nevenera » 21 tra 2010, 15:42

mi nismo vježbali od subote kako treba, sve nešto u letu jer smo u vrijeme vježbanja 17-20 vani (tražimo nešto). i što je najgore tin super spava. pa nije valjda da mu vježbanje smeta? ili da odradimo do 18.30 i onda da ga pustim da se sat vremena "ohladi"? nije mi jasno da bi mu vježbanje smetalo :conf
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la UNA&TIN » 21 tra 2010, 23:13

curke mi smo u totalnoj komi. Malo sam vas na brzinu pročitala. Tin ima milion kozica po cijelom tijelu. Jutros smo završili kod pedijatra i nakon detaljnog pregleda ( temperatura 40,2 :place :strah ) došo je do zaključka da ima upalu desnog uha. Pa kud još i to.

Šogorica mi nije mogla ni pomoć natapkat ga sa onim bijelim jer joj se s oproštenjem gadio a susjeda je plakala skupa s njim dok ga je držala. Danas je to obavio mm i navečer moja stara hvala Bogu. Cure da sam znala cijepila bi ga protiv kozica. Čak je dr. rekao da dugo nije vidio ovako osipano dijete. ( u oku, u ustima, ušima, kompletna kosa a o tijelu da ne govorim pogotovo guza i pelenski predio). Možda stavim filmić na onu našu stranicu. MM je protiv toga jer je fakat ko žaba krastača :shock

Fantasy bas mi je žao da su te tak zbedirali ali to ti je tako. A osim toga ak na nekaj imaš pravo iskoristi ga pa makar ti i ne treba. Ko ih j.... s oproštenjem. Kad se samo sjetim onog Goljaka i parkinga dođe mi da dam Nekome od toh glavonja svoga zdravog sina da voza od bolnice do bolnice pa da uvidi kakvo je stanje sa parkingom, prometom i pristipačnosti za osobe koje nisu samostalne. A di je sve ostalo!

Joj malo sam nabrijana nisam spavala već 48 sati osim ak brojimo noćas 15 puta po deset minuta :D
Bubica 2006
Mišek 2009
UNA&TIN
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaminMacak » 21 tra 2010, 23:21

Fantasy, bas te ta pedijatrica nasla :ne. Probaj se iskljuciti iz takvih komentara i vozi svoj put.
Slavit cemo mi ovdje cim Maja napravi neku novinu u svom motorickom razvoju, jedva cekam,
a znas i sama da cete izdrzati sve sto vam bude stajalo na tom putu, tako da nemoj sada brinuti :hug.

Joj Una&Tin, tocno znam kako ti je. Nisam te htjela bedirati ali drugo djete u obitelji uvijek dobije jaci oblik.
Tako je i moja H dobila uzasne koze s 10 mjeseci, a ja sam ih imala prva (dobila ih u pedijatrice :ne).
Trajalo je 3 dana i noci, spavanje najvise po par minuta i gotovo. Mazi ga i pazi jer je stvarno neugodno
(ja sam imala prije nje pa sam suosjecala :D), ali evo, proci ce uskoro, mozda jos samo ovu noc.
Drzite se :hug. I da, pa kud jos i upala uha. :angry

Moj prijedlog je da im odmah pocnes davati i neke vitamine ili sl. za imunitet. Jer nakon kozica je nama strasno pao imunitet,
ja sam npr u mjesec dana imala 3 napadaja alergije, a nakon toga (proslo je 7 godina) niti jedan.

Sreca u nesreci je da ih ti nisi dobila, valjda si ipak negdje skupila imunitet kroz godine.

nevenera, a moguce da mu ne pase prije spavanja, 1h prije spavanja bi se trebao relaksirati, malo ga masiraj ...
Ako sa tim rjesite spavaje, super :5
:mase
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la roka470 » 22 tra 2010, 09:44

Evo samo da se i ja malo javim. U gužvi sam ovih dana, priprema se fešta, znate kako je s prvim djetetom i rođendanom.Od mesovlja, salata do kolača, toaleta ( bijela haljinica s izvezenim cvijetovima- potrudit ću se pa naučit kako staviti film , ja sam informatički turboantitalent), još uz sve to me mm tjera da idem na frizuru :roll . No dobro slatke muke. Želja mi se ostvarila sjedilica i puzalica za ročkas, kud ćeš više.

Nevenera pa možda ga je stvarno smetalo vježbanje pred spavanje. A sad ću ti ja nekaj reći, a ti nikom drugom nebuš rekla, a cure će preskoćiti kaj sam napisala-ne moraš ti Tina toliko puno vježbati, dovoljno ti je i maximalno dovoljno sat vremena na dan kroz igru. Pusti ga neka puže, popravljaj malo sjedenje i nogicu, sprečavaj dizanje i to je to

Una i Tin baš mi je žao Tinče, ali bar ste se riješili prije rođendana. Od naših kumova curica je imala koze s 13 mj i isto ju je gadno strefilo, pika na piki, a brat od 4 godine trči skače, par mjehurića. Ma bit će on za koji dan dobro, i stvarno nabavi malo vitamina da ga digneš. Da mu se opet nekaj ne naljepi, sad je stalno bio bolestan sigurno mu je imunitet opao. Držite nam se.

Fantasy cure su sve rekle. Drago mi je da uspjevaš toliko vježbati. I pohvali nam se i s najmanjom sitnicom, da se svi skupa veselimo. Žalosno je, i ne znam zakaj je tako, ali puno pedijatara nema pojma o neurološkom razvoju djeteta, a to bi trebali imati u malom prstu

Mi smo dobro, Jelena puže uopće ne mogu skužiti da li je sad ta nogica dobro ili nije :mrgreen . Kad ju taknem, protest, baca se na pod, lupa nogama, mala si je uvrtila da je velika i da sve može sama. Moram zvati fizio da dođe doma i vidi, ako ima kaj za popravljat da popravljam.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 22 tra 2010, 10:12

roka- samo sat? u, čovječe. bi ja rado al control freak u meni nije za to. :lol moram to nekako uskladiti, samo još moram vidjeti kako. spavanje mi je manje bitno (eto, sad kad sam to napisala :roll bit će belaja večeras) od vježbanja. naći ću neku sretnu kombinaciju.

roka470 je napisao/la:puno pedijatara nema pojma o neurološkom razvoju djeteta, a to bi trebali imati u malom prstu
istina.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la MaminMacak » 22 tra 2010, 10:15

Mi smo dobro, Jelena puže uopće ne mogu skužiti da li je sad ta nogica dobro ili nije . Kad ju taknem, protest, baca se na pod, lupa nogama, mala si je uvrtila da je velika i da sve može sama. Moram zvati fizio da dođe doma i vidi, ako ima kaj za popravljat da popravljam.

Tako je i kod nas, cim taknem tu nogicu, on se fino posjedne prek nje, cak i kad mu postavim prepreku stane i sjedne se :ne. Bas ne znam sto cu s tom nogicom ako se samo ne popravi :dunno. Kad se digne onda mi je puno lakse ispravljati nogice i tu se ne buni, ali opet sad bi ga valjda trebala spustati :ne. Vidim jedino da kad stane zna stati sa skroz ravnim nogicama, ali ih onda rasiri. Valjda je to neki napredak. Uspijemo jedino malo vjezbati iskorak a da se ne ustane, jedno 3x dnevno po 5 minuta. Uz namjestaj trci na desnu stranu, a na lijevu puno sporije. Nikako mi nije jasno kako je on od djeteta koji je zanemarivao lijevu rukicu postao dijete kojem je sad desna strana problematicna :shock , kad sam to pitala Zucka, rekao je da je puno bolje da je tako nego da je uvijek ista strana. :dunno

Ma nismo bili 3 tjedna kod fizio pa sam sva zbunjena i izgubljena, jedva cekam subotu jer konacno idemo na vjezbe. I onda opet za 6 dana. :joy Ja sam neka luda mama koja jedva ceka vjezbe.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la roka470 » 22 tra 2010, 11:16

nevenera je napisao/la:bi ja rado al control freak u meni nije za to

čuj ak se drugi control freak, ili ti Hitler mama, uspjela skulirati i radi samo dva sata, možda i manje :oops: ( da me profa čuje, promijenila bi mišljenje o meni :mrgreen ), budeš i ti. Rekla je jedna poznata svjetska fizioterapeutica, Njemica Barbara : " Što je dijete lošije, to moraš biti oštriji prema njemu, ponašati se kao Hitler", auditoriju je ispala vilica na izjavu. Ali to je tako, na žalost naša Fantasy sada mora biti Hitler prema Maji. Mi drugi se možemo opustiti. Ja sam zagovornik vježbanja, i u jedino u što vjerujem u ovoj svojoj struci je vježbanje. I zato 3x 20 min uz ispravljanje krivina i spuštanje.

MaminMacak je napisao/la: rekao je da je puno bolje da je tako nego da je uvijek ista strana

E baš sam ti to i ja htjela reći :dada . Tako je i kod Jelene, bilo je problema s osloncem na desnu ruku, sada lijeva noga šteka. Bolje nego da se isti loš obrazac ponavlja na istoj strani. Pa super ako se digne na ravne noge, samo ti ravnaj i dalje. Sve se to upiše u male mozgiće, ali treba vremena da se izgradi vijuga, onda samo zabljesnu odjednom. Eto ti moje Jelene, muku mučili, a onda digla se na ruke, za 10 dana u četveronožni, i za 7 dana posjedanje i puzanje u pola sata. Kaže dr. Polovina da je obično kvrgavo to podizanje i prohodavanje, ali kada im sjedne, da onda dobro ide, i ne bu više Toma krive hodil. :kiss
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Fantasy » 22 tra 2010, 12:11

A jadni Tin s kozicama, pa ja mislila da ih ni ne mogu dobiti tak mali. Tj. mi smo se uplašili s nekih 5 mjeseci kad su nam kumovi bili s klinkama u posjeti i za dva tri dana njihovoj maloj izbile kozetine, pa smo zvali pedijatricu jel smo mi u opasnosti, ali rekla je da dok su na majčinom mlijeku imaju jako male šanse dobiti, i hvala bogu nismo pokupili. Nadam se da budu brzo prošle.
Da, dobro veli Roka, vi ste tu sve manje više na opuštanju već laganini, samo ja moram pošteno prionuti na posao, tak da vas nema kaj peći savjest jer su vam stvarno svi već super. Još malo i budete mi napustile ovaj topic, tak i treba! Godinu dana svakom dosta na ovoj temi :dada.
Znači rođendani su na vidiku! Superiška :rodj ! Lijepo profeštajte i hoćemo bar snimku torte!
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.