Postao/la Glori » 15 svi 2010, 21:55
negdje sam i to imala (linkove),ali nikako da nađem(to sam skidala prije dvi godine)...
uglavnom je razlika (po meni) velika i važna....počimje se sa zahtjevanjam,a ne sa imenovanjem(kao kod lovasa) premda je u suštini dosta slično--ovdje se radi slično floor time,ali strukturirano i inzistira se na globalizaciji...mislim da se PESC u americi jako rano uvodi upravo jer je to najednostavniji način za našu djecu da bi zahtjevala (a gledajući svoju malađu ona to radi na desetke puta tokom jednog sata)...ona ubiti još nema imenicu koja nije u svojstvu glagola (možda maca ,ali i nju odmah vabai prstićima)...mama-je daj jesti,tata-digni,kad traži dudu viče "di?" itd.
meni osobno (naravno najviše zahvaljuju našoj terapeutici) se sviđa to što napokon znamo gdje smo,što smo prošli,a što nas čeka...znamo zašto to što upravo radimo je važno,do čega nas dovodi i zašto smo prije toga morali našto drugo proć(i tako sve korak po korak-pokazano na način koji je njemu najjednostavniji -sa razno raznim kombinacijama)...
također je jako važno kad mi nešto zahtjevamo (iako se većinom "traži" da dijete zahtjeva)-da djetetova reakcija nastupiu jako brzo(tj.da mu pomognemo koliko god treba-NE ponavljanjem zahtjeva-već kod izvršenja) i to kod nas i dalje šteka---ali se trudimo...
uglavnom-bez educiranog terapeuta ovo je nemoguća misija...