Sada je: 28 srp 2026, 17:47.

Raditi kompresije ili čekati da beba počne sama vući?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: Raditi kompresije ili čekati da beba počne sama vući?

PostPostao/la marie claire » 19 tra 2010, 21:02

Samo naprijed, znam da se mučiš, al dobro da imaš savjete tu, voljela bi da sam i ja tu bila u to vrijeme, možda sam mogla uspjeti, al eto...
Baš je i Diami napisala tu da su i oni u početku imali jednu bočicu AD dnevno u početku, kasnije su je se riješili i još uvijek doje!! Ajde bravo u svakom slučaju za trud!! :) Bude sve ok!!
Pia 06.11.2008.
marie claire
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plusic » 19 tra 2010, 21:08

Plusic je napisao/la:porodajna tezina 3600
izlazak iz rodilista 3480
sa 15dana starosti 3440

ovo zadnje vaganje je bilo prije 7 dana u benkici.....
sinoc na vaganju (gol) je imao 3540g
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la pulse » 19 tra 2010, 21:10

eli je napisao/la:sjedeći bi je legla na običan jastuk, jednom rukom podigla njen gornji dio tijela i nadvila se nad nju

Ja ovako, ali mi je problem što mi pucaju leđa.

Sve ostalo je hvala bogu OK.
pulse
atletičarka

PostPostao/la ivana7997 » 19 tra 2010, 22:00

on je dakle poceo dobivati na tezini, danas vec vjerojatno ima porodjajnu tezinu.

zaista ne vidim razloga za dodavanje, a vidim sto zbog toga moze poci po zlu.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Plusic » 19 tra 2010, 22:00

pokusala sam ovo ali ne mogu tako stajati :(
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Krumpirić » 19 tra 2010, 22:04

da, plusić, ivana ima pravo, on je gubio zbog bolesti, sada dobiva i ja bi mu samo nudila nudila nudila..mene muči zašto se toliko mučiš s izdajanjem, neće vući?
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Plusic » 19 tra 2010, 22:05

ivana7997 je napisao/la:on je dakle poceo dobivati na tezini, danas vec vjerojatno ima porodjajnu tezinu.

mislis da je mogao od jucer dobiti 60g?

cim dodje na porodjajnu (barem toliko) ukidam jednu bocicu i mjenjam je za dojenje....
jedino sto za dojenje mora biti budan i cice pune.... i jedino je na takav nacin zadovoljan odn. uspije pocicati barem nesto.
a te glupe cice nisu nikada pune, stalno su ko dva ispuhana balona :(
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 19 tra 2010, 22:09

ja nikad nisam imala pune cice s T.
nikad
osim nekidan kad sam bila odvojena od nje 10h. :mrgreen
odbija cicati, okreće glavu, zaspe,plače na cici?što radi?
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Plusic » 19 tra 2010, 22:11

Krumpirić je napisao/la:da, plusić, ivana ima pravo, on je gubio zbog bolesti, sada dobiva i ja bi mu samo nudila nudila nudila..mene muči zašto se toliko mučiš s izdajanjem, neće vući?

poceo je gubiti u rodilistu kada je presao na vecinu mojih obroka, a onda je nastavio gubiti kada smo dosli doma i kada sam ja inzisirala na iskljucivo dojenju (znaci bez izdajanja , bez ikakve druge dohrane osim cicanja).

izdajanjem pokusavam povecati kolicinu mlijeka jer ga za sada nema ni priblizno dovoljno koliko ga on trazi a buduci nezna jos kvalitetno vuci ne moze ga sam sebi navuci.
sada mi je primarni cilj nauciti ga da cica, nauciti ga da vuce, da se muci....
istina , vrlo brzo je zivcan ko pas i nece ni vidit vise ni mene ni cicu ali onda napravim pauzu pa nastavim. ili mu dam drugu cicu iz koje je lako povuci par gutljaja (i dam mu samo tih par) pa ga opet vratim na onu prvu.

sve ovo skupa je otezano jer nemam nikakve pomoci ......
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la kalea » 19 tra 2010, 22:13

plusić, kad ste uveli AD? jel on tek tada počeo dobivati na kilaži?
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plusic » 19 tra 2010, 22:14

preravne su mi bradavice pa se izmuci dok je primi u usta kako treba...
onda krene plac....
okretanje glave i grcevita borba da je ne dobije vise u usta....
drugi scenarij :
dva gutljaja i san......
treci scenarij :
spava ko top, ne moze ga probuditi ni presvlacenje pelene, nece uopce cuti za cicu u ustima.......
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Plusic » 19 tra 2010, 22:15

kalea je napisao/la:plusić, kad ste uveli AD? jel on tek tada počeo dobivati na kilaži?

da :(
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 19 tra 2010, 22:22

preravne su mi bradavice pa se izmuci dok je primi u usta kako treba...
onda krene plac....
Ja imam ravne i blago uvučene bradavice, s oboje djece se u nekom kratkom roku to promijenilo u tijeku dojenja, za to ne brini, samo nudi i dalje, mirnom, presvučenom,mijenjaj cicu ako ti se čini da ga ta cica nervira. Uvučene bradavice nisu nikakav problem jer dijete ne cica bradavicu.
Eto, ako ćemo iskreno-ja otkad sam počela dojiti T, niti jedan jedini podoj, osim večernjeg-nije izgledao ko podoj iz priča, nikad nije uhvatila cicu, cicala određeno vrijeme, smirila se. Uvijek neke kerefeke, te oće drugu, te neće, te oće spavat, te taman kaka, te se samo oće malo napit...
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Plusic » 19 tra 2010, 22:32

ja jesam ovdje da dobijem savjete, da pokusam sve sto je moguce, za sve sam ideje otvorena i na sve spremna.

cijenim svako vase slovo ispisano na ovim stranicama :kiss
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la ivana7997 » 19 tra 2010, 23:50

ne cekaj pune cice, to je tijelu znak da proizvodi previse. ni meni nisu nikad bile pune s drugim djetetom.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Stefanova_mama » 20 tra 2010, 09:31

Plusic oko trece nedelje dojenja cice se naviknu na proizvodnju i potraznju i naglo odmeknu, ja sam oba puta (cak iako sam drugi put znala) pomislila da nemam dovoljno mleka, ali nije tako.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la eli » 20 tra 2010, 09:45

kakve pune cice? :shock
u tvojem slučaju pune cice bi značilo da u tom trenutku imaš bar dvije litre mlijeka spremnih za bebu, što nikako ne bi bilo dobro jer njemu treba max dec po obroku, a od velike količine ne bi nikako mogao doći do masnog mlijeka.
znam primjere mama sa viškovima mlijeka čije bebe nisu baš puno dobivale na težinu iako su redovito jele i još su ih mučili grčevi.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Plusic » 20 tra 2010, 09:48

negdje smo se krivo razumili - istina ja imam velike cice, ali nemam puno mlijeka.....
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 20 tra 2010, 09:50

Plusic je napisao/la:negdje smo se krivo razumili - istina ja imam velike cice, ali nemam puno mlijeka.....

kako misliš "nemam mlijeka"-ne možeš ti znati koliko imaš mlijeka :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Plusic » 20 tra 2010, 09:51

Krumpi kazem samo da velicina cica ne znaci da u njima ima puno mlijeka....
u triput manjima moze biti pet puta vise....
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la eli » 20 tra 2010, 09:53

na velikima je teže odrediti razliku u volumenu između predtrudničke i sadašnje veličine. ta razlika je mlijeko i krv koja kola oko žlijezda i samo čeka da postane mlijeko (najbrže se to dešava baš za vrijeme podoja).

kod mene je ta razlika bila samo ona između B i C košarica, što je prema stranicama o plastičnoj kirurgiji ;) oko 150 ml.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 20 tra 2010, 09:54

Plusic je napisao/la:Krumpi kazem samo da velicina cica ne znaci da u njima ima puno mlijeka....
u triput manjima moze biti pet puta vise....

to da, samo cice nisu pakiranje za mlijeko, ono se stvara u tijeku dojenja, prsište i okolocicište :mrgreen je puno kanalića, da imaš neadekvatnu produkciju možeš saznat jedino tako da npr.beba gubi, silazi s cice pregladna,...nikako drugačije :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Krumpirić » 20 tra 2010, 09:55

kod mene niti ima razlike niti su ikad išta punije cice.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la eli » 20 tra 2010, 09:58

cice nisu pakiranje za mlijeko

djelomično jesu, to se vidi u razlici u volumenu između onog u vrijeme dojilačke faze i onog prije trudnoće (i još više poslije dojenja).

kod mene niti ima razlike niti su ikad išta punije cice.

na što misliš, prije i poslije podoja ili prije druge trudnoće i sada?
ako misliš na ovo prvo, jasno je da se na oko ne može vidjeti svaki obrok, ako misliš na drugo sve mi se čini da te nakon dojenja čeka neugodno iznenađenje (ispumpavanje). ;)
eli
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 20 tra 2010, 10:02

Prije druge trudnoće i sada.
moje cice ne izgledaju kao da dojim, i zabolime što će bit kad prestanem
U svakom slučaju, mene, iz mojeg iskustva, fascinira kad žene znaju imaju li i koliko imaju mlijeka "čisto onako"-osjete. Produkcija se ne može osjetit. Let down je meni jedino što sam ikad "osjetila"- a ima veze s dojenjem-fizički mislim.
Nisu cice tetrapaci u smislu da znaš koliko proizvodiš, nego u smislu privremenog čuvališta određene količine. :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la eli » 20 tra 2010, 10:06

na moju skromnost svaki se podoj baš vidio na oko, baš su se praznile. i kako su bile male u roku od dva sata opet prepunile. naravno da se točni mililitri ne mogu tako odrediti, da se dosta stvara za vrijeme podoja, no ako su cice veće nego ranije, mlijeka ima, samo čeka da ga se izvuče. a novorođenčad ne treba puno po obroku tako da mogu staviti ruku u vatru da plusić ima mlijeka, samo roman nema previše apetita i još nije ulovio tehniku kako da ga povuče.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Stefanova_mama » 20 tra 2010, 10:08

Plusic nemoj sebe ubijati u pojam. Nema potrebe za tim. Teoriju znas, pod kontrolom ste lekara, pratis svoje dete.

Meni je moja majka (koja je dojila troje) i dok je mleko spricalo na sve strane neprestano govorila da nemam dovoljno mleka ili da moje mleko nije dobro ili dovoljno jako. Ja sam bila divlja od straha. Pogotovo sa M. koji nije hteo da povuce ili ostane na cici bez deranja jako dugo.

Imala sam dovoljno mleka i moje mleko je bilo dobro za moju bebu. Ali to sad znam post festum.

Pedica, u zemlji gde majke skoro ne doje uopste, nije razumela zasto se zamaram pokusajima da dojim i nije umela da mi da nikakav koristan savet.

Ali vredi pokusati, vredi ne odustati i vredi otrpeti strah.

Pa i uz bocicu dohrane (iako je potraznja i stvaranje mleka jako osetljiva u ovom prvom periodu).

Naravno ti si ta koja ce odmeriti i odluciti sta i kako treba, jer ti imas sve informacije, ali nekako zelim da ti dam podrsku da izdrzis i ne odustanes od dojenja ako ikako mozes. :hug
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Krumpirić » 20 tra 2010, 10:09

meni se iako se isto radi o skromnosti :lol ovaj puta stvarno ništa na cicama ne vidi-al NIŠTA.
inače, i ja sam sigurna da produkcija uopće nije problematična. Pogotovo na početku. Ja bi forsirala dojenje i smanjila izdajanje. Em boca ugrožava njegove sposobnosti cicanja-em se ubiješ izdajajući (to je neusporedivo teže od dojenja), em teško ijedna žena uspije izdojit desetinu onog što beba pocica- :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Plusic » 20 tra 2010, 10:10

eli je napisao/la:na velikima je teže odrediti razliku u volumenu između predtrudničke i sadašnje veličine. ta razlika je mlijeko i krv koja kola oko žlijezda i samo čeka da postane mlijeko (najbrže se to dešava baš za vrijeme podoja).

prije prve trudnoce je bila lipa D kosarica.
izmedju trudnoca je varirala od F do G kosarice.
sada su premasile G kosarice (to znam jer imam dva trudnicka grudnjaka i dva obicna koja ne mogu navuci na sebe :( )

od jucer su mi se pojavile (na gornjem dijelu cica) bas izrazene plave zile... od cega to?

i da, ne bi ulazila u raspravu o kolicini mlijeka jer to ne moze nitko od nas znati niti za sebe a kamoli za nekog drugog. Jedino mozemo znati koliko imamo mlijecnih zlijezda ali neznam tko to ide provjeravati, rijetko tko.....
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Plusic » 20 tra 2010, 10:12

Stefanova_mama hvala ti puno na ovom postu, znaci mi mnogo :buket
Krumpi - ovo je ziva istina, u to se uvjerim svaki put... kad je od volje za cicanje i kad se uspijemo "pogoditi" mlijeko ide van, a na izdajalicu mozda u istom tom trenutku ne bi islo.
ali kad se ne uspijemo "pogoditi" onda iz cice nista ne ide ma koliko ja to htjela.
i to je onaj kljucni trenutak - mora uhvatiti cicu kako treba inace mu je samo duda :(
Plusic
Sveta krava

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.