Sada je: 13 kol 2026, 10:44.

VJEŽBAČI 2010 - II

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: VJEŽBAČI 2010 - II

PostPostao/la nevenera » 22 tra 2010, 15:35

roka470 je napisao/la: I zato 3x 20 min uz ispravljanje krivina i spuštanje.
tako sam nekako radila na početku, par put dnevno pa manje. dok nije krenulo u četveronožni kad sam išla na nkeih 4x po 30 min (kako koji dan). a sad kad sam išla na posao ni ne preostaje mi nego 17-20 pa sam sve tu zgusnula. mogla bih reći mm-u da vježba s njim puzanje i vježbe uz kauč 2x dok ja ne dođem doma (ujutro nakon buđenja i prije popodnevnog spavanca) i onda bih ja još jednom nakon tog buđenja tj od 18-18.30. jel to ok? jel to dovoljno? :conf
mislim, sad (ne odmah nego kad bude spreman) ide iskorak, podizanje i slično strah me da ne nauči krivo pa da ga ne zeznem za cili život.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la MaminMacak » 22 tra 2010, 20:56

Roka, a kaj ce biti ako nam ta noga ostane na van kod puzanja, a nauci se dobro stajati? Meni se cini da to kod puzanja nikad neemo ispraviti jer mi to jako tesko ide s ispravljanjem mada se stvarno trudim. :)

ali rekla je da dok su na majčinom mlijeku imaju jako male šanse dobiti

Za koze - to ti vrijedi kod dojenja, a Tin se ne doji, a vrijedi i bez dojenja do 6 mjeseci, ali SAMO ako je mama imala kozice, a njegova mama nije :D
Ne pitaj kako to znam, ja sam H dojila i imala je 10 mjeseci kad ih je dobila, ali ni ja ih nisam bila ranije prebolila pa ti onda to nista ne vrijedi.

:mase
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la roka470 » 23 tra 2010, 00:00

Nevenera super, probaj tako organizirati. Po onoj snimci, Tin jako lijepo puzi, kaj ti je rekla fizio na zadnjim vježbama, tj predzadnjim? Da li trebaš i dalje popravljati oko puzanja? S iskorakom i prohodavanjem se opet malo namuči, ali ne budeš ga zeznula. Ako bude trebalo pojačat češ tada vježbanje. Sad ga samo pusti neka što više puže.

Mamin mačak i sama si rekla da se sada digne pa u početku ima ravno nogu. Vjerojatno kada ojača zdjelicu neće niti nogicu tako držati. Ti okreći i ravnaj i dalje. Čuj ja sam ti tu više pristalica teorije, da dok dijete nje usavršilo puzanje, da mu se niti ne pokazuje iksorak, a ako se diže da ga se spušta. Jelena se sve više diže na koljena, u većini slučajeva grozno sa žabljim nogama, i spuštam ju što više mogu. To su dva pristupa, po oba djeca prohodaju, pa valjda i jedni i drugi znaju kaj rade, i imaju opravdanje za to. Gdje je istina :dunno

Fantasy ma ne brini ti da ćemo mi nestati s ovog foruma. Možda više nećemo biti vježbači, ali kao savjetodavno tijelo smo tu. Ne znam da li si se uključila dok smo pisali da ćemo otvoriti ustanovu za rehabilitaciju. Šteta da nam znanja propadnu. Svi ćemo vježbati, uz to Mamin mačak će skupljati pacijente na ulici uočavajući krive motoričke obrasce, Nevenera će evidentirati u bilježnicu tko koliko vježba i šibom održavati disciplinu ( po uzoru na vrlo stare predstavnike svoje struke), Una i Tin će biti zadužena za infektivne bolesti-upale grla, uha, koze i sl., a ja ću uz fiziklanu provoditi liječenje i filozofiranjem. I tko neće kraj nas prohodati.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tanja77 » 23 tra 2010, 00:26

Fantasy ne boj se nećemo ni mi otići tako brzo, čeka nas još puno godina rada. Žao mi je što te pedijatrica bacila u depresiju ali ako imaš pravo na invalidninu zašto je ne uzesti. Morala bi se i ja raspitati imamo li i mi prava ali mom malome još nigdje ne piše cerebralna paraliza nego samo neurorizično dijete i hemiparetski obrazac tako da ne vjerujem. Nadam se naravno da nam i neće nikad pisati, mada naziv nije toliko ni bitan ali ipak ovo drugo žvuči malo bolje.
A jadan Tin a i njegova mama također, sad još i kozice i opet upala uha, svašta ga je snašlo. A držite se i izdržite, ne znam šta bi drugo rekla. Evo sad će brzo i ljeto pa se nadamo da će ga te boleštine napokon pustit.
Nevenera nemoj se nervirat, vježbaj ga onoliko koliko imaš vremena, nemoj se grist da ga ne vježbaš dovoljno, super je on i uz samo malo poticaja bit će on za čistu peticu.
Pozdrav svim ostalima!
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaminMacak » 23 tra 2010, 08:39

Sretan rodjendan Jeleni!

:srca :joy :joy :joy :rodj :band

S obzirom kako vam se zelje do sada ispunjavaju zelimo vam da prohodate u Zadru ovo ljeto!
I da, nadam se da je mama upravo na frizuri ;)

Mene je stiglo forumsko prokletstvo u samo 2 dana. Prekjucer sam napisala

Jer nakon kozica je nama strasno pao imunitet,
ja sam npr u mjesec dana imala 3 napadaja alergije, a nakon toga (proslo je 7 godina) niti jedan.

i jutros se probudila sva u plikovima od alergije. E sad opet problem sto ne mogu Claritine piti dok dojim, a
Dimidrila nema na trzistu tako da se mogu samo nadati da ce se povuci samo od sebe. I da, drzim dijetu bez bjelancevina i bez jakoih alergena, koliko se sjecam one nesto pojacavaju te alergijske reakcije :ne.
Zato pazite kaj pisete :ne

Fantasy, ma meni je skroz cudno da su vam na Goljaku napisali CP tako rano, to je suludo. Sta su Polovine na to rekle? Hodat cete vi kad tad, a mi cemo vas u svakom slucaju cijelo vrijeme pratiti i bodriti i kad Maja prohoda onda organiziramo i jednu pravu festu da se upoznamo, a ne samo virtualne. Drzite se, sve ce biti OK. Ne znam jesi li gledala stare postove po forumu ali ja sam tu vec preko 8 godina i pratila sam malu Sasu i Martu i obje sada lijepo hodaju, a na Goljaku bi ih odmah bili otpisali :ne. Tako da za vas svakako vrijedi ona - u radu je spas!
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Tanja77 » 23 tra 2010, 10:22

Sretan rođendan Jeleni! Nadam se da će vam zabava super proć i da će mala slavljenica biti sretna. Drago mi je da su vam se želje ispunile i da slavite rođendan s malom puzalicom, vidiš koliko se s radom može postić, hodat ćete vi uskoro, sigurna sam ja u to, do sljedećeg rođendana Jelena će sigurno već trčati po kući.
I meni se čini to suludo jer svi govore da se cerebralna paraliza dijagnosticira tek poslije 3 godine jer se do tada puno toga može ispraviti. Ali eto nije važno što piše važno je kako je njeno trenutno stanje i vi samo radite a dijagnoza na papiru ionako je nevažna.
MaminMačak pa ipak odi doktora možda ti i može dati bar nekakvu kremu s kojom se može dojiti ili neki zamjenski lijek nemoj čekat da ti to prođe samo od sebe jer možda ti se može i zakomplicirat. Na mnogim lijekovima piše da se ne preporučuju dok se doji ali ako rizik za majku baš velik daje se jer to do dijeteta preko mlijeka ipak dođe samo u malim količinama koje nisu štetne, tako da ti je moj savjet svakako se posavjetuj s doktorom.
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaminMacak » 23 tra 2010, 10:42

Ma idem doktoru, ali vec sam imala alergiju na rukama kad sam imala gips pa je rekla da ima samo Claritine i da to ne mogu. Ako bude frka zvat cu i pedicu, a sad pokusavam naruciti i lijek adekvatan dimidrilu iz Austrije, samo sto nece stici prije nedelje - ponedjeljka. Ma kod mene uvijek neke komplikacije, ali na kraju sve dobro svrsi pa ce valjda i ovaj put tako :)
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Fantasy » 23 tra 2010, 12:09

Pa sretan rođendan maloj slavljenici :rodj ! I kak i cure vele, nek vam se i dalje ispunjavaju sve lijepe želje, zaslužili ste!
Ovo za ustanovu vam je dobra fora, i ja već imam "profesionalnu deformaciju"- seka mi je rodila u ponedjeljak, jučer smo bili kod njih, maleni je premedeni- i ja joj naravno odmah dala savjete kak da ga nosi, kak diže i slično. Kak velite- nema smisla da mi znanje propadne-nek ga koriste i drugi. A mali je opasan, kad ga digneš na podrigivanje, neće se naslonit, već hoće držati glavu fakin mali, nemrem vjerovat.
Znači forumsko prokletsvo veliš-hm moram onda smislit neku negativnu izjavu pa da se ostvari suprotno :cool . Baš mi je žao za alergiju, ajde drži se, ja ti nemam ideja kaj pomaže, mi samo odkišemo proljeća i jeseni i to je to, evo mala i ja već dva tri tjedna nakihavamo, ali ne curi nos pa nam je to super.
Žućko mi je to napisal kad smo privat bili na pregledu, nisu nam to baš na Goljaku napisali. Pa i on je sam nešto govoril kao da je rano, ali opet da se vidi da to ne štima kod nje. Polovina isto veli da nije još vrijeme za takve dijagnoze jer ima još mjesta napretku, a to se stavlja tek kad se već vidi da je dosegnut maksimum. Ali nema veze, neću se nervirat, barem budemo dobile te pare za invalidninu (ako ju Jaca ne ukine, sunce joj žarko!)- treba nam svaka kuna, a 1250kn nije za baciti. Dosad mi nisu htjeli odobriti jer nisam imala dovoljno "teške" dijagnoze. Tanja raspitaj se obavezno na CzSS, ja mislim da imate i vi šanse, ako piše hemipareza. Moja ped. je rekla da budemo dobili do 3. godine pa onda tražimo dalje ako bude trebalo.
Maminmačak, imaš dobar staž, opasna si! A koje su to curice, di su vježbale onda?
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la UNA&TIN » 23 tra 2010, 13:46

Jelena sretan ti ročkas...sunce naše malo....koliko smo patili i veselili se sa tobom!
Danas je hvala Bogu jedan od ovih sretnih dana. Nadam se da će tak i ostat!

mmačak baš mi te žao. Ti si ko moj Tinček ove godine zaglibila sa boleštinama i tegobama!

Jesi probala općenito za imunitet ( a to znači i za alergije) ULJE CRNOG KIMA. Nabavlja se u apoteci, podiže imunitet, zovu ga svelijek. Skup je ali navodno izvrsna stvar. Znaš da sam ja u trudnoći imala alergijsku astmu ( pred kraj trudnoće) a to je cca ovo doba. Taj crni kim se uzima tri žličice na dan , 41 dan prije sezone alergija. Ja sam ove godine počela uzimat u veljači i za sad nemam nikakvih problema. Jooooj nadam se da se neću ureknuti ;) Mi smo uzeli 900 ml i ne znam koliko je mm to platio ali znam da sigurno oko 800 kuna. I ne znam jel bi ti sad pomoglo obzirom je već počela sezona alergija ali probaj barem iduće godine ak se sjetiš, ili se raspitaj dal vrijedi da sad počneš uzimat. Ipak on bez obzira na godišnje doba podiže imunitet ali je dobar i za masu drugih stvari. malo si progooglaj po netu.

Mi smo noćas odspavali 6 sati u komadu. O Bože hvala ti! :klanja

mmačak bila si u pravu ( tri dana i tri noći) .

Sad muku mučimo sa proljevom. Danas već 5 puta a mislim da se i sad opet pokakio ( od antibiotika). Doktor je rekao da uzmem Biorea baby ( ili tak nekak) probiotik a ak se ne smiri da odemo navečer na zaraznu. Niš nije jeo već tri dana osim cca 200 ml mlijeka po danu. Kozice se lagano suše, osim onih u peleni a proljev to još pogoršava. Mislim da će mu guza ostat u ožiljcima. I još mu izbijaju PO STOPALIMA I DLANOVIMA :strah

Niš od hodanja i puzanja. Al mi je već dosta kukanja. Od vježbanja ništa. Cijeli dan je na rukama ili spava u kolicima. Danas nema temperaturu pa je bio bolje volje. Pokušao se diči i nekako je traljavo uspio pa se odmah probao pustiti ali je u suzama završio na podu. Valjda je zaboravio na kozice po stopalima :(

Pozdrav svima i obećajem da ću se idući put javiti sa nekom sretnom novinom!
Bubica 2006
Mišek 2009
UNA&TIN
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la roka470 » 23 tra 2010, 21:48

Cure moje puno hvala na čestitkama. S vama smo lakše progurali ovu prvu godinu. Godinu kakvu se baš i ne očekuje, punu tuge ali još više radosti. I danas sam presretna s postignućem svoje male curice koja je uspjela pobjediti bolest.

Evo imam još dosta posla u kuhinji, sutra feštamo, sve je spremno, samo mm mora još ispeći 5 kg mesa na roštilju i to je to.

Mamin mačak :hug , moja kuma je isto počela ove godine piti neko ulje, vjerojatno isto koje una i tin spominje, iako meni zvoni da je od lanenih sjemenki. Budem ju pitala sutra. I od alergije niti a, a inaće je svake godine u proljeće u komi, pila lijekove.

Una i Tin hvala Bogu da je Tinča bolje. Ali nemoj se živcirati zbog motorike. Malo ga je sve ovo unazadilo, i možda neće baš za ročkas trčati, ali ne brini nije se to izbrisalo. Čim on prizdravi, bit će onaj stari.

Fantasy ma ne bediraj se kaj ti je Žučko napisao dijagnozu, iako je i po meni uranio. Ali gledaj to s vedrije strane, uzmi te novce, kada ti papir s dg to omogučava. Još uvijek ima puno mjesta za napredak na svim poljima, i stanje nije definitivno. Samo ti nastavi marljivo vježbati, i napredak će sigurno doći.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaminMacak » 23 tra 2010, 23:41

Laneno ulje sam nedavno kupila i ono se uzima sa svjezim sirom pa mi tu uvijek nesto zapne. To mi je propisala homeopatica jednom davno.
A za crni kim nisam cula ali budem se malo raspitala. Puno hvala!

Inace moje alergije bas nemaju veze s godisnjim dobom, barem nikad to nisam uspjela povezati. I kratko traju, svega par dana i onda opet nista.
Ali trebala bi bas nesto prirodno kontinuirano uzimati. Inace imam problema sa sinusima (nekim straznjim, ne onima od kojih boli glava - ah kako strucno receno) i navodno mi je i to od alergije. E bas sam ko Tinca, dobro kazes :lol Ali sta je to za nas dvoje, mi smo pravi borci i sve cemo pobjediti, zar ne ;)

T mi je od jucer malo cudan, poceo se opet izvijati, bar mi se cini i palac mu je puno cesce u saci nego inace. Koji je to sad vrag?!
A ne znam da se nesto bas dogodilo jucer osim sto su ga svekiji cuvali dok sam bila kod zubara i bio je tuzan jer mu se spavalo i
na kraju zaspao nonu na ramenu. Pa nije mu valjda tako kriticno sad to odvajanje. Danas me stalno trazi i juri za mnom :ne

Zakazali smo pregled kod neuroped 5.5. tako da nakon toga predajemo zahtjev, valjda ce ga rjesiti do rodjendana :dunno
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 24 tra 2010, 11:29

sretan rođendan jeleni! :zivili

roka- vježbalica je rekla da je sve ok, da ispravljamo puzanje i vježbamo posjedanje i vrijeme na koljenima.

maminmačak- :hug nadam se da će alergija bit bolje. moguće da je od odvajanja. moj tin lud u zadnje vrijeme ako me nema

prijavljujem w sjed. :angry nemam pojma kako ali tin sad sjedi u w, i na koljenima je u w. 5 dana ga nisam ja vježbala. ali je mm bio s njim i kao nešto radio i ispravljao ga. snimila sam ali ne mogu naći kabel pa ću staviti čim ga nađem. konačno se super tj puno bolje sam posjeda i dosta brže puže- možda je od toga? naravno sinoć ništa od spavanja nakon vježbanja. danas ćemo drukčije. vježbanje pa šetnja.
što sad s tim w sjedom? ispravljat samo? noge su mu kao opruge, ja popravim a on u ist tren hop na w.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la MaminMacak » 24 tra 2010, 21:08

je li w sa stopalima prema van ili prema unutra?
ako je prema unutra onda nije tako strasno ali svejedno ispravljaj.
a nis, drzis mu dlanove sa vanjske strane nogu tako da sjedi na svojim nogama a ne izmedju, nema druge
padne njima tako svasta na pamet, ja sad ludim s tim palcem u sakama :ne
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 24 tra 2010, 23:18

rekla bih unutra. snimila sam ga danas kako preskače prepreke a mm preskače njega dok se sprema na posao.idem stavit u album
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la roka470 » 25 tra 2010, 11:32

Jučer smo proslavili ročkas, bilo je baš dobro. Jelena je cijeli dan bila budna, spavala je samo pola sata. Veselila se, pljeskala, pjevala, plesala, sama jela tortu. Super se uklopila u hodajuću djecu, puzala za njima, onda su oni s njom puzali. Danas šogor slavi rođendan, pa idemo na drugu zabavu.

Mamin mačak pitala sam kumu, ona pije neko ulje od crnih sjemenki, i kaže da toga nema kod nas za kupiti, one je dobila iz Amerike, a proizvode neki Arapi. Kaže da to nije ulje od kima, nego nekaj drugo. I super joj je. Možda je stvarno Tomu izbediralo odvajanje, pa južina, pa umor. Znaš i sama da se ponekad taj tonus pojača, a mi svaki put šiznemo. I ja sam takva, ali sad se nekako sve manje živciram. Pusti palac, Jelena ga je isto dugo držala, ne znam možda ga i sada ponekad stavi u šaku, ja to više i ne gledam. Fina motorika joj je dobra, a i na vježbama su mi rekli da to nije nikaj zabrinjavajuće. Pa zašto onda brinuti.

Nevenera da li si stavila filmić, nisam nikaj našla novoga. To ti je slaba zdjelica, i samo ga pusti nek puno puže, i naravno ispravljaj. Dobro da stopala nisu prema van. Brzo oni skuže da je u tom w sjedu super lagano sjediti i onda kokošare ( tako ja zovem Jelenino sjedenje, ko mala kokica na jajima). I ona ponekad sjedne s raširenim koljenima ali su joj stopala unutra i skupljena, i opet stalno trčim za njom i ispravljam. I stalno se diže na koljena, i stalno hoće tako sjediti na potkoljenicama, ne znam kak joj to paše, pa lakše je sjediti normalno. Kad im ojača zdjelica, bolje će sjediti. A nema nam druge, cure moje, popravljati, popravljati i to je to. Ali bit će oni dobro.

Moram snimiti Jelenino puzanje, možda dođe fizio sljedeći tjedan, pa da kaže svoje mišljenje. Inaće od neki dan je počela opasno krstariti po stanu, ladice, ormari, sifoni, kada...svaki dan se lupi, padne, ogrebe, ladica joj pričepi prst i tako to.Otplače svoje , pa ponovo.. :roll
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 25 tra 2010, 16:10

stavila sam na album vježbača
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la roka470 » 26 tra 2010, 10:00

Preširoko su mu nogice, nemoj mu dati da tako sjedi, ako sjedne a ti popravi ili bilo tko drugu što više možete.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaminMacak » 26 tra 2010, 10:18

A bas se Tin fino "raskravio" i rasirio sve 4 :)
Nista, morat cete ga malo "skupljati", niste jedini :mase
No to je puno lakse ispravljat nego nekaj dinamicno jer nama nogica leti van kad puzemo, a kad je na mjestu je OK. Morat cu MM zamoliti da nas snimi da se malo nasmijete :lol

Una&Tin, pojavila se i vasa mapa, ali je jos uvijek prazna :)

Roka, thanx, ma taj palac me extra zivcira, najgore mi je to kad je nesto vec bilo dobro i onda se vrati nesto lose :angry. Danas idemo na uzv glave, idem sama s T pa nis necu cuti dr nego cu kasnije citati nalaz i cuditi se :shock
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la KoBorMia » 26 tra 2010, 11:02

evo i mene malo ... uf, dok sam vas sve pohvatala ... i uspjeha i bolesti i rođendana (čestitamo s malim zakašnjenjem) ... sve u svemu, svima je jako dinamično ...
Pa da nešto kažem i o nama ... dakle, svakodnevno smo na terapijama (kaže dr da budemo išli dok Mia ne prohoda - meni je to OK, dobro reagira,a pod stručnim je nadzorom)...u fazi smo aktivnom podizanja uz sve i svašta, malo smo se i ohrabrili da se primamo s trosjeda na stol i idemo oko stola (mobiteli i telefoni čine čuda) i tako ... iskreno, sretna sam i smirena ... a to mi je zbilja bilo bitno postići ...
Komentare okoline sam konačno počela u potpunosti ignorirati ... tipa, da si ju stavila u hodalicu, ovo se ne bi desilo ... stvarno su mi znali dići tlak, a sada odbrusim i gotovo ... baš sam si nekak zadovoljna ...
Stariji brat je sav važan na sekine uspjehe ... uporno joj govori da se pusti i da hoda sama ... to mu je najnoviji zadatak ... unazad tjedan-dva baš je znatno unaprijedila taj bočni hod i stvarno je stabilna ... uf, jako sam ponosna!
KoBorMia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la UNA&TIN » 26 tra 2010, 14:22

Evo da se i mi javimo....kako sam obećala nisam se javljala dok nemam bolje vijesti i sada konačno mogu reći da se polako ali sigurno izvlačimo iz boleštine. Kozice se suše., antibiotik čini svoje pa više nema gnoja u uhu i ništa ga više ne boli(ne vrišti kad ga polegnem, ne hvata se za uši itd..)
U međuvremenu je još dobio i ozbiljan proljev, pa osip od proljeva pa smo mazali Plimicol kremu na guzu. Sad mu i to prolazi. Sutra idemo nakontrolu kod ped.
Smršavio je (pogotovo nogice) ali čini mi se da to i nije tak strašno dapače sad pravilnije puzi (stopala unutra obadva) uopće se ne posjeda u W sjed. Čim stane u puzanju podiže guzu visoko i kleči sa rukama i guzom u zraku a za ništa se ne drži. Mislim da je njemu malo i debljina smetala prije.
Danas je nakon 6 dana konačno pojeo nešto na žlicu pa smo svi presretni.

MaminMacak je napisao/la:Una&Tin, pojavila se i vasa mapa, ali je jos uvijek prazna

htjela sam stavit filmić al mi je predugo trajao pa sam odustala...pokušat ću kad ću imat više vremena ( bila je već ponoć )

CURE UPRAVO MI JAVIO MUŽ DA JE SJEO POVRAT POREZA....ne znam jel ste predavale al ak jeste i ak ste bile te sreće da upadnete među prve onda vam je danas sjeo! :dada

Kobormia
drago mi je da ste se javili. I mi imamo problem sa komentarima. Baš me danas sveki opet pogodila u živac pa sam joj "lagano" odbrusila. Mali je već mjesec dana bolestan a ona bi da on već hoda!!! Jao...samo sam rekla da je i Una prohodala sa 13 mjeseci a osim toga da nejde on na Goljak bezveze....ma nemoj se nervirat.
Baš čitam u ovom rješenju sa zdravstvenog piše: DIJETE SE TEŽIM OŠTEČENJIMA U RAZVOJU" a ona bi da mali prije godine dana već trčkara i još sa upalom uha i tisuću kozica po sebi!!!
Bubica 2006
Mišek 2009
UNA&TIN
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 26 tra 2010, 15:39

una&tin- super za porez a još više mi je drago da se polako povlači boleština.

kobormia- :5 za uspjeh! bravo!

maminmačak- javi za uzv. imamo klub kokošjih sjedilica :hug

baš raširio, jel da? ah, znam. :(
sad idem ja za njim SVO ono vrijeme koje smo skupa i skupljam mu nogice. mm je dobio istu uputu, ali kod njega je vjerojatno malo manji elan nego kod mene.
moram dati i sveki uputu makar nemam pojma kad ću je vidjeti jer dođe kad je meni već zadnja da idem kro vrata a kad se vratim nje nema jer je mm preuzeo tina.
ujutro idemo na vježb. molim boga i sve svetce da ne plače i da žena može vidjeti što i kako. pogotovo s tim sad sjedom.

roka- jel to od zdjelice ili nevježbanja ovih dana? ja sam opet nastavila sa "drilom" (tako to mm zove :roll ) ali ga pustim nakon 19 da se malo smiri. spavanje naravno koma opet, ali koga briga za to. sad me peče savjest da je w sjed od toga
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Tanja77 » 26 tra 2010, 17:23

Nevenera ja mislim da je to zbog zdjelice, malo se ubrzao i opustio i sad je došlo do izražaja da zdjelica nije još baš toliko čvrsta. Nije to toliko strašno ja mislim da nema djeteta koji nikad se nije toliko raširio i sjedio u W sjedu, naravno našima se sve gleda. Samo ga ispravljaj i vježbaj koliko možeš.
KoBorMia drago mi je da napredujete, super je to što je je počela hodati bočno uz držanje i još tome što je čvrsta, samo polako pustit će se već ona, a za okolinu ko je šljivi. Hvala bogu mene nisu previše pilali valjda su svi shvatili ozbiljno kad sam im rekla da je moje dijete imalo moždani udar, vidila bi katkad poglede sažaljenja ali se nisu se usuđivali ništa reć, ali zato ga svi sada hvale, kako je super, s obrzirom na dijagnozu, kako se ja trudim s njim i zato je sad ko metak i ne može ga se ni zaustavit i tako. Glavno da si ti zadovoljna s njom i s radom a za ostale baš te briga.
Mi prekosutra idemo na Goljak, malo me hvata panika jer još ništa nisam počela spremat, ali ovo mi je već 4 put tako da znam šta mi već treba, izostavit ću sve što sam prije nosila a bilo mi je bespotrebno, uzest ću samo najosnovnije stvari ali i toga se uvijek nakupi ipak smo 10 dana tamo.
Pozdrav svima ako se ne stignem javit sutra, čujemo se kad se vratimo!
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaminMacak » 26 tra 2010, 21:50

Pametno Tanja zbori, bit ce da se malo opuste kad se ubrzaju i onda dodje do izrazaja to sto im je zdjelica slaba. Kad sad vratim film unazad i nama je puzanje bolje izgledalo kad je bilo usporeno :dada

Tanja, ne znam kakav je rezim dok ste na Goljaku i da li ces nas citati, ali mogli bi mozda neku kavu organizirati sad dok ste u ZG. Da li ti to pase? Ako da, javi mi broj moba u pp pa se javimo!

Kobormia, super za uspjehe i da si se ti scoolirala :5

Una&Tin, super za ozdravljenje! A bome i za ispravno puzanje, posjedanje ... Ma jos ce Tin i prije Une prohodati bez obzira na sve nedace koje su ga spopale :ne

Povrat poreza ja jos nikad nisam dobila prije 12. mjeseca tako da mu se jos uopce ne nadam, ali dobro bi mi sada dosao. Super da si ga dobila!
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la roka470 » 26 tra 2010, 22:00

KoBorMia zaista veseli pročitati lijepu vijest na ovom našem topicu, baš mi je drago da Mia lijepo napreduje i da si ti zadovoljna. A komentari okoline na jedno uho unutra na drugo van.

Una i Tin vjerujem da te razveselio povrat poreza. Kaj je s onih 830 kn, jesi dobila kakav odgovor? Drago mi je zbog Tinče, gadno je i čitati kaj ga je sve našlo, boleštine i sto komplikacija. Ali vidiš i sama da je sve dobro, sad kad se oporavi nastavit će starim tempom dalje.

Tanja77 je napisao/la:Nevenera ja mislim da je to zbog zdjelice, malo se ubrzao i opustio i sad je došlo do izražaja da zdjelica nije još baš toliko čvrsta. Nije to toliko strašno ja mislim da nema djeteta koji nikad se nije toliko raširio i sjedio u W sjedu, naravno našima se sve gleda. Samo ga ispravljaj i vježbaj koliko možeš

potpisujem Tanju. Nemoj si toliko predbacivati, nisi ti ništa krivo napravila. Kod zdravih se taj w sjed tolerira, a našima se ne dozvoljava zato jer to nije aktivno sjedenje gdje se jačaju mišići, već je cijelo tijelo opušteno. Probaj sama tako sjesti i još zgrbi leđa i sjedi ispravno na potkoljenice, pa ćeš vidjeti razliku. Nije to neka strašna patologija. Jelena doduše ne sjedi u w( vrlo rijetko, ali kako sam ja doma stalno ju ispravljam, pa kad i malo raširi više noge, počela se i sama korigirati), ali se zna zgrbiti dok sjedi s nogama naprijed, pa su mi rekli da ju malo opet protačkam, jer se time jača trup.

Mamin mačak ma UZV će ti biti uredan, to se ne moraš brinuti. Meni su rekli da ga i ne moram više raditi iako je bila preporuka oko godinu dana, ali s obzirom na kliničku sliku da nema potrebe.

[b]Tanja[b] super ideja od M mačka, kad već stižete u Zg bilo bi super da se upoznamo. Ma ti si već iskusna na Goljaku, začas ćeš se spakirati. A vjerujem da će ovo biti i najbolji boravak kad nam je Jerko super.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaminMacak » 26 tra 2010, 22:02

E da, zaboravih uzv glave, sve je isto kao zadnji put, znaci stanje stabilno i dobro, komore ce ostati prosirene, ali to nije vazno dok on dobro napreduje i ne trebamo se vise kontrolirati uzv-om.
Preporuca nam jedan EEG prije cjepljenja sa zivim cjepivom sa godinu dana.

I na kraju mi zena rece da ga ne stavljam u hodalicu :shock jer ga je vidjela kako se dize pa valjda misli da ga ja forsiram. Uf bas se naljutim kad mi to netko kaze tko zna da idemo na vjezbe skoro svaki tjedan :ne.

To ko kad mi je roka napisala da ga ne vodam za rukicu :lol
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Tanja77 » 26 tra 2010, 23:41

MaminMačak nije neki strašan režim, ima se vremena za šetnju kad nema terapija. Subota popodne i Nedjelja su skroz slobodne a i preko tjedna ima jedno 5 terapija dnevno pa kako se poslože, koji put budu kroz jutro, koji put popodne ali uglavnom uvijek ima rupe za prošetat, bar je tako bilo do sada.
Možemo se nać, ja sam i onako planirala ako bude lijepo vrijeme ić s njim do Jaruna ili negdi drugdje u prirodu za vikend. Ti se javi, šaljem ti broj na PP, pokušaj organizirat još koga. Drago mi je da vam je UZV nepromjenjen, to što su mu komore malo proširene nije ni bitno kad on toliko dobro napreduje. Vidiš mi nismo više ni kontrolirali, mada je nama UZV bio uredan, CT je pokazivao da mu jedan dio mozga nedostaje pa su sumnjali na shizencefaliju i tek se magnetom vidjelo pravo stanje, velika šupljina i par cistica kao posljedica infarkta moždane arterije tako da sam sa tom dijagnozom bila sretna koliko se to može bit u toj situaciji jer je to ipak puno bolje od one prve na koju su sumnjali. Vjerovatno ćemo i mi ponovno raditi magnet ali ne znam je li se tu šta može promjenit, mislim da to što je uništeno je nepovratno ali eto srećom ovi ostali neuroni mu rade kao sat.
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Fantasy » 27 tra 2010, 11:16

Mm, super za dobar uzv, ma i eeg vam bude dobar!
Una&Tin, jupi za zdrav(ij)e klince! sad ste se bar toga riješili!
Tanja, a tebi zavidim kaj ideš na Goljak, znam da glupo zvuči, ali tam sam upoznala super ženu iz Slavonije i baš smo se skompale, dogovorile sad u svibnju opet skupa boravak, ali nama sad Polovina brani. Jedva sam neki dan skupila hrabrosti javiti našoj dragoj cime tužnu vijest, ne znam koja je bila jadnija. Taman smo se nabrijale na šetnje, druženje, brbljanje, a sad ništ od toga. Obećala sam joj da bumo došli u posjetu bar da vidimo nju i malog slatkiša. Nadam se da ni oni više ne budu morali puno puta dolaziti gore, jer mali pred prohodavanjem. Jel ti imaš nekog poznatog? Blago tebi da više ne moraš dolazit. Kak putujete, autom?
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaminMacak » 27 tra 2010, 22:50

Tanja vise nece citati mib, ali imam njen broj pa dajte cure iz Zg da se izorganiziramo za neku kavicu.
Kad bi vama pasalo? Meni je nekako vikend rezerviran za obitelj, ali mozda bi mogli doci negdje blizu Goljaka
(Kaptol centar?) jer ne znam je li Tanja s autom ili ne, ali mozemo ju mi pokupiti ... Ajde, ideje na sunce.

Ja danas cijeli dan promatram T jer mi se cini da konacno vidim neki pomak kod puzanja, desna noga jos bjezi na van, ali kao da je to malo manje, a koljena su svakako vise skupljena nego ranije. I tak sva sretna sto vidim neke pomake, kuc-kuc nadam se da nece sutra nestat jer i to se vec dogadjalo, kad mi dijete popodne pripremilo iznenadjenje - on bi sam stajao bez drzanja :shock Digne se covjek sam uz zid (jer u jednom dijelu stana vise nema nista za sto bi se mogao dici) i fino se pusti, stoji tako 5-6 sekundi i ponovno se primi za zid. Nema nikakvog klimanja, cak ni ne padne na kraju nego se samo primi za zid kao da nista nije bilo. Prvi put sam ga ja srusila jer sam mislila da ce pasti, ali ponovio je on to jos par puta. Pa ja ne vjerujem, kud mu se toliko zuri? A valjda cemo stici popraviti puzanje prije nego pocne hodati, osjecam se kao da sam na nekoj utrci - tko ce prije on ili ja :ne Fizio je rekla da jos nece hodati, nadam se samo da je u pravu. Neki ludi dan danas.

:mase
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Tanja77 » 27 tra 2010, 23:27

Još sam tu, sutra ujutro krećemo, uspila sam sve spakirat čak mi je i Jerko pomogao stavljati u torbu svoje igračke što će ih nosit, naravno on ih je birao.
Fantasy malo mi je blesavo da vam brane da odete na Goljak, znam da je možda tamo nekakvi drugačiji pristup vježbanja, ali ipak gore osim fizikalne ima i radna, logoped, defektolog, senzorika, što svakom djetetu s poteškoćama sigurno pomaže pa ne znam zašto ne bi mogla otići i tamo i vježbati kod njih. Ja sam se okrenula na sve strane, u jednom razdoblju išli smo na tri različita mjesta na terapije i još nam je dolazila terapeutica kući plus na Goljak, dobro oni su svi radili po Bobathu tako da tu i nije bilo različitih metoda ali ipak svaki teraput ima neki svoj pristup.
Nisam gore s autom ali eto mogu se ja spustiti autobusom do grada ili me pokupite, meni je svejedno gdje ćemo ić samo negdje gdje nema auta i tramvaja tako da ne moram strahovat i trčat za njim, već sam i zaboravila kako je popiti kavu dok ti je dijete u kolicima. Naravno da vam svima želim to što prije.
Pozdrav svima i nadam se da se vidimo!
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaminMacak » 28 tra 2010, 00:23

Polovine su malo specificni u pristupu i ako se oni trude zaboraviti sve sto je Maja krivo radila nebi sada bilo dobro ponovno ju pokusati staviti na noge i sta ja znam sto su sve ovi na Goljaku probavali. A bas da ce i ovi na Goljaku imati razumjevanja i pustiti ju na radnu terapiju, defektologu ... to sumnjam, samo bi im se izrugivali na jedan nacin i pokusali objasniti da bez veze muci dijete (jer tako oni na to gledaju), a sa samom dijagnozom CP-a tako rano su je se na neki nacin "odrekli" :ne. Tako da ja razumijem to da nejdete i mislim da je tako svakako bolje, na stranu dobrom drustvu :). Kako je inace Maja? Je li zavolila nove vjezbice ili se opire? Pisem ovo samo da nam Fantasy nebi opet dosla u neku tesku dilemu ;)
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.