Jučer smo proslavili ročkas, bilo je baš dobro. Jelena je cijeli dan bila budna, spavala je samo pola sata. Veselila se, pljeskala, pjevala, plesala, sama jela tortu. Super se uklopila u hodajuću djecu, puzala za njima, onda su oni s njom puzali. Danas šogor slavi rođendan, pa idemo na drugu zabavu.
Mamin mačak pitala sam kumu, ona pije neko ulje od crnih sjemenki, i kaže da toga nema kod nas za kupiti, one je dobila iz Amerike, a proizvode neki Arapi. Kaže da to nije ulje od kima, nego nekaj drugo. I super joj je. Možda je stvarno Tomu izbediralo odvajanje, pa južina, pa umor. Znaš i sama da se ponekad taj tonus pojača, a mi svaki put šiznemo. I ja sam takva, ali sad se nekako sve manje živciram. Pusti palac, Jelena ga je isto dugo držala, ne znam možda ga i sada ponekad stavi u šaku, ja to više i ne gledam. Fina motorika joj je dobra, a i na vježbama su mi rekli da to nije nikaj zabrinjavajuće. Pa zašto onda brinuti.
Nevenera da li si stavila filmić, nisam nikaj našla novoga. To ti je slaba zdjelica, i samo ga pusti nek puno puže, i naravno ispravljaj. Dobro da stopala nisu prema van. Brzo oni skuže da je u tom w sjedu super lagano sjediti i onda kokošare ( tako ja zovem Jelenino sjedenje, ko mala kokica na jajima). I ona ponekad sjedne s raširenim koljenima ali su joj stopala unutra i skupljena, i opet stalno trčim za njom i ispravljam. I stalno se diže na koljena, i stalno hoće tako sjediti na potkoljenicama, ne znam kak joj to paše, pa lakše je sjediti normalno. Kad im ojača zdjelica, bolje će sjediti. A nema nam druge, cure moje, popravljati, popravljati i to je to. Ali bit će oni dobro.
Moram snimiti Jelenino puzanje, možda dođe fizio sljedeći tjedan, pa da kaže svoje mišljenje. Inaće od neki dan je počela opasno krstariti po stanu, ladice, ormari, sifoni, kada...svaki dan se lupi, padne, ogrebe, ladica joj pričepi prst i tako to.Otplače svoje , pa ponovo..