Sada je: 10 kol 2026, 14:24.

Pitanje za one koji djecu stavljaju ranije spavati

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Re: Pitanje za one koji djecu stavljaju ranije spavati

PostPostao/la Krumpirić » 27 tra 2010, 08:02

Marin se zarazio od Žuje. On se digne vikendom, popiški se i upali crtić :mrgreen

Ja isto mislim da je najvažnije izmoriti ih i imati ispunjen dan. Pa i ja teško zaspem kad sam (fizički) odmorna. Iako mi oči padaju i mozak spava. :lol
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la skorpionka » 27 tra 2010, 08:05

subotom recimo, ustane tek oko pola 10 i onda vam još kaže: mama, nemoj ti ustajati! sama ću! (učim je biti samostalna u svakoj prilici ) onda ja promrljam: odi piškiti i presvuci se. i ona to obavi, upali tv i uzme si nešto iz frižidera da doručkuje.

MC, ništa ju nisi naučila ako ti se ona vikendom obraća kad se probudi. Sve navedeno mora napraviti bez ikakve komunikacije s roditeljima :mrgreen
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la ZacKa » 27 tra 2010, 09:01

O daaaaa, tak i moj, samo dođe u sobu i kaže ja sam u boravku a ja u polusnu dobro sine.........i nastavim čorku s kćerkom. :mrgreen
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danni » 27 tra 2010, 09:13

moj mlađi(godina ipo) zaspe čim ga spustimo u krevetić, a to je oko 19:30
a stariji (5 ipo) oko 20:30
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danni » 27 tra 2010, 09:14

ali mislim da će se to malo produžiti budući da sad idu sve duži i topliji dani :dunno
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la rusulica » 27 tra 2010, 10:45

mama courage je napisao/la:cilj dnevnih aktivnosti s djetetom je izmoriti dijete da navečer može zaspati.

Nemaš ti pojma koliko ova moja ima energije, da dan traje 48 sati njoj bi bilo malo. Nekidan smo bili na piru i ona je kao djeveruša od podne pa dalje bila aktivna cijeli dan (i noć). Cijelu večer je plesala uključujući i vrijeme dok smo mi večeravali i na kraju daleko iza pola noći mama i tata leže pocrkani na stolicama i moleee amo kući a ona:" Ne ja ću još pesati". Mali monstrum, kažem vam.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la ZacKa » 27 tra 2010, 11:03

E Rusulice i ja imam takvu, ta pleše cijelu cjelcatu noć na svadbi, možda sjedne na silu :mrgreen da nešto baci u usta.
S tim da za nju velimo maldencima da joj ne rezerviraju stolicu. :mrgreen
Uvijek do 3h ujutro na svadbi tanca. I duže bi da ju mi ne potjeramo.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mama courage » 27 tra 2010, 11:16

skorpionka je napisao/la:
subotom recimo, ustane tek oko pola 10 i onda vam još kaže: mama, nemoj ti ustajati! sama ću! (učim je biti samostalna u svakoj prilici ) onda ja promrljam: odi piškiti i presvuci se. i ona to obavi, upali tv i uzme si nešto iz frižidera da doručkuje.

MC, ništa ju nisi naučila ako ti se ona vikendom obraća kad se probudi. Sve navedeno mora napraviti bez ikakve komunikacije s roditeljima :mrgreen

bi ona, al sam ja kontrolfrikuša pa ne mogu a da ne prozborim koju. a inače ne volim vidjeti dijete u pidzami kako dočekuje podne. čim ustanem, to me odmah nanervira. :mrgreen
mama courage
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la skorpionka » 27 tra 2010, 11:47

Dijete se ustane, obuče i sve obavi samo, bez ulaska u roditeljsku spavaću :mrgreen
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la mama courage » 27 tra 2010, 18:01

skorpionka je napisao/la:Dijete se ustane, obuče i sve obavi samo, bez ulaska u roditeljsku spavaću :mrgreen

a, to si mislila. da, to uradi također. no prošle subote smo zajedno spavale. iz prostog razloga, jer smo bile same, a u njenoj sobi se čuje zvonjava crkvenih zvona... već u 7 ujutro!!!! :shock
mama courage
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 27 tra 2010, 18:04

mama courage je napisao/la:
skorpionka je napisao/la:Dijete se ustane, obuče i sve obavi samo, bez ulaska u roditeljsku spavaću :mrgreen

a, to si mislila. da, to uradi također. no prošle subote smo zajedno spavale. iz prostog razloga, jer smo bile same, a u njenoj sobi se čuje zvonjava crkvenih zvona... već u 7 ujutro!!!! :shock

kud baš pa na tebe.

(ja sam do 18e živila nekoliko METARA od zvonika i ja uopće ne čujem zvono u ŠEST, drugi ljudi odskoče iz kreveta, zanimljivo, ne čuju ga ni moja djeca kod bake)
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Carlito » 28 tra 2010, 14:36

ja imam pravog malog hiperaktivnog trogodisnjaka koji navece ide u 9 spavati (zimi i u 8). ujutru ustajemo oko 8, doruckujemo i idemo vani (sad kad je ljepo vrijeme), vozi biciklu, igra nogomet, trci, skace...... Izmori se skroz i oko 12 udjemo u kucu, malo se igramo i vec u 13 ruca. Odmah poslje rucka ide spavati, odspava 2 sata. Popodne opet idemo vani, trci, igra se, vozi biciklu, seta... U 19h smo u kuci i veceramo. oko 20h je kupanje, poslje kupanja malo crtani i u krevet. Takav ritam ima od malena. Od kad se rodio ima svoj neki red. Valjda je to i stvar navike. Kada djete ima neku rutinu od pocetka ono je samo prati. karlo navece zna kad je vrijeme za spavanje iako ne zna koliko je sati, on sam trazi da ide spavati.
Dijete je knjiga iz koje čitamo i u koju bismo trebali pisati...
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la dimnjacarka » 01 lis 2010, 19:43

Ja sam nastojala da im od pocetka nametnem "svoj" bioritam...posto se relativno rano ustajem, stalo mi je do toga da zajedno doruckujemo, potom slijedi vrtic, poslije vrtica zajednicki rucak, poslije rucka moji vec odavno vise ne spavaju (3 i 5 god.)...nego citamo, crtamo i sl. do nekog popodneva kada se ide napolje...napolju smo do 18:30 kada muz dolazi s posla...i to smo uvijek tako radili...u ljetnom periodu ovaj stariji smije otrcati jos jednom van, ako jos ima nekoga od njegovog drustva, dakle najkasnije se nalaztimo u stanu u 19:30, slijedi brzo tusiranje, citanje i do najkasnije 20:30 su zaspali, jer sutra trebaju ustati u najkasnije 7:30
eci, peci, pec :-)
dimnjacarka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la kitty » 26 lis 2010, 12:26

I ja svoje cure spakiram u krevet najkasnije u 21h.
Lucija odmah zaspe, s njom nema ama baš nikakvih problema :zzz
Ali ovaj mali zvrk :strah
Milion puta izađe iz kreveta, zove - mamaaaaa ja bi ti nešto rekla ...., piša triput valjda, sinoć je u 22h išla kakati :ne, pa žedna sam, pa boli me ova točkica ovdje daj mi zaljepi flaster ne taj flaster ja bi onaj sa ribicom, pa sa kim ću spavati (s kojim plišancem :lol ), pa ...
I imam osjećaj da niti jedna taktika ne pali : ako se stalno odazivam i dolazim pa umirujem to traje beskonačno, ako ignoriram zivkanje iz sobe postaje sve glasnija pa se bojim da ne probudi Luciju, a ako me iznervira pa počnem vikati to je tek najgora varijanta :znoj
Ona se vjerovatno naspava u vrtiću (obično se zadnja probudi) i zato mene navečer trenira :mrgreen
kitty
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Prethodna

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.