Sada je: 11 kol 2026, 00:19.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy
melita je napisao/la:Neka me nitko ne shvati krivo ali ja sam ovaj topic otvorila više zbog toga da razgovaramo o tome kako omagućiti djeci ateista ravnopravan status u školama, a ne da raspravljamo o vjeri. Onaj čije dijete ide na vjeronauk ima čistu situaciju, pa nije vrag da bi nekome smetalo da u školi postoji razred za djecu koja ne idu na vjeronauk!!???

eli je napisao/la:ustav i zakoni ti ne jamče boravak. kome paše ide, kome ne ne mora.
Krumpirić je napisao/la:potpis na MM, što bi ti, melita, konkretno dobila time da dijete ide u ateistički razred /kad gleda svekatoličku televiziju, ima 90posto frendova katolika, praznici su joj katolički blagdani i općenito ne može pobjeći od činjenica?
mislim-dobila bi (pozitivnu ili ne)getoizaciju vlastita djeteta?

piko je napisao/la: Vjeronauk je u školama (pretpostavljam i u vrtiću) IZBORNI predmet, nije obvezan, niko nas ne prisiljava na njega.
Kako je napisala Sanika, neka djeca idu na sport, druga ne i isto im se treba objasniti zašto ona ne idu. Jedna djeca jedu paštetu, druga ne, i isto im treba pojašnjenje za nejelo te tvari.

MAJKO MILA je napisao/la: (kakva kat. tv. u svakoj seriji razvod, gay brakovi, frendovi koji psuju boga, rasipništvo za božić, ja ne znam, možda bolje pitati nekog tko ide u crkvu, ali meni se laiku ovo uopće ne čine katol. zemlja niti nepogodna za ateiste

potpis na MM, što bi ti, melita, konkretno dobila time da dijete ide u ateistički razred /kad gleda svekatoličku televiziju, ima 90posto frendova katolika, praznici su joj katolički blagdani i općenito ne može pobjeći od činjenica?
mislim-dobila bi (pozitivnu ili ne)getoizaciju vlastita djeteta?

I ja se pitam gdje se skriva tih 90% katolika u našoj zemlji ? I da je Hrvatska nepogodna za ateiste ? I što se sve radi i dopušta na TV-u a i drugdje a nije katoličko (točno, u svakoj seriji je barem jedan gay)........pa me moja djeca pitaju a zašto se oni ljube i ja se nađem u nedoumici što da odgovorim ?..mislim nemam ja niš protiv nikoga ali više ni ne znam kuda ovaj svijet ide...............i da ne nabrajam

Ja stvarno imam problema u razumijevanju izjednacavanja vjeronauka s engleskim ili boravkom.
Dijete na engleskom nece uciti nista naustb onog temeljnog sto uci/vidi kuci.
Pitanje boravka je tehnicke prirode kako si organizirati zivot kad dijete krene u skolu, ali to je vise problem roditelja nego djece.
Pitanje vjeronauka je ucenje o temeljnim vrijednostima i stavovima covjeka, razlicitim od obiteljskih stavova, a to nije mala stvar. Pogotovo za 6-7 godisnje dijete.
Meni je to kao pricanje o kruskama i jabukama i nerazumijevanju temelja problema.

melita je napisao/la:I ja se pitam gdje se skriva tih 90% katolika u našoj zemlji ? I da je Hrvatska nepogodna za ateiste ? I što se sve radi i dopušta na TV-u a i drugdje a nije katoličko (točno, u svakoj seriji je barem jedan gay)........pa me moja djeca pitaju a zašto se oni ljube i ja se nađem u nedoumici što da odgovorim ?..mislim nemam ja niš protiv nikoga ali više ni ne znam kuda ovaj svijet ide...............i da ne nabrajam
Znači, ako ima nasilja i homoseksualaca na televiziji, znači da je zemlja pogodna za ateiste?

Meni je to kao pricanje o kruskama i jabukama i nerazumijevanju temelja problema.

adea je napisao/la:Ja stvarno imam problema u razumijevanju izjednacavanja vjeronauka s engleskim ili boravkom.
Dijete na engleskom nece uciti nista naustb onog temeljnog sto uci/vidi kuci.
Pitanje boravka je tehnicke prirode kako si organizirati zivot kad dijete krene u skolu, ali to je vise problem roditelja nego djece.
Pitanje vjeronauka je ucenje o temeljnim vrijednostima i stavovima covjeka, razlicitim od obiteljskih stavova, a to nije mala stvar. Pogotovo za 6-7 godisnje dijete.

adea je napisao/la: Pitanje vjeronauka je ucenje o temeljnim vrijednostima i stavovima covjeka, razlicitim od obiteljskih stavova, a to nije mala stvar. Pogotovo za 6-7 godisnje dijete. Meni je to kao pricanje o kruskama i jabukama i nerazumijevanju temelja problema.

mahima je napisao/la:Eto - moj i još jedna curica (veganka) ne jedu meso jedini u grupi - on širi vidike drugoj djeci, a ta djeca pokazuju mom da postoje i drukčiji načini prehrane. I više ga čudi to što veganka ne pije mlijeko i ne jede sir, nego što ovi jedu meso. I nemam nikakva straha hoće li danas-sutra poželjeti jesti nešto drugo - sve s vremenom...
nekad puno kompliciramo.
pa mi smo roditelji, i tko nam garantira da će nam učiteljica koju nismo izabrali usaditi našem djetetu dobre i moralne vrijednosti kad smo već tako sigurni da vjeroučitelj neće nikako.
Tko to napuni čizmicu i zašto je moraju dobiti, ako ne vjerujete u tog stričeka?

mahima je napisao/la:Eto - moj i još jedna curica (veganka) ne jedu meso jedini u grupi - on širi vidike drugoj djeci, a ta djeca pokazuju mom da postoje i drukčiji načini prehrane. I više ga čudi to što veganka ne pije mlijeko i ne jede sir, nego što ovi jedu meso. I nemam nikakva straha hoće li danas-sutra poželjeti jesti nešto drugo - sve s vremenom...
nekad puno kompliciramo.

MAJKO MILA je napisao/la:pa na biologiji se uče stvari koje nemaju veze sa vjerom,
, pitao je tamo netko

Melita, izborni, ključ je u izborni

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.