Sada je: 17 tra 2026, 17:48.

dodaci prehrani

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

dodaci prehrani

PostPostao/la nadicab » 04 vel 2010, 12:53

sigurni svi mi nešto dodajemo prehrani da bi naši klinci bili čim zdraviji...
Pa da izmjenimo iskustva :zivili
Ja Denisu dajem svako jutro aloju. Kada traži sok, u vodi mu otopim šumeći multivitamin (iz DM-a), povremno mu dajem i "Pčelicu Maju" (multivitamini s medom). Jučer sam kupila Omega sok s medom i limunom (fini je) pa sam mu to poečla davato od jutros: veli da je za razvijanje mozga, vida i svačega nečeg :lol
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: dodaci prehrani

PostPostao/la nora28 » 04 vel 2010, 16:01

nadice, gdje ima kupiti Omega soka :conf Mi uzimamo pcelinje sace, sumec tabl. vit. C, tu i tamo popije dozu multivitamina tipa Pikovit i sl i ehinaceu + propolis od raznih proizvodjaca.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MBee » 04 vel 2010, 16:49

Već dvije godine pijemo Multivitamine & Minerale od Child Life-a, Calcium/magnesium citrate od LifeTime-a i Omegu 3 RX od EnerZone-a. Povremeno pojačamo vitamin C i probiotike.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 04 vel 2010, 17:40

Redovito pijemo omega kapsule eye q (hvala dragoj prijateljici na odličnoj preporuci :kiss ) i twinlabove multivitamine i minerale.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 04 vel 2010, 21:31

c vitamin (najbolji nam se pokazao tekuci od childlifea), bakalarevo ulje (Eskimo), cogins (to su esencije australskih grmolikih cvjetova- odlicne za koncentraciju), indigo essences po potrebi, sleep easy od iongido essences svaku vecer, tissue salts (to je homeopatski pripravak mineralnih soli), po potrebi echinaceu (djecju od vogel-a)
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † zmijac » 05 vel 2010, 11:20

dal te dodatke dajete po preporuci (pedijatra, nutricionista...) ili? Name kod davanja dodataka se uvijek bojim da ne pretjeram i da ne napravim još veću bedastoću :dunno : a da mu je imunitet koma i da je blijed ko krpa -je.
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 05 vel 2010, 11:41

vau, mmama, zanimljiv popis. Zašto za spavanje?
omega3 sirup
ne, nažalost, ja još nisam naletila na nekoga tko se bavi time
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MBee » 05 vel 2010, 11:55

Naravno da dajemo po preporuci. Svake godine obavimo kontrolni pregled (Organix) u poliklinici Simbex i vidimo koje dodatke uzimati.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nora28 » 05 vel 2010, 12:52

nadice, ima li Omege 3 i kod nas ili samo u Sloveniji?
Zaboravila sam napisati da smo pili i ulje iz jetre bakalara, popili pola doze i tada sam naletila na neke clanke o smanjenju kostane mase i svasta nesto pa me je bilo strah davati i zavrsilo je u smecu. Isto tako me muci sto svaki ginekolog ima svoje misljenje u vezi pijenja vitamina, minerala,omege, folne kiseline pa se pitam sto uopce uzimati prije trudnoce (to ja govorim hipotetski :lol ) a i za vrijeme trudnoce.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 05 vel 2010, 13:07

125 kn u našoj lokalnoj apoteci
Omega 3 nemre škodit, dapače čak (tak ja gledam na to)
Aloja mu je za probavu i krvnu sliku
A multivitamini za općenito jačanje organizma
Mislim da nije predoziran
MBee, u Simbexu uzimaju svu djecu s pp ili samo iz autističnog spektra?
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MBee » 05 vel 2010, 16:33

nadicab je napisao/la:MBee, u Simbexu uzimaju svu djecu s pp ili samo iz autističnog spektra?

Rekla bih da primaju SVE. Evo piše OVDJE kome su namijenjeni testovi.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 05 vel 2010, 20:27

mi dodatke uzimamo uglavnom pon preporuci homeopatice. za bakalarevo ulje je jako vazan proizvodjac zbog toga sto ribe lako kupe zivu. ne znam na nasem trzistu u koju se informaciju pouzdati.
nadice, sleep easy kapi i inace sve indigo esencije koje smo probali su stvarno super. nama ih je otkrila homeopatica. u engleskoj ih jako puno djece koristi. ovdje to nazalost jos uvijek ne mozes naci na trzistu. imas esencije u kapima i u sprejevima. nama se sleep easy stvarno pokazao odlican jer je marti jako tesko umiriti se pred san ma koliko da je umorna.
ove sam joj godine davala i confidence pred kontrolne, pred preglede. nekad u kombinaciji s aconiteom,a nekad bez. stvarno funkcionira. iste sam preparate probala i na sebi i uocavam veliku razliku u svom dozivljaju stresnih situacija.
za te stresne situacije nam se dobre pokazuju i bachove kapi. rescue remedy i emergency. ne znam ima li ih u zagrebu za nabaviti, ali u splitu ih nema.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 06 vel 2010, 06:46

Nema Bachovih kapi, mi ih donosimo isto ili iz Engleske ili nekoga žicam da mi primi paket u Austriji kad naručim preko interneta. U Beču sam u apoteci našla kapi ali su bezobrazno skupe, cijena je skoro tri puta veća.
Mislim da ću u slijedećoj turi iz Engleske nositi kofer samo kapi, ove Angels mi se jako sviđaju i obavezno ću nadopuniti Bachove.

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 06 vel 2010, 10:11

Mi pijemo omega 3, multivitamini i minerali, i vitamin c od Child Life-a a po preporuci neuroepedijatra vitamin e i koenzin Q 10.

Da li radite pauze u uzimanju tih suplemenata, mi naprimjer za multivit. i minerale i vitamin c imamo pauzu a omegu 3 pije konstantno , da li bi možda trebalo neko pauziranje u uzimanju recimo nakon 3 mjeseca neko vrijeme ne piti ili ne ?

Doktori nam mogu dati preporuku za suplemente a koliko dugo piti... ( spomenutu omegu svi preporučuju)
Mi smo samo jednom napravili testiranje u poliklonici simbex i dobili preporuku koje suplemente piti i u kojoj količini i to smo popili ali nismo dalje konrtolirali...
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la martina mama » 07 vel 2010, 20:02

faith, ja sam sada zadnji put iz londona donijela doslovno kofer lijekova. sad mi je glavni shopping u ainsworths apoteci. u becu sam isto nabavljala neke lijekove i moje iskustvo je kao i tvoje, a to je da su skuplji nego u londonu.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la dora0205 » 08 vel 2010, 15:26

Mi pijemo multivitamine,ulje jetre bakalara i floradix a prošli tjedan su nam stigli Kirkman multivitamini i folna sa B12. Od kad to pijemo lijepo i jedemo ali i puni smo energije.... :shock !
dora0205
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la pepita » 09 vel 2010, 00:14

dora,pregledaj Kirkmanove proizvode,ako imaš koji od ovih ispod-nemoj ih davati djetetu ,baci ih ili im se javi na mail za povrat ili zamjenu

NOTICE TO OUR CUSTOMERS:

Jan. 7, 2010

Dear Kirkman Customer and Distributor,

It has come to Kirkman’s attention, that a raw material vendor has supplied Kirkman with stevia that has a higher content of antimony than may be acceptable for our special needs customers.

The problem is limited to only two lots of stevia, which were used in several Kirkman® products. These products affected by the high antimony levels are:

1. Zinc Liquid - - Product # 387/8 and 387/16
2. Super Nu-Thera w/o A and D - - Product # 447/454
3. DMAE 50 mg. Chewable - - Product # 489/90
4. Super Nu-Thera Powder Orange - - Product # 410/454
5. B Complex Powder Pro Support - - Product #399/7
6. TMG w/Folinic and B-12 Powder - - Product #413/4 and 413/8
7. Chewable Vitamin C Tablets - - Product #389/100 and 389/250
8. Trial sizes of the above seven products

You should stop using these products, destroy them and request a credit or replacement from Kirkman®. Please call our customer service department to make this request.

Raw material suppliers or nutraceutical companies are not required to test for antimony levels, so Kirkman® was not aware of this problem until two of our physician customers brought the issue to our attention as a result of their metal testing. We immediately had our laboratory research the issue. They quickly isolated the problem to two specific lots of stevia leaf extract. Kirkman® immediately stopped using the affected stevia and stopped shipping products that tested out at high antimony levels.

So that this situation does not reoccur, we have implemented a new policy that every raw material we use in our products will be tested for antimony.

Kirkman® apologizes for any inconvenience we may have caused because of this issue. We have instituted this voluntary action regarding the suspect products because we feel it’s the right thing to do. Kirkman® will not compromise on the quality standards we have been known for throughout our more than 60 years of business.

Sincerely,
Larry Newman
COO Technical and Regulatory Affairs
Kirkman Group
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la flipper » 23 ožu 2010, 10:32

Kod nas u apoteci, ( a prije nekih godinu dana i kod nas u vrtiću ) su bili ponuđeni prospekti za ovaj proizvod;

http://www.salveopharma.hr/hr/brand/esprico/

Da li se je netko susreo sa tim kapsulama, da li možda koristite?
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la dora0205 » 24 ožu 2010, 16:56

hvala ti, Pepita na brizi ali slučajno su ovi proizvodi bili povučeni kad sam naručivala vitamine tako da mi ovo baš ne ulijeva povjerenje čim je nešto povučeno... :mah
dora0205
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivanaCH » 29 ožu 2010, 19:57

Ja sam kupila riblje ulje farmaceutske cistoce enerzona. Zna li netko koja je preporucena doza za djecu? za odrasle je jedna zlicica od 5ml, ili 2,5 grama.
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MBee » 29 ožu 2010, 20:58

Moja ima 4,5 godine i pije isto jednu žličicu po preporuci liječnika ali smo postepeno došli do te doze.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kreativnavjeverica » 04 svi 2010, 09:50

ja u zadnje vrijeme koristim steviju u kuhanju, uz kavu, čaj...a i sve više mojih frendova je želi nabaviti
ovo je dobar članak u kojem kaže u čemu sve pomaže stevia
http://www.nacional.hr/clanak/81999/ste ... -hrvatskoj
:zivili
kreativnavjeverica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la martina mama » 06 svi 2010, 08:26

Nedavno je na potrosackom kodu bio prilog o analizi pteparata od ribljeg ulja na nasem trzistu u smislu ispitivanja koncentracije zive. Analiza je pokazala da childlifeovo bakalarevo ulje ima vecu koncentraciju od dozvoljene premda na proizvodu pise da je posebno procisceno. Ja sam prepoznala bocu u prilogu jer sam jednom kupila bas to ulje prema preporuci u apoteci. Kostalo je 200kn. Dakle, to ulje ne dajite djeci! Navodno je neko slovensko proslo analizu, a ja nisam prepoznala proizvod i ne znam vam reci o kojem se ulju radi. Od tada ulje narucujem iz londona. Narucujem biocare ili eskimo. Oba proizvoda imaju certifikate o nepostojanju zive.
Mene je zgrozilo to da kod nas uopce ne mozes vjerovati onome sta pise naam ambalazi.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 06 svi 2010, 11:07

:shock nisam znala za to, ne stignem gledati potrošački kod, a baš to ulje svi preporučuju.
Moji piju isto ulje iz Engleske, po preporuci naše drage medicinske savjetnice :kiss , EyeQ.
Počela sam mojima opet davati Bachove kapi, stigao paket iz Londre :dada , baš me razveselilo.
Pročitala sam hrpu knjiga na temu Bachovih kapi i baš se veselim istraživanju.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 06 svi 2010, 14:44

Meni su bachove kapi i ove indigo essences pravo otkrice. Trebam li reci da su mi aconite i rescue remedy spasili glavu u trudnoci.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la juhu-juhu » 06 svi 2010, 15:14

Dajte molim Vas link preko kojeg naručujete te bachove kapi. :mah
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 06 svi 2010, 15:39

Ovo je jedna od stranica:
http://www.nelsonsnaturalworld.com/en-g ... rremedies/
Samo molim te pazi kad kupuješ preko neta da piše original i pogledaj kako originalna bočica treba izgledati.
Ako trebaš kakvu pomoć samo reci :mah

Martinamama, ja bez rescua ne idem nikud više, u svakoj torbi imam po jednu bočicu, ove indigo još nisam stigla naručiti ali sam dogovorila sa ženom da će mi poslati u zagreb, skupljam nofce jer sam puno istrpala za cijeli komplet bachovih :p , ali nije mi žao :)

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MAJA Skopje » 06 svi 2010, 17:37

Bachove kapi??? Cemu sluze?? Zasto ih dajete djeci??? Jel ste primetili neku promenu kod njih odkad ih uzimaju???
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 07 svi 2010, 11:51

ja bez rescua ne idem nikud više

čemu to služi?
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Miki » 07 svi 2010, 15:26

mi negdje od godine i po koristimo sirup od bazginih bobica (ne od cvijeta), kuha ga moja mama

u encikolpediji ljekovitog bilja sam našla da se u stara vremena takvim sirupom liječio bronhitis i dišni problemi - kako je N. u to vrijeme bila svako malo na ventolinu, odlučili smo pokušati

slučajno ili ne- ona od tada nikad više nije dobila nijednu dozu ventolina i nikada više nije dobila bronhitis
kašalj joj relativno lako prođe, puno lakše nego seki koja baš neće i ne voli piti taj sok (N. popije barem jednu bočicu soka - sirup na razrjeđivanje)

D. je ove zime imala svinjsku gripu i temperaturu punih 7 dana, tek je 8. dan pala ispod 38, većinu vremena je bila iznad 39

N. je imala temperaturu 5 dana i spuštala sam samo 4 dana i to uglavnom naveče, preko dana je bila oko 38 po noći bi narasla max do 39 (D. je imala max 39,8)

Pokušala sam sad naći nešto na netu na brzaka (jer sam malo kratka s vremenom), ali mr gugl mi je izbacio ovo:

Ekstrakt ploda bazge ublažava simptome gripe
Iz crnog ploda bazge (Sambucus nigra L.) izoliran je ekstrakt sambucol, koji se je pokazao kao učinkovito sredstvo za ublažavanje simptoma gripe.

Istraživanje je provedeno u Oslu a uključilo je 54 osobe oboljele od gripe tipa A i 6 osoba sa tipom B, u dobi od 18-54 g. Pacijenti su podjeljeni u dvije grupe. Jednoj grupi je davana 1 čajna žlica Sambucola 4 puta na dan, dok je druga grupa dobivala placebo. Tijekom tretmana nisu zamijećene nikakve sporedne pojave.

Kod 90 % pacijenata koji su uzimali sambucol simptomi gripe nestali su kroz 2-3 dana za razliku od druge grupe gdje je za nestanak simptoma trebalo min. 6 dana.

Naime aktivne tvari iz crnog ploda bazge sprječavaju stvaranje hemaglutinina, pomoću kojega se virusi vežu za zdrave stanice.

Izvor: The Journal of International Medical Research

nevjerojatno - ja sam imala kod kuće obje skupine :mrgreen jednu koja je uzimala sirup i drugu koja nije :shock
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.