Sada je: 13 kol 2026, 16:35.

ZIMU SMO PRESKOČILI, VISIBABE TAKOĐER ...(iz dana u dan)

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: ZIMU SMO PRESKOČILI, JOŠ MALO PA VISIBABE (iz dana u dan)

PostPostao/la faith » 05 svi 2010, 14:21

Ma za kaj su sad zabrinuti? Pa jel ide i asistent? Ako ide onda bi trebalo biti ok, samo treba dobre volje (bojim se da je to i problem, jelda?).
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 05 svi 2010, 18:57

od vrtica ni traga ni glasa..cekam njihovo misljenje koje bu doslo kad produ upisni rokovi,sigurno,i kad bude vec prekasno..ali tak mi je svejedno jer nemam kam drugdje ni ici u sesvetama jer smo sve vec probali..ak nis,ostat ce u dugom selu do druge godine dok skola ne pocne..stvarno su mi se zamjerili ti vrtici i prica oko njih i stvarno mi j evec dosta..ne zelim vise ni razmisljati o tome..kak bude,bit ce,ionak za godinu dana ide u skolu-rano su se i sjetili da bi nes mogli poduzeti..

a ti bi se usudila denisa poslati s njima?jel bi oni znali uopce hendlati s njim?u cemu je najveci problem?
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 06 svi 2010, 08:39

Lu, po toj logici bi denis jos sjedio doma uz obitelj. Uciteljica mora nauciti sto i kako s denisom. Strah da ce se nesto dogoditi ne bi trebao biti prepreka da denis bude ukljucen u sve aktivnosti. Kad je uciteljica doznala da marta ima epilpsiju, lijepo je zakazala razgovor s martinom neuropedijatricom i nama i dobila sve inf. Telefonom je s polovinom vise puta razgovarala o martinom mogucnostima i uvijek je bila za to da marta u svemu sudjeluje, a nemamo asistenta. Za izlete obavezno organizira neku od uciteljica koje inace dolaze na zamjene da joj pomognu. Toj zeni ne mogu reci nista osim hvala sto je marti dala priliku. U vrticu nije bila takva situacija i ja sam isla na sve izlete, predstave, a to za martu nije bilo isto kao da ide sama. Znam da denis zahtjeva vecu paznju od marte, ali uz dobru volju sve se moze. Nadice, samo ti guraj svoje kao do sada!
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 06 svi 2010, 09:58

pa problem jeste da su zaplašili asistenticu o nekim možebitnim problemima :conf
Najviše me ljuti što mene nisu ništa pitali, nego su vršili pritisak na asistenticu i cura se uplašila i ne želi ići :/
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Plava » 06 svi 2010, 10:29

da to je problem... a ni asistent niti učiteljica nemoraju ići....jednostavno čak i škola može reči da cijeli razred neide na izlet i gotovo...možda da razmislite o tome da idete ili ti ili tm pa povedete i psa na izlet? dali takva varijanta dolazi u obzir obzirom na vaše zaposlenje...iako niti to nije idealno rješenje jer nemože Denis svuda ići sa mamom ili tatom...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 06 svi 2010, 10:32

to su 2 radna dana; zbilja nemam namjeru zbog nečije netrpeljivosti prema Denisu da ja žrtvujem svoja dva dana ... sve vodi u smjeru da mi odustanemo od izleta :/
Probat ćemo nagovoriti asistenticu da ipak ide
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Plava » 06 svi 2010, 10:33

pa da objasnite joj da što god da se dogodi vi stižete odmah...pa neidu na kraj svijeta...a između ostalog bilo kojem djetetu se može bilo što dogoditi...pa opet idu sami....
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la juhu-juhu » 06 svi 2010, 15:18

a da izvinete uvijek neka s.....Zar na svakom koraku se moraju kršiti prava naših klinaca.Nadice nema odustajanja probaj a znam da hoćeš isfurat da Denis ide,to bi stvarno bilo grozno.Zar nitko nerazmišlja kako bi se on u tom momentu osjećao da vidi da drugi idu a on ne. :angry
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 06 svi 2010, 23:34

nadicab je napisao/la:pa problem jeste da su zaplašili asistenticu o nekim možebitnim problemima :conf
Najviše me ljuti što mene nisu ništa pitali, nego su vršili pritisak na asistenticu i cura se uplašila i ne želi ići :/

to je stvarno koma..mogu je razumjeti ali oni su onda stvarno pretjerali time sto su je tako uplasili a s vama nisu nis pricali..

meni je osobno isto zao sto svi iz vrtica idu u veli losinj svake godine,ali ja sama se ne usudim pustiti adriana s njima..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: ZIMU SMO PRESKOČILI, VISIBABE TAKOĐER ...(iz dana u dan)

PostPostao/la Dory » 07 svi 2010, 15:06

nadicab - nadam se da ćeš se uspjeti izboriti i da će D. ići na izlet...ti sigurno znaš najbolje procijeniti dali on nešto može ili ne i ako ti kao roditelj misliš da on može ići na izlet (a to sigurno nisi naprečac odlučila) onda su te svakako trebali pitati ponajprije da li smatraš i želiš li da ide na izlet, a onda su trebali ići u organizaciju - ne vidim razlog zašto ga isključuju, ima asistenta koji bi trebao ići s njim i ne znam u čemu im je problem :dunno -osim u njima samima...
Nama je opet koma...više ni ne pokušavam izbrojiti koliko teta se promijenilo u vrtiću...prije tri dana je otišla jedna koja je bila "stalna" (a ostale su se mijenjale). Uglavnom svako jutro plaće kad ga ostavljam...danas mi je od 7 nosio cipele da ide, a kad smo došli tamo i kad je vidio novu tetu, počeo opet plakati i ono što mi je bilo baš neugodno - bio je agresivan prema njoj, lupio ju je tako da je mene zaboljelo...možda sam glupo postupila (lupio ju je kad sam ja već bila na vratima za van) ja sam samo izašla..ne znam - nekako mi je kroz glavu prošla misao da se ne miješam i da ona mora uspostaviti komunikaciju s njim...Jedno sam vrijeme stajala pred vrtićem i nisam znala kuda...naprijed ili natrag unutra...Nova teta je otišla u 12 tako da nemam informacije kako je bilo dalje - čut ću u ponedjeljak...To je jedini vrtić kod nas, blizu mi je...do drugih imam 6 km (a ovdje 2 min pješke) i najveće je pitanje da li bi ga primili...vrtić koji ima grupu za djecu s pp je prepun i nema mjesta.....
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la juhu-juhu » 09 svi 2010, 10:54

Dory vibram da sve prođe kako treba.Možda se situacija izgladi ne vidim razloga da ga radi toga izbace :kiss
Ja sam luda ovih dana.Prije dva tjedna smo bili na eeg i nešto se nakon skoro 3 godine pojavilo na lijevoj strani i kao nije za sada ništa.Međutim na pregledu sam uhvatila novog nadam se i dobrog neuropedjatra, ujedno je on naš novi ravnatelj,gdje sam iznjela svu problematiku oko spavanja i vida itd.
Čovjek kaže da bi ga zaprimio na pet dana da se naprave sve pretrage od eeg,vep,magnetna nova itd.Ja sam pristala jer mi odaje neki dobar dojam, samo neznam kako ću ga dole samog ostavit.Ovdje nema mogućnosti ostanka a da inzistiram i svađam se neznam imali smisla kad i ovako i onako ide na promatranje kako spava.Problem je u meni.Ja imam tako loša iskustva snjim, tamo nevalja 1%cijelog osoblja klinike, jedino što sam rekla da ga isključivo dajem njemu u ruke, ali čovjek neće biti svih pet dana po noći dežuran.Očajna sam.Neki dan sam išla sama po neki papir i ful mi je loše došlo.Svi oni mirisi pa one sestre i vraćanja unazad 4 godine su me toliko pogodile da sam se ful i sama iznenadila.MIslila sam da sam to sažvakala kako tako a vidim da nisam.Neznam što ću bliži se sutrašnji dan a ja sve nervoznija i nervoznija što zbog odlaska što zbog saznanja da nam ni jedan nalaz mozga neće biti dobar :( Ugnjavila sam vas dobro ali sam morala ispalit što me muči, jer mislim da me vi jedine možete razumjet.Nego Nadice ako ovo vidiš želim te samo pitat što misliš ako se sjećaš o Igoru Prpiću, to je onaj neuropedjatar koji je bio na konferenciji, kakav je dojam na tebe ostavio.E upravo je on dotična osoba koji je prešao u dj bolnicu kao novi ravnatelj. :mah
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dory » 09 svi 2010, 12:03

Puno je pet dana kad ga ostavljaš, a opet kad razmisliš koliko bi ti trebalo da ti naprave sve nalaze...i hodanja i čekanja i mučenja i tebe i djeteta...Kod nas se ne može isto biti s djetetom, ali daju sestre da se dolazi kad god želiš i da se ostane koliko želiš (ne drže se onog vremena posjeta - tako da se praktično moež biti cijeli dan, samo noću dijete spava samo)...to ti je svakako najbrži način da obaviš sve preglede i dobiješ nalaze...probaj dogovoriti s osobljem da te puste k njemu kad god možeš doći...hrabro i sretno :hug
Ma - nisam mislila da će mi malog izbaciti iz vrtiće (imaju malo djece pa si ifnancijski ne mogu dozvoliti- što je druga priča)...nego se meni ne sviđa to stalno mijenjanje djelatnika, djete se taman navikne i već teta ode (vrtić je privatni i očito u nešto ne štima)...
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la † zmijac » 09 svi 2010, 14:37

nije ni nama neka faza :znoj
U sve probleme sad nas gnjave i zubi ( novu izlaze - stari ne ispadaju) i alergije ( kiše, kašlja, ne spava kak bi trebalo).
A kulminacija je bila jučer kad smo otišli na I sajam djece i obitelji ( pokupovala knjiga za juniora za male novce) ali
problem je nastal kod igraonice ( sa onim visokim- do krova Arene- toboganima na zrak) junior je odlučil ih isprobati
krenul gore sam - umrl od straha , i bacil se ,ali mu se dopalo pa je ponavljal , vozil go card, pa tobogan , pa sve opet...
doplatili smo dva x ulaznicu (vremenski ograničeno)ali se malac nije dal doma.Njegove urlike valjda nisu svi čuli jer je bila buka :shock
i ako smo danas još planirali cirkus-odustala sam jer nemam snage- još jedna šetnja popodne i priprema sutra za školu.
Na rezervi sam :jadnimi
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dory » 09 svi 2010, 21:34

zmijac -mi smo bili i jučer i danas,starija kćer mi je volontirala,ja sam malo bila na našem štandu, a veći dio lovila svojih 6+1 susjedova curica koju smo poveli...ruke mi otpadaju od nosanja malog(nisam uzela kolica)...moji su jučer ušli u tri navrata u igraonicu i danas u tri isto (pošteno su me opelješili)-treći put su ostali duže, mali je ušao u onu kućicu s lopticama i nikako ga dobiti van,a ostali su jurili na autićima i s tog grozno visokog tobogana....ali svi su bili tako sretni....
Ujutro su me svi klinci dali čestitke za majčin dan crtali su u školi, a sad kad smo došli doma jedan dečkić je uzeo balon na sajmu i zavezao poruku :Teta hvala ti za lijep dan, puno te voli Ž. baš me dirnuo...
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 10 svi 2010, 22:22

juhu-juhu..tocno znam kak ti je..kad se najmanje nadam spopadne me neka panika,vrti mi se i nekaj me steze kad udem u bolnicu taman kad pomislim da smo tu ko doma i da sad stvarno vise nema problema...al to je valjda ono kad se sjetis svega kaj je bilo..
dory..bas si lijepe poklone dobila za majcin dan :srca a kaj se tice vrtica,ja ti svog malca furam u vrtic udaljen 12ak km..
a kaj sam ja dobila za majcin dan? moj sinek je procitao svoju prvu rijec..na brajici naravno..-baka- ..nije 'mama' al nema veze..presretna sam sto je procitao svoju prvu rijec..moglo bi bit nekaj od njega cak ;)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 10 svi 2010, 22:38

lulamae - to je prekrasan poklon :joy :srca
Kod nas je danas opet bilo suza i bacanja na pod, ....teta kaže da kad ja odem da se ubrzo smiri...strpljenja, strpljenja.....vjerujem da će biti ok.
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la juhu-juhu » 11 svi 2010, 13:42

Ljudi evo i nas.Ipak smo samo ostajali ko dnevna bolnica.Prvo juče katastrofa odjel.Dole se nezna ni ko pije ni ko plača.Ništa novo ali sam se ipak nadala da se nešto promjenilo u ove 4 godine.Naravno razlog je bio niti jedan neuropedjatar u bolnici.Jedan na bolovanju, a drugi i onaj koji nama treba zaštekao u zračnom prometu.Čovjek se vraćo s konferencije iz Egipta.Tako da sam se juče skoro od muke i rasplakala.Došli doma krepani i ja i djete niš nismo napravili ali to je druga priča.Danas big bos došao i sve pet.Mi smo napravili eeg i vep imamo još par stvari ali bitno je da je šef tu i da je skroz ok.Konačno netko, ma ima njih još par da su normalni.Kad kažem normalni a predpostavaljam da to svi tražimo jedan normalan pristup u interesu djeteta da se pomogne i bez nekih predrasuda.Uglavnom sam sretna stim, jer nam je netko takav i trebao.Nesmjem ga hvalit da ga neureknem.A što se tiče eeg i vep od tehničarki sam uspjela prvi put nešto izvuć a to je da nije loše, što god to značilo, čekam oficjelno čitanje jer će ga detaljno i u miru pogledat.
Toliko od nas imate velike pozdrave od nas i hvala vam na podršci, svaka riječ dobro dođe.
Lu pa to je super za Adrijana vidjet ćeš kako će mu to dobro ići, samo naprijed tako
Dory vidiš treba samo se malo maket od njih,prilagodljivi su oni bez nas i više nego što mi mislimo. :dada
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dory » 11 svi 2010, 17:31

juhu - juhu lijepo da ste sve obavili :joy a još je lijepše da ima neuropedijatar koji ima dobar odnos i prema djetetu i prema roditelju....kod nas je koma...neuropedijatrica na bolovanju od 10 mj. nismo htjeli prijeći drugoj jer smo manje više zadovoljni,,,ali sad više ne znam, mada se ne događa ništa posebno alarmantno ipak bi voljela napraviti kontrolni pregled...
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 11 svi 2010, 23:01

samo da spomenem kak je neki dan u turbo limachu rekao..(jer je nes mirisalo po nekom parfemu, pojma nemam okud)..da kakav je to turbo limach koji mirisi po dm-u! :rolf
a danas mi veli dok smo prolazili kraj getroa gdje je i firma anamarija,tam valjda i kavu proizvode..kak mu mirisi kao kad smo prije isli na vjezbe u vinogradsku..a isli smo vlakom i to prije par godina..njemu je franck mirisao i jos se toga sjeca!
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 12 svi 2010, 07:39

lulamae je napisao/la:moj sinek je procitao svoju prvu rijec..na brajici naravno..-baka- ..nije 'mama' al nema veze..presretna sam sto je procitao svoju prvu rijec..moglo bi bit nekaj od njega cak

bravo :srca
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mammamia » 12 svi 2010, 11:22

a kaj sam ja dobila za majcin dan? moj sinek je procitao svoju prvu rijec..na brajici naravno..-baka- ..nije 'mama' al nema veze..presretna sam sto je procitao svoju prvu rijec..moglo bi bit nekaj od njega cak ;)

:joy Bravo! :srca
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 12 svi 2010, 14:32

Bravo za malog čitača, glavno da je krenulo :kiss .

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Glori » 12 svi 2010, 21:18

izgleda da kod svih prvo pali baka(doduše mi tek "počimamo" sa slovima,ali ako treba neka prvo bude baba :kima )---bravo za čitača :joy
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 12 svi 2010, 23:51

'baka' je zato sto je prvo naucio slova a,b,k..a brajica se uci po odredenom redoslijedu..tako da je zapravo trebao nauciti prvo a,b,l pa k..ali pozurili smo da bi mogli napraviti neku rijec da skuzi kako je citati zanimljivo..a onda je svim silama htio procitati 'v' kao 'vlak' al sam mu jedva objasnila zasto ne mozemo sad najednom vlak..a vlak obozava..muka ziva kako sad ne moze vlak..usput,ovaj vikend moramo putovati vlakom u slavojnu (kak mi velimo) jer bude valjda svisnuo od uzbudenja...vec je rekao da ce biti umoran i da ce si morati malo leci i odmoriti-a ja sam mu pricala da u brzom vlaku postoje i lezajevi :D ...dvoumila sam se izmedu auta i vlaka,al ipak nam je jeftinije jer imamo povlasticu a i njemu ce to tako puno znaciti..samo da ne bude kao kad smo isli za rijeku..vristao je svaki put kad je vlak stao na stanici jer je mislio da je to kraj puta..ljudi su napokon odahnuli kad je zaspao pred rijekom :lol
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 13 svi 2010, 09:00

super, super
mi smo jako uzbuđeni jer u nedjelju je 10. rođendan i prva pričest - ahh, koliko uzbuđenja za malo srce
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la flipper » 13 svi 2010, 09:30

Vauuu, želim vam puno zabave i veselja u nedjelju.

I mi s vremena na vrijeme putujemo vlakom za Zg. i isto imamo razne dogodovštine. Kada smo u kupeima gdje je po 6 sjedala moj Luka se svakom uvaljuje u krilo, priča, ispituje, ako netko ima nešto i za pojesti onda je i gladan... žedan... i tako ga putem moram moliti da malo dođe k meni. Najbolje mi je kada školarcima/studentima počne dosađivati a oni bi spavali a on uporan i još pita - jel tako da ti nedosađujem :mrgreen
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mammamia » 13 svi 2010, 11:28

nadicab je napisao/la:super, super
mi smo jako uzbuđeni jer u nedjelju je 10. rođendan i prva pričest - ahh, koliko uzbuđenja za malo srce

:rodj Sretan rođendan i čestitke za prvu pričest! Tek sad vidim da Denis ima rođendan dan prije moje Mardži (htjeli su mi inducirati porod 16. ali je frajerica stavila ruku iznad glave tako da bi ruka išla prvo pa smo pričekali jedan dan). Mi slavimo 5. rođendan u subotu (to je inače i moj rođendan, samo vam neću reći koji :mrgreen Dobro, i meni je 5. ... + još 30. Ne mogu vjerovati! :/ ), a u vrtiću će proslaviti u ponedjeljak, baš na sami rođendan.
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 13 svi 2010, 14:25

Aaaaa, koliko slavljenika, Denisu sretan rođendan i neka se dobro provede na prvoj pričesti :kiss , Mardži i Mammamia, sretni vam rođendani, dobro se zabavite i uživajte :zivili :kiss :kiss

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 13 svi 2010, 15:03

Maloprije sam gledala snimke s magnetske. Imam ih već neko vrijeme, ali sam samo nalaz pročitala (pola ne razumijem, ali uglavnom je isti kao prije). Snimke se nisam usudila pogledati, a onda sam ih maloprije ubacila u komp. Ostala sam šokirana. Zapravo se stanje nije pogoršalo ni poboljšalo, ali prošli put smo dobili puno malih snimki na onoj crnoj foliji ko za rtg i nije se toliko kužilo. Ovako na CD-u, gledajući sliku po sliku samo se pitam kako moje dijete uopće funkcionira? Kako može toliko razumjeti, imati toliko emocija, biti toliko zainteresirana za sve, toliko se truditi izvesti neki pokret? Sad sam prvi put postala svjesna koliki dio mozga joj se zapravo nije uopće razvio. Pa njoj fali čitav gornji dio! Više od polovice, skoro bih rekla 2/3. Uh, nisam trebala to gledati. Otad samo plačem. Preplavio me neki osjećaj bijesa i nemoći. Nije usmjeren protiv nikoga, samo sam tako bespomoćna. Miš moj mali, zlato moje! Ovo me opet vratilo unazad. Opet se pitam jesam li možda ja kriva, jesam li trebala više mirovati, jesam li mogla roditi dvije žive i zdrave curice? Trenutno mi je previše.... :place
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dory » 13 svi 2010, 16:07

Puno slavljenika ovaj vikend - i mi sutra imamo prvu prićest, ide moj dećkić koji je polaznik škole za djecu s teškoćama - prićest nam je u katedrli - tek uveče u 7...nadam se samo da će biti ljepši dan . Malo me žalosti jer mu neće doći nitko od biološke obitelji..ali strpat ću svu djecu u auto i odmah će nas biti puno, a nakon prićesti ću ih sve lijepo odvesti na njihovo omiljeno mjesto - mc donalds...prije prićesti ćemo imati tortu i kolače....Voljela bih da mu ipak taj dan učinim malo posebnim...
Denisu sretan rođendan i da se lijepo provede uz svoje najdraže na prvoj prićesti, Mammamii i Mardži sretan rođendan...uživajte :rodj :nana
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.