Sada je: 12 kol 2026, 13:35.

aplikacija botoxa

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

aplikacija botoxa

PostPostao/la Lotta » 14 svi 2010, 07:57

molim sve mame koje su to prosle sa svojom djecom da mi ako mogu cim detaljnjije opisu sam postupak.
treba mi za psihicku pripremu (vise mene neg maloga), idemo za 2 tj po botox u koljena.
dakle zanima me kolko dugo traje sam postupak, u kojem polozaju dijete lezi, dal mora biti potpuno mirno (to bude kod mojeg nemoguce), dal je jako bolno (daju li kakav lokalni anestetik), dal poslije toga dijete moze nastaviti sa svojim uobicajenim aktivnostima il treba mirovati, natekne li to mozda??

o ucincima i trajanju sam vise manje upoznata, ovaj dio me vise zanima, pa tko zna molim cim vise informacija..
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: aplikacija botoxa

PostPostao/la nadicab » 14 svi 2010, 09:44

:mah jel ti to mene zazivaš :lol
Zavisi gdje ideš ga davati: mi imamo iskustva s Goljaka, Ljubljane i Splita.
Goljak - polegli ga potrbuške, on urlao od straha, oni njemu opićili po 1 injekciju u svaku nogu. Imao je 4 godine. Sjedili u čekao nici kratko i otišli doma.
Ljublljana - zaprimljeni u bolnicu, popio sirup za sedaciju, namazali mu lokalnim anestetikom kožu i opičili mu po 6 injekcija u pojedini dio noge. Ostali ležati koliko smo htjeli ali minimalno pola sata i kako je on bio jako uzrujan i pospan, požurili doma, spavao u atu. Isti dan se vidjeli efekti :dada
Split - na putu mu dali Lupocet, tamo su ga klizmom sedirali da je bio totalno "bez svijesti", namazali mu kožu, dali mu po 3 ili 4 injekcije u svaku nogu. Usprkos jakoj sedaciji, plakao kod svakog uboda, ali se nije mogao micati. Pričekali dok doktorica niej napisala nalaz, on odspavao 2 sata u autu, probudio se i pitao kada će dobiti botox :lol

Na mjesto uboda se poslije stavi flaster, ali se ništa ne vidi - nema podljeva, nateknuća ili sličnog. Moj je jako osjetljiv i on plače na svaku injekciju (a nadobivao ih se dosta i previše u životu) - taj dio treba samo roditelj pregrmiti. mm-u je bilo jako teško to slušati, ali rezultati su bili fantastični (naravski ako ti daje botox osoba koja zna znanje, zato smo se mi jako dobro raspitali kod koga ne ići: Zagreb, Rijeka).
Mi smo izvukli max iz botoxa svaki put, sada smo došli do toga da nemamo tako dobre rezultate jer smo došli do max. elastičnosti mišića. Imamo znači još eventualno 2-3 godine fore, i tek kada nakon botoxa kontrakture budu u koljenima oko 30 stupnjeva, idemo na operaciju.
To je super, jer smo mišiće uspjeli održati, a samu operaciju smo pomaknuli max dalje tako da kada on krene pubertetski rasti, njegovi mišići će to moći odraditi.
Da ne kažem da on zbog spazma niej mogao graditi mišićnu masu; botox je taj spazam anulirao i on sada ima dosta mišićne mase u nogama koja je jako važna za mogućnost nekih viših radnji.

Gdje ti ideš?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la juhu-juhu » 14 svi 2010, 10:26

Hvala Nadice na iscrpnim informacijama.I mi se spremamo za botox i to u Sarajevu.Imamo poznatog ortopeda koji to primjenjuje i nadam se da će dobro proči, mada se jako bojim.Mi idemo prvi put.Njegova terapeutica već neko vrijeme govori da bi to Tinu jako dobro došlo.
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la breg » 14 svi 2010, 12:43

I ja ti imam iskustva iz KBC Ljubljana
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la nora28 » 14 svi 2010, 17:00

Lotta, bili smo proslo ljeto na botoxu. Trebala je leci potrbuske, drzali smo je tata i ja ali skoro da i nije bilo potrebno jer je sve odradila nevidjeno hrabro. I sam doc je rekao da jos nije vidio da netko ni ne pisne dok ubrizgava botox. Dobila je 4 injekcije (dvije u svaku nogu iznad koljena). Nateklo nije nista. Bez sedacije. :mah
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lotta » 14 svi 2010, 17:11

:mah nadice, naravno da sam tebe cekala ;)
hvala na ovim inf
e sad, mi ti idemo dr dapicu, kolko vidim on nije jedan od tvojih izbora, al eto, prof nam ga preporucila, bili kod njega na pregledu i dogovorili botox.za prvi put idemo k njemu,ako ne budemo zadovoljni rezultatom lako promijenimo mjesto.. kolko sam razgovarala s prof, sva njena djeca koja su isla k njemu imala su dobre rezultate s botoxom, pa cemo probat.

ono kaj mene vise brine je sam postupak, odnosno kak bude L to izdrzao. kolko je dr rekao, dobiti ce 8 inekcija, po 4 u svaku nogu.ne mogu si zamislit kak bude to izgledalo , odnosno, mogu, al nije lijep prizor.. :mrgreen mislim da bude ga najmanje cetvoro ljudi trebalo drzat..
kaj se tice sedacije, klizmu (diazepam) mu niti u kom slucaju ne mislim dati, posto smo s njom prvi put probali odradit mr, ali bezuspjesno. kod njega je imala kontra ucinak, postao je divlji, hiperaktivan, sav izvan sebe. on koji je inace mirno dijete i relativno lako zaspi, klizma ga totalno bacila van takta. kaze dr da ocito spada u onih 20 % djece kod koje izaziva kontra ucinak.. :dunno
budem nazvala drugi tjedan salatu pa pitala kaj oni nude ( :lol ), i kaj bi mi eventualno jos mogli dati /kupiti da to cim lakse podnese.

ak ima jos netko kakve inf neka samo javi
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lotta » 14 svi 2010, 17:11

nora :mah
daj virni na pm
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 14 svi 2010, 18:01

nije mi drago da čitam da morate na botox, al šta je tu je.

i o botoxu pojma nemam, al imam o sedaciji :lol mada s. lako sediraju i sa klizmom (to je dobila za BERU), znam da su je za CT u klaićevoj sedirali injekcijom, samo ne znam koji je sedativ bio unutra :mrgreen tako da sigurno postoji i ta mogućnost pored klizme (i ona je tada mića bila, 3 godine). pitaj na šalati, a ak vele da ne mogu nego klizmom, onda nazovi klaićevu pa ih pitaj čime sediraju djecu za ct, a onda prišarafi đapića da mu to daju. :mrgreen

p.s.
prošli tjedan smo vadili krv, držao ju je tata i 3 sestre :lol
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Lotta » 14 svi 2010, 19:04

alex :mah , a eto, sta je tu je..
nazalost, vec dugo stojimo na mjestu, prof i ortoped su misljenja da je glavni problem u glavi, tj sto on ne vidi cilj u svemu tome i odbija stajanje. dijete se zadovoljilo puzanjem i hodanjem po koljenima, tu je jako brz i spretan sto se i dapic zadivio, i ne vidi smisao u vjezbanju stajanja..
no, da ima problema u tetivama, ima,ipak je to spasticna dipareza, pa cemo bar to probat rjesit s ciljem da ga uz pomoc ortoza nagnamo na hodanje. znas i sama da prof nije za ta pomagala, al eto, i ona vidi da tako vise nema smisla dalje i probat cemo sve da ga dobimo na to hodanje..

budem bas zvala s cim to sediraju, samo da nije isti sastav ko ta klizma..

a to ti je inace kod mojeg tak relativno, vidis on je zadnje vadenje krvi obavio bez problema, prije sam ga pripremila, sam mi je pokazivao kam bude ga piknula, mirno je drzao ruku, gledao i nije ni pisnuo..
al smo ga zato prekjucer na pregledu kod dapica dva drzali da bi ovaj mogao obavit uzv kukova :roll
bog na pomogni na botoxu.. :ne
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la breg » 14 svi 2010, 21:07

Lotta,sretno
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la nadicab » 14 svi 2010, 22:20

fizioterapeutice s Goljaka su jako nezadovoljne rezultatima botoxa kada daje Đapić, tako da niti ne preporučuju (samo zbog njega :/ ) - čisto tebi za info
Ovako kako ti opisuješ, ako je problem samo u glavi, botox tu ne pomaže. Ali, možda kod vas to bude OK (mislimo pozitivno :dada )
Da li ste dobili botox preko HZZO-a ili ste kupovali? Koliko ampula tj jedinica će mu dati? Mi smo sada dobili 400 jedinica
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Lotta » 15 svi 2010, 10:32

nadice, pa nije samo u glavi problem, naravno da ta spasticna dipareza donosi svoje. ima skracenje tetiva i spazam u nogama, tako da ga i to onemogucuje da bolje stoji.dok ga mi drzimo je jos to u redu, cim pustimo hop on na prste.. mozda (tj sigurno) ce mu biti lakse stajati kad botox ucini svoje. a i zasto da ne probamo sve opcije koje postoje? glupo mi je uopce razmisljati da bi sad radi tog njegovom problema psih prirode trebali odustati od toga da mu pomognemo na bilo koji nacin..

a dapic je nesto dogovarao sa prof u vezi tog botoxa, velim, idemo za prvi put k njemu, ako ne budemo zadovoljni mijenjamo.
ide nam preko uputnice, samo veli prof da ne zna dal cijeli iznos il cemo nesto morati doplatit, to cemo jos vidjet. znam samo da ce dobit 8 inekcija.
idem u pon kod nase pedijatrice pa da cujem kaj ona veli u vezi tih peripetija sa hzzo-om i uputnicom.
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la breg » 15 svi 2010, 12:05

Lotta, :mah , imaš pp
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la martina mama » 15 svi 2010, 12:18

Ni ja, kao ni sandra nemam pojma o botoxu. Buduci da se radi o davanju injekcija, evo moje tople preporuke za homeopatske lijekove koje mi koristimo za sve situacije kad je igla u pitanju. Lijekove mozes nabaviti u ljekarni na Dolcu, jer, koliko se sjecam, oni drze homeopatske pripravke. Daklem, prije bockanja sat vremena svako petnaest min davati aconite 200 (ako ne nadjes 200, moze i tridesetica). Nakon bockanja sat vremena svako prtnaest min ledum 30. Aconite je pravi lijek za stres i protiv straha od nepoznatog. Mozes ga i ti uzimati jer je i tebi to stresna situacija. Ledum je za ubode svake vrste. Namq jako pomogne. Najvaznije je da ne moze stetiti.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 15 svi 2010, 12:55

OK, sada to drugačije izgleda kada si opisala stajanje na prstima.
Gdje će mu dati? U Ahilovu?
Ako je on mlađi od 6 godina, sve ide preko HZZO-a, nedaj da te veslaju :dada
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la alexandra » 15 svi 2010, 13:14

jasno mi je lotta da prof. ide na botox i ostala pomagala da ga uspravite :dada sad ima već i dosta godina i vrijeme je da ustane. držim vam ogromne fige.
i da malo potješim, nama se slobodno hodanje po vani nekako poklopilo s početkom autističnog spektra, mi van sretni jer konačno može i smije hodat, ona na koljena. :| ne zbog nedostatka interesa, nego zbog straha. :| al, kao što si vidjela i to je prošlo pa idemo dalje. :dada
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Lotta » 15 svi 2010, 17:11

hvala vam svima na informacijama i podrsci.
sto je najveca ironija, botox ce dobiti tocno na 6 rodendan..kad su me nazvali za termin ja sam probala pomaknut, al vele mi da i nije pametno, da nas je jedva ugurao, i da bolje sad dok jos ima botox jer dok nestane se dosta ceka na narudzbu, pa pocnu godisnji i tako..pristala sam jer cemo ionako proslavit vikend prije, al kad sam spustila slusalicu cijela salva emocija se strovalila na mene..tulila sam ko kisna godina, di bas na svoj rodendan??umjesto da bude veseli, nasmijan,da uziva, on ce primiti hrpu inekcija.. prezalosno mi je to..znam da ima gorih stvari, al eto bas mi se zalomilo.. :place

nadice, uputnicu mi pise pedijatrica, kaj jos moram ici na komisiju il kam vec radi tog botoxa? rekli su mi prek tel samo uputnica i gotovo :dunno
i kolko sam ga skuzila, na vise mjesta ce dobit botox, bio je pokazivao i govorio, no nisam ga bas previse cula jer je ovaj moj vec bio nestpljiv i cendral da idemo van..
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 15 svi 2010, 21:25

mi smo išli na komisiju na Goljaku od 3 doktora koji su odobrili davanje, naručili nas na aplikaciju i to je to.
Ostale aplikacije sam plaćala (u Ljubljani).
Sretno, kao što sam ti rekla, to ipak kratko traje, nekoliko minuta.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.