Sada je: 13 kol 2026, 22:50.

ZIMU SMO PRESKOČILI, VISIBABE TAKOĐER ...(iz dana u dan)

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: ZIMU SMO PRESKOČILI, VISIBABE TAKOĐER ...(iz dana u dan)

PostPostao/la Dory » 13 svi 2010, 16:16

Mammamia - istovremeno smo pisale... :hug nemoj se optuživati, neke stvari su takve kakve jesu i nikad nećemo dokučiti zašto su baš takve....ali naučila sam da treba uživati u svakom trenu i svakoj sitnici...
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 13 svi 2010, 17:51

Mammamia, normalno je da te savlada tuga, sve nas tu i tamo opere pošteno, isplači se i onda opet po starom.
Djeca su stvarno fantastična, kad pogledaš sliku/snimak/nalaz, kao da nema veze s tim djetetom ispred tebe, zapravo puno više funkcioniraju nego što se na tim snimkama pokazuje, oni su fantastični mali borci i naši veliki učitelji. Tebi veliki :hug , :kiss maloj princezi.

Dory, uživajte na pričesti, nadam se da će biti lijepi dan :-).
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Glori » 13 svi 2010, 22:31

Mammamia :hug i pusti slike---imaš djece kojima slika nista ne pokazuje pa opet "ništa" ne funkcionira...a mnoge su trudnice sigurno bile "opuštenije" od tebe pa sve bude uredu-nema pravila ....kao što kaže faith to dijete ispred tebe je fantastično i pravi mali borac uvelike zahvaljujući svojoj majci...

ostalima (vidim slavi se na veliko)-ljepa zabava,a Dnisu 10god :rodj --ja još sve gledam odprije dvi godine--i mogu vam raći da se oduševim koliko su napredovali...Adrijan :1
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mammamia » 14 svi 2010, 08:36

Hvala vam cure! Sve to znam i sama to govorim drugima i stvarno sam mislila da sam u ovih 5 godina to već prevladala i prihvatila pa me je zapravo najviše zateklo koliko me je snimka ipak pogodila. Mislila sam da sam prihvatila što sam umjesto Italije stigla u Nizozemsku i da sam uistinu naučila uživati u njezinim posebnostima i ljepotama pa me iznenadila spoznaja da zapravo još uvijek pomlao čeznem za Italijom... MIslim da kužite što želim reći. ;)
Jučer sam gledala Kućanice i baš se epizoda vrtila oko djece, budućnosti, gubitka i invaliditeta i baš me dirnulo. Budućnost me plaši, zapravo užasava, ali nastojim ne misliti o tome, živimo iz dana u dan i uglavnom uživamo. Sad sam se pošteno isplakala pa se mogu vratiti u svakodnevnu rutinu, a osim toga moram organizirati rođendan za sutra. Bit će bolje. Sutra je novi dan.
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Glori » 14 svi 2010, 10:01

mene isto posebno nešto hvata oko rođendana...svi se vesele svakoj novoj--- ja da mogu vratila bi sve nazad---pa bi i ovo i ono-i ovako i onako----

stvarno mi je najteže sa tim svjećicama---kad me sjete koliko mala ekipe zove i napominjala mjesecima prije,a on je tek "svjesan" na samoj proslavi da se sve oko njega vrti (a i poklon moram" predpostavit")--bit će bolje-valjda....
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la juhu-juhu » 14 svi 2010, 10:35

Mammamia neznam što reći osim da su to mala čuda od djece vrijedna svakog divljenaja.Mislim da koliko god bili svjesni svega nikad nećemo biti do kraja.Šaljem vam veliki topli zagrljaj i želim lijep provod za rokas :rodj
Frajeru Denisu takođe sve naj naj za rođendan i da fešte prođu što lijepše tj luđe :rodj
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 14 svi 2010, 11:07

da, i ja sam gledala kućanice i baš mi je drago da usprkos donekle krivom prikazu o tretiranju i odgoju djece s pp, na kraju je kraj bio prekrasan - i tako točan
Svima slavljenicima želim sretan rođendan.
Moj Denis samo živi za nedjelju, čak je jučer pitao da li će poštom dobiti čestitke. On nekako misli da cijeli svijet zna za njegov veliki dan i da svi se vesele s njime. Ja sam mu kupila 2 čestitke (jednu za rođ a jednu za 1. pričest).
Sutra krećemo s tortom :nana
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Dory » 15 svi 2010, 08:37

Evo, prošla naša Prva prićest, klinci mi još spavaju što je stvarno neobično...
Bilo nam je lijepo mada nije na žalost došao nitko od njegove biološke obitelji i tako me steglo u grlu kad smo ušli u crkvua ono djeca sa mamama, tatama, bakama tetama, ujnama i tko zna tko još sve...a mi sami (samo ja od odraslih)- doduše povela sam ja i svu svoju djecu pa smo odmah zauzeli cijelu klupu...
Kad je bila pjesma Krist na žalu - bljesnuo mi je pred očima filmić o momentu kad je došao, sav stisnut, izgreban, pogrbljen , prestrašen....(imao je 5.g., padao na svakom drugom koraku, nije znao primiti olovku-a sad piše pisanim slovima, gvor mu je bio posve nerazumljiv..on je dijete s LMR) a jučer je bio tako ponosan, uspravan, ravan ko svijeća. sladak ko bonbončić,nasmijan i sretan...Na kraju smo podijelili cvijeće biskupu, vjeroučiteljici, razrednici (svi roditelji su skupili novce) - dio buketića je on podijelio - baš sam osjetila kako se osjeća važno i posebno radi toga..Kad smo se vraćali kući navratili smo svi zajedno u Mc donalds (obožava crtić o shreku - jučer je dobio tamo figuricu shrek)tako da je gotovo sve pripremljeno za jučer od hrane ostalo..ali nema veze, bio je to i za njega i za nas poseban dan...
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mammamia » 15 svi 2010, 08:49

nadicab je napisao/la:Moj Denis samo živi za nedjelju, čak je jučer pitao da li će poštom dobiti čestitke. On nekako misli da cijeli svijet zna za njegov veliki dan i da svi se vesele s njime. Ja sam mu kupila 2 čestitke (jednu za rođ a jednu za 1. pričest).

:srca Ima on i pravo. Ako pošalješ adresu na pp, mi ćemo mu poslati čestitku, samo će malo kasniti. :kiss
Dory je napisao/la:Kad je bila pjesma Krist na žalu - bljesnuo mi je pred očima filmić o momentu kad je došao, sav stisnut, izgreban, pogrbljen , prestrašen....(imao je 5.g., padao na svakom drugom koraku, nije znao primiti olovku-a sad piše pisanim slovima, gvor mu je bio posve nerazumljiv..on je dijete s LMR) a jučer je bio tako ponosan, uspravan, ravan ko svijeća. sladak ko bonbončić,nasmijan i sretan...Na kraju smo podijelili cvijeće biskupu, vjeroučiteljici, razrednici (svi roditelji su skupili novce) - dio buketića je on podijelio - baš sam osjetila kako se osjeća važno i posebno radi toga..Kad smo se vraćali kući navratili smo svi zajedno u Mc donalds (obožava crtić o shreku - jučer je dobio tamo figuricu shrek)tako da je gotovo sve pripremljeno za jučer od hrane ostalo..ali nema veze, bio je to i za njega i za nas poseban dan...

Dory draga, ti imaš ogromno srce! Uvijek me dirnu tvoji postovi i čak me i posrame kad se sjetim da je meni ponekad puna kapa svega s moje dvije rođene curke, a ti i tvoja obitelj ste pružili toliko ljubavi djeci koja to inače možda nikad ne bi osjetila! Ova promjena na njemu što si opisala bila bi nemoguća bez vas i vaše ljubavi. Stvarno ste posebni! :srca Čestitke malom prvopričesniku! :kiss
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IRENA » 15 svi 2010, 12:06

Svim slavljenicima - rođendanskim i prvopričesnicima - čestitke.
I njima, a i nama mamama , šaljem čvrsti zagrljaj - Italija je tako zamamna i "normalno" je ponekad poželjeti je , a sve svaki dan dokazujemo ljepote Nizozemske. Naša djeca svaki dan pokazuju raznovrsnost i magiju Nizozemske.

I ja neki dan slučajno "okrenula" na kućanice i MM i ja smo to gledali i gledali (i ne znajući da su to Kućanice :dunno ) ...
Budućnost .. hm.. veli Kierkegaard ( opet pokupila u jednoj seriji :D ) : najtužnije nije prisjećati se prošlosti - najtužnije je baviti se sanjanom budućnosti... (otprilike) Stoga se mi bavimo našom djecom , ovdje i SADA , i mislim da radimo odličan poso ...
Bez obzira na ovo kišovito vrijeme ( zemljici treba vode) , ugodan vikend svima želim.
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 15 svi 2010, 12:59

Dory, baš lijepo :proljece :srca
Jučer je Denis bio na ispovijedi, sav je imao tremu, dosta se zbunio ali bio je toliko sladak u svom istinskoj sreći. Dobio je križić, krunicu i molitvenik. Ahhh, koje uzbuđenje, cika i radost.
Jutros me zove i grli me te mi šapne "ŽIVOT JE LIJEP"
Ja sam bila totalno gotova :srca :srca :srca :srca
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Dory » 15 svi 2010, 13:12

nadicab je napisao/la:Jutros me zove i grli me te mi šapne "ŽIVOT JE LIJEP"

I je lijep...i treba u svemu naći radost i razlog za optimizam i veselje...
Moj V. je imao strašnu tremu pred ispovijed...i kad je završio tak je ozbiljno rekao "Teta sve sam mu rekao" a jučer me 100 puta pod misom upitao "Teta, kaj ja trebam reći?", ja njemu - samo "Amen"...za 5 min. opet..."Zaboravio sam...kaj trebam reći?" Ali se baš vidjelo kako uživa da je važan i da je to za njega poseban dan..
Nadicab - sretno sutra, radujte se i uživajte zajedno s Denisom :srca
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Glori » 15 svi 2010, 22:09

Dory ti si stvarno posebna ti nemaš jedno već :srca --hvala ti za tu tvoju ljubav ...hvala dragom Bogu da bereš plodove od nje ...
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Glori » 15 svi 2010, 22:12

nadicab i Dory -bacile ste me u sentimentalu,a ja sam već pomislila da je to nešto iza mene :dada ---

ŽIVOT JE LIJEP-- :ljubav
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Fantasy » 15 svi 2010, 23:55

Vau, koliko slavljenika ovdje, ne mogu odoljeti da ne upadnem malo da se pridružim čestitkama i prvopričesnicima i rođendancima! Šteta samo da nije ljepše vrijeme..i svibanj zna zakazati, ali neka mu je.
Kaj se tiče serija, vidim da smo sve gledale isto...ja doduše vidla samo zadnje scene kućanica pa se i nasmijala i isplakala. Ono kad je rekao u stilu - liječnici su rekli majci da neću preživjeti, pa su onda rekli da neću nikad hodati, pa da ću biti potpuno slijep...znate, razljutio sam mnogo liječnika...
I ono sam si zapisala "Snaga nije fizička kategorija. Snagu stvara nesalomljiva volja." Želim svoj našoj dječici nesalomljivu volju, a i mi mame da im budemo uzori u tome! I da nikad ne zaboravimo ono što i desetogodišnjak zna: Život je lijep!!! (moj omiljeni film btw.) :joy
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 16 svi 2010, 18:33

Život je lijep...osobito kada se nakon par mjeseci gladovanja uspiješ konačno dokopati kompjutera i malo pogledati što ima na najdražem forumu.
Svim slavljenicima sve najbolje. :buket Zbilja je lijepo pročitati kako su se klinci veselili svojim velikim i važnima danima u životu.
A što se tiče nas mama, Italije i Nizozemske - uvijek će u srcu biti tuga što je dijete takvo kakvo jest i nema te zemlje i nema tog čuda koje će tu tugu isprati. Uvijek ćemo žaliti za Italijom, pa osjećato krivnju zbog toga, pa se malo veseliti u Nizozeskoj i tako u krug, cijeli život. Kada sam razgovarala s jednim ocem čije je dijete s pp imalo 14 godina u trenutku kada je moje imalo tek godinu dana i kada smo mi bili na početku našeg puta u Nizozemsku, pitala sam ga da li je prestao plakati sada kada je njegovo dijete uistinu divno rehabilitirano (dijete mu je "samo" gluho, ima umjetnu pužnicu, ide u osnovnu školu, dobilo je nagrade za književni rad). Taj otac se u tom trenutku na moje pitanje rasplakao i rekao da će plakati do kraja života.
I prije par dana sam bila u dućanu, guram svog malog na kolicima, on grize onu štangu koju svi primaju u ruke (to mi je jedini način kupovine u kakvom-takvom miru). Prilazi nam je jedna žen, stane pred maloga, maše mu, on je u svom svijetu. Ja je zbunjeno gledam. Ona kaže da i njezino dijete od 14 godina ima umjetnu pužnicu pa se htjela javiti, ja joj odgovaram da moje dijete ima i brojne druge poteškoće osim gluhoće. Ona kaže vidim. Pitam je da je njezino dijete koje je preboljelo meningitis i nakon meningitisa oglušilo ikada progovorilo. Ona kaže:
"Ne, on neće nikada govoriti i mi smo se pomirili s time." I to kaže tako bolno, tako neuvjerljivo da sam ja izašla plačući iz dućana jer sam vidjela sebe kroz deset godina. Neke boli nikada ne preboliš i s nekim stvarima se nikada posve ne pomiriš. Samo pokušavaš živjeti što bolje. U toj Nizozemskoj.
Svima s kojima se dugo nisam vidjela niti čula :kiss
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lidija » 16 svi 2010, 18:42

Nije ta Nizozemska tako losa. Na kraju sam tamo i putovala za stvarno :lol, a u Italiji nisam bila dalje od Trsta.

preboljeti - nema sanse

Moj ce ove godine 20.

Najbolnije je, u stvari jedino sto tako osjecam, sto nikad nece biti samostalan ni u kom smislu. Uvijek ce biti pod necijim patronatom.

Pa onda bar dok svi mi u obitelji jos mozemo - nek mu bude sto ugodnije, i nek bude sto zadovoljniji. Na zalost (ili na srecu) to vidim na njegovom licu. Da li je zadovoljan ili ne.

S druge strane, vjerojatno je puno zadovoljniji (ili si ja to tako predstavljam) ovako, nego da je u stanju da bude svjestan svog stanja. A mozda i nije tako. :dunno

Ima jos dijelova Nizozemske koje bih htjela istraziti. Lijepa je to zemlja. :dada
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 17 svi 2010, 10:50

nadicab je napisao/la:Dory, baš lijepo :proljece :srca
Jučer je Denis bio na ispovijedi, sav je imao tremu, dosta se zbunio ali bio je toliko sladak u svom istinskoj sreći. Dobio je križić, krunicu i molitvenik. Ahhh, koje uzbuđenje, cika i radost.
Jutros me zove i grli me te mi šapne "ŽIVOT JE LIJEP"
Ja sam bila totalno gotova :srca :srca :srca :srca

:srca Velika pusa Denisu!
Mi smo proslavili naše rođendane i Mardži je bila toliko sretna i sva važna, mislim da bi i ona isto to rekla da je mogla. Sjedila je u svojoj sjedalici i smijala se naglas od sreće što se djeca igraju oko nje i što joj se obraćaju. Samo je meni teško palo što im se ne može pridružiti, ona je bila savršeno sretna i to je i meni puno značilo. Na kraju je stvarno samo to bitno. Da budu sretni.
Ja sam od mojih frendica na poklon dobila bon za masažu tijela i tretman lica u jednom kozmetičkom salonu i sad jedva čekam da odem! Stvarno me s ničim nisu mogle toliko razveseliti! :srca
MaMi :mah Drago mi je što stigneš malo virnuti k nama. Kako na poslu?
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plava » 17 svi 2010, 10:50

Mi smo imali Prvu prićest prije 2 tjedna, ali nam je djed (svekar) završio u bolnici pa je nekako bila sjena nad proslavom...a sad kad smo imali Krizmu djed je umro pa ni nije bilo proslave jer smo u petak imali sprovod a u subotu smo se vraćali u zgb na Krizmu i onda opet nazad ...tako da sn nam i brat i seka malo zakinuti za proslave...i svi su podosta tužni...a i Domi također osjeća gubitak pa čak to i pokazuje... :/
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 17 svi 2010, 10:51

:hug
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dory » 17 svi 2010, 11:04

Plava - :hug , djeca i te kako osjete da se događa nešto tužno..
Mammamia - drago mi je da je slavljenica bila sretna a i za tvoj poklon....nikad ne odvojimo vrijeme, a ni novac za svoje "gušte" sad kad imaš bon- moraš otići
MaMi - rasplakala si me
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plava » 18 svi 2010, 23:35

e sad jedna vesela...jučer je moj sin SAM pronašao kolaž papir i doneso ga u kuhinju na stol, zatim je došao k meni i prstom upro u čašu sa olovkama gdje su škare...i 2 sata je sjedio i rezuckao kolaž papire (izrezao je cijeli paket) na male komadiće..pazi sa VELIKIM škarama....nakon što je sve izrezao otišao je natrag u ladicu po 2 svoja rada (pisanica i zemaljska kugla ) koja je izradio kaširanjem sa svojom tetom defektologicom i tražio ljepilo (rukama je pkazivao kao da želi zaljepiti) i počeo ljepiti papiriće na prazna mjesta-dovršavao je svoj rad...ja sam ostala jako iznenađena...
govor i dalje napreduje...sad već na odlasku (kad se pozdravlja) kaže ovo...pa pa, tok..pusa...(pa pa , bok i pusa)...kad ga pitam čiji je Gita pas ona kaže "moj" a do sada je samo pokazivao na sebe...
vrti se sam na vrtuljku...ne sjedi na njemu već se ovjesi tjelom i nogama se odguruje...
posluša nalog "ugasi televizor i dođi"..."nađi dude i idemo spavati"..komunikacija mu je na jednoj dosta visokoj razini obzirom kako je prije komunicirao...pokazuje da je napredovao...surađuje sa svim ama baš svim terapeutima...sudjeluje u svim aktivnostima sa djecom u vrtić..
jako sam sretna zbog toga :joy

jedina stvar koja me sada jako ali doslovno jako muči je piškanje u krevet (bilo popdnevno spavanje bilo noćno spavanje)...mašina pere bez prestanka...i danas sam pukla..povukla sam ga za kosu i izvikala se na njega..ko zadnji kreten...stvarno nemogu vjerovati da sam tako postupila...ali nisam se mogla iskontrolirati..kasnije mi je bilo žao kao psu...čak me se i Gita prestrašila...i zato sad imam grižnju savjesti...tako mi i treba... :/
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 19 svi 2010, 07:38

Plava - :joy :joy baš mi je drago da napreduje...i moj maleni ima opet skok napretka - isto traži dudu, televizor gasi već dugo (posebno to voli napraviti kad mm gleda dnevnik :mrgreen i onda se mada se nije cijeli dan vozio na autiću - baš mora voziti i lupa, i lupa..)pokušava sa škarama, ali ne uspijeva skužiti položaj rukice - otvaranje...uhvati me i vuče me za ruku kad nešto želi i ponavlja za mnom riječi - mama, tata, baka teta, nana, nina...jučer ja kažem bakica i on se tako zagledao u moja usta...baš kao da želi skužiti kako nastaje taj -ca na kraju...pokušao je ali dalje od baki nije išlo....ovaj tjedan ne plače jer ga dočeka jedna teta od prije poznata, a drugi tjedan ćemo vidjeti - u petak sam ga zamalo odvela natrag kući koliko je plakao, otimao se......ipak je ostao i kasnije je bilo dobro..
Što se tiče pišanja - svi mi puknemo ponekad...moj dečkić koji je sad išao na prićest isto često piša....kad sam se uzrujavala radi toga to se događalo i češće - sad je naučio - ako mu se dogodi, skine pidjamu, odnese kraj mašine i legne si k bratu u krevet, ja ujuro sve preskinem i gotovo..ne vrijedi se uzrujavati radi toga -mašina opere (kad su došli prije 4.g. svo troje braće je svaku noć pišalo i prala sam stvarno non-stop 6-8 mjeseci...dvoje je u potpunosti prestalo, a V. se još dogodi ponekad...)..proći će to...bitno da on napreduje u komunikaciji i da se veseli s drugom djecom :)
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 19 svi 2010, 09:06

Plava, jučer je bio takav dan ... ja sam poludila na Denisa i na to kako se ukočio tako da ga nisam mogla obući. A prije toga se svađao sa starijim bratom koji uopće nema sluha za njegove probleme :baba ... i tako sam pukla od jada jer njih dvojcu ne mogu ostaviti ni toliko koliko mi treba da odem u dućan ... pa sam mu onda u krilo bacila vestu i razderala se "onda se sam obuci kada se toliko kočiš ..." totalno glupo jer on ništa sam ne može ... A išli smo na pregled vida u Klaićevu i doktorica je jako šokirana koliko mu se pogoršao vid u zadnjih pola godine; s +10 je skočilo na +12,5 :place
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MaMi » 21 svi 2010, 19:04

Nadice, :hug . I meni dođu dani da poludim od toga što mali ne zna ništa uraditi sam, i još se otima kada ga presvlačim itsl. A tek se četiri godine borim s njim... Mogu samo pretpostaviti kako je tebi i drugima čija su djeca starija i imate duži staž roditelja djece s pp.
Plava, super za napredak. Moram pohvaliti i ja svoje dijete. On sam ništa ne zna osim jednoga - ode do frižidera, traži rukom da mu se otvori, kada mu otvorim vrata frižidera prstom pokaže na flašu pive (da, i to imamo u njemu :oops: ), zatim prstom pokaže na čašu i čeka da mu se uspe piva iz flaše u čašu i onda pijucka pivu. :loce . Inače nije u stanju upamtiti slijed bilo čega drugoga, ali sve vezano uz pivu zna, čak i riječ piva prepoznaje bez problema pa kada nisam sigurna da li mu radi pužnica vičem: "Piva, dođi, piva!" i on dotrči brzinom munje. A kako nam je defektologica rekla da je piva zdrava i ima puno vitamina B, nema brige da li smije piti pivu ili ne. :mrgreen A možda nakon pijenja pive savlada i neku manje zanimljivu vještinu...Recimo cigarete. :rolf
Mammamia, na poslu je malo naporno jer radim s ljudima, a ljudi uglavnom gnjave :mrgreen . No, najdivnije je što radim srv i to 2,5 dana u tjednu pa ona dva dana kada radim čekam kao godišnji odmor s obzirom da sjedim gotovo 8 sati, što je nakon gotovo 4 godine stalnog boravka na nogama divota. :bravo
I moram se malo požaliti. Napala me je jedna dama da kakve ja to gluposti pišem o njezinom suprugu po forumima (napala me za nešto napisano prije 2 godine na ovom pdf). Rekla je da pišem gluposti, ali da pišem maštovito. Prvo sam se naljutila, a onda sam to shvatila kao kompliment. Pa ipak je rekla da pišem maštovito. :mrgreen No, ipak mi je taj njezin napad bio škola da pripazim što i o kome pišem.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 21 svi 2010, 19:34

Oooo, MaMi pa tebe već dugo nismo čitali :zivili , odmah nazdravljam ni manje ni više nego pivom :lol .
Razmišljate da malom promjenite ime u Piva? Ma zezam se, ali to mi je preslatko kako to nepogrešivo radi :mrgreen . I vjerujem da ti je na poslu kao da si na odmoru (iako znam da to nije nimalo lako) uspoređujući sa svim onim doma, tak je i meni, naradim se ali to je jedna druga vrsta rada koja zapravo odmara od ovoga što radim doma.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 21 svi 2010, 19:55

A meni je danas dan za poluditi...najradije bih sjela na pod i pošteno se isplakala jer kad pogledam oko sebe i vidim što sve još treba napraviti, a od jutra trčim.....iscijeđena sam ko limun. Ujutro najprije logoped, pa sastanak udruge, pa sastanak u vezi jednog projekta, pa juri po dvoje djece koji dolaze petkom u 11...pa onda juri po kćerku u školu, pa sa svim klincima u auto i na još jedan sastanak vezan za udrugu (i to ću eliminirati jer mi stvarno uzima previše vremena i energije). Zatim brzinski ručak, pa po malenog u vrtić...i ulazim s malenim u sobu i krajičkom oka vidim kako V (dečkić koji je bio na prićesti ) i D ((ovaj dečkić kojeg vodim logopedu) jure hodnikom držećo se za ruke, i V. lijepo naglo skrene desno u sobu, a D. ravno glavom u rub dovratnika, rasjekao čelo duboko, rana debljine palca, dužine 3-4 cm...Opet u auto, juri liječniku opće prakse, pa na hitnu kiruršku, pa šivanje, snimanje glave....od 4 -7...naravno i maleni B. je sa mnom jer kad je vidio da idem bacio se i počeo lupati po staklu i histerično vikati...Uglavnom svi su sad dobro, mali D. ima onu bijelu kapicu na glavi, V. je svjestan da ga nije smio vući za ruku i divljati hodnikom...svi su večerali i spremaju se na spavanje...
A ja imam sutra još i firmu, pokloni još nisu umotani, nemam pojma tko će što obući i s današnje perspektive najradije ne bih išla nikud nego prespavala iduća bar dva dana....
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 22 svi 2010, 12:58

uh Dory,stvarno siimala buran dan :hug
nisam neko vrijeme bila na forumu i sad dodoh i vidjeh koliko toga se izdogadalo..
prvo svima sretan rodendan sa zakasnjenjem :rodj i cestitam svima na prvoj pricesti!
toliko toga se izdogadalo da ne znam odkud da pocnem..sto se tice ovog izderavanja na djecu..ah,i meni to dode,nismo ni mi od kamena i imamo svoje granice..poslije nam je zao,ah sto ces..najbolje se ispricati i krenuti dalje sa malo vise strpljenaj sljedeci put..ja uvijek nastojim duboko udahnuti i smiriti se,al nekad stvarno nista ne pomaze..dragi isto zna posiziti kad adrian uporno place i ne da da mu se objasni kako ce se lakse obuci ili svuci umjesto da cendra kako ne moze..a samo da poslusa bilo bi mu lakse..onda ja moram smirivati dragog pa na kraju ispada da smo nas dvoje posvadani..ajaj..
kaj se tice pisanja..adrian nije pisao mjesec dana i sad opet poceo..a malo je i prehladen,mozda je zbog toga :dunno ne znam vise..ali ne uzrujavam se radi toga..jednostavno ga presvucem i kazem mu da mi je trebao reci i da je trebao ici na wc..btw nedavno je izbio cijev iz wc skoljke pa smo imali poplavu..jednostavno je udarao sa daskom od wc po cijevi dok ju nije izbio..katastrofa!ili po noci (opet) ustane,a da mi ne znamo,i ode u kupaonu i pusti vodu u kadi pa dolazi moja svekrva u spavacici na balkon i lupa po prozoru da voda curi!!dragi se dobro izderao na njega i onda je sljedeci put dosao pokunjen,obuven (sam obuo papuce prvi put u zivotu!) na vrata i rekao da hoce na wc..pa da poludis!vidis,kak dobro djeluje malo izderavanja!
inace,dobili smo novi nalaz psihologa..adrian i dalje umjereno zaostaje u psihomotornom razvoju!!ja ne znam sto cu!a na drugom nalazu psihologa,adrian je super pametno dijete!i na tom nalazu pise i da odgovara na jednostavna pitanja na nivou djeteta od 4 godine! a on je toliko daleko od toga!pa on je u stanju mljeti sat vremena!i sam zapocinje razgovore,stalno ima neke mudre izreke,logicki zakljucuje,govori dugacke recenice,prepricava price!napisala je i da ima djelomican poijam o vremenu..sto to znaci?pa on zna sve dane u tjednu,zna mjesece,zna sto koji dan radi i u koje doba,zna koji smo dan prosle godine isli na more,sto je bilo kad je bio mali a sto sad kad je veliki,zna kad je zima i sto se tad nradi,zna kad je ljeto..al ne zna koliko je sati,to jos ne zna..ali zna da je vecera navecer i da poslije toga ide kupanje a da ujutro s emora obuci ici u vrtic itd..pa sto to onda znaci?
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Glori » 22 svi 2010, 19:58

Dory :znoj -dobro da je prošlo :grligrli
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dory » 27 svi 2010, 21:23

Sve je dobro, danas skinuli konce...ali neću o tome, danas sam bila na priredbi što ju priređuje naš Centar za odgoj i obrazovanje djece s pp....Uvijek iznova to me toliko dirne,dirnu me djeca koja koja su puna htjenja da izvedu svoj program točno, dirne me volja i želja njihovih profesora da iz njih izvuku najbolje... toliko je pozitivne energije bilo danas u našem HNK, toliko optimizma i dobrih želja. Pjevali su i recitirali, svirali tamburicu i plesali i to ne samo folklor nego su plesali i na dance i techno glazbu...tad najviše osjetiš koliko u svojoj različitosti vole iste stvari kao i mi..i koliko žele i uživaju u istim stvarima, kako se ne smiju izolirati ....Bili su prave zvjezde, u svakom pokretu i riječi, pjesmi vidjelo se koliko im puno znači podrška i što smo tamo...i nek se sakrije Hrvatska traži zvjezdu sa svojim lažnim blještavilom i namještenim osmjesima...za mene oni su zvijezde u svoj svojoj iskrenosti, u svojim naporima i svojim teškoćama..
Sutra zajedno s klincima putujem na 2 dana u Pulu...idem nas pakirati.... :mah
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.