Sada je: 10 kol 2026, 14:46.

Tenisice

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Tenisice

PostPostao/la LiKmama » 15 svi 2010, 10:25

eli je napisao/la:nije isto slobodan zglob kad je cijelo stopalo slobodno i sve se prilagođava podlozi i trenutnom pokretu i nogica u cipelici koja ipak onemogućava slobodno kretanje silnih zglobića stopala, a skočni zglob skroz "nefiksiran".

iks

Cicibanke su meni uvijek bile prekrute, precvrste i s onim ogroooomnim uloskom unutra djeluju mi skroz kontraproduktivno. Ergo, nigdar ih nismo imali.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la † Sanika » 15 svi 2010, 19:51

LiKmama je napisao/la:
eli je napisao/la:Cicibanke su meni uvijek bile prekrute, precvrste i s onim ogroooomnim uloskom unutra djeluju mi skroz kontraproduktivno. Ergo, nigdar ih nismo imali.

Jesi ti sigurna da pises o Cicibankama??? Veliki ulozak ima Bambi :dunno Cicibanke su uglavnom meke, uloska skoro pa nema...ok ...ali nikako mi na njih ne pase taj opis :dunno

Nego za ZG, Knezija, onaj ducan preko puta djecje ambulante kod Dione, ima brdo froddo i bambi i ciciban za cca 200-250 kn sandalica, snizeni proslogodisnji modeli. Mi kupili ultramekane ugodne froddo, 230 kn..stavim sliku kasnije :mah
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Diami » 15 svi 2010, 21:07

Mi danas bili u Deichmanu, namjerila sam se malom kupiti neke cipelice. Imali smo dvoje doma i sad je jedne prerastao, druge su još ok, pa da nadopunimo.

E sad, kak sam bila čitala one smjernice američke udruge ortopeda za djecu, trebale bi biti savitljive oko prstića (prednjeg dijela), ali ne baš oko sredine stopala i trebale bi imati iza višlje (od pete prema gore). I gledam aj cipelice i ko manijak sam valjda sve posavijala, postiskala i proučavala i nisam na kraju ništa našla što me zadovoljilo. Masa ih je totalno tvrda, našla par mekših koje su mi se činile udobne i fine al ili nije bilo broja (samo mali brojevi) ili su bile preuske. Našla sam i one Nike tenisice koje su se gore spominjale i činile su mi se dosta tvrde i neudobne. :dunno Po onom njihovom mjeraču ispada da Karlu trebaju šire cipelice, a takvih modela je bilo eventualno za curice i možda jedan za dečke ali ljetne sandalice...

Možda skočimo u taj dučan na Knežiji, cijene se čine prihvatljive, pa da ubodemo nešto za ljeto. Samo ne znam, sad mu je nogica narasla i mogla bi taman opet na ljeto, pa da ne kupim premale odn. one koje mu sad pašu da mu na ljeto budu male? :conf
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la eli » 15 svi 2010, 21:25

naš ortoped i za onaj naoko veliki uložak kaže da nije uložak i da ničemu ne služi ni ne smeta. :dunno
moja je nosila ortopedske uloške negdje od 2,5 do 6,5 g, ali samo u papučama. pomogli su joj. još nam je rekao da što više sporta i kretanja dobro djeluje na učvršćivanje stopala. specifične vježbe nismo dobili, ali postoje i sigurno pomažu.
eli
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 16 svi 2010, 11:02

Sanika je napisao/la:
LiKmama je napisao/la:
eli je napisao/la:Cicibanke su meni uvijek bile prekrute, precvrste i s onim ogroooomnim uloskom unutra djeluju mi skroz kontraproduktivno. Ergo, nigdar ih nismo imali.

Jesi ti sigurna da pises o Cicibankama???

Sad kad me pitas, sad vise nisam. :lol Znam da smo uvijek birali Froddo jer ove druge, kad god smo ih gledali, bile su takve.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Carlito » 16 svi 2010, 12:01

LiKmama ja isto mislim da ne pises o Ciciban cipelicama, nego prije o Bambi.
Dijete je knjiga iz koje čitamo i u koju bismo trebali pisati...
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la † Sanika » 17 svi 2010, 11:19

eli je napisao/la:naš ortoped i za onaj naoko veliki uložak kaže da nije uložak i da ničemu ne služi ni ne smeta. :dunno

da da takvu sam i ja info dobila na par mjesta.
i da se uložak, ortopedski, radi po mjeri, narudžbi, po potrebi i preporuci doktora.

Likmama biti će onda da je Bambi :mrgreen
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

Prethodna

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.