Sada je: 11 kol 2026, 13:47.

odvikavanje od pelena nekad i sad

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Re: odvikavanje od pelena nekad i sad

PostPostao/la mamma2x » 21 tra 2010, 08:33

I nama je trebalo nekih 2 tjedna da to dodje na svoje. Isto smo svaki dan često stavljali na tutu i gestikulirali kako to treba zvučati. Samo što su moje bile starije (imale su oko 2 i pol godine). :mrgreen
mamma2x
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tratinčica1711 » 23 svi 2010, 23:28

hm.. moj sin sad ima 13 mj.. mislila sam za neka 2 mj krenuti s nonom... što mislite?? jeli rano? Meni najveći problem predstavlja kako ga zadržati da sjedi na toj noni :dunno
F- 2009. :belji
L- 2012. :mali
tratinčica1711
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LTL » 24 svi 2010, 19:38

ja sam im danas skinula pelene,po danu su bile bez,nek se malo uče! :dada
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Kolberg » 24 svi 2010, 21:07

tratinčica1711 je napisao/la:hm.. moj sin sad ima 13 mj.. mislila sam za neka 2 mj krenuti s nonom... što mislite?? jeli rano? Meni najveći problem predstavlja kako ga zadržati da sjedi na toj noni :dunno

zašto misliš da je prerano? Mislim da možeš početi već sada ako ti to nije problem.
Kreneš od toga da mu nudiš tutu ili wc u tenutku kad je najveća vjerojatnost da će se popiškit. Znači poslije spavanja, prije spavanja, prije jela, poslije jela, prije šetnje, poslije šetnje i tako dalje...
Mi koristimo jednu pjesmicu za piškinje tipa pipipi, do kakanja još nismo stigli jer kaka uglavnom dok jede. Mislim da odvikavanje može biti lakše uz par jeftinih tuta koje su u raznim prostorijama, tada nećemo trčati do wc-a ili traziti tutu. Sa vremenom kad djete poraste objasnjava mu se gdje se vrši nuzda.
Moj Filip naročito poslije spavanja piški par puta u razmacima od 10 minuta, i takav je od rođenja. To je normalno.
Kad odlučiš skodati pelenu onda obrati pažnju u čemu je djete oblačeno da bi što brže se moglo skinuti pelenu ili gaćice.

Možda sam ponovila neke informacije, al nisam stigla jos procitat u detalje ovaj topic :mah
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Kolberg » 24 svi 2010, 21:09

a skidanje pelena me jako zanima nakon sto je moj starji imao po danu do 3,5 godine a po noci do 5 godina, al tada nisam bila dovoljno informirana.
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 24 svi 2010, 21:28

tratinčice, prvo stavljanje neka bude odmah nakon buđenja i ti ga hrani dok sjedi, da se ne digne. ;)
eli
Sveta krava

PostPostao/la tratinčica1711 » 24 svi 2010, 23:06

ok.. hvala :kiss Već sutra idem kupiti tutu/ nonu ;)
F- 2009. :belji
L- 2012. :mali
tratinčica1711
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mama Mia28 » 24 svi 2010, 23:28

I mi se pripremamo za pokušaj skidanja pelena...
Pokušala sam ga stavit na školjku (nemojte me čudno gledat), onako da vidim kako će reagirat.Vrištao je ajmeeee....
To je bilo prije dva mjeseca,a sad smo nabavili tutu, a ja je gledam i nemam pojma kako početi... :lol

prvo stavljanje neka bude odmah nakon buđenja i ti ga hrani dok sjedi, da se ne digne.

ovo je jako korisna informacija :dada , probati ćemo.
Inače A ne priča baš nešto pa sad me zanima kako će on meni "reći" da treba tutu?
Da ga stavljam sama?- u kolikim vremenskim razmacima?
Gdje da držim tutu?-mislim trebam li je par dana prije prvog sjedanja držat negdje u blizini da je malo prouči i sl.? Mislim da bi se uplašio da ga samo tako jedno jutro posjednem na nju :dunno
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 24 svi 2010, 23:34

bolje da se ne igra sa njom kako bi lakše skužio pravu svrhu. za početak je staviš ispred tv-a i upališ tabise ili nešto slično.

ne znam u kojim vremenskim razmacima da ga stavljaš. prvi dan ćeš vidjeti koliko često piški i kako se ponaša prije nego mu krene. moja je prvi dan piškila svakih 10 min (po sebi), ali drugi dan je skužila pa je držala puno duže i išla samoinicijativno. pitaj i svoju majku, u to vrijeme nije bilo jednokratnih pa su djecu skidali iz pelena čim bi prohodali i dok još nisu pričali.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Rimaithor » 24 svi 2010, 23:36

I naša kahlica je imala počasno mjesto u dnevnom boravku pred televizorom :mrgreen
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Mama Mia28 » 24 svi 2010, 23:42

Hvala na brzom odgovoru :buket
znači kad krenemo onda da ga odmah ostavljam bez pelene cijele dane (mislim prvi dan,drugi, treći...) dok ne skuži čemu služi tuta?
Jesam dobro shvatila?
Pitat ću i mamu kako je ona nas skinula
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 25 svi 2010, 08:43

bez pelene cijeli dan i za dnevno spavanje, a za noćno mu možeš pustiti još koji tjedan, ako je noćna inače puna.

obavezno skupa nosite baciti uradak u školjku i neka njegov zadatak bude puštanje vode. to djeca jako vole.

inače je lakše dijete naučiti da kontrolira mokraću i stolicu, tj. lakše nego ne upasti u zamku da trpi i zadržava stolicu. zato je tv nepedagoško ali učinkovito rješenje. imaju motivacije za sjediti dok se ne pokake.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Kolberg » 25 svi 2010, 13:46

Pokušala sam ga stavit na školjku (nemojte me čudno gledat), onako da vidim kako će reagirat.Vrištao je ajmeeee....

Djeci je općenito nelagodno zbog hladnoće školjke, zato se stavljaju ovi spuzvasti obrubi, neka djeca se boje necega u kupaoni pa odbijaju tamo vršiti nuzdu (moj do 6 godine nije zelio uci sam u wc, radije bi se popiškio u gaće). Kod djece koja se sakrivaju iza fotelje, kreveta u ćošak da se popiške ili pokakaju nebi bilo loše (prema mogućnostima) napraviti u wc-u nesto kao šator, paravan, pa makar objesiti na vješalici tkaninu i tako mu stvoriti osjećaj intime.
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

Prethodna

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.