tratinčica1711 je napisao/la:hm.. moj sin sad ima 13 mj.. mislila sam za neka 2 mj krenuti s nonom... što mislite?? jeli rano? Meni najveći problem predstavlja kako ga zadržati da sjedi na toj noni

zašto misliš da je prerano? Mislim da možeš početi već sada ako ti to nije problem.
Kreneš od toga da mu nudiš tutu ili wc u tenutku kad je najveća vjerojatnost da će se popiškit. Znači poslije spavanja, prije spavanja, prije jela, poslije jela, prije šetnje, poslije šetnje i tako dalje...
Mi koristimo jednu pjesmicu za piškinje tipa pipipi, do kakanja još nismo stigli jer kaka uglavnom dok jede. Mislim da odvikavanje može biti lakše uz par jeftinih tuta koje su u raznim prostorijama, tada nećemo trčati do wc-a ili traziti tutu. Sa vremenom kad djete poraste objasnjava mu se gdje se vrši nuzda.
Moj Filip naročito poslije spavanja piški par puta u razmacima od 10 minuta, i takav je od rođenja. To je normalno.
Kad odlučiš skodati pelenu onda obrati pažnju u čemu je djete oblačeno da bi što brže se moglo skinuti pelenu ili gaćice.
Možda sam ponovila neke informacije, al nisam stigla jos procitat u detalje ovaj topic