Sada je: 09 kol 2026, 19:15.

redoslijed poslova kod preseljenja u novi stan?+ NOVE fotke

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

redoslijed poslova kod preseljenja u novi stan?+ NOVE fotke

PostPostao/la nevenera » 10 lip 2010, 14:35

U pitanju je dakle što raditi, tj. kojim redom raditi neke stvari. Radi se o selidbi u stan od 90ak kvadrata. Zgrada je novija (2005), stan je useljen 2008.
Ono što smo mi mislili raditi jest:
- farbanje (sve sobe)
- mijenjanje pločica (zidnih i podnih) kod kuhinjskih elemenata
- gradnja knauf zida (mali zid koji će služiti kao šank)
- grijanje (klima, inverter, centralno?)
- kuhinja (kupnja i ugradnja kuhinje na već postojeće instalacije)
- postavljanje tende na balkon

Dakle, što prvo? Da nam se ne desi da nešto napravimo pa moramo prepravljat jer smo pri izvođenju drugih radova nešto uništili.

Ovo smo odlučili ne raditi (pa ako netko ima neki prijedlog i tu- da možda nešto ne odbacimo kao nepotrebno a na kraju pogriješimo):
- prelakiranje parketa
- mijenjanje pločica u hodniku (ružne su ali u dobrom stanju)
- renoviranje wc-a (ružno ali u dobrom stanju)
Zadnja izmjena: nevenera; 02 stu 2010, 20:52; ukupno mijenjano 3 put/a.
nevenera
idejni kreator MUD-a

Re: redoslijed poslova kod preseljenja u novi stan?

PostPostao/la mimi321 » 10 lip 2010, 19:28

Ja bi rekla prvo mijenjanje pločica, znači pod-zid, tu ima dosta prašine. Naravno ako pločice idu na knauf onda izvesti taj zid. Isto tako instalacija za centralno i klimu. Farbanje je na kraju, pa postavljanje kuhinje. Ja bi još razmislila o lakiranju parketa jer to je najlakše dok je stan prazan a nije tolika investicija.
Krasna kvadratura :zivili
C. skorpion 2007.
D. vaga 2002
mimi321
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 10 lip 2010, 21:30

nauf bi išao samo za šank, na nj bi stavili neku ploču da glumi šank, a iza toga običan kuhinjski element koji se ne bi vidio.
mislim, sve je to meni više manje jasno.

što se lakiranja parketa tiče- ja sam mislila da je to neka mega investicija. :/
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la lilly » 10 lip 2010, 21:41

Meni se cini da bi trebalo grijanje prvo sredit, pogotovo ak ima kakvog "štemanja", i postavljanja cijevi. Za klimu isto treba bušit zid.
Onda bi mogao taj zid od knaufa, pa plocice. Zatim farbanje, pa tek na kraju postavljanje kuhinje.

nevenera je napisao/la:Ovo smo odlučili ne raditi (pa ako netko ima neki prijedlog i tu- da možda nešto ne odbacimo kao nepotrebno a na kraju pogriješimo):
- prelakiranje parketa
- mijenjanje pločica u hodniku (ružne su ali u dobrom stanju)
- renoviranje wc-a (ružno ali u dobrom stanju)

Ako ikako mozete, napravite to odmah, jer ces bit nezadovoljna..znam, jer sam ja..
A sve sto ides naknado raditi povlaci za sobom dodatne poslove..i imas puno dodatnog ciscenja :alc
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Arkana10 » 10 lip 2010, 21:44

kad smo se mi selili savjet od jednog prijatelja koji popravlja radijatore/centralno je bilo, prvo srediti grijanje, jer moze da neki kako se kaze ventil na hrv? da prsne i da nastane veliki problem. mi smo prvo to odradili. na zalost parket je ostao takav kakav je, da imam pare sada prvo bi stolariju promjenila, ali nas stan je bio star.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la nevenera » 10 lip 2010, 21:57

klima ima na zidu, odlučili smo ju uzeti od vlasnice (mi imamo pokretnu koju bi stavili kod nas u spavaćoj sobi ili bi selili u gostinjsku po potrebi)

potpuno ste u pravu za grijanje!

nama je problem što se mm misli koje bi grijanje mogli koristiti. vlasnica se grijala na struju.
moj otac (električar po struci) kaže da uzmemo inverter.
moj svekar kaže da si uvedemo centralno (stan je na 4. kat, koji je i zadnji- iznad su zajedničke prostorije zgrade)
mm je najviše za drva (jer dimnjak nije) a ja sam za sve osim za drva :dunno
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la JosipaPina » 11 lip 2010, 00:22

Ja ti samo znam da je nama redoslijed bio (a renovirao se cijeli stan): rušenje, instalacije i knauf...onda pločice...onda pituri...onda se sve počisti za parkete...onda kuhinja...i onda se naravno dogodi da je neki od majstora nešto zamusao pa opet dođu pituri popraviti, s tim da stojiš k'o kobac iznad njih da nebi zamusali parket :mrgreen onda eventualno otkriješ da je keramičar na neku čudnu foru zaboravio fugirati nekoliko pločica, pa se i on vrati...
Ugl. što cure kažu, sve što misliš napraviti, napravi odmah, jer ćeš u protivnom čekati 5-10 godina :roll

I da, nemoj ni za živu glavu grijati na drva!!!
slika
JosipaPina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ivana7997 » 11 lip 2010, 07:44

kad vec spominjes sank, samo jedan savjet: probajte po tom knaufu povuci struju i staviti barem dva-tri stekera. imam sest stekera na sanku i to je super super za sva miksanja i sl. a nije lose ni svjetlo imati iznad toga ;)

svakako bih lakirala parkete. tesko ces vise ikad sve stvari moci maknuti iz stana da to obavis. to nije mega investicija. pretpostavljam da to moze kostati manje od sto kuna po kvadratu, a vrijedi bome.

a ove druge radove koje odgadjas - u wc-u - to mozes naknadno. bit ce prasine, ali ako sad nemas love, kaj se moze. to je vrlo pogresno raditi navrat-nanos i sa sto manjim budzetom, vidjela sam dva primjera u kojima su tak grdno pogrijesili pa morali sve iznova. cekaj pa polako skupi lovu. ne znam kak je kod vas, no u zg-u sam pri kupnji sanitarija dobivala kraaaaasne popuste. ali i dalje to nije bas bagatela. ako su plocice jako ruzne i ako ce sigurno proci dosta vremena prije adaptacije, razmislite o nekim sitnim izmjenama, ludoj boji zida ako plocice nisu do kraja ili npr samoljepljivim folijama, tak smo mi spasili ruzan wc dok nismo docekali adaptaciju. ako ti nije lako zamisliti, mogu ti poslati fotke prije i poslije, kako od neuglednog wc-a dobiti bas zgodnu prostorijicu i to sa samo 100 kn. sarena folija na plocicama, zuta daska za wc i jos par detalja :proljece

u hodniku bih ipak promijenila - ak je ruzno, to prvo upada u oci, ja bih uzdisala pri svakom ulasku u stan. a isto ce biti problem mijenjati kad se uselite, micati stvari... a moze se naci kvalitetnih plocica po pristupacnim cijenama, i jos dobiti popust.
Zadnja izmjena: ivana7997; 11 lip 2010, 07:45; ukupno mijenjano 1 put/a.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Potica » 11 lip 2010, 07:45

Pitaj svog muža jel on svijestan da će sva ta drva morati donjeti na četvrti kat i pepeo vratiti dolje :roll , mi smo se uz struju grijali na drva isto tako na četvrtom katu bez lifa i to je živi užas nikad više.

Za ostalo kako cure kažu što napraviš odmah napravila si sve ostalo će ti godinama visiti nad glavom. Mi nismo lakirali parkete kad smo renovirali jer je bila zima i na kraju je to ispala nemoguća misija jer se nas šest nije moglo samo tako nekamo preseliti na tjedan dana da se polakiraju parketi a bez toga nije bilo izbedivo, sad više i nisu za lakrianje nego za mijenjanje. :/

Redosljed bi bio prvo prljavo znači instalacije, knauf, pločice, farbanje pa tek kad nema više prašine lakiranje parketa.

Sretno :mah
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la saptacica » 11 lip 2010, 08:31

nevenera je napisao/la:moj otac (električar po struci) kaže da uzmemo inverter.
moj svekar kaže da si uvedemo centralno (stan je na 4. kat, koji je i zadnji- iznad su zajedničke prostorije zgrade)
mm je najviše za drva (jer dimnjak nije) a ja sam za sve osim za drva :dunno

Što znači "jer dimnjak nije"??

Našta bi svekar centralno, koji energent imate??

Inače da, prvo instalacije, pa knauf, pa pločice pa ostalo.
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la mimi321 » 11 lip 2010, 10:52

Nevenera, moji roditelji su na tvojoj lokaciji i imaju centralno na struju i drva, sad miču peć na drva jer je godinama nisu koristili.
Da se osvrnem samo na radove, neki mogu ići paralelno a neki se moraju i koordinirati. Recimo zidari ruše pločice, instalateri rade svoje, pa zidari opet dođu pokrpati na kraju. Zato je dobro da se meštri poznaju i surađuju.
C. skorpion 2007.
D. vaga 2002
mimi321
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 11 lip 2010, 11:02

dobro mi kažete to za parket, uopće nam nije palo na pamet da kasnije i nije lako "iselit". :5 dakle, parkete bi mogli odmah. koliko smo vidjeli, samo su negdje izgrebani ali nikad ne znaš kad se krene seliti, i kad se namještaj makne što sve tu može biti.

što se rušenja tiče, mi ne bi rušili ništa jer nam se kako jest sviđa (stan je dvosoban, iako ima 90ak kvadrata- sve je veliko i prostrano). bar zasad.

ivana7997 je napisao/la:u hodniku bih ipak promijenila - ak je ruzno, to prvo upada u oci, ja bih uzdisala pri svakom ulasku u stan. a isto ce biti problem mijenjati kad se uselite, micati stvari... a moze se naci kvalitetnih plocica po pristupacnim cijenama, i jos dobiti popust.
potpuno si u pravu za hodnik. tu smo se isto lomili oko odluke.

što se wc-a tiče, tu bi kupili novi kupaonski namještaj (kako se to već zove) i obojala i osvježila, ali ne bih dirala pločice. jer jesu meni osobno ružne ko ponoć, ali sve je stvarno u savršeno dobrom stanju. ajmo reć da je stranje za -5 ali je meni estetski za 2. nekako mi je bedasto sad ić to mijenjati samo zbog ukusa.

a drva... moj muž se grije na drva cijeli život. drva su zakon. :lol i nema veze što je 4.kat. dimnjak se nalazi u dnevnoj, kako imamo tinčeka, ne bih staljala drva jer bi onda se onda taj dio morao ograđivati.

što se centralnog tiče, tu nemam pojma. vlasnica se grijala na struju, nema ništa predviđeno. :dunno

ivana7997 je napisao/la:kad vec spominjes sank, samo jedan savjet: probajte po tom knaufu povuci struju i staviti barem dva-tri stekera. imam sest stekera na sanku i to je super super za sva miksanja i sl. a nije lose ni svjetlo imati iznad toga
jel to što se misli pod instalacije?
inače, ideja je za 5! :5

moram sve mužu prenjeti kad dođem doma. :mrgreen
imam slobodan sat sad.

stavit ću sliku knauf šanka, kad dođem doma, kakav ima moja prijateljica da vidite što mislim, pa da mi kažete jel to ok
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 11 lip 2010, 11:06

muž od kolegice i prijateljice je građevinac- radnik i poznaje dosta majstora, ja bih da on napravi radove i da po njegovo preporuci uzmemo majstore.
stvarno do sad kad god se nešto radilo, po njenoj ili negovoj preporuci, bilo je profesionalno odrađeno- zadnje smo tapecirali kauč- majstor kojeg su preporučili ga je sredio tako da su i dobri prijatelji kad su došli do nas pitali kad smo kupili novi kauč :mrgreen

moj muž i drva- e to je tolika ljubav da se teško tu može razum prizvati
rekla sam si da mu ovo moram isprintat da vidi koliko je ljudi reklo "ne" toj opciji ;)
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 11 lip 2010, 11:07

i puno hvala svima na savjetima, stvarno vidim da bismo neke stvari pogriješili :bravo
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la ivana7997 » 11 lip 2010, 11:40

nevenera je napisao/la:

ne bih dirala pločice. jer jesu meni osobno ružne ko ponoć, ali sve je stvarno u savršeno dobrom stanju. ajmo reć da je stranje za -5 ali je meni estetski za 2. nekako mi je bedasto sad ić to mijenjati samo zbog ukusa.

ali ukus je isto vazan.

velim, ja prvotno nisam mijenjala plocice nego sam ih samo prelijepila djelomicno sarenom tapetom, tj folijom, a djelomicno zutom jednobojnom. na prvi pogled je izgledalo kao plocice, a uopce mi nije bilo mrsko gledati.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la lilly » 11 lip 2010, 14:09

Kaj se tice farbanja, mi farbamo sami i u zadnje 4 g. imamo praksu ostavit teglicu boje tak da se poslije uvijek moze nesto "popravit" ;)
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mrđi » 11 lip 2010, 14:28

samo tip (nisam sve citala) a mi smo to napravili. da preko ruznih plocica u hodniku stavite laminat?
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la Liv Tyler » 11 lip 2010, 20:57

a u kuhinju umjesto pločica možete staviti kaljeno staklo s kojom aplikacijom i lijepom bojom što daje kuhinji jedan viši nivo i otmjenost. :mrgreen mislim da je već neko stavio sliku kako to izgleda pa poviri. meni se osobno jako sviđa i prvom prilikom vadim pločice i stavljam staklo. LAkše se čisti i održava i nema onih zauljenih fuga nakon nekog vremena. ;)
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la anabama » 11 lip 2010, 21:06

da da prvo sve instalacije pa plocice ... farbanje je zadnje i kao sto cure kazu moras sve asolutno sve provjeravati i nadgledati ...

Ima li netko slicicu od kaljenog stakla ja ga isto planiram staviti u kuhinju ....

M. 2002
A. 2004
J. 2010
anabama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 11 lip 2010, 21:08

meni i mm-u je to kaljeno staklo prva liga, ali smo zaključili da bi radije pločice. makar mm svako malo spomene to staklo (i peć na drva).

samostalni radovi ne dolaze u obzir jer mm radi u koma smjenama, a kako su meni ljetni praznici htjeli bi većinu napraviti u mjesec dana.

mislili smo bili npr sami bojati ali vlasnici su pušači, zodovi su u boji (siva, žuta, narančasta, zelena) i nisam sigurna koliko bi mi bili uspješni u prekrivanju. mislili smo dnevnu i kuhinju da odradi netko stručan za prvi put a kasnije bi mi mogli sami sigurno. za sobe bi sami, nadam se da se tamo nije toliko pušilo, tj ne vidim sad ništa strašno ali kad se namještaj makne... :dunno

mrđi- nisam znala da se može stavit laminat preko pločica. :dunno jel može? nije loša ideja ako može

što se parketa tiče koliko sam vidjela tu i tamo je ogreban, ali opet, kad se makne namještaj, tko zna
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 11 lip 2010, 21:21

nevenera je napisao/la:meni i mm-u je to kaljeno staklo prva liga, ali smo zaključili da bi radije pločice.

oprosti na osobnosti ali misliš radi financija?

da, pa pločice ispadnu kao podloga ako sam dobro skontala? ne treba ništa razbijati i manje je posla.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 11 lip 2010, 21:42

ne radi financija nego bi trebao bit zid skroz ravan, ako sam dobro čitala. pa je najbolje ako je nema neutralna boja. ujedno smo razmišljali o trajnosti tod dizajna. tj htjeli bi nešto što bi nam dugo bilo ok, a na kraju su to obične pločice. isto tako ni kuhinju ne bi neku turbo modernu.
nije još skroz ispalo iz kombinacije ali mislim da nas je strah komplikacija.

što se knauf šanka tiče, evo moje od moje poznanice, tako nešto bih i ja.
slika
slika
slika

dakle, knauf zid na koji bi stavili neku ploču i koja bi služila kao šank, povišenije od elemenata a iza toga normalni element kuhinje. samo kad nas nema ovog stupa na lijevo.

no dali bi, kad dođemo do toga da nam naprave ponudu i da imamo i šank.

evo kako to trenutno izgleda u stanu
kuhinjski šank
slika
wc
slika
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 11 lip 2010, 21:44

el radi ko u Zd uopće s tim staklom?
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la sandram » 11 lip 2010, 22:03

Ja cu se samo osvrnuti na grijanjeipodrzati tm-a ako vec ima volju vuci drva na 4.kat (mene bi to jedino odbilo). Prvu zimu u kuci plin smo placali preko 1000 kn mjesecno (a to je bilo prije poskupljenja), ove zime smo se prebacili na centralno na drva i nismo imali racun za plin veci od 60-80 kn.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la nevenera » 11 lip 2010, 22:10

u zadru nema plinskog grijanja.

meni je žao pošto je dimnjak u dnevnom gubit prostor na peć
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la ivana7997 » 11 lip 2010, 22:11

moj knauf sank ide u slovo L i isto ima gore plocu, sad vidim da na fotkama koje sam ti pokazala nema te ploce.

idem malo pofotkati pa ti posaljem da vidis. jer ove fore sa supljim sankom mi nisu nesto, vidis kako se moze dobro iskoristiti kad je zatvoreno. medju ostalim, i za nered koji sprijeda nitko ne vidi. :mrgreen
ivana7997
Abundija

PostPostao/la nevenera » 11 lip 2010, 22:15

ja bih baš to, da se ne vidi preko, ali da je na vrhu nešto pa da to glumi šank. slike dobrodošle :mrgreen
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la ivana7997 » 11 lip 2010, 22:19

mmsnula sam ti. nemam nis protiv da ih stavis tu, meni je to komplicirano :jadnimi
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Masha » 11 lip 2010, 22:24

ja ti nemam baš neki savjet što se tiče uređenja, ali samo da primijetim da mi je poznat tvoj stan. da nije na bilom brigu, pos-ov stan? :D
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la nevenera » 11 lip 2010, 22:26

jest, bili brig.

prijavljujem nemogućnost otvaranja mms-a. ah... :(
nevenera
idejni kreator MUD-a

Sljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.