Sada je: 07 kol 2026, 09:51.

mama z je napisao/la:moji ne vole voćne samo mlječne

10 dag cokolade za kuhanje
Priprema
Cokoladu izrezati na tanke fine fetice zubcastim nožem, zatim na par mjesta popreko
odrezati da se dobiju mali štapici cokolade.
Istuci bjelanjke u cvrsti snijeg dodavajuci žlicu po žlicu šecera. U snijeg dodavati jedan po jedan žumanjak i miksati dalje dok ne potrošimo sve žutanjke.
U drugoj zdjeli umutiti slatko vrhnje sa vanilin šecerom (bez kremfixa i slicnih
ucvršcivaca)ali paziti da ne bude previše izraden, neka bude cvrst ali kremasto cvrst, dalje nemojte miksati. Zatim šlag dodati u smjesu od jaja i dobro izmiješati.
Na kraju umiješati izrezanu cokoladu.

tebi idu oba vrhnja u recept s čokoladom. Pa kakav je okus? Jesi probala?kika 2 je napisao/la:
snowwhite jel umjesto kiselog vrhnja može ići slatko vrhnje za šlag ako se pravi neki mlječni okus?
mislim da napravim kiselu čokoladu da bi me ubili doma.

snowwhite je napisao/la:ja sam tražila neki recept za domaći sladoled bez jaja.
dobila baš nedavno od kolegice koja veli da je dobar ali nisam probala raditi:
2 kisela vrhnja
1 čaša šećera
1 čaša voća
2 rebra otopljene čokolade
2 žlice kakako
2 slatka vrhnja - napraviti šlag
pomiješati sve sastojke i ohladiti.
Moja je alergična na jaja pa me ovakvi recepti oduševljavaju jer su tako rijetki. Ne zamjeriš da ovo kopiram na topic slatko i slano bez jaja??
rusulica je napisao/la:Moja je alergična na jaja pa me ovakvi recepti oduševljavaju jer su tako rijetki. Ne zamjeriš da ovo kopiram na topic slatko i slano bez jaja??

i radila sam mu Sladolenu tortu u obliku polulopte. Ispala je odlično, s obzirom da sam ju radila prvi put. NIsam nikad do sad zamrzavala torte i takve kreme, ali ovo je bilo fantastično - pravi pravcati sladoled na podlozi od krckavog bezea

kika 2 je napisao/la:Aj napiši tu ako možeš, plizzzz.

Liv Tyler je napisao/la::up![]()
prvom prilikom pravim!

sandravu je napisao/la:mislim probati ne-voćnu varijantu sa čokoladom i možda capuccinom.
Liv Tyler je napisao/la:sandravu je napisao/la:mislim probati ne-voćnu varijantu sa čokoladom i možda capuccinom.
ajme lajkam. Kapućino skuhaš i ohladiš pa dodaš smjesi ili ???
Šta misliš, bi moglo biti dobro tak? Nisam to nikad radila, ali kada se zamrzne to bi moglo biti dobro...
sandravu je napisao/la:Mislim da ću probati u sir ubaciti naribanu čokoladu (u jedan dio) pa možda otopiti čokoladu s capuccinom i slatkim vrhnjem pa to onako između slojeva kreme umjesto onog voćaŠta misliš, bi moglo biti dobro tak? Nisam to nikad radila, ali kada se zamrzne to bi moglo biti dobro...
Liv Tyler je napisao/la:sandravu je napisao/la:Mislim da ću probati u sir ubaciti naribanu čokoladu (u jedan dio) pa možda otopiti čokoladu s capuccinom i slatkim vrhnjem pa to onako između slojeva kreme umjesto onog voćaŠta misliš, bi moglo biti dobro tak? Nisam to nikad radila, ali kada se zamrzne to bi moglo biti dobro...
Moglo bi biti dobro, loše sigurno neće ispasti. Ali ja bi provala capuccinom skuhati, ohladiti i zamutiti sa vrhnjem pa onda dodati siru i jajima umjesto voća.
El me razumiješ?
probaću pa javim kako je ispalo 

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.