Sada je: 08 kol 2026, 23:38.

CANDY perilica-sušilica GO W485D - ima li je netko

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

CANDY perilica-sušilica GO W485D - ima li je netko

PostPostao/la Kris2 » 05 svi 2010, 06:12

Moja je perilica-sušilca nakon 10 godina neprekidnog rada stvarno dotrajala (puklo je nešto jučer, valjda kondenzator) i ja nemam snage zvati majstora opet - odlučio MM da kupujemo novu i premda smo rekli da nećemo više candy, meni opet ova baš odgovara po performansama, pa me zanima ima li je možda netko ili ovu 6,4.
Znam da je bilo puno starih topica na tu temu, baš me zanima ima li kakvih novih saznanja. Kakve su Ariston, znam da je netko bio kupio na jednom od starih topica, ona mi isto nije loša a i jeftinija je (imam uska vrata u kupaonici pa gledam ove koje su bar koji centimetar uže od 60 )
Kris2
Danadadila

Re: CANDY perilica-sušilica GO W485D - ima li je netko

PostPostao/la medo14 » 05 svi 2010, 08:02

mislim da ja imam. Bilo je puno modela sa oznakom GO Wxxxx, ali prema slici to bi ibla moja. (bila je oko 5-6 tis.kn)
Kad provjerim jel to ta, napišem svoje dojmove.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Rimaithor » 05 svi 2010, 09:23

Kris, govorim ti u najboljoj namjeri. Bježi od Candy 2u1 glavom bez obzira. Od svih proizvođača, Candy ima najlošiju izvedbu perilice sa sušilicom. Ja sam u ovih 7 godina, dala više love za servise nego smo je platili (a bila je skupa i onda, sigurno više od 5 somova). Užaaas.
Stalno krepava elektronika i grijač vode. I ne samo kod mene, dvije moje frendice imaju isti problem, a znam da su se i neke forumašice žalile na Candy 2u1. :gace
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Kris2 » 05 svi 2010, 10:00

Ma Rima znam, imam i ja takvu :lol , zato i pitam. Nama je jako suženi izbor jer nam ova od 60 ne stane, inače bi gledala electrolux, ali one su i šire od 60 cm.
Medo, ova koju sad gledam je ta sigurno - piši dojmove brzo jer sam ja bez obzira na sve odlučila skoro. ova koju gledam je sad od 5600-5900 kn.
Kris2
Danadadila

PostPostao/la † Volvo » 05 svi 2010, 10:55

Nakon par ne-samo-ne Candy preporula i radi malo mjesta u kupaonici odlučili smo se za Bosh (na nekoj Konikum akciji je bila 3999kn), dimenzija oko 48 (dubina) x 60. 5kg je kapacitet pranja, 2,5 sušenja. Kratko ju imam, ali zasad sve 5.
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la medo14 » 05 svi 2010, 15:19

dojmovi mog 6 mjesečnog korištenja perilice-sušilice:
za sad nema kvara,
sviđa mi se kapacitet od 8 kg koji koristim uglavnom za bijelo rublje jer ovo ostalo stavim u pranje prije, ne čekam da se skupi. Mašina preračuna vrijeme tj. smanji vrijeme sukladno težini rublja.
Prala na programu za vunu, zadovoljna. Također program za ručno pranje-zadovoljna.
Energetski razred A-nisam primjetila u ovih 6 mj. povećanje potrošnje struje, obzirom na sušilicu, perem u kasnijim satima po jeftinijoj tarifi.
Ima taj brzi program, ako ti je neka hitnoća a nije jako zaprljano. To je zgodno.
E sad sušilica.
Moj uvjet za sušilicu je bio da ne moram peglati.
Ima program sušenja kao da roba ide direktno u ormar, pa kao na vješalicu pa još nešto. To je kao taj gotovi program. Nisam bila zadovoljna tim sušenje. Roba osušen, presušena ali s naborima. Ne može kasnije zapeglati jer je presuho. Bila sam malo razočarana. Osušen veš ali ga ne možeš zapeglati a bogme niti nositi.
Šta ja koristim?
Ima opcija sušenja gdje ti sam definiraš vrijeme sušenja 30 min, 60 min i još nešto. Ja nakon pranja stavim na opciju sušenja 30 min, nekad 60 min i on posuši veš ali ne do kraja. Taj topli zrak izravna i omekša tkaninu.
To je uglavnom za pamučni triko materijal (majce, trenirke, veste). I nakon programa sušenja povješam robu na stalak za sušenje ali majce, veste na vješalicu a hlače, suknje onako naširoko prebacim na stalak. Nakon toga nema peglanja, ide u ormar.
Košulje isto tako sušim, mora se peglati ali to je puno manje peglanja nego da nisam stavila u sušilicu. Bitno je da se odmah nakon sušenja roba vadi van i rasprostre što ravnije. Zato uzimam sušenje 30 min jer mi je to najlakše dočekati odmah na završetku, jer uglavnom perem navečer.
Pišem na brzinu. Ako ima pitanja, pitaj.
Dopišem ako se sjetim.
Drastično sam smanjila peglanje. :)
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Kris2 » 05 svi 2010, 17:42

medo super- baš ti hvala na odgovoru :) - meni je glavno ovo u prvom dijelu da nema kvara :mrgreen , ovo za sušenje mi je sve poznato i to mi ne smeta (ja obično peglam sve :roll ) isto posušim do pred kraj i ostavim da se malo prosuši jošna štriku ako treba.
Inače, uplatila sam je danas i trebala bi sutra stići, danas sam ceć neurotična jer mi je drugi dan bez vešmašine a to je meni stvarno veliki stres :mrgreen .
Kris2
Danadadila

PostPostao/la medo14 » 06 svi 2010, 08:31

meni je glavno ovo u prvom dijelu da nema kvara

pa nema u ovih 6 meseci. To ti obično dolazi kad garancija istekne. Šala, šala, malo crnog humora :lol
A sad, Rima je imala loše iskustvo. Malo me to zabrinulo. Nisam to znala kad sam kupovala. Ovako mi djeluje jako kvalitetno i dobro.
Eto, sad znamo da imao nas dvije tu mašinu pa ćemo izvještavati i uspoređivati naše mašine.

A ti si znala ovo za sušenje i probleme peglanja? Jel to sve mašine 2u1 imaju problem lošeg sušenja ili to samo Candy?
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Kris2 » 06 svi 2010, 14:33

Ja sam imala Candicu i nisam imala probleme s peglanjem ako veš nisam presušila i trik je da veš odmah izvadiš ...
A pisati ćemo review :mrgreen
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Lena » 06 svi 2010, 20:02

Rimaithor je napisao/la:Stalno krepava elektronika i grijač vode. I ne samo kod mene, dvije moje frendice imaju isti problem, a znam da su se i neke forumašice žalile na Candy 2u1. :gace

Možeš i moju frendicu staviti na hrpu. čisto statistike radi. :p
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lastavica » 06 svi 2010, 22:02

a ja ću na drugu hrpu, moja 11 godina stara još uvijek radi, i ne sjećam se popravaka :mrgreen

jedino nisam bila zadovoljna sa sušenjem
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Kris2 » 06 svi 2010, 23:40

Evo je pere (al je glasna centrifuga :mrgreen :shock - a ima susjediće kojima to kakti jako smeta :mrgreen )
Moram provjeriti kako su mi dečki to iznivelirali jer njima je to sve dobri, a fino uvijek piše da treba biti ravna.
Sad sam stavila prvo sušenje za probu(samo staru majicu od MM i od sinka dres za tjelesni jer su mu svi prljavi :))
Kris2
Danadadila

PostPostao/la medo14 » 07 svi 2010, 07:56

kris, ti drži fige za moju mašinu, ja ću za tvoju da poživi puno ljeta. NIšta nam drugo ne preostaje.
Meni je centrifuga bučna na ovim većim obrtajima 1200-1400, ovi od 800 okretaja su i ok ili sam ja nagluha. :D
Lastavice, to, takvi nam sada trebaju, puni pozitive. :zivili
Pa jel to već 11 godina ima perilica-sušilica tj. 2 u 1?
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la lastavica » 07 svi 2010, 08:36

Medo, da to je onaj stari model Alisa . Isti ovaj koji je i Kris imala. Jedino što ju nisam puno koristila kao sušilicu jer mi je slabo sušila.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Kris2 » 07 svi 2010, 09:49

Meni je centrifuga bučna na ovim većim obrtajima 1200-1400, ovi od 800 okretaja su i ok - potpisujem ovo (a ova do sad mi nije ni imalla više od 800, obično sam centrifugirala na 400 :)
Isprobala sam i sušilicu jučer - osušila dvoje dječje samterice za 30 minuta i to baš onako koliko treba - za sad je ok jedino neću po noći ove jake centrifuge plaiti da mi susjedi ne polete :mrgreen
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Bonka » 22 lip 2010, 02:09

Nisam mogla odoljeti da se ne registriram i prokomentiram ovu perilicu-sušilicu :/ Imam je već točno godinu dana i upravo danas sam potrošila posljedni, treći, kupon za servis. I nakon što je serviser otišao, perilica ne radi. I sad moram čekati da prođe praznik i u srijedu ih odmah zovem, samo ne znam kako će sada bez kupona :conf Ali garancija je dvije godine, pa valjda može i bez kupona...

Uglavnom, što se pranja i sušenja tiče (naravno, kada nije pokvarena) sam jako zadovoljna. Dobro opere veš. Veliki je bubanj, pa se stvarno puno toga može oprati. Sušenje je isto zadovoljavajuće. Kao i medo14, uvelike sam smanjila peglanje. Koristim program za sušenje da bude spremno za ormar za sve osim za ručnike, za njih koristim ono najjače sušenje. Ali uvijek pazim da mi kod sušenja bude na pola pun bubanj ili manje od pola, osim za ručnike, njih može biti i malo više. I odmah čim je gotovo sušenje sve složim i većinu toga uopće ne moram peglati.

E, a sad, ono što ne valja :/ Od početka nisam zadovoljna (ne znam da li i drugi imaju takva iskustva?) kontinuiranim pranjem i sušenjem. Naime, ako ostavim centrifugu na većem broju okretaja, veš ostane priljepljen za bubanj i onda ga takvog priljepljenog osuši - katastrofa - sve ostane skoreno uz rub i mora se ponovo namakati i prati.... Ugalvnom, to kontinuirano na našoj perilici funkcionira samo ako podesim centrifugu na max 500 okretaja. Odmah sam ja zvala i Candy i s njima se dva-tri mjeseca natezala jer su me uvjeravali da ne znam koristiti perilicu i da je sve to u redu. Ma, da, kako da ne. A i u uputama im piše da se treba što bolje izcentrifugirati prije sušenja. A takvih probelma sa starom Indesit perilicom-sušilicom nisam imala. No, nakon ta prva 2-3 mjeseca kako smo kupili candy perilicu razletio se nosač ventilatora kod sušilice i pokvario se selektor. Došli su serviseri, popravili kvarove, a za kontinuirano pranje i sušenje rekli da ne vide nikakve greške i da neka koristim slabiju centrifugu. Samo koliko je onda veća potrošnja prilikom sušenja ?! Nakon 3 mjeseca, opet kvar - perilica počne raditi i nakon 2-3 minute, neovisno o programu, izbaci grešku E11. Opet su došli iz servisa - puknula žica ožičenja na senzoru od sušenja. Ode i drugi kupon za servis. I još mi majstor kaže da su te prve perilice napravili da imaju nekakve žice na selektoru i da su skontali da im se to kvari i da noviji uređaji sada imaju nekakve jack-ove umjesto tih žica. Nije prošlo puno vremena, kad eto opet problema sa selektorom programa - okrenem na program, a ono samo crtice ili okrenem na program, uspiju se prikazati na display-u inicijalne vrijednosti, ja podesim što meni treba i sve se resetira, pa opet ispočetka. Uglavnom bi iz jedno deseteog pokušaja uspjela podesiti željeni program i uključiti perilicu. I tako sam to durala jedno vrijeme i sad mi je puknuo film i pozvala treći put servisere (još malo pa ću s njima postati kućni prijatelj). Danas su došli, zamijenili selektor i odnijeli i posljednji kupon za servis. I večeras idem uklječiti perilicu, sva sretna, programator napokon radi, a kad ono nakon par minuta evo opet greške - E11 :angry :angry A veša za prati kao u priči (mlađeg sina odvikavam od pelena, pa ima i hrpa zapišanih hlačica i gaćica), sutra je praznik.... I tako u srijedu moram ponovno zvati servis i ... i...

... i ... eto, moje iskustvo je takvo da ja ovu perilicu-sušilicu ne bi preporučila, ne zato što ne pere ili ne suši dobro, nego zato što se stalno kvari. Još sada dok je u grantnom roku, dođe serviser i otkloni kvar, ali kad prođu te dvije godine, što onda ?? :conf
Bonka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ellica » 26 lip 2010, 20:58

Bonka je napisao/la:... i ... eto, moje iskustvo je takvo da ja ovu perilicu-sušilicu ne bi preporučila, ne zato što ne pere ili ne suši dobro, nego zato što se stalno kvari. Još sada dok je u grantnom roku, dođe serviser i otkloni kvar, ali kad prođu te dvije godine, što onda ?? :conf

onda placas, placas i placas... i molis bog da ne rikne
onda ti jedan dan tako rikne da iz nje izade ves na rupice, kao sito. upropasti cijelu djeciju ljetnu robu
e onda je izbacis iz stana i kupis Miele ;)

takoder, nema sanse da bi opet kupila Candy 2u1, ma da mi je poklone mislila bi se dali bi je uzela koliku mi je stetu napravila i koliko sam para dala za njene popravke
ljetna riba 08/07
slika
ellica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la medo14 » 29 lip 2010, 08:09

bonka, sva sam se naježila od tvoje priče. Baš si nadrapala s mašinom. :(
Jedina mi je utjeha da je ova moja (možda) ta novija "poboljšana" generacija mašina. Eto, u korištenju je više od pola godine, skoro svaki dan i ide bez problema.
Ovo je istina što pišeš za jaku centrifugu, zalijepi se za bubanj i ako to krene sušiti bude sve osušeno i slijepljeno. Ja tu jaku centrifugu koristim samo za bijeli veš koji niti ne sušim u sušilici, vješam na štrik.

Kris? Ima li kakvih loših vijesti? :cool
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Kris2 » 29 lip 2010, 09:02

medo14 je napisao/la:bonka, sva sam se naježila od tvoje priče. Baš si nadrapala s mašinom. :(
Jedina mi je utjeha da je ova moja (možda) ta novija "poboljšana" generacija mašina. Eto, u korištenju je više od pola godine, skoro svaki dan i ide bez problema.
Ovo je istina što pišeš za jaku centrifugu, zalijepi se za bubanj i ako to krene sušiti bude sve osušeno i slijepljeno. Ja tu jaku centrifugu koristim samo za bijeli veš koji niti ne sušim u sušilici, vješam na štrik.

Kris? Ima li kakvih loših vijesti? :cool

Joj, ja se nisam usudila nai javiti na zadnji post, a pomislila sam isto što i ti tj. nadam se da je ova naša novija generacija :mrgreen
Ja u principu ne centrifugiream na više od 10-11 jer mi je preglasna, a i ovako dobro osuši. Ne sušim previše, ali ako mi je gužva stavim na 30-60 minuta da se brže posuši na štriku. Sušim češće ručnike, posteljinu, ono što mi je hitno ...
Super su mi ovi kratki programi pranje - npr za preprati kupaće kostime ...
I ja je osluškujem :)
Koliko često čistiš filter ?
Kris2
Danadadila

PostPostao/la medo14 » 09 srp 2010, 08:19

sad vidim pitanje: ako je to ona vrata naprijed dolje koja se otvore i izvuče nešto valjkasto onda sam to 2x napravila dosad i bilo je uvijek čisto bez nekih nakupina.
Na to misliš?
Svaki put kad krenem prati (a to je svakodnevno) pomislim na ovaj topic, koliko još će ovako, jel će me iznevjeriti ili imam sreće :lol
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Kris2 » 09 srp 2010, 08:53

medo14 je napisao/la:

sad vidim pitanje: ako je to ona vrata naprijed dolje koja se otvore i izvuče nešto valjkasto onda sam to 2x napravila dosad i bilo je uvijek čisto bez nekih nakupina.
Na to misliš?
Svaki put kad krenem prati (a to je svakodnevno) pomislim na ovaj topic, koliko još će ovako, jel će me iznevjeriti ili imam sreće :lol

I ja - sve me strah :mrgreen
Kris2
Danadadila

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.