Sada je: 08 kol 2026, 21:05.

mirisni veš

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

mirisni veš

PostPostao/la nadicab » 02 srp 2010, 09:57

žale mi se djeca da kada sterem veš (friško opran) da smrdi, a nema onog svježeg mirisa :/
Mirisala sam detergent - ima normalni miris. Stavila sam malo više Ornel omekšivača koji lijepo miriše - ali i dalje nemam onu svježinu opranog veša :conf
Jel problem u veš mašini ili čemu?
S čime ste vi zadovoljne?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: mirisni veš

PostPostao/la silki » 02 srp 2010, 10:04

meni crni veš uvijek, al' uvijek ima onaj čudni miris.
bez obzira na prašak i omekšivač. dugo sam mislila da je do mašine ali kad sam kupila novu vidjela sam da ipak nije.
sad još čekam sušilicu ako i to ne popravi stvar onda se mirim sa sudbinom.
najbolje je ako ga izvadim čim mašina stane. kad odstoji dulje ponovo ga vratim na ispiranje.

što se praška i omekšivača tiče, nije bitno koji je samo nek' je iz mullera.
za bijelo mi se dobar pokazao onaj weise reise u granulama. skida čak i fleke od kakice s platnenih.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la LiKmama » 02 srp 2010, 10:06

Imale smo negdje diskusiju o vesu i mirisu bas nedavno. :da?
Ja bih rekla da je problem ili u masini (probaj okrenuti masinu na prazno s puno octa, na nekom dugackom programu za bijelo) ili ga ne vadis odmah pa se usmrdi u masini. :dunno A ima i nekih vlakana (pamucnih) koji nakon xy pranja pocnu smrduckat, to se nama zna dogoditi s majicama koje su stalno u pranju. Za to nisam otkrila lijek pa takve odmah lete u smece. :dunno
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la suska » 02 srp 2010, 10:11

hej javljam ti se sa istim problemom sad trenutno sam kupila ariel u metrou i ne smrdi mi od njega i omeksivac silan za bebe, meni ti ornrli smrde jako imaju pre intenzivan miris....ne nije kriva masina i ja imam novu pa nekad zna smrditi moram vaditi odma ves van iz nje.
Silki sto se tice susilice imam ju al koristim ju po zimi osim sto sam im susila ves dok su bili jako mali bas ju i ne koristim nesto ....stoji mi. Dobra je za rucnike jer su mekani kad se suse u njoj al nsta nije posebno...
neeee ocat imam majstora za masinu rekao mi je kalgon jednom na tjedan da stavim u ves, moja nije htjela vuci prasak koristila sam tekuci kupila sam kalgon i od kad ga koristim vuce ko luda, tvrda mi je voda uzasno.
slikaslika
IVAN: 13.5 05`
ANAMARIA: 13.1 09`
suska
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la olja » 02 srp 2010, 10:15

LiKmama je napisao/la:Imale smo negdje diskusiju o vesu i mirisu bas nedavno. :da?
Ja bih rekla da je problem ili u masini (probaj okrenuti masinu na prazno s puno octa, na nekom dugackom programu za bijelo) ili ga ne vadis odmah pa se usmrdi u masini. :dunno A ima i nekih vlakana (pamucnih) koji nakon xy pranja pocnu smrduckat, to se nama zna dogoditi s majicama koje su stalno u pranju. Za to nisam otkrila lijek pa takve odmah lete u smece. :dunno

X
S vremena na vrijeme ulijem cca 1l octa u masinu da izvrti na prazno, a njime i prebrisem gumu na vratima (tu se zna svakakva prasina zavuci i ja umisljam da otud smrad :dunno ).
Iz masine odmah vadim ves, cim se opere. Ne eksperimentiram s deterdzentima i omeksivacima :)
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la silki » 02 srp 2010, 10:17

moja mašina je ganjc nova i dalje mi crni veš ne miriši kako bi ja htjela :dunno
u bijeli recimo ne stavljam omekšivač uopće i prekrasno miriši. nije do mašine garant.
silki

PostPostao/la Crazy Daisy » 02 srp 2010, 10:31

meni je crni veš isto ščipio dok nisam počela prati sa woolite black, od njega super miriši :dunno
Crazy Daisy
blinkam ko košuta pred farovima

PostPostao/la silki » 02 srp 2010, 10:32

aj baš ću probat.
silki

PostPostao/la dunja » 02 srp 2010, 10:39

i meni crni veš ima najgori miris, a iza toga svijetli šareni
a perem onim blinkom iz mullera
kako inače ne volim stavljati omekšivače, mislila sam da je zbog toga

bijeli mi bude ok, koristim kad imam dash kad ga nakupujem na sniženju, ako ne onda faks
dunja
most

PostPostao/la Rimaithor » 02 srp 2010, 10:56

Najbolje miriše kad stavim tekući det. u posudicu i direkt u bubanj. Omekšivać dodajem u posudicu tek kad mašina uzme drugu vodu. Tako divno miriši :dada Pazi da ne staviš previše veša ili ako je jače prljav a treba se prati na niskoj temperaturi :cool ili ga namočim prije pranja ili ga operem na brzom programu (30min) pa još jednom na 30 ili 40.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la nadicab » 02 srp 2010, 11:03

veš vadim odmah ... Bijelo perem na 90 - istina, sad imam onaj jeftini detergent iz Lidla
Nisam ljubitelj omekšivača, pa ga stavljam malo
Probat ću ovo s octem - ipak je mašina stara preko 9 godina
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la danijela81 » 02 srp 2010, 11:09

Crazy Daisy je napisao/la:meni je crni veš isto ščipio dok nisam počela prati sa woolite black, od njega super miriši :dunno

X
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Nana1971 » 02 srp 2010, 12:01

mene je s crnim spasio Coral black iz Muellera.
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la thinkPINK » 02 srp 2010, 12:35

meni crni veš uvijek, al' uvijek ima onaj čudni miris.

X
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rusulica » 02 srp 2010, 12:47

silki je napisao/la:moja mašina je ganjc nova i dalje mi crni veš ne miriši kako bi ja htjela :dunno
u bijeli recimo ne stavljam omekšivač uopće i prekrasno miriši. nije do mašine garant.

isto sve.
nema šanse da je do mašine, moja je isto nova i isto uvijek se čuje s crnim vešom iako intezitet zavisi od vrste tekućeg deterđenta.
Ipak mislim da je glavni razlog "smrada" što tamni veš peremo na nižim temperaturama koje ne uništavaju bakterije i onda se one razlažu i to smrdi. Kad pereš bijelo na 90 i to s praškom za koji mislim da je agresivniji nego tekući deterđenti unište se sve bakterije i one u robi i one koje se nakupe u naborima gume i nema što smrditi. Bijela roba ako je izvadim i nakon pola dana iz mašine ne smrdi a škura da već nakon sat vremena.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Fluffy » 02 srp 2010, 13:00

Ja sam primijetila da ako veš ne sušim u sušilici, izgubi miris, dapače zasmrdi čim se malo prosuši na zraku. A kada ga izvadim iz mašine tako divno miriši.
Fluffy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mama Mia28 » 02 srp 2010, 13:10

meni smrdi veš od arijela, persila...o tekućim da ne govorim :ne Od drefta je smrdio više nego prije pranja :lol
Sad sam kupila neki jeftiniji prašak (em zbog uštede, em da promjenim malo) i mirišiii baš fino :dada
Primjetila sam da češće smrdi ako je mašina ful puna :dunno i veš mora odmah van nakon pranja jer par sati u mašini i usmrdi se (valjda se bakterije namnože)

omekšivaća stavim malo (silan-bijeli).
Jednom sam kupila ornel vanilija-čokolada :puke mislim da sam pobila sve nametnike u stanu od tog smrada.Morala sam veš prati još jednom, a ornel je išao u smeće...
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la silki » 02 srp 2010, 13:11

rusulica je napisao/la:Ipak mislim da je glavni razlog "smrada" što tamni veš peremo na nižim temperaturama koje ne uništavaju bakterije i onda se one razlažu i to smrdi. Kad pereš bijelo na 90 i to s praškom za koji mislim da je agresivniji nego tekući deterđenti unište se sve bakterije i one u robi i one koje se nakupe u naborima gume i nema što smrditi. Bijela roba ako je izvadim i nakon pola dana iz mašine ne smrdi a škura da već nakon sat vremena.

ovo je i moj zaključak na kraju balade.
silki

PostPostao/la rusulica » 02 srp 2010, 13:13

od omekšivača mi je daleko najbolji dm-ov... i najisplatljiviji s obzirom da bi se trebao razrijeđivati 1:8 a ostali su obično 1:4. osim toga litra ipo tog koncentrata košta oko 10 kn.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Rimaithor » 02 srp 2010, 13:13

I moj. Zato sam napisala da sve što perem na 30/40 perem s namakanjem ili dva puta.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Ina66 » 02 srp 2010, 13:17

meni je šareno smrdilo dok sam prala s tekućim. kad sam se vratila prašku i smrada je nestalo i sad baš roba miriše, a kombinacija koju koristim je maxitrat iz lidla (perem i bijelo i šareno s njim) i dm-ov omekšivač /(samo za šareno)
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la silki » 02 srp 2010, 13:22

šareno mi nikad ne tuče k'o crno. crno perem s gelovima, šareno praškom. uopće nisam išla za tim.
nekako me uvijek strah da mi ne ostanu fleke od praška po crnoj robi :dunno
silki

PostPostao/la rusulica » 02 srp 2010, 13:23

Ja čarape i drugo škuro donje rublje petrem odvojeno s praškom i na 60. Muževa radna odijela ne smijem tako jer bi izbljedilo pa to perem trenutno s dm-ovim tekućim deterđentom za škuru na 40.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Viva42 » 02 srp 2010, 13:44

Ja mislim isto kao Ina, da je to do tekućeg deterđenta. Imam svjetli veš koji perem na 40 sa praškom i super miriši, a tamni na 40 sa tekućim i smrducka. Isto me strah da na crnom ne ostanu fleke od praška, pa stavljam tekući.
U zadnje vrijeme koristim Persil i to iz Metroa i on mi je :1 . Stavim ja i omekšivač, ali roba baš miriši po prašku.
Iz Mullera koristim onaj njihov omekšivač i super mi je, ali mi njihov Persil nije baš dobar. Dosta veša mi od njega posivilo, a to sam vjerojatno sama kriva, jer nikad ne stavljam količinu praška prema uputi, nego uvijek dodam više.
poletarac NIKO 18.03.2007.- "Bavo mama, ti sve znas!"
JURAN 28.03.2010.

Niko-slike
Viva42
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 02 srp 2010, 14:18

istina, ja uvijek natrpam u veš mašinu dokle ide, valjda je i to razlog.
Nego, kad se spomenula tema sivog veša - ja perem na 90, s profesionalnim detergentom (iz Metroa) + krpica za bijelo rublje - ali točno se vidi koji ručnik ili veš su mi novi a koji ne; novi su predivno bijeli, a staro rublje - baš sivo :/
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Mama Mia28 » 02 srp 2010, 14:40

Znači stvarno su ovi "profesionalni" detergenti bolji?Jači?

Ja sam mislila da je to samo još jedna reklama... :dunno
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 06 srp 2010, 16:06

olja je napisao/la:S vremena na vrijeme ulijem cca 1l octa u masinu da izvrti na prazno, a njime i prebrisem gumu na vratima (tu se zna svakakva prasina zavuci i ja umisljam da otud smrad :dunno ).
Iz masine odmah vadim ves, cim se opere. Ne eksperimentiram s deterdzentima i omeksivacima :)

Kako staviš i gdje tu litru octa? I koji ocat - alkoholni, vinski, jabučni ili je svejedno?
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Luantaro » 06 srp 2010, 16:08

ja stavljam alkoholni ocat
natočim u pretinac za deterdžent
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la olja » 06 srp 2010, 16:14

Luantaro je napisao/la:ja stavljam alkoholni ocat
natočim u pretinac za deterdžent

alkoholni :dada

bio je tu nekad link na slicnu temu na rodi gdje je bilo dosta korisnih savjeta clana s nickom majstor :)

evo, nasla sam ga (na ovom linku postoji link :) na taj dugacki post od majstora):
http://forum.roda.hr/threads/56315-pranje-perilice-rublja-sodom-i-ili-octom

:mah
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Orca » 06 srp 2010, 17:43

meni isto crni veš smrdi, ali sam počela čarape i donji veš (sve crno) prat na 60 i više ne smrdi, a ostalo crno i dalje perem na 40 i manje smrdi otkad čarape i donji veš perem odvojeno
:mala 19.01.2010.

slika
Orca
Ovisna sam
Ovisna sam

Sljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.