Sada je: 23 srp 2026, 17:51.
Moderatori/ce: Diami, nevenera
tanjabb je napisao/la:Rusulica, napisala sam vec da je moj Lukas dojio do 18mj. a kravlje je mlijeko probao tek s 22.5mj. Jogurte je jeo, jedan jogurt dnevno. Druge mlijecne proizvode nije. Tako da se i njemu prehrana u toj godini bazirala na istim namirnicama kao tvojoj curi. Pa je doslovno nabubrio izmedju 1. i 2.rodjendana. Tako da debljanje kod njega nije imalo nikakve veze s mlijekom.
keksi, jogurti, pudinzi

)ok šalu na stranu 

Una je napisao/la: npr.rusulica koja mi se bas cini simpaticna je dugo dojila tako da ne zelim da me netko krivo shvati, zelim reci da ne treba ljudima okolo govoriti da kako se usude dati kravlje nakon godine ili izbaciti dojenje nakon godine...

Una je napisao/la:jer cemu ta plasenja kravljeg nakon godine kao i nedojenja nakon godine, za koje ja osobno nisam, ma sta ima vise u tome mlijeku majcinom nakon godine, nista specijalno hranjivo, pa moja pedijatrica i one ostale sto sam spominjala su i za dojenje rekle da nakon godine nije potrebno, a tko hoce neka doji do skole ali da je nesto neophodno ili posebno hranjivo u njemu nakon godine -ja ne vjerujem....

Toliko su pretjerail sa uzdizanjem da vec ima majki sa djecom od 3,4,5god. koja su hronicno bolesna i bolesljiva pa onako u nevjerici : kako je to moguce, dojila sam do 2god i stalno je bolestan ima ovo ima ono...
).eli je napisao/la:carlito, kako dijete raste, organizam mu se mijenja i bolje podnosi namirnice. u mlijeku ima zdravih proteina, kalcija, vitamina b i d itd, no kod male djece čiji probavni sustav nije spreman mogu nastati puno bveći problemi nego neunošenje tih nutrijenata baš iz mlijeka. što je dijete veće, bolje podnosi minuse bilo koje namirnice i bolje iskorištava njene prednosti pod uvjetom da se ne pretjera sa količinom.
slično je sa svakom drugom namirnicom osim majčinim mlijekom. čak ni voda nije za najmanje, a kasnije je potrebna, neophodna, ali to ne znači da je dobro da trogodišnjak strese tri litre.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.