Postao/la danijela81 » 04 srp 2010, 00:14
onaj prvi UZV, u prvom tromjesjecju, je relevantan za termin.
u mom slučaju, srce koje kuca vidjelo se tek u 8. tjednu trudnoće, pa sam uz termin prema zadnjoj mengi, dobila i onaj prema ultrazvuku koji je bio nešto kasniji.
kasnije beba može biti i veća, ili manja za svoj tjedan trudnoće. iako ne treba puno vjerovati ni procjenama težine, to ovisi o puno faktora...
kod mene je, npr., veličina bebe odgovarala onom terminu prema zadnjoj M, iako se znalo da to nije točan termin.
bolovi u trudnoći mogu biti sasvim normalna stvar, pogotovo pred kraj trudnoće.
mene je strašno boljela trtica, onako tupo, ali i čitava zdjelica, zatim sam imala bolni pritisak pod rebrima. Vjeran je isto bio veća beba, rodio se sa 4kg, a ja sam visoka 160cm i imam usku zdjelicu, i dosta kratak trup, pa je jadan jedva stao između mojih kostiju. nije ni čudo da je sve boljelo.
s druge strane, bolovi poput trudova bili su uzrokovani upalom koja je opet uzrokovala prerano otvaranje. a problem je bio taj da ja nisam znala opisati te bolove, a da su slični trudovima saznala sam tek na porodu.
u svakom slučaju, bolje je potražiti još jedno mišljenje, čisto radi svoga mira, jer i zabrinutost može loše utjecati na trudnoću.
nadam se da je ipak sve ok, i da se zbilja radi samo o malo većoj, zdravoj bebi, i urednoj trudnoći.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!V. 03.11.2008.

R. 11.06.2014.