Sada je: 27 srp 2026, 12:14.

Pomozite!!

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Pomozite!!

PostPostao/la Loreta » 03 srp 2010, 22:50

Situacija;prijateljica(prvorotkinja)živi na otoku koji je prilično udaljen od obale.Prvi liječnik privatne prakse joj je odredio termin poroda zadnji tjedan rujna.Zbog jakih bolova odlazi lokalnom ginekologu na otoku koji utvrđuje da je beba izuzetno velika,da se miče i svojim kretnjama uzrokuje bolove koje ona kao prvorotka ne raspoznaje i zato je u panici te da je moguće da je termin poroda krajem kolovoza.
Molim vas,ako je netko liječnik ili zna ponešto,zvuči li vama ovo "traljavo"?
Rekli su joj da se odmara i ne brine.
Ja nisam medicinske struke ali mislim da je ovo prilično paušalno objašnjenje.Što i da li da joj išta savjetujem? :dunno
HVALA unaprijed :zivili
Loreta
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Pomozite!!

PostPostao/la MMI » 03 srp 2010, 23:01

Ja sam imala bolove zadnja tri mjeseca trudnoće i rodila sam dva tjedna ranije.
Beba je bila veća nego u prve dvije trudnoće,ali imala sam neko povjerenje u svog ginekologa
kad je rekao da tako mora bit.Ako je sumnjičava,neka traži drugo mišljenje.
Svi smo jedinka za sebe i ono šta je kod mene ok,kod nje nemora biti.
MMI
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 03 srp 2010, 23:06

Nije moguće za mjesec dana promašiti termin, ako je pregledana UZVom. :dunno

MOguće je da ako ima veliku bebu i prvorotka je, sve boli. Mene je mala zdjelica rasturala mjesecima :dunno
Valjda je lječnik prepoznao tip bolova :dunno i pregledao ju?
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Loreta » 03 srp 2010, 23:13

Krumpirić je napisao/la:Nije moguće za mjesec dana promašiti termin, ako je pregledana UZVom. :dunno

MOguće je da ako ima veliku bebu i prvorotka je, sve boli. Mene je mala zdjelica rasturala mjesecima :dunno
Valjda je lječnik prepoznao tip bolova :dunno i pregledao ju?

pregledala su je dvojica,i svaki misli različito
ne kužim,stvarno ako je pregled obavljen s UZVom se nemože promašiti termin?
Loreta
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 03 srp 2010, 23:14

Eh Loreta, jako je to teško reći...u svakom slučaju, doktor koji ju je pregledao više zna od nas...

Vjerujem da ti je prijateljica u frci, pa ako se ne može smiriti, možda da se ipak odluči otići "na kopno" i po drugo mišljenje.

Šalji joj pozdrave od nas i javi nam kako je :kiss
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 03 srp 2010, 23:58

sto se tice uzv on izbacuje termin prema velicini bebe (naravno upisuje se i prvi dan posljednje m), ali to ne znaci mnogo.
meni je npr. cijelo vrijeme trudnoce termin bio (prema velicini bebe i onaj standardni koji se racuna od prvog dana posljednje menstruacije) 22/23.02. ali je porod krenuo 08.02.
vec tada sam bila otvorena 1 cm, beba se spustila (narednog dana pojavilo se krvarenje itd), da bih na kraju rodila gotovo mjesec dana poslije i to imala sam indicurani porodjaj (02.03.)
:dunno

ako je izvodljivo neka bude "na kopnu" od sredine avgusta. :mah
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la danijela81 » 04 srp 2010, 00:14

onaj prvi UZV, u prvom tromjesjecju, je relevantan za termin.
u mom slučaju, srce koje kuca vidjelo se tek u 8. tjednu trudnoće, pa sam uz termin prema zadnjoj mengi, dobila i onaj prema ultrazvuku koji je bio nešto kasniji.
kasnije beba može biti i veća, ili manja za svoj tjedan trudnoće. iako ne treba puno vjerovati ni procjenama težine, to ovisi o puno faktora...
kod mene je, npr., veličina bebe odgovarala onom terminu prema zadnjoj M, iako se znalo da to nije točan termin.
bolovi u trudnoći mogu biti sasvim normalna stvar, pogotovo pred kraj trudnoće.
mene je strašno boljela trtica, onako tupo, ali i čitava zdjelica, zatim sam imala bolni pritisak pod rebrima. Vjeran je isto bio veća beba, rodio se sa 4kg, a ja sam visoka 160cm i imam usku zdjelicu, i dosta kratak trup, pa je jadan jedva stao između mojih kostiju. nije ni čudo da je sve boljelo.
s druge strane, bolovi poput trudova bili su uzrokovani upalom koja je opet uzrokovala prerano otvaranje. a problem je bio taj da ja nisam znala opisati te bolove, a da su slični trudovima saznala sam tek na porodu.
u svakom slučaju, bolje je potražiti još jedno mišljenje, čisto radi svoga mira, jer i zabrinutost može loše utjecati na trudnoću.
nadam se da je ipak sve ok, i da se zbilja radi samo o malo većoj, zdravoj bebi, i urednoj trudnoći.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 24 gostiju.