Sv. Gral mi je prva torta koju sam u životu radila i stvarno je jednostavna. Od tada sam ju radila x puta i svaki put uspije. Jedino kaj moraš upaliti pećnicu.
Radim ovako (uglavnom po receptu s foruma)
Prvo napravim žutu kremu
- 500 grama sira (svježeg kravljeg, najbolji mi je Domil - mislim da ga isto radi Vindija)
- 4 cijela jaja
- 3 žlice šećera (ja stavim smeđi ali nije obavezno)
- sok od jednog limuna (iscijedim iznad posude u kojoj miješam)
To sve s mikserom na manjoj brzini jaaako dobro umiješaš i pustiš sa strane. Za to vrijeme zagriješ pećnicu na 200.
Onda napraviš koru:
250 gr McVitties keksa pomiješam s 150 grama putra i 2 žlice smeđeg šećera. Putar prethodno rastopim u mikrovalnoj (minuta je dovoljna). To se dobro utisne u kalup (pokušaj se potruditi da ti ispadne sasvim ravno i jednolično) i peče 5 minuta na 200°.
Zatim smanjiš pećnicu na 170, tako da otvoriš vrata pustiš da se malo izlufta i onda ostaviš na 170.
Kad izvadiš kalup s korom na to pažljivo, sa žlicom stavljaš žutu kremu. Ne smiješ odjednom izliti jer će ti probiti koru pa neće biti uredno. Vratiš u pećnicu i pečeš 20 minuta na 170.
Za to vrijeme smiksaš bijelu kremu od dva kisela vrhnja, 2 vanilin šećera i 2 žlice šećera.
Kad prođe tih 20 minuta što se žuta krema peče ugasiš pećnicu, izvadiš i jako pažljivo, žlicom staviš bijelu kremu. Isto jako pazi jer ti se inače pomiješaju kreme.
I to sve staviš u ugašenu pećnicu još na 5 minuta. Nakon toga kratko na hlađenje izvan frižidera, onda u frižider, najbolje preko noći, ili ako napraviš ujutro, navečer će biti super.
Jako je jednostavno, meni, koja sam apsolutni antitalent za kuhinju je uspjela od prve i isto ju često radim.
I da, ja uglavnom kalup, prema uputi s foruma, obložim s papirom za pečenje da smjesa ne iscuri iz kalupa. Malo budu neravni rubovi torte ali to nitko niti ne primjeti
Idem preimenovati topic u Jednostavne torte za početnike