eh sad, ugradnja mini shunta je puno jednostavnija operacija od ugradnje valvule, puno manje invazivna za oko, što je nama vrlo bitno.
niti jedan niti drugi implantant ne daje punu učinkovitost, i u mnogim slučajevima potrebno je ipak raditi dodatne klasične operacije i/ili dodatna kapanja očiju, ali se čini da kod valvule ipak nešto manje nego kod mini shunta.
tako da sad razmišljam što dalje, nisam nimalo pametna.
ne mogu zanemariti financijsku stranu, koliko god bih željela razmišljati i odlučiti bez tog opterećenja.
s druge strane, zbilja ne znam što bi bilo bolje. jedni tvrde jedno, drugi drugo. na netu se nailazi na mnogo informacija, vrlo često proturječnih, tako da je na temelju svega pročitanog jako teško odlučiti. mišljenje nepristranog stručnjaka je jako teško dobiti, jer će svaki reći da je baš ono što on radi upravo ono najbolje.
čeka me još mnogo neprospavanih noći....

,znam kad je meni bilo najgore s petrom,prije svih velikih i malih zahvata velika mi je utjeha bio mm i strašno mi je pomisliti kako se osječaš usamljena,a s druge strane ti se jako divim jer vidim da svemu pristupaš vrlo hrabro
Držim fige - kada trebate krenuti s prvom operacijom?