Sada je: 17 tra 2026, 16:10.

strabizam, esotropia, ambliopija

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: strabizam, esotropia, ambliopija

PostPostao/la danijela81 » 31 srp 2010, 23:59

eh sad, ugradnja mini shunta je puno jednostavnija operacija od ugradnje valvule, puno manje invazivna za oko, što je nama vrlo bitno.
niti jedan niti drugi implantant ne daje punu učinkovitost, i u mnogim slučajevima potrebno je ipak raditi dodatne klasične operacije i/ili dodatna kapanja očiju, ali se čini da kod valvule ipak nešto manje nego kod mini shunta.
tako da sad razmišljam što dalje, nisam nimalo pametna.
ne mogu zanemariti financijsku stranu, koliko god bih željela razmišljati i odlučiti bez tog opterećenja.
s druge strane, zbilja ne znam što bi bilo bolje. jedni tvrde jedno, drugi drugo. na netu se nailazi na mnogo informacija, vrlo često proturječnih, tako da je na temelju svega pročitanog jako teško odlučiti. mišljenje nepristranog stručnjaka je jako teško dobiti, jer će svaki reći da je baš ono što on radi upravo ono najbolje.
čeka me još mnogo neprospavanih noći....
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la mamuška » 01 kol 2010, 00:16

draga šaljem ti ogromni topli virtualni zagrljaj :grligrli
suze mi cure niz lice pri samoj pomisli da si u tako teškoj situaciji sama i bez sredstava koji bi ti pomogli :place ,znam kad je meni bilo najgore s petrom,prije svih velikih i malih zahvata velika mi je utjeha bio mm i strašno mi je pomisliti kako se osječaš usamljena,a s druge strane ti se jako divim jer vidim da svemu pristupaš vrlo hrabro
vjeran ima najbolju i najhrabriju majku
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la folne » 12 kol 2010, 09:06

1. ima ljudski pristup prema pacijentu
2. ima dovoljno prakse u traženoj operaciji
3. ima pozitivne reakcije kod svojih pacijenata i struke

x

Danči, ako sam dobro shvatila operacija u Austriji bi koštala kao i ova u Svijetlosti?
Postoji li rok u kojem bi se morala obaviti operacija?
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la danijela81 » 12 kol 2010, 09:46

rade i u Vinogradskoj, 1000€ za svako oko. kupuje se samo shunt, operaciju i sve ostalo ipak pokriva HZZO.
tako da smo se ipak odlučili za tu varijantu.
prečeste su komplikacije nakon operacije, često je potrebna i dodatna operacija laserom, to sve uz redovite kontrole bilo bi preskupo. ipak treba platiti svaki pregled, pa put do Graza...
nemamo novaca ni za domaću opciju, moramo ipak pokrenuti neku akciju.
a stalno tražiti od drugih je ipak previše.
prof. M. je na glasu kao vrhunski stručnjak, nadam se da će to dobro obaviti. ima jako loš pristup, to je istina, ali i dalje ćemo se kontrolirati paralelno kod dr. Dorešić, tako da se nadam da će ovaj put biti podnošljivo, i da će nam barem ona dati informacije koje trebamo.
Zadnja izmjena: danijela81; 16 kol 2010, 11:05; ukupno mijenjano 1 put/a.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la nadicab » 12 kol 2010, 21:18

argumenti su ti zbilja na mjestu :dada Držim fige - kada trebate krenuti s prvom operacijom?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la danijela81 » 12 kol 2010, 21:25

prof. Novak je rekla da računamo oko 15.09.
prof. M. se s godišnjeg vraća 23.08., pa ćemo nakon razgovora s njim znati točan datum.
pošto nismo u Zg, obično nas naruče za prijavu na odjel i pregled anesteziologa ponedjeljkom, a operacija utorkom ujutro, mislim da bi i ovaj put moglo biti tako.
danijela81
(pre)fina gospoja

Prethodna

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.