Inače, volim sataraš i znam ga jesti uz rižu, tjesteninu (jedne godine smo ga sisterka i ja kuhale svaki drugi dan i jele s tjesteninom, a uz to salata od luka, rajčice, paprike i češnjaka
), pire. I ne gulim nikakve kožice, sve se jede.Sada je: 07 kol 2026, 23:28.
), pire. I ne gulim nikakve kožice, sve se jede.Rachica je napisao/la:MM i njegovi ovo jelo zovu peperonata
pf - ja uvijek gulim kožicu paradajzu kad radim sataraš. i da, radim ga isto kao i J&A a javila sam se samo da kažem da sam si ga sinoć u ponoć išla radit nakon što sam pročitala topic.
oooobožavam ga
imamo svega domaćeg u vrtu tako da je sad sezona davljenja u satarašu 
jesu li muževi iz zadra ili okolice zadra?

, mi to jedemo uglavnom ujutro.

Viva42 je napisao/la:A kako vi dalmatinke radite tu šalšu?

Solea je napisao/la:ma da, pravim i ja sataras pa mu dodam i tikvice i patlidzane mmmmm, pa jos malo mazurana i na kraju bosiljak
ups, samo to onda vise nije sataras vec ratatouille![]()
zato se ja više ni ne javljam jer uopće ne radim sataraš (uvijek dodam još gomilu drugog em povrća em začina).
rusulica je napisao/la:I ja isto, samo što ja sve to zovem šalše
Točnije, ja to zovem "nešto a la šalša".
Hmm, mogla bih ja to skratiti u "nalš". Kidam ulijevo dok me nije pošpotalo. 

Bellina je napisao/la:E da, kad se već spominje i đuveđ, mi smo ga oduvijek spremali tako da su se slagali slojevi - na dnu bi bio krumpir, a onda pomidor, paprika, riža, mrkva, ne znam kojim redom, sjećam se da bi baka uvijek završavala s fetama pomidora kojima bi to "poklopila" iako bi ga bilo i unutra. I ona bi đuveđ pekla.
Uvijek je govorila da ga je njena mama spremala s mesom, na isti način, samo bi jedan od slojeva bila svinjetina izrezana na kockice.
Nije ti to đuveč. To ti može u najboljem slučaju biti "nešto a la musaka s povrćem i rižom". 

Solea je napisao/la:drzite se teme![]()
za salsu moze i poseban topik.

Bellina je napisao/la:Nemam ti ja pojma Lik kako on zapravo treba biti, ja samo kažem da je baka oduvijek tako radila i govorila je da se kod njih u obitelji oduvijek tako spremalo, a inače je iz Beograda. Druga baka koja je odrasla u Travniku na isti način ga sprema, možda s malim odmacima pri izboru povrća.
Ja sam na takav "đuveđ" navikla, bio on đuveđ ili musaka. Štogod, dobro je

)?
Nešto a la sataraš. 

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.