Sada je: 30 kol 2026, 12:22.

alergija?

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

alergija?

PostPostao/la ivanaCH » 24 kol 2010, 16:39

Od kako smo se vratili s mora D curi nos, kiše a danas sam primijetila da stalno trlja oči.
Sjetila sam se da je i prošle godine tako, krajem kolovoza krenula hunjavica koja je trajala više od mjesec dana nakon čega je dobio gadnu upalu pluća (koja je vjerojatno tada bila povezana s svinjskom gripom). S alergijom nemam nikakvog iskustva pa nemam pojma šta da radim. Trebali on sad uzimati nešto, testirati se....što?
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: alergija?

PostPostao/la MMI » 24 kol 2010, 16:53

pa zašto ne odete u pedice da ona da svoje mišljenje
MMI
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ivanaCH » 24 kol 2010, 16:55

otići ćemo naravno, no prije nego dobijemo nekakve sirupe i slično htjela bih čuti ima li netko jos iskustva s tim...
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MMI » 24 kol 2010, 16:57

ja imam iskustva sa alergijama ali kod sebe,ne sa djecom.i to šta si napisala mi liči na jednu alergiju.sad od čega odnosno na šta ,za to trebate napraviti neke testove.
MMI
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ina66 » 24 kol 2010, 17:00

u ovo doba godine je to vjerojatno alergija na ambroziju.
otići kod pedijatrice, opisati simptome i tražiti uputnicu za dalje (pulmologu, bar sam tako ja napravila)
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Potica » 24 kol 2010, 17:08

Ina66 je napisao/la:u ovo doba godine je to vjerojatno alergija na ambroziju.
otići kod pedijatrice, opisati simptome i tražiti uputnicu za dalje (pulmologu, bar sam tako ja napravila)

X

Sama ne možeš puno jer ga ne bi smjela izlagati alargenu, a s obzirom na rasprostranjenost ambrozije to bi značilo da ne može iz kuće :/ , možeš mu davati nešto za jačanje imuniteta i vidjeti kod doktorice za neki od lijekova za alergiju.
:grligrli
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la Dobri andjeo » 25 kol 2010, 07:41

mozes davati sama rinolan ili claritin ili aerius,i neki sprej za nos tipa tafen , nasonex,avamis, to ce ublaziti a to ce ti i dokica dati. prije testiranja obavezno 2 tjedna biti bez lijekova no ionako nemres termin dobiti tak brzo nigdje . ja bi otisla doktorici po terapiju a onda nakon prestanka tj kad dobis termin otidji na obradu na srebrnjak ili klaicevu ili privat u alergovitu.
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la ivanaCH » 25 kol 2010, 11:10

dobili smo claritin i maxitrol za oko. Nije bila njegova dokica, a ova koja je bila nije uvjerena da je alergija jer ga ne svrbi nos :conf Kad sve prođe idemo na testiranje. voljela bih kad bi htio ispirati nos s netijem ali bojim se da je premali za to.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Stefanova_mama » 25 kol 2010, 12:18

Alergija moze imati raznorazne simptome i nema svaki alergicar sve simptome. Da li mu je uzela bris iz nosa da iskljuci bakterijsku infekciju.

Mene svrbe i zacrvene se samo oci na ambroziju, a nos takodje ne svrbi nego povremeno curka prozirno.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Ina66 » 25 kol 2010, 15:11

ivana, što god odlučila, nemoj sama davati terapiju
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la folne » 25 kol 2010, 15:15

Ovo što ti je dr dala bi mu trebalo pomoći ako je alergija u pitanju.
Btw. ni mene ne svrbi nos (svrbe uši, nepce, grkljan :loce), a alergija na ambroziju u punom sjaju.
Ove godine mi se čini da je ili baš puno peludi ili nešto posebno jer znam za par novih slučajeva alergija od kojih je jedna i kod petogodišnjaka.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Kris2 » 25 kol 2010, 15:21

Joj i ja sam se izgleda pridružila klubu - mene već cca tjedan dana - kihanje, peku oči, hunjavica, svrbi me sve - zna i vrat ...
Po peludnom kalendaru sad je Ambrozija u punom jeku tj. sve alergične osobe imaju poteškoće ... Za sad ne koristim ništa, ali morati ću definitivno u jesen na praviti pretrage
Kris2
Danadadila

PostPostao/la mamma » 25 kol 2010, 15:40

Ja imam desetogodišnjeg alergičara ali on je najviše na one prve trave4,5,6 mjesec, oci su crvene i jako suze, nos nekad curi a nekad ga nemamo sa cim odstopat danima, i polako to ide prema astmi i najvise za to krivim svoju pedicu jer to traje od njegove 4. godine, nikad nas nije htjela poslat na testiranje samo ga je sopala sirupima.
Sami smo sve napravili privatno i sad smo na srebrnjaku, drugi put ce ove zime radit hiposenzibilizaciju, premda mu ni to nesto ne pomaze osim mora, more nam je jedini lijek.
Sad je ambrozija na najvišoj razini i on je nesto malo na nju hvala bogu, malo ga samo svrbi nos.

Tvoj pedijatar ti MORA dati uputnicu za testiranje jer ako se stanje nedaj boze kao kod nas pogorsa ovi na srebrnjaku su nas prvo dobro oprali gdje smo bili do sad i nalaze od privatnika uopce nece gledat.
2000-2002
mamma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la folne » 25 kol 2010, 15:54

Ne treba se zavaravati. Na Srebrnjaku mogu dati kakvu konkretniju terapiju, otkriti na što je konkretno alergičan, ali pomoći velike nema. :/ Moj brat je goooodinama kao klinac išao na hiposenzibilizaciju. Nije mu pomoglo ništa. Ama baš ništa. Pomaže mu jedino more, a sad kad je odrastao sve manje i to. :roll
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la mamma » 25 kol 2010, 16:04

folne je napisao/la:Ne treba se zavaravati. Na Srebrnjaku mogu dati kakvu konkretniju terapiju, otkriti na što je konkretno alergičan, ali pomoći velike nema. :/ Moj brat je goooodinama kao klinac išao na hiposenzibilizaciju. Nije mu pomoglo ništa. Ama baš ništa. Pomaže mu jedino more, a sad kad je odrastao sve manje i to. :roll

Istina i nema tu neke pomoci i uzasno me strah astme jer se kod nas stanje iz godine u godinu pogorsava, hvatam se za svaku slamku i poslje srebrnjaka odem privatno na spirometriju pluca i neke biljne sirupove i svasta nesto isprobavamo ali nema do mora...
2000-2002
mamma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ivanaCH » 25 kol 2010, 16:09

Ina66 je napisao/la:ivana, što god odlučila, nemoj sama davati terapiju

kako misliš sama?
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Kris2 » 25 kol 2010, 16:10

A moj sinko npr. svako proljeće tj već od veljače, pa do lipnja negdje ima jedan fini rinitis (vjerojatno alergijski), ali na prick testu mu sve negativno. Kao manji je imao veće probleme, koristio i fliksotide kroz to razdoblje, sad nam se promijenio doktor na Srebrnjaku i zapravo mu ne da nikakvu konkretnu terapiju nego claritine po potrebi, a to je meni nekako bez veze davati (pa kapamo nos fiziološkom i povremeno kapima za nos kad mu je gore ... :dunno )
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Potica » 25 kol 2010, 16:44

Moja H. je pet godina hodala na hiposenzibilizaciju i njoj je jako pomoglo, i dalje joj se javlja alergija i svrbe je oči i curi joj nos ali ju više ne guši kao nekad, kad smo svako malo završavali na hitnoj.
Njoj ni more nije osobito pomaglo jer je i tamo cvalo nešto tako da je i tamo znala imati grdih napada, ali ona je alergična na pelud svih trava i drveća tako da nisam ni očekivala neke velike pomake.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la Ivy26 » 26 kol 2010, 08:45

Ivana možeš mu dati i žličicu rinolana i ako se primiri onda je alergija,ali naravno treba stručnjak postaviti dijagnozu.
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la ivanaCH » 26 kol 2010, 09:23

rinolan ide uz claritin?
Dva dana uzima claritin, jutros se probudio sav zaštopan i pola sata je kihao. Kad bi trebao djelovati claritin ako je alergija?
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Kris2 » 26 kol 2010, 09:58

Uz claritine ne rinolan jer je to praktički isto - najbolje ti odi negdje da ti daju terapiju.
Koliko je meni poznato claritine se daje jednom dnevno ne ?
Kris2
Danadadila

PostPostao/la ivanaCH » 26 kol 2010, 10:52

da, jednom dnevno dajemo. Gdje da odem?
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Kris2 » 26 kol 2010, 10:56

Ja bi otišla na Srebrnjak, s tim da se sad ako se ne varam naručuje, ali možda Vas ipak prime kao hitne. Ako ne pitaj pedijatricu što ti ona predlaže. Ma i meni je muka s tim nedokazanim alergijama jer zapravo si stalno u nekoj nedoumici što bi trebao napraviti a djetetu nije dobro ...
Kris2
Danadadila

PostPostao/la folne » 26 kol 2010, 11:07

Da, Srebrnjak.

Claritin, Rinolan, Flonidan potpuno ista stvar, različiti proizvođači. Rinolan je Plivin.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Dobri andjeo » 27 kol 2010, 20:52

u klaicevoj se ne ceka , dobis termin odmah, naruci se kod dr voskresenski , odlicna je :up na srebrrnjaku se ceka oko pola godine :ne
ivana, da claritin djeluje ne bi bilo ljudi sa smetnjama ;) on ti malo ublazi, ono sto djeluje su te korikosteroidne kapi za nos, i ako je problem s plucima onda kortici za pluca, a claritin ti je nista prakticki nazalost. uglavnom mora ti biti cisto dijete bez claritina, rinolana i sl. dva tjedna prije testiranja ili mozes dobiti lazno negativan rezultat !
otidji si kod specijaliste, imas i privatnu polikliniku alergovita bas za alergije, nisu skupi, a rade i subotom po dogovoru, sve mozes tamo obaviti, i odmah ces dobiti terapiju ali velim i u klaicevoj dobijes jako brzo termin, mi dobiti za tjedan dana termin. /mailom, uvijek dobijem brzi termin ako ga trazim mailom /.
sprejeve za nos ne mozes dobiti bez recepta u ljekarnama pa bas moras k specijalisti.
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la ivanaCH » 02 ruj 2010, 11:26

Je li netko pokusavao s alternativom, homeopatijom npr?
Citala sam da i ulje crnog kima ima odlicno djelovanje kod polenskih alergija, samo se moram raspitati o prikladnosti za djecu.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dobri andjeo » 11 ruj 2010, 21:05

nadica ima odlicne rezultate s homeopatijom, javi joj se na pp. :dada mi nismo probavali jer imamo lose iskustvo s homeopatijom u vidu izuzetno jakog pogorsanja bolesti . (za mjehur smo probali i jedva se uspjela stabilizirat nakon toga )
Dobri andjeo
zlatna ribica

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.