Sada je: 09 kol 2026, 06:42.

mirisni veš

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: mirisni veš

PostPostao/la VIPmama » 23 ruj 2010, 13:38

Onaj odstranjivač Lidlov je odličan
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la lilyana » 24 ruj 2010, 13:15

elizabeta je napisao/la:Ja sam trenutno na žutom Cocolinu.
Ipak je cocolino jači od ostalih, a moja stara mašina se hrani omekšivačem, pa ga moram maximalno stavit da se išta osjeti.

Nego jel ima kakvo dobro sredstvo protiv mrlja a da ne smrdi ko Vanish? Ili nedaobog onaj Opal :strah

ja koristim bioshout-tekući-i zbilja mi odu mrlje-stavim direkt na mrlju-jedino nisu malom s robe izašle ofd flomića-markera... :roll

a dugo sam koristila i onaj dm sapun za mrlje-dođe nekih 4-5 kn!!!!i jako je dobar-muževu radnu jaketu bi njime natrljala-rubove rukava na košuljama i ovratnike i tako....
N. 18.03.2008.

Đ.06.12.2010.
lilyana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 24 ruj 2010, 14:03

a ne znam ja imam i bioshout i dm-ov sapun i dmov korektor i meni se čini da to sve ništa ne skida. sve stare fleke su još tu. jedino mi ariel professional tu i tamo štagod skine ali nije ni on čaroban.

što se tiče drefta s bebom i zelenog cocolina nakon cijele ture mogu reći da mi na prvu miris nije spektakuklaran niti odstranja čudni miris škure robe (mislim da bi tu jedino pomogli savjeti majstora za čišćenje mašine na koje sam naišla tu na mibu) ALI primjetila sam da od svih mirisa ta kombinacija je najdugotrajnija i najduže drži svježinu. npr izvadila sam maju iz ormara nakon skoro mjesec dana od pranja i miriši ko da sam je upravo skinula sa sušila i čak mi je i prija to primjetila
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la IINA » 24 ruj 2010, 15:17

Probala ovo derft-zeleni cocolino.
Meni čak i smrducka :/
I mislim da je u dreftu problem. A i ne volim baš tekuće
praškove.
Ja odustajem i vračam se svom, Rexu, zelenom Froshu i plavom Silanu :ljubav
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la newmom » 25 ruj 2010, 13:00

čitala sam malo topic i moram priznati da ste i mene zaintrigirale s dreft-coccolino kombinacijom :mrgreen
uglavnom, isprobala sam i došla do sličnog zaključka kao i rusulica, ništa spektakularno ali

rusulica je napisao/la:primjetila sam da od svih mirisa ta kombinacija je najdugotrajnija i najduže drži svježinu.

x

inače mi je baby dreft super za dječji veš i šareni :dada ali za bijeli ne :ne za bijeli koristim tide ili persil

crni veš je tkđ. znao smrduckati, a sve sam isprobala, razne deterdžente itd sve dok nisam otišla u bolnicu pred kraj trudnoće
mm je ostao sam sa starijom i svim kuć. obvezama pa i vešom, i za crni veš kupio nilu, onu baš za crno, i od onda nam crni veš
miriši, čak i danima nakon što je opran
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la newmom » 25 ruj 2010, 13:03

e da, i rex mi je ok deterdžent, sasvim ok omjer cijene i kvalitete
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la suncica77 » 25 ruj 2010, 16:33

meni je zuti svaki dobar , bio to lenor ili silan odlicno mi mirisi....ali htjela sam pitati jel vama tamni rucnici ,njih peres na 60, smrde ali tek kad se skvase ?? :roll .....ili to samo meni....

meni inace tamni vec uopce ne smrdi , koristim deterđ. za tamnu robu ali zato ti rucnici ajmee
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rucho » 25 ruj 2010, 16:54

nisam bas vse citala..... ali..... meni roba smrdi samo ako ju dugo ostavim na zraku (naime ispod prozora su mi 3 kontenjera i ulica.....)..... a otpocetka koristim uvijek isti prasak i omeksivac (ariel white flowers i lenor sensitive za tamnu i denk mit sensitive za bijelu).......... a glede odstranjivaca mrlja..... nema toga koji nije prosao moje ruke...... :/ ..... najbolji se zasad pokazao ajaxov sapun kojeg utrlljam direkt na mrlju i odmah u masinu na pranje jer ako se osusi onda i sredstvo i mrlja naprave zajednicki zivot na majici i onda ona ide u sredstvo za ciscenje prasine.... :/

a jedino sto mirise na kilometar (ali mi se muz ospe....) jesu oni jastucici...... to stavim samo kad upakiram u kutije za dulje ne-nosenje......

a onu peglu sa spremnikom sam lijepo upakirala nazad u kutiju jer je odjeca ne smrdila nego SMRDILA kao da peglam kantu za smece..... pa se ja lijepo vratila svojoj "studentskoj" maloj philipsovoj gdje tu i tamo ubacim malo one ornelove mirisljave destilirane i sve pet.........
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 26 ruj 2010, 00:54

ja zadovoljno rezultatom :dada
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la filipovamama » 26 ruj 2010, 14:21

Blago ti se nadice.

Ja nikad zadovoljna s vešom :/

IINA je napisao/la:Ja odustajem i vračam se svom, Rexu, zelenom Froshu i plavom Silanu :ljubav

Znači, ipak treba najviše vjerovati svom nosu :dada .

Kod mene je stanje prošlog tjedna bilo sljedeće:
- dreft nikako ne mogu koristiti za tamni veš (možda kupim sad tu Nilu za probu) jer čim ga sušim u stanu - smrducka na pokvareni dreft. Tako da mi je dreft sad samo za svijetli veš.
Zeleni kokolino od drefta ne dođe nimalo do izražaja. Zapravo s tim dreftom koji god stavim omekšivač - ništa se ne osjeti, a kako meni omekšivači ionako ništa ne uspiju omekšati, glupo mi ih i koristiti s dreftom.
- kako sad ipak moram potrošiti te silne omekšivače, morala sam kupiti i prašak u prašku :mrgreen , a jedna prijateljica se već dugo zaklinje da joj je najbolji mercatorov plavi prašak. I stvarno, jako fino miriši i s njim i zeleni kokolino dolazi do izražaja, ali jao i kuku ne otapa se na 40 stupnjeva, pa sad imam i njega, uz dreft za svijetli veš.
- usput sam još kupila, na preporuku jedne forumašice, froshov bijeli omekšivač badem-mlijeko i odličan je.
- onda me taj mercatorov prašak podsjetio na more, pa sam otišla kupiti neki omekšivač koji me podsjeća na more i kupila chiccov bijeli beblji.
- u četvrtak sam ušla u lift nakon jedne osobe koja je mirišala na svjetlo plavi lenor i odlučila da možda ne bi bilo loše kupiti taj lenor, ali kad sam ga kupila sjetila sam se da mi se taj miris zamjerio u trudnoći i da ga ne podnosim, pa sam ga dala mami.
- u petak sam otišla u muller kupiti colar da konačno operem tamni veš i uočila male lenore drugačijih naziva od ovih kod nas i nisam mogla odoljeti nego sam kupila neki plavi (koji nije bio svjetlo plavi) i doma ustvrdila da je zapravo na robi isti ili vrlo sličan kao onaj svjetloplavi kojeg ne podnosim i kojeg sam dala mami.
- i tako sad imam dreft za bijeli veš i coral za tamni uz koje uopće ne koristim omekšivače jer se uz njih ionako ne osjete (barem meni :dunno ) i ne znam koliko omekšivača sakrivenih po stanu da netko tko ih vidi ne skuži da sam luda :loce . Ajde dobro, taj mercatorov prašak me drži u igri da potrošim omekšivače.

Mislim da ću si zabraniti ovaj topic na par mjeseci :mrgreen
Filip - 16.01.1996.

Onkraj born on 23 November 2008 at 14:20 in Zagreb
filipovamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Orca » 26 ruj 2010, 22:04

filipovamama..... :rolf
:mala 19.01.2010.

slika
Orca
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la VIPmama » 27 ruj 2010, 08:27

:lol :lol

Cire, sasvim prekinite s omekšivačima na neko vrijeme i stavljajte samo ocat. I onda povremeno nakon neka dva-tri tjedna stavite BILO koji omekšivač. Da vidiš :kima
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la IINA » 27 ruj 2010, 08:54

FM, mora da imaš jako velku kupaonu :lol
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Miki » 27 ruj 2010, 09:27

femice :lol :lol
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la ronin » 27 ruj 2010, 09:46

IINA je napisao/la:FM, mora da imaš jako velku kupaonu :lol

vidiš da je žena priznala da ih pomeće po kući :lol

to ti je kao kad alkoholičaru nalaziš boce u ormarima,među rubljem,u ladicama,....samo u ovom slučaju izviru omekšivači :mrgreen
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013

Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!

PostPostao/la nadicab » 27 ruj 2010, 11:53

fm - :rolf
vipica, kaj mi veš ne bude onda smrdio po octu? Ili je to point?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la VIPmama » 27 ruj 2010, 11:55

Ne bude.
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la rusulica » 27 ruj 2010, 13:35

fm plačem od smijeha....

a od kojeg vam omekšivača roba bude najmekša jer kod nas u dalmaciji je voda jako tvrda (ko da reklamu slušam kad ovo kažem :lol )
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la ronin » 27 ruj 2010, 13:46

od Softlana iz Mullera-meni su(plavi i ljubičasti) to ujedno i najbolji omekšivači
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004

ronin

PostPostao/la Orca » 27 ruj 2010, 13:52

meni niti jedan omekšivać ne omekša robu :dunno služe samo za miris :roll
počela sam i crno i šareno prati na 60 i sad mi sve miriši....nema više onog odvratnog mirisa :drink
:mala 19.01.2010.

slika
Orca
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 27 ruj 2010, 13:58

Meni Silan omekša, a recimo Frosh samo miriši.
I Lenor mi je svojedobno omekšavao.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la rusulica » 27 ruj 2010, 13:59

ronin je napisao/la:od Softlana iz Mullera-meni su(plavi i ljubičasti) to ujedno i najbolji omekšivači

e hebi ga mi nemamo muller :/
dm-ov mi je ok kad ga ne razrijedim jer on ide 1:8. jel vi to pratite koji su koncentrati a koji ne, jel razrijeđujete? navodno ni za mašinu nije dobar koncentrat

e da ina sad si me sjetila lenor beba mi je bio super
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la IINA » 27 ruj 2010, 14:02

Ma niš ne razrjeđujem...mislim da ništa od toga
nije koncentriranije od ostalog.
I ne držim se doziranja. Mislim, da stavim jedan
čepić ništa se ne bi osjetilo. Ja tog onako, fino nalijem :mrgreen
IINA
Sveta krava

PostPostao/la elizabeta » 27 ruj 2010, 14:04

Orca je napisao/la:meni niti jedan omekšivać ne omekša robu :dunno služe samo za miris :roll
počela sam i crno i šareno prati na 60 i sad mi sve miriši....nema više onog odvratnog mirisa :drink

oo ja odavno tamni perem na 60.
na 40 sve smrdi.

i ni meni ne omekša ništa...ali to je valjda zato što ja pretrpavam mašinu. jer moram.
jedva čekam kupit si novu s većim bubnjem, i sušilicu...i onda dokono poput femice uživat u gomilanju i eksperimentiranju s omekšivačima. I pisati nadahnute eseje na ovom kultnom topicu! :)

najnovija deviza: Svi žuti su super!
Danas sam kupila i novi Silan žuti, bumo vidli.

A prati robu s octom i bez mirisa omekšivača brrrrrr koji je to asketizam :ne
Ja zamišljam da to tako rade časne sestre.

Femice - za tebe nije teško odabrati poklon! :dada

"... upoznah i zlo i gore, prijetile mi noćne more, ali gle, na svoj usud hud - ja nasadih konjski ud" (spomen na Vesnu Parun)
elizabeta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la rusulica » 27 ruj 2010, 14:07

IINA je napisao/la:Ma niš ne razrjeđujem...mislim da ništa od toga
nije koncentriranije od ostalog.

ima oni neki plavi lidlov od 4 litre što bude na akciji 10 ak kn. ja skužila da nije koncentrat (i piše) i baš osjetim da je tekućina rijeđa nego kod drugih i da miriše slabijim intezitetom. znači ko da su razrijedili 1:4 vodom a onda je to i nije baš jeftino nego ko i ostali

liza bio nekad žuti lenor, odavno ga nisam vidila u dućanu i bio je supeer
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la kimama1 » 27 ruj 2010, 14:08

zlatni i bakreni lenor (ne smeđi) i crni ornel. miriše i na 30, garantirano. ne pretrpavat mašinu i mirisat će
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la ZacKa » 27 ruj 2010, 14:10

I ja sam probala s octom, iako je mm u čudu gledao u mene :shock, ali ne osjeti se ocat.

Čini mi se kao da miriši više po prašku. :dunno Ima ok miris.

Tako ću sad malo pa opet natrag na omekšivač.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ronin » 27 ruj 2010, 14:14

rusulica je napisao/la:
ronin je napisao/la:od Softlana iz Mullera-meni su(plavi i ljubičasti) to ujedno i najbolji omekšivači

e hebi ga mi nemamo muller :/

ja ih kupim barem desetak kad sam u Zg-u

trebao bi biti Muller u ovom novom City centru one u Splitu što će se otvoriti?
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004

ronin

PostPostao/la Nerica » 27 ruj 2010, 15:31

e cure baš ste me nasmijale , na poslu sam i cerekam se ko luda. pa ovo je postala nauka o pranju

budem probala s octom jednom i to na prazno da se mašina opere.

ja kod nas kupujem Tide prašak i Lenor neki plavi, neki klinac piše s perlama i jako lijepo miriši mada mi roba ne miriši svaki put isto i brzo se izvjetri. kad imam priliku nabavim si Dash ali iz Trsta jer je drugačiji i bolji od ovog koji se tu nudi, plus neki jeftiniji talijanski omekšivači koji su baš ok. i Dixan tekući također iz Trsta.

imam problem druge naravi vezano za bijeli veš, u zadnje vrijeme ako ne iskuhavam na 90 nego perem na 60 za pamuk il 60 za sintetiku na bijeloj robi mi ostaje neko trunje, i masnosivkaste mrvice. da li je to od praška? ili od prenatrpavanja mašine? il nečeg drugog. onda moram ispirati jš jednom, ne pere mi se jednsotavno svaki put na 90 jer mislim da s etako uništava roba. :conf
slika

Matej 25.10.2008 - ljubav mamina ponajveća
Nerica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la thinkPINK » 27 ruj 2010, 15:47

Ja ju redovito unistavam na 90 bez pardona... :lol
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana