Sada je: 06 kol 2026, 09:11.
lastavica je napisao/la:a što znači puna žlica ? jel to ravno ili brdo ?

Post 21,6
Beppa Joseph je napisao/la:Kod žlica se računa vrhom puna žlica, dakle brdo. Može biti i razom puna žlica (isto iz starih kuharica), to je kad je u ravnini.

)

potpis: stručnjak za kolače )

Svaki biskvitasti mi bude ukusan, al estetski nije baš nešto.

lastavica je napisao/la:ne znam zašto mene vrhom puna asocira da moram sve napuniti ravno do vrha

Imge je napisao/la:ne volim kad u receptu pise - malo ruma (koliko je to "malo"?), malo soli, dodaj secera po zelji (wtf?), 30dag brasna (kojeg, majketi)... sva se iznerviram kad to vidim
dunja je napisao/la: i onda dodam vode po potrebi da dobijem tijesto odgovarajuće gustoće

Madir je napisao/la:provat ću ovaj za probu,ali u čemu da ga pečem, mislim u kakvoj tepsiji,koje veličine ( NE SE SMIJATI )
meni treba doza za veliku tep.od pecnice, jel samo da poduplam dozu?
ovo je mjera za kalup od kuglofa (ja ga pecem u kuglof kalupu ili kalupu za mafine)... ovako odokativno bih rekla da bi onaj prvi, sa 4 jaja, bio ok za jednu koru, onako finu ne pretanku, ne predebelu, u velikoj tepsiji..... ovaj drugi je manji, mislim da jedna mjera nije dovoljna

a zasto ne radis biskvitno tijesto sa orasima/ljesnjakom .... to je prilicno cvrsta kora
lara.b je napisao/la:Ja nisam neki talent..a i ne trudim se puno eksperimentirati. Radim tih nekih 20-ak kolača, tj. vrtim se u krug jer ih moji vole i to je to.
, torta od kave s beze korama (kupovnim, naravno
) i torta od sira (recept s foruma). i to je valjda to.
, kao kad ja radim kolace za nas cetvero...
. vaga mi je obavezna. u miligram vazem, ko da sam u kemijskom laboratoriju, nema tu nis od oka
. recept sto puta citam i pazim na svaku sitnicu. i nema sanse da nesto zaboravim ili da mi izgori -ma, sva sam naspanana, nemrem se opustiti, nedobog improvizirati
. drugo kaj me zeza je moja potreba da racionalno potrosim sastojke i nista ne bacim pa onda to cesto izgleda tak da na kraju radim 2 kolaca jer u jednom trebaju samo zutanjci (dukat kiflice, zutanjci za premazivanje), pa onda idem raditi jos jedan da potrosim bjelanjke (radim kolac od bjelanjaka u rebrastom kalupu)...

Dobro je ispalo, moja vecera ostala je gostima u lijepom sjecanju

ja u svim receptima šećer smanjim na pola....

suzaks je napisao/la:E, zaboravila sam reć....ja u svim receptima šećer smanjim na pola....jednostavno iskustveno sve nam je preslatko...
Svaka čast onom tko ga izmisli. 

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.