O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
03 lis 2010, 08:47
hoću praviti pitu (od prhkog tijesta) s malinama domaćim iz zamrzivača, a nisam nikad. pitanje glasi: da ispečem prvo tijesto, onako premazano maslacem ili jajetom ili čim već da ga premažem, pa da onda umak od malina (na vodi i šećeru da ih malo izdinstam)? ili kako? pomozite
03 lis 2010, 09:00
mislim, ja sam to danas zamislila praviti
03 lis 2010, 09:13
kulinarika kaže prvo peći tijesto, što sam i mislila. ali ne piše treba li dinstati taj nadjev.
03 lis 2010, 09:16
sad sam našla da se u nadjev doda žlica gustina, pa ću tako napraviti, a tijesto ću prvo zapeći. mislim, da znate kakva sam ja (ne)kuharica, priskočile bi u pomoć, a ne bi me ovako pustile da sama tražim. ali stavit ću vam fotku ako uspije, svejedno
03 lis 2010, 09:17
dabili, ja bih ti pomogla, casna rijec, ali kad bih ja uzela taj recpet, i mene bi iste muke mucile
03 lis 2010, 09:19
a znala sam da će me dotući te maline dok sam ih stavljala u zamrzivač, znala sam
03 lis 2010, 09:20
ja nisam skužila šta hoćeš, ako ćeš tijesto pa kremu pa peći, da, tijesto se zapece nakratko na jako, pa se stavi krema i smanji
03 lis 2010, 10:03
Tjesto se prije zapece, da se ne natopi odnosno raztopi zbog tog nadjeva.
Sigurno ce ti uspjeti! Sretno!
03 lis 2010, 10:16
Pomogla bih da znam, ali nisam to nikad radila, ja jedinu pitu koju radim je s jabukama i onda niš ne pečem prije, nego tijesto, gore jabuke (ne dinstam ih prije), poklopac od tijesta i to je to. Za maline fakat ne znam, ako puste puno soka, vjerojatno bi se tijesto preupilo
03 lis 2010, 11:10
isprintala ovu od potice, javim kako je ispalo
03 lis 2010, 19:57
nisam dinstala, pomiješala šećer, gustin i maline (čak i neodmrznute skroz), nisam tijesto pekla posebno nego sve skupa, a kako nije bilo dosta tijesta da prekrivam u nekoj rešetki, stavila sam male četverokute koji su s lijepim crvenim malinama tvorile šahovnicu

onako, ko za thal i huvacku
dobro je ispalo, kad se ohladilo i stislo moglo se normalno rezati, ali prvo kušanje je bilo nelijepo za vidjeti, sve se raspalo (i to sam apslikala

)
03 lis 2010, 22:43
daj fotku
ja obozavam maline pa dosla sam da ti malo zavidim na to.
04 lis 2010, 15:07

i kad se ohladila
04 lis 2010, 15:15
Dab, prava domoljubna pita
04 lis 2010, 15:24
jelda je odlična
04 lis 2010, 15:26
fora izgleda
04 lis 2010, 15:27
znam da je kasno za ovo pečenje, ali za neko drugo evo jedan zgodan recept
http://kuhari.com/mateazlocesta/recepti/pita-od-sumskog-voca/
04 lis 2010, 16:20
dabilica prava rvatica
izgleda mljac
04 lis 2010, 16:31
to si ti u povodu praznika u petak, pa si malo uranila, jelda?
ma super je!!!
04 lis 2010, 17:07
Pita super izgleda

a vjerujem i da je fina bila

Par puta sam radila pitu s visnjama iz skrinje. Posecerim ih i ostavim da puste sok, ocijedim ga i ukuham s gustinom ili pudingom od vanilije, umijesam u to visnje. Tijesto nisam pekla prije nego dolje klasicno za podlogu a gore na trakice resetku. Al to nije nis prema tvojoj sahovnici

moram sad to isprobati
04 lis 2010, 19:58
Bravo za sugurno prefinu pitu!
04 lis 2010, 20:26
eh, sad tek vidim.
Ddabilly je napisao/la:hoću praviti pitu (od prhkog tijesta) s malinama domaćim iz zamrzivača, a nisam nikad. pitanje glasi: da ispečem prvo tijesto, onako premazano maslacem ili jajetom ili čim već da ga premažem, pa da onda umak od malina (na vodi i šećeru da ih malo izdinstam)? ili kako? pomozite

sori, sori, soriiii al vidim da si se snasla, i to jako dobro

inace, u tom slucaju tijesto stavim u lim, preko tijesta stavim pek papir (nista ne mazati) i po papiru rasporedim cca saku, dvije graha koji sluzi tome da se tijesto ne izoblici, ne napuhne. obicno bi se tako peklo 15-20 min (ili koliko vec stoji u receptu), zatim se papir s grahom makne a na tijesto ide nadjev i dalje se pece.
dab, pita izgleda mljac!
04 lis 2010, 20:46
pita izgleda odlicno

*
Solea ovo je super savjet, tnx
05 lis 2010, 07:51
super je pita

potpis na soleu sa grahom (ja recimo stavim suhi grasak)
08 stu 2010, 11:26
Htela bih napraviti lenju pitu od visanja (smrznute bez kostice). Moze li neka dobra dusa da mi napise proveren recept. Nemam margarin, samo buter. Vita jela, zelen bor...
08 stu 2010, 11:54
ne znam koja je to pita pa cu taj dio prepustiti onima koje znaju

a to sto ces umjesto margarina staviti maslac ne moze nastetiti, dapace, to je samo + za tvoju pitu i tebe
08 stu 2010, 12:43
Nasla sam ovaj recept
http://www.mirinirecepti.rs/kolaci/lenja%20pita.htm sa 500gr brasna suvise je kremasto, treba vise. Donju koru sam razmazala, a u gornju sam dodala jos brasna pa razvila na foliji i prebacila. Zivo testo je ukusno da poludis. U visnje sam dodala secer i griz.
Sad se pece.
Pitanje broj 2 da premazem sa zutanjkom odozgo ili sa belanjkom ili da ne diram nista?
08 stu 2010, 13:54
Nisam mazala ni sa cim, izgleda predivno rumeno. Jos da vidim u preseku, samo dok se ohladi.