Ali kad je u pitanju bilo koja smjesa za kolace tipa biskit, prhko tijesti, pa cak i kad radim s kupovnim korama za pite, nikad ne znam koliko trebam peci da bude dobro ispeceno, pa prepecem i ode sve lijepo vrit
Jer je panicno bojim salmonele 
Sada je: 05 kol 2026, 23:04.
Jer je panicno bojim salmonele 

Trini je napisao/la:Eh, vidim da nitko nema moj problem - a to je vrijeme i temperatura pecenja kolaca. S tim da odmah moram napomenuti da sam majstor za dizana tijesta, ali to je samo stvar potrebe i dugogodisnjeg iskustva (stariji sin nije jeo kruh kao mali pa sam bila prisiljena stalno izmisljati kojekakve zamjene) i za dizana tijesta tocno znam kad su pecena.
Ali kad je u pitanju bilo koja smjesa za kolace tipa biskit, prhko tijesti, pa cak i kad radim s kupovnim korama za pite, nikad ne znam koliko trebam peci da bude dobro ispeceno, pa prepecem i ode sve lijepo vritJer je panicno bojim salmonele

) treba biti velicine jajeta (ovo je samo za Liz - nisu ni sva jaja iste velicine 

jučer je muž to kupil i radil i stvarno su preprefine!! ak netko zna kak postići taj okus nek javi ( probali smo staviti i vanilin šećer u domaće, ali ipak nemaju takav okus)-tak su mi fine da ne trebaš niti neki namaz...jedino je nedostatak kaj od jedne smjese se dobije samo 6 palačinki, a mi to pojedemo ko od šale....

AA je napisao/la:MMI ako ti tijesto padne nakon pecenja nije ti dobar omjer jaja-brasno/orasi/bademi/sta vec stavljas .... kasika brasna (ono brdo) treba biti velicine jajeta (ovo je samo za Liz - nisu ni sva jaja iste velicine
)

Krumpirić je napisao/la:ja improviziram bratemili u svemu. I kolačima. samo treba kod kolača pazit na omjere suhog, masnog, jaja i vlažnog, al što je tu vlažno nije tolko bitno![]()
inače mi je dosadno kuhat
Post 21,6Solea je napisao/la:anlanbas te volim sresti ovdje na receptima.

MMI je napisao/la:znači ako je veliko jaje-velika i kašika brašna,ako je manje onda i manje brašna
pa da, zvuci smijesno, al' je u sustini tako ..... zato kod mene nikad nista ne spada Krumpirić je napisao/la:al što je tu vlažno nije tolko bitno
Krumpirić je napisao/la:inače mi je dosadno kuhat

Krumpirić je napisao/la:inače mi je dosadno kuhat
Kuhat ću danima samo da ne moram prati pod ili usisavati

anlan je napisao/la:i ja se sjećam kad je jamie oliver rekao kako kod kolača nema improvizacije, da je to kemija, tako da se toga pridržavam, no ni to mi baš ne pomaže previše kad, primjerice, isprintam recept tako da pola toga fali, što ja ne primijetim na vrijeme.
, ali nešti brašna ili šećera malo više ili manje
- prosijavam brašno zajedno s praškom za pecivo
Jednom sam probala prosijat i ništa nisam skužila...i mislila sam da je to neki atavizam iz knjige recepata naših baka...Anlanko molim pojašnjenje (ako je moguće prije penzije
)
Beppa Joseph je napisao/la:
Kuhat ću danima samo da ne moram prati pod ili usisavati
treba upotrijebit mušku snagu za očistit. Ali tuitamo napomenem mm-u da sam mu kupila onaj W5 IZ LIDLA
al ni on nije neki obožavatelj čišćenja. Iako kuhat voli.
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.