Sada je: 12 kol 2026, 00:54.

Haljina za vrtic

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Haljina za vrtic

PostPostao/la adea » 12 lis 2010, 14:22

Svaki dan sa svojom vrticankom ratujem oko toga da nece ici u hlacama u vrtic. I OK, dok je bilo toplije pustala sam je u suknji, ali sad kako idu hladniji dani stvarno hocu da je u hlacama. Razmisljam, vani se igraju, sjedne gdje god, ko da ona pazi da podmetne suknjicu pod guzu. Nekako zensko je, treba se cuvati, lakse se prehladi, a i vise stvari ima za nahladiti :p .

Ona meni uvijek govori da su sve curice uvijek u haljinama, samo ona jadna eto mora nositi hlace. I ja onda mislim, jesam li ja mama rospija ili....? Idu li vase curice u ove hladnije dane u hlacama ili haljini?
adea
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Haljina za vrtic

PostPostao/la Luantaro » 12 lis 2010, 14:23

moje više ne idu u vrtić, ali kad su po jakoj zimi htjele nositi haljinice, ispod su išle štrample i tajice
u jesensko doba samo štrample
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sandram » 12 lis 2010, 14:25

Carapice, tajice i suknja. Ili suknjica na hlace.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la marsovka » 12 lis 2010, 14:28

Ma daaaaj, pusti curku da nosi haljine. Obuci joj ispod tajice, moze i trample ako mislis da joj je hladno i to je to.
marsovka
celebrity

PostPostao/la adea » 12 lis 2010, 14:30

OK, dakle ipak sam nemajka.

Ali stvarno me je strah da se ne nahladi, nekako mislim da je zasticenija u trenirci negu u stramplicama. Joj....koliko je lakse s deckima :roll
adea
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la skorpionka » 12 lis 2010, 14:30

Ispod haljina i suknji joj obucem, ovisno o vremenu, tajice različite debljine a bogme i duljine. Kad je toplije onda one tajice do koljena. Dobila je sad iz amerike genijalne suknjice od debljeg pliša rastezljivog, imaju u sklopu suknjice ispod nasivene od istog materijala kao kratke hlače, tako da izgleda zgodno jer je u istom tonu i materijalu. Tako da ne može sjesti mimo hlačica :mrgreen Razmišljam kako je to skroz zgodno i sve suknice tog proizvođača imaju ispod te kratke hlačice, pa nije loša ideja niti da joj se nešto takvo našije na postojeće suknjice.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la mamainana » 12 lis 2010, 14:31

Luantaro je napisao/la:moje više ne idu u vrtić, ali kad su po jakoj zimi htjele nositi haljinice, ispod su išle štrample i tajice
u jesensko doba samo štrample

ovako

s tim da se moja najstarija iz haljinica u vrtiću uopće nije skidala
i onda mi je došla jedna mama da je ona uspjela uvjeriti da obuće hlaće (taj dan je bio snijeg) jer D sigurno neće doći u haljinici, i da ne mora u vrtić ako je D u haljini, a moja mišica je ispod skafandera imala tajce i haljinicu i u vrtiću je i dalje bila u svojoj kombinaciji :lol
uglavnom sva moja djeca imaju nekakav klik što hoće i što neće, a meni je bitno samo da su adekvatno obučena prema godišnjim dobima
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Barbi » 12 lis 2010, 14:32

Sto majki sto ćudi :p Ja bih bila oduševljena da moja divljakuša hoće nositi haljine.:)
umjesto toga ona je isključivo u trapericama i trenerkama, tenisicama i raspuštene raščupane kose. :whew
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la adea » 12 lis 2010, 14:34

Skorpionka zvuci super. Ako budes imala link ili sliku, ajde pliz stavi. Sve bih to i sivati dala samo da bude mir u kuci....
adea
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IINA » 12 lis 2010, 14:36

I moja manja inzistira na haljini/šosu. I nije
baš da mi je drago, al pustim joj, a ispod
obučemo debele štramplice i čizme ili čak i
tajice preko štramplica.
Kad je snijeg, preko toga obučemo još i skafander.
Sve za ljepotu :mrgreen
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Miki » 12 lis 2010, 14:37

i moje nose haljinice i suknjice

ovo mi je idealno vrijeme za njih, obučem im štramplice i suknjicu

po jakoj zimi im oblačim haljinice kad je vani kišno pa znam da neće ići van ili kad je snijeg pa van idu u skafander hlačama

moram reći da nisam do sada oblačila štramplice i tajice, sviđa mi se ideja :dada
ja im obučem štramplice i šorc (zbog sjedenja), ali tajice bi ih grijale i po nogama

eh da, ja volim haljinice jer im istovremeno služe i umjesto prsluka
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la kruna » 12 lis 2010, 14:38

Ni moja nije ljubiteljica haljinica i suknjica. Isto tako hoda rasčupana raspuštene kose :dunno Al da želi, dozvolila bih joj i isto bih joj ispod obukla ili tajice ili štramplice. :zivili
kruna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la marsovka » 12 lis 2010, 14:40

eh da, ja volim haljinice jer im istovremeno služe i umjesto prsluka

e da, ovo je super. To se i meni svidja :dada

A i moja hoda rascupana i neda nis na kosu, ali s druge strane i ja sam takva pa nije ni cudo :mrgreen
marsovka
celebrity

PostPostao/la skorpionka » 12 lis 2010, 14:41

Ma gledam sad na sajtu, to su suknjice Old navy, Place i slično. Uglavnom kao da na istu pasicu imas našivenu suknjicu i ispod kratke uske hlačice od istog materijala. Gledala sam sad na linkovima ali te suknjice izgledaju ko i svaka suknja jer se ovo ispod ne vidi. Nije im problem niti navlačenje kad idu na wc jer imaju jedan predmet za navuci u istom pokretu, za razliku od toga kad moraju namještati i tajice i suknju odvojeno (govorim za ove manje ko moja).
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la gold dust » 12 lis 2010, 14:42

mi imamo jednu takvu suknjicu, kupljena ovdje u oshkoshu, a vidjela sam i još modela. ali nisu rastezljive, to su obične suknjice, jeans ili keper primjerice, samo ispod imaju našivene te hlačice od onog rastezljivog materijala kao za majice.

moja je uglavnom u tajicama ili hlačama od trenirke u vrtiću, ali ako želi haljinu ili suknju kad je već hladnije, onda ide ovako kako su cure napisale.
gold dust
Sveta krava

PostPostao/la mamainana » 12 lis 2010, 14:45

mi imamo dvije varijante u tom stilu
hlaće i suknju na jednoj pasici kao jednu varijantu

i jednu varijatnu koja odostraga izgleda kao kratke hlačice, a naprijed još ima jedan komad tkanine da izgleda kao suknjica na preklop

obadvoje ima prođu :alc
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kruna » 12 lis 2010, 14:50

I mi imamo jednu takvu, doduše sad ju je već prerasla i isto je Old Navy. Niš posebno, čak me živciralo da mora cijelu suknju skupa s tim hlačicama skidati kad ide piškiti pa joj sve spadne na pod pa stoji na tome i zaprlja se cijela. Kad ima štrample/tajice digne suknju, skine što već ima ispod i eto :pusac
kruna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mirbi » 12 lis 2010, 14:56

Moja se za vrtić oblači ko Nina Violić u najboljim danima. U početku sam se bunila, al sad je pustim. Neka dite uživa. Do prije par dana je nosila ljetnu haljinu na špaline, ispod majica kratkih rukava, gegice i čarape. Ujutro čak i jaketa od jeansa. Za koji dan to postaje jednostavnije, jer prelazimo na hulahopke. ;) A ako je prehladno ionako ne idu vani.
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la adea » 12 lis 2010, 15:02

U nasem vrticu van ne idu samo ako pada kisa i dan-dva poslije ako ima je igraliste mokro/blatno (a i to nije sigurno). Cak smo mislim prosle godine dobili listic gdje kao objasnjavaju vaznost toga da dijete po svim vremenskim uvijetima ide van, a ne samo kad je toplo. To mi je drago, da su sto vise vani, a opet, da hoce obuci tople hlace, ja bih bila mirna.

Ovako sam luda kako god okrenes. Ako ode u haljini bojim se da se ne nahladi. Ako ode u hlacama, ode u suzama, pa tuzne obadvije.... Joj....

A gdje kupite haljine/suknje. Sve sto ima, a i sto nalazim po ducanima je do pola koljena. Ja bih onda barem da je duza, barem ispod koljena....

Thanx Skorpi, gledala im sad stranice, nema dostave u Hrvatsku. Ima li ih kod nas, moram priznati da ne znam.
adea
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lastavica » 12 lis 2010, 15:02

u hladnije dana je bilo najlakše, obukla bi štrample i suknju. Super su mi bile štrample iz HM. jedne još čuvam :) A i u zimu bi to prolazilo super. Suknjica u ruksak, skafander na nju. U vrtiću bi skinula skafander obukla suknjicu i svi sretni.
Naravno dok ju je držala želja za suknjama :mrgreen .
Veći su mi problem bili topli dani kad su noge bile gole i ništa nije štitilo gaćice.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la kruna » 12 lis 2010, 15:05

adea je napisao/la:U nasem vrticu van ne idu samo ako pada kisa i dan-dva poslije ako ima je igraliste mokro/blatno (a i to nije sigurno). Cak smo mislim prosle godine dobili listic gdje kao objasnjavaju vaznost toga da dijete po svim vremenskim uvijetima ide van, a ne samo kad je toplo. To mi je drago, da su sto vise vani, a opet, da hoce obuci tople hlace, ja bih bila mirna.

Ovako sam luda kako god okrenes. Ako ode u haljini bojim se da se ne nahladi. Ako ode u hlacama, ode u suzama, pa tuzne obadvije.... Joj....

A gdje kupite haljine/suknje. Sve sto ima, a i sto nalazim po ducanima je do pola koljena. Ja bih onda barem da je duza, barem ispod koljena....

Thanx Skorpi, gledala im sad stranice, nema dostave u Hrvatsku. Ima li ih kod nas, moram priznati da ne znam.

Old navy će doći, mislim u arenu? nisam sigurna.
A reci, jel ti ona inače sklona prehladama ili ti to unaprijed samo brineš? ;)
kruna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la adea » 12 lis 2010, 15:09

A meni je pak bilo lakse po ljeti jer smo imale dogovor da ispod haljine obuce ili bokserice (nasla sam ih super, deblje, vise kao kratke hlace), ili kratke, kratke tajice (uz njen uvijet da se ne smiju vidjeti).
Cak smo i prosle zime imali tu foru da ode u skafanderu a u vrticu obuce suknju.
I kad pada kisa moze obuci sto god zeli.
Ovi suhi, a sve hladniji dani mene muce.

Ona sama nije posebno sklona, onako, normalno rekla bih. Ali i ja i moja sestra smo prebolile po nekoliko upala bubrega ko klinke pa ocito genetski i nismo neki materijal po tom pitanju. A i znate onu, znanstveno neutemeljenu (bar ja ne znam za dokaze) teoriju o tome da se jajnici ne smiju nahladiti...Ocito se previse plasim...
adea
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ZacKa » 12 lis 2010, 15:52

Joooj suknja, šos itd........
meni moja danas prodala foru (idu u kazalište s vrtićem) da je teta rekla kak moraju obuću suknjicu :roll

luuuuda je za njima, trenirke uopće ne nosi osim u dvorište, ponekad traperice ili neke hlače na moj nagovor.

Pustim ju, nije njima hladno, vani trče a i unutra se grije.....
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mama courage » 12 lis 2010, 16:27

i ja sam tako skafander obučem a ispod toga haljina. pa se to ubaci u skafander. to sa skafanderom nije loša ideja.

a i ove haljinice/suknjice o kojima priče škorpionka, i to mi imamo, isto iz amerike. odlična ideja.

kad smo bili vaših godina taman je bila moda uske traper i tunika preko, pa smo to nosili.

i ja sam mojoj stalno trubila da ću nastojati da obuće suknju kad god je vrijeme za to, al da će biti i dana (jako hladnih) kad jednostavno suknju NEĆE moći obući i nek se pomiri s tim.

eh, danas joj ne pada na pamet nositi haljinu/suknju jer voli trčati i igrati se, a ne voli da se išta vidi. tako da... strpljen spašen. :drink
mama courage
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Nikina mama » 12 lis 2010, 20:35

i moja bi bila cijelo vrijeme u suknjama-tu i tamo prođu hlače.
u jesen nosimo štrample i suknju, u zimi štrample, tajice i suknju, u proljeće često i najlonkice samo pa suknja
Nikina mama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamma2x » 13 lis 2010, 11:45

Ja isto borbu vodim sa mlađom jer ona bi valjda i spavala u suknjici. Onak je sva curasta. I sve mi je ok kad je ljepše vrijeme a sad kad je ipak hladnije isto se mislim da sjedi svugdje, da će se prehladiti i bla bla... I obično se dogovorim s njom kad će nositi hlače a kad suknju (kad je kiša pa znam da ne mogu van). Ona to naravno ne zna. Ova ideja da se obuku štrample pa onda tajice mi je moram priznati otkriće. :lol
Probat ću tako kombinirati.
mamma2x
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mirbi » 13 lis 2010, 11:56

ja sam mojoj stalno trubila da ću nastojati da obuće suknju kad god je vrijeme za to, al da će biti i dana (jako hladnih) kad jednostavno suknju NEĆE moći obući i nek se pomiri s tim.

Mislim da je tajna u ovome. Ne pada mi napamet do te mjere udovoljavati njenim željama da je pošaljem u suknji na orkanskoj buri. :dunno
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la skorpionka » 13 lis 2010, 11:59

Ma ja zapravo imam briju suprotno od adeje.
Ja sam mišljenja da je njima veći dio dana u vrtiću vruće, ti prostori su pregrijani, a ipak više vremena provedu unutra nego vani. Zato ja debele štramplice njoj obuvam samo ako je vani debeli minus i ako će ići po takvom vremenu na snijeg ili slično. :dunno

Ova ideja da se obuku štrample pa onda tajice mi je moram priznati otkriće.

Po meni je ovo too much za većinu zg vrtića upravo zbog tog grijanja unutra. Ja stavim ili tajice ili štrample, zajedno ne pamtim da sam joj ikada obukla. Pa ni na skijanju :lol
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la adea » 13 lis 2010, 12:16

Ma je, problem je. Unutra bude 25, a vani 5-10. I manje. E sad ti budi pametan.

Recimo kod deckiju uopce nisam tako brinula. Cijelu zimu u termo carapama i debljim trenirkama, ne pamtim da su imali strample.

A vis, za nju me stalno strah da se ne prehladi. Zato bi ja nju u lijepu deblju trenirku i ja sretna (ona ne...).

Jucer sam isla u (neuspjeli) soping da nadjem lijepu duzu, tolpliju suknju/haljinu, ali nista nisam nasla :dunno . A ona samo vadi hlace - vis ove su lijepe, ove su lijepe, ali kad ju pitam da li ce ih nositi u vrtic ako ih kupimo - odgovor je Ne. E sto je komplicirana....
adea
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama courage » 13 lis 2010, 14:37

razmisljala sam kao škorpionka. ja sam znala mojoj nositi tj imati u vrticu donji dio trenirke i carapice koje bi joj oblacila kad bi tamo dosli. tj cesto sam znala trenirku umjesto traperica obuci, kad bi dosli tamo. hoću reći štrample i hlačice/tajice il što god mislim da je to too much.

no i dalje je skafander najbolja opcija. :dada
mama courage
Asimilirana
Asimilirana

Sljedeća

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.