Sada je: 06 kol 2026, 11:54.

babalu je napisao/la:posalji meni tonu![]()

rucho je napisao/la:pitu.... ispeci pa zaledi......
marmeladu.....
kompot....
meni.....

babalu je napisao/la:posalji meni tonu![]()
Kažu da ih godišnje treba pojesti 40 kg. Ja mogu samo pisati o ljekovitim svojstvima jabukama jer mi školarka ima tu temu sutra u školi.
Imaš šleper na raspolaganju?
a mogu povest i Lasti,znaci tonu i 120 kila mi spakiraj

mamashnita od noje je napisao/la:jabuke u slafroku. s cimetom i vanilin secerom
lastavica je napisao/la:Taman topic uz sutrašnji Dan jabuka.
Meni treba 120 kgKažu da ih godišnje treba pojesti 40 kg. Ja mogu samo pisati o ljekovitim svojstvima jabukama jer mi školarka ima tu temu sutra u školi.

Kako najlakše sušiti jabuke?
Oguljenje i izdubljene jabuke narežite na ploške u obliku prstena. Zatim ih namočite u zasoljenu vodu oko 5 minuta. Kroz otvor ploški provucite konopac pa ih sušite na zračnom mjestu bez direktnog sunčeva svjetla. Ploške raspoređene na pleh možete sušiti i u pećnici na 70°C dok ne budu potpuno suhe (nekoliko sati). .
Jabuke
Suše se oguljene i s korom. Kora se posebno suši i od nje se kuha čaj ili pravi ocat. Plodovima odstranimo sjemenke te ih narežemo na kolutove ili kriške. Da ne potamne, prije sušenja ih potopimo u limunom začinjenu vodu (ili 2% otopinu limunske kiseline). Pri tome postupku izluči se dio vitamina i mineralnih tvari iz voća. Kolutove ili kriške složimo na rešetke ili nanižemo na konac. Prezrele, kašaste jabuke nisu za sušenje. Manje su ukusne slatke jabuke. Najukusnije su kisele jabuke. Temperatura pri sušenju ne smije biti viša od 70 °C (343 K).

mirbi je napisao/la:Eto, ne moraš slati jabuke, možeš gotove proizvode.

Ina66 je napisao/la:pinky - dva posta iznad ti je opisan postupak

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.