prije 8 dana je ovo moje zlato iz avatara (sad je curetak od 6 godina) gadno posjeklo lijevu rukicu na zapescu gdje je mnostvo tetiva i zila. dakle to je bilo strasno, krvi i stakla posvuda, njoj ruka rascvjetana, a moj se svijet srusio, vec sam je skoro prekrizila misleci da ce iskrvariti do bolnice. na svu srecu nije presjekla nista vitalno, funkcija je očuvana al je zato rez ogroman, u obliku velikog slova v. na rebru su je sasili, ona je to savrseno podnijela, maltene bez ijedne suze. ja sam bila doslovno paralizirana od tuge i straha, nisam strucnjak al sam cini mi se dozivjela lagani nervni slom. al o tome cu otvoriti negdje drugdje temu jer sam se zapitala...
e sad, na prvoj kontroli nakon par dana dr je bio prilicno zadovoljan, tad mi je rekao da se bojao za jedan mali dio koze, nekih 2 cm vrh tog "slova v" , onako u obliku trokuta,da ce se uspjet povratiti, al kao izgleda da se primilo. ne moramo vise dolaziti na kontrolu nego ako nas ped primijeti da nije ok da se vratimo. tako je i bilo jutros na kontroli kod naseg pedijatra i opet smo zavrsili na rebru. naime taj komad koze je, vidjela sam to i sama, dosta lose izgledao i "nije dobro kako bi mi zeljeli da bude, al bit ce sve u redu, mi kirurzi znamo sto trebamo". i to je otprilike bilo sve sto mi je dr rekao. vrlo sturo, vrlo neodredjeno. moja je pretpostavka da nas ceka presadjivanje jer sve su prilike da se nece regenerirati. ili ce joj tu ostati rupa plus bezbroj savova okolo. ako je odumrla koza, pa ako joj i presade, sto je sa mjestom otkud su je uzeli? nista mi nije jasno, jako sam lose vec danima, predbacujem sebi, kakva sam ja to nemajka? u 6 mj jedan blizanac strga kljucnu kost, sad se m posijece. pisem ovo i plačem...

drzim fige da ipak zaraste bez presadivanja

drzte se