Sada je: 27 kol 2026, 19:23.

Posjekotina, odumire koža

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Posjekotina, odumire koža

PostPostao/la barboza2 » 29 lis 2010, 23:00

znam da ruzno zvuci naslov topika al nista pametnije nisam mogla napisati sto bi vas nagnalo da u sto vecem broju otvorite topik i pomognete mi jer sam ooočajna. :place
prije 8 dana je ovo moje zlato iz avatara (sad je curetak od 6 godina) gadno posjeklo lijevu rukicu na zapescu gdje je mnostvo tetiva i zila. dakle to je bilo strasno, krvi i stakla posvuda, njoj ruka rascvjetana, a moj se svijet srusio, vec sam je skoro prekrizila misleci da ce iskrvariti do bolnice. na svu srecu nije presjekla nista vitalno, funkcija je očuvana al je zato rez ogroman, u obliku velikog slova v. na rebru su je sasili, ona je to savrseno podnijela, maltene bez ijedne suze. ja sam bila doslovno paralizirana od tuge i straha, nisam strucnjak al sam cini mi se dozivjela lagani nervni slom. al o tome cu otvoriti negdje drugdje temu jer sam se zapitala...
e sad, na prvoj kontroli nakon par dana dr je bio prilicno zadovoljan, tad mi je rekao da se bojao za jedan mali dio koze, nekih 2 cm vrh tog "slova v" , onako u obliku trokuta,da ce se uspjet povratiti, al kao izgleda da se primilo. ne moramo vise dolaziti na kontrolu nego ako nas ped primijeti da nije ok da se vratimo. tako je i bilo jutros na kontroli kod naseg pedijatra i opet smo zavrsili na rebru. naime taj komad koze je, vidjela sam to i sama, dosta lose izgledao i "nije dobro kako bi mi zeljeli da bude, al bit ce sve u redu, mi kirurzi znamo sto trebamo". i to je otprilike bilo sve sto mi je dr rekao. vrlo sturo, vrlo neodredjeno. moja je pretpostavka da nas ceka presadjivanje jer sve su prilike da se nece regenerirati. ili ce joj tu ostati rupa plus bezbroj savova okolo. ako je odumrla koza, pa ako joj i presade, sto je sa mjestom otkud su je uzeli? nista mi nije jasno, jako sam lose vec danima, predbacujem sebi, kakva sam ja to nemajka? u 6 mj jedan blizanac strga kljucnu kost, sad se m posijece. pisem ovo i plačem...
Nothing is perfect. I am nothing.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Posjekotina, odumire koža

PostPostao/la cakorka » 29 lis 2010, 23:07

Uj samo da te :hug drzim fige da ipak zaraste bez presadivanja
sreca moja 2008
slika
cakorka
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la olja » 29 lis 2010, 23:10

uh, barboza, ni ja ti nemam nažalost nikakav savjet, samo bih te zagrlila ovako virtualno :hug
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la snowwhite » 29 lis 2010, 23:21

Ajajjaj nemam savjeta
samo držim fige da sve prodje čim lakše.
Drži se :hug
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la lilly » 29 lis 2010, 23:42

:hug

Nemoj se okrivljavat, sigurno ti je tesko, ali nemoj :hug

Moj tata si je proljetos porezao ruku motornom pilom, i to bas na tom istom dijelu kojeg ti opisujes. Krv je doslovce šikljala na sve strane i isto smo pomislili na najgore. Medjutim, ispalo je dobro, nije si povrijedio nikakav zivac, ranu su mu zasili. Takodjer su mu na kontroli rekli da je tkivo nekrotiziralo, ali na kraju je sve proslo bez ikakvih intervencija. Rana mu je zarasla i sve je OK. Bas cu sljedeci put pogledat u kakvom mu je stanju oziljak.

Nadam se da sam te barem malo utjesila. :hug
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la tamara1981 » 30 lis 2010, 00:08

Draga barboza,prvo,mislim da nisi loša majka i znam da se nezgode događaju,djeca su djeca i ne možeš ih stalno držati pod staklenim zvonom.
Drugo,probaj se smiriti(znam da je to puno lakše reći nego učiniti)...
Kad je moj muž odsjekao na poslu komad prsta(istina,nije ni približno opasna situacija kao kod vas jer je u pitanju jagodica ali ipak to navodim kao primjer) doktori su mu to zašili ali se koža sasušila i˝otpala˝.Koža se regenerirala i sad nema čak ni ožiljak.Kod tvoje kćeri je problem što je na zapešću pa bi trebala što manje micati rukicu da joj šavovi zarastu.Nisam stručnjak ali pošto sam i sama nekoliko puta imala porezotine primjetila sam da se koža regenerira iznutra,tj.prvo zarasta dublji dio te ide prema površini tako da mislim da ako se taj odumrli dio kože ukloni da bi s vremenom trebalo zarasti.
U krajnjem slučaju,ako i dođe do presađivanja kože vjerovatno će to biti sa bedra ili nekog˝sakrivenog˝mjesta koje će s vremenom srasti.
Od srca se nadam da će sve biti u najboljem redu i da neće biti potrebno presađivanje....pusa curki
Zadnja izmjena: tamara1981; 30 lis 2010, 15:30; ukupno mijenjano 1 put/a.
D-2008.
˝Nikad nisi prestar da sebi postaviš jos jedan cilj ili da sanjaš još jedan san˝
International Asherman´s association
tamara1981
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la badada » 30 lis 2010, 11:29

samo sam te htjela zagrliti :hug , drži se, bit će sve u redu :hug
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Cathy » 30 lis 2010, 11:33

Pitaj doktora, postoje jedni posebni, mislim sa srebrom flasteri koji pospješuju zarastanje.
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IvaV » 30 lis 2010, 13:33

joj barboza :( drzte se :hug

Ovo sto cathy kaze, to je imao moj tata za zarastanje rana. Kao flaster je, ali se cijeli zaljepi na ranu te onda pocinje djelovati. Njemu je pomagalo, jer mu je kao secerasu bilo potrebnu da mu rane brzo zarastu (sto inace same od sebe ne bi.)

I molim te, nemoj si prebacivati takve gluposti, dogadja se svakome i djecje ozljede zasita tesko nekad mozes sprijeciti. DOvoljan je samo jedan tren.
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la ruzicabon » 30 lis 2010, 14:52

barboza2 je napisao/la: ako je odumrla koza, pa ako joj i presade, sto je sa mjestom otkud su je uzeli? nista mi nije jasno, jako sam lose vec danima, predbacujem sebi, kakva sam ja to nemajka? u 6 mj jedan blizanac strga kljucnu kost, sad se m posijece. pisem ovo i plačem...

Ja sam ranjena u potkoljenicu i razneseno mi je tkivo (srecom s povrsine) odprilike velicine sake.Kad su pokrpali misice tetive i ostalo, presadili su mi komad koze s mog bedra.Na tom bedru sa kojeg je skinut dio koze neko vrijeme se primjetila razlika ali danas vise ne uopce.Skinu ti povrsinski dio koze i to jako brzo zaraste.Naravno sve se radi pod totalnom anestezijom.

Ne mislim da si nemajka uopce, vjerujem da nema djeteta koje u zivotu nije nesto slomilo, ogreblo se, posjeklo i neznamtijasto.Kad se samo sjetih sviih mojih i sestrinih oziljaka iz djetinjstva...i nikad nisam za to krivila svoju mamu. ;)

Sad je jako bitno da ti budes smirena bas radi malene, njoj ce tako biti puno lakse proci sve sto je ceka. :kiss :kiss :grligrli
ja se krećem u krug..odlazim i vraćam se ..
ruzicabon
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mahima » 30 lis 2010, 17:42

Kako cure kažu - ništa si ne zamjeraj; sve ćete poduzeti da curica dobije svu moguću stručnu pomoć i sigurno će sve biti O.K. :hug
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Arkana10 » 30 lis 2010, 20:51

:hug
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la barboza2 » 30 lis 2010, 21:27

hvala vam puno puno na lijepim riječima i na ovim iskustvima koje ste opisale. svjesna sam i ja sama da nije toliko strasno ipak je to mali komadic i ne bi trebalo biti strasno.
ruzicabon a kako sad izgleda to mjesto koje je bilo ranjeno? taj presadak, jel se kuzi da je s drugog dijela tijela? i ti savovi kasnije kad sve zacijeli koliko se to jako vidi? ma i nije to toliko bitno kad se sjetim da je mogla ostati invalid u tu ruku.
a sto se mene tice danas sam mrvicu bolje, jucer sam citav dan gutala knedle i skrivala suze od nje. al prisutan je taj crvic krivnje, pa zar nismo mogli ovo predvidjeti i ta prokleta vrata maknuti?
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ruzicabon » 30 lis 2010, 23:56

Cuj kod mene se radi i o specificnom mjestu i rani a i zahvat je radjen prije 18 godina u ratnoj bolnici tako da se ne mogu pohvaliti estetikom savova(a nije mi bila ni bitna, bitnije mi je bilo da mi vrate funkciju noge sto i jesu na kraju hdB), ali sigurna sam da ce to malenoj napraviti tako da se kroz neko vrijeme nece uopce kuziti vidjet ces.Ona je jos mala, koza je mlada, ma nece se ni primjetiti.Nadam se da si se malo smirila do sada.Kako je malena?Kad idete na Rebro?Javi sve obavezno. :kiss
ruzicabon
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la barboza2 » 31 lis 2010, 14:06

joj, bas super zvucis! kako li si samo ti nastradala!? dobro kazes, kome je bila bitna estetika u tim danima!drago mi je da ti je dobro proslo, mislila sam da ako se potrgaju tetive povratka nema. uglavnom moj je curicak dobro, borimo se s mirovanjem, nikako joj ne mogu dokazati da ne smije budalesati a onaj povez oko vrata joj brzo dosadi pa ga moram skinuti. u utorak idemo na rebro, tad cemo sve znati pa vam javim naravno.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 31 lis 2010, 15:12

sunac mu poljubim sad tek vidim ovo :hug
znam da nije ni blizu ali meni su skidali velike madeže po licu i bilo mi je bitno da se što manje vidi ožiljak. dobila sam te neke specijalne flastere o kojima cure pišu. oni pomažu da rana što brže zaraste. pitaj, ne može škoditi.
javi nam se nakon pregleda.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la ruzicabon » 31 lis 2010, 17:06

Mislim na vas od kad sam procitala tvoj prvi post i naravno da i u utorak mislim na vas i jedva cekam dobre vijesti.Sigurna sam da ces nakon podrobnijeg razgovora s lijecnicima i nakon sto ti sve lijepo objasne biti jos mirnija.Nazalost takve stvari se dogadjaju, tko ne bi bio sretan da se princezica nije niti porezala, ali vidjet ces da to nece biti ni blizu tako strasno kako se sada tebi cini. :kiss obadvjema. :ljubav
ruzicabon
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ivana7997 » 31 lis 2010, 19:13

moj je mladji sa 14 mjeseci grdo ozlijedio prstic, odrezana mu je gotovo cijela jagodica, visjela je na koncicu. to su prisili nazad i u pocetku je izgledalo grozno, sogi se zamalo onesvijestila kad je jednom gledala prematanje.

ali danas se uopce ne vidi, samo ako se bas zagledas i objasnim sto je tocno bilo odrezano. on se ne sjeca uopce.

brat je bio kriv, i on se pojeo od jada, a bome i mi. kuzim te, ali nema smisla. ne mozes bas sve sprijeciti. ali mozes pomoci da lakse podnese, sto i cinis. :hug
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Mica » 01 stu 2010, 15:40

Draga,samo da te :ljubav ...Biće sve dobro!
Duboko u srcu vjeruj da nešto divno treba da se desi...
Ja-ok,on-astenoterato
Desilo se:))...
Jedno oko 2009
Drugo oko 2012
Mica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ruzicabon » 02 stu 2010, 11:51

Mislim na vas i jedva cekam da nam javis kako je bilo na Rebru danas. :grligrli
ruzicabon
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Rimaithor » 02 stu 2010, 12:28

Prvo ti šaljem veeeliki :hug
Sličnu traumu imao je i moj sin (opeklina pubisa, jajčeka i penisa 3. i 4. stupnja s prijetnjom transplantacije kože zbog nekrotičnog tkiva) ipak smo prošli bez toga iako je imao 4 operacije pod narkozom u tjedan dana.
Koristio je flastere sa srebrom (sama sam ih kupovala jer su u bolnici stavljali mikro komadiće zbog štednje :roll ) i mislim da su oni odradili svoje. :dada
U početku nisam ni razmišljala o ožiljcima, moj strah bio je usmjeren na mogućnost steriliteta i impotencije :strah :znoj

Ožiljak nam je ostao samo na jednom mjestu, tj. postao je hipertrofičan ožiljak (ispupčen).
Sad kod Nole ide na tretmane krioterapije (zaleđivanje tekućim dušikom).
Ako ni to ne upali ići će na laser ili već nešto drugo.
Elem, izbora ima puno, ne opterećuj se unaprijed. A ako i ostane ožiljak nije ni to kraj svijeta :hug
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la sj » 02 stu 2010, 21:40

T je skoro ostao bez palca na ruci, ali Bh sve je dobro završilo. Nismo znali hoće li se zašiveni dio primit. Ja sam presađivala koštanu srža s jednog mjesta na drugo, danas se ni ne vide ožiljci. Bit će sve ok :kiss
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la Zira » 02 stu 2010, 22:05

barboza, tek sad vidim, bemu miša - baš mi je žao :hug
nemam iskustva s takvim posjekotinama pa nemam savjeta. samo ne prebacuj si, ne možemo baš sve predvidjeti niti spriječiti, znaš i sama da činiš sve najbolje za svako svoje dijete i kada se igra i kada je u nevolji.
ljubi mišicu i malog nestaška, a zdravi braco nek ih mazi i pazi :D
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ruzicabon » 03 stu 2010, 18:50

barboza javi nam kako ste prosle. :ljubav
ruzicabon
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Rimaithor » 04 stu 2010, 11:11

Pitaj doktore obavezno dali bi joj preporučili Cica-care silikonske pločice za ožiljke!
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la rusulica » 04 stu 2010, 12:04

Da, da srebrni flasteri ili zavoji. to je i moj svekar dobio nedavno kad se porezao pilom
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la barboza2 » 05 stu 2010, 01:14

evo me! otkad sam prije 2 mj pocela raditi zivot mi se pretvorio u kaos, vjecito natjeravanje s vremenom, obavezama... e zato vam nisam ništa pisala. sori.
stvarno ste divne, ova iskustva i savjeti zlata vrijede. bili smo u utorak, kaze dr da nije tako lose. jedan mali dio je nekrotičan ali neće biti presadjivanja jer je povrsina dosta mala. negdje je dublje negdje plice tako da mi nije mogao tocno reci koliko toga se nece oporaviti. treba samo pratiti sto se dogadja da ne bi doslo do kakve infekcije. mozda cemo sutra znati nesto vise. a moj zvrk je bolje, vidim da je jako slobodna s tom rukom pa je valjda i ne boli.
a ja sam se stvarno smirila, nekako smo to ostavili za nama.
pitat cu dr sutra za te flastere i kreme za oziljke. a jesmo li zakasnili s time, jesam li vec trebala stavljati te flastere?
rimaithor strasno strasno! ma srce me boli dok citam. ostavljaju li takve grozote traumu na djetetu. moja recimo nece o tome uopce pricati. mijenja temu svaki put, odbija govoriti o tome. al opet mi se cini da je dobro to pregrmila
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ina66 » 05 stu 2010, 08:07

barboza, grlim vas obje i da što prije prođe :hug
bez tarume
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la silki » 05 stu 2010, 09:02

barboza grlim jako :hug

rima, to je ono koloidno srebro?
sad sam se sjetila da mi je frendica, čija mala ga je koristila, pričala o tome da je super i za brže zarastanje rane. navodno da su ožiljci minimalni.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la barboza2 » 06 stu 2010, 00:11

evo, bili i danas na kontroli. danas to puno bolje izgleda. otoci su splasnuli,ispalo je zaista dobro. izgleda da ce se ipak regenerirati i samo jedan mali komadic od nekih pol centimetra je ono baš pocrnio i otpast ce. lagano su joj počupkali konce, imala je one sto se sami raspadaju. i sutra cu skinuti zavoj, mozemo slobodno kvasiti, prati sapunom i vodom, povaditi ostatak koncica i mazati zamislite melemom. sad nisam pametna, nisu mi preporucili nikakve specijalne kreme za oziljke nego eto melem.
bolje, puuuuno bolje izgleda nego je izgledalo u utorak. i za 2 tjedna na kontrolu. :D
hvala vam svima!!!
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Sljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.