Sada je: 06 kol 2026, 01:17.

di kupujete piletinu i jajca?

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

di kupujete piletinu i jajca?

PostPostao/la thalia » 16 stu 2010, 11:59

nisam pogriješila, namjerno stavljam na recepte gdje su sve kuharice fine :mrgreen

dakle, sigurna sam da je purisova/cekinova/pivkina/neka četvrta prepuna hormona :/
a ne znam di da kupim jaja i piletinu :dunno

jel se to isplati kupit na tržnici?
jel to ok?
il je isto ono, a drugo pakiranje :mrgreen

sad sam kupila jaja od neke privatne farme s krka.
izgledaju mi isto ko i ona kupljena u lidlu/merkatoru/plodinama :dunno
a možda nisu.
al nisu žuta ko domaća, isto su narančasta.

upomoć.
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

Re: di kupujete piletinu i jajca?

PostPostao/la Adorabla » 16 stu 2010, 12:05

Obzirom da domaca tesko nabavljam, jedno vrijeme sam kupovala u Sparu Agrokordek jer su mi jaja bila super; uvijek ultra svjeza. Medjutim izgleda da ih osim mene nitko nije kupovao pa su ih u medjuvremenu izbacili iz asortimana.
Jaja sam uzasno osjetljiva i kupujem iskljucivo ako je svjez datum pakiranja. Od tih jaja cini mi se da su najbolja Perfina i nekakva u narancastoj kutiji na kojoj pise da su ili s omega kiselinama :mrgreen ili da su neke koke bez stresa. Ne znam proizvodjaca. Perfina volim jer svaki puta na njima nadjem i pero i malo zamazano od drekeca i tako pa mi se to jako cini bio :lol

Piletinu izbjegavam u sirokom luku i rijetko ju jedemo. Kad ju jedemo onda kuim na placu od nekih koji mi se cini da imaju najveci promet. Naravno da su ili Cekinovi ili tako nesto. Prodaju ih u rinfuzi pa ne zagledavam u etiketu.
Adorabla
Medena

PostPostao/la palunkica » 16 stu 2010, 12:08

Adorabla je napisao/la:Obzirom da domaca tesko nabavljam, jedno vrijeme sam kupovala u Sparu Agrokordek jer su mi jaja bila super; uvijek ultra svjeza. Medjutim izgleda da ih osim mene nitko nije kupovao pa su ih u medjuvremenu izbacili iz asortimana.
Jaja sam uzasno osjetljiva i kupujem iskljucivo ako je svjez datum pakiranja. Od tih jaja cini mi se da su najbolja Perfina i nekakva u narancastoj kutiji na kojoj pise da su ili s omega kiselinama :mrgreen ili da su neke koke bez stresa. Ne znam proizvodjaca. Perfina volim jer svaki puta na njima nadjem i pero i malo zamazano od drekeca i tako pa mi se to jako cini bio :lol

I ja sam kupovala Agrokordek. Očito smo male potrošačice :p

I sada već teško nađem i ta Omega3 koja su mi rezervna varijanta. Isto uzmeme Perfina.

Piletinu ipak Cekin, hormoni ili ne, neku moramo jesti :dunno
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la thalia » 16 stu 2010, 12:09

e, ja kupujem sad ova jajca jer je farma mala i dolaze svježa dvaput tjedno :dada
i imaju velki promet.

piletinu i ja kupujem u cekinu jer je tamo svježa.

al mene zanima ona manje futrana hormonima :/
a ni ne znam kolko je junetina i svinjetina nafutrana istima.

eh :loce
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Trini » 16 stu 2010, 12:19

To se ja pitam za sve sto kupujem, i vec sam luda od svih tih dilema.

Neki dan prolazim ispred zgrade, neka zena ima otvoren prtljaznik, sve puno kokica, ljudi u redu kupuju .... ne usudim se kupiti ni takvo sto. Ne znam jel stvarno domace, a vise od hormona me strah salmonele ili neke slicne bestije :nepitaj

Nemam nikoga poznatog od kojeg bih mogla kupiti. Tako da kupujem Cekinova, jucer kupila Purisovu piletinu, i sve tako nesto. Nemam izbora!
Trini
sv. Monika

PostPostao/la olja » 16 stu 2010, 12:31

Trini je napisao/la:a vise od hormona me strah salmonele ili neke slicne bestije

Isto ovako i ja :/
Zato kupujem i jaja i piletinu u velikim trg. radnjama, uvjerena da oni bar imaju neki veći promet robe, pa im je i to što prodaju ako ništa drugo ono bar svježije :dunno
Ipak, imam tu sreću da mmama gaji (doduše mali broj) kokica i purica pa imam ponekad i provjereno, domaće.
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la teutonija » 16 stu 2010, 12:52

Hmm iste dileme ,al opet rijetko koja bakica hrani piceke po domaći ,znači da ih pusti da pasu i jedu travicu,crviće,malo kukuruza i trče po livadama. :p ,o pajcekima i junicama da ne govorim.

Raspitala se malo i svi (tu mislim na one koji ih hrane doma ne na uzgajivače) piceke hrane starterom ,koncentratom, da što prije narastu i budu spremne za škrinju :/ ili plac, znači i žene koje doma hrane i imaju kokice i hrane ih za sebe ,vele da na ovaj prvi način piceku treba jako dugo da naraste i nikome se to ne isplati.

Eventualno kakva bakica koja živi bogu iza nogu i ima koju kokicu pusti ju da trči i hrani se zdravo :mrgreen ,ali ih ona sigurno ne prodaje okolo.

Ja dobila jednu takvu koku tj moja mama i nju je trebalo prvo dobro skuhati ,pa onda dobro ispeći i još je meso bilo žilavo ,a da ne velim da je meso trebalo trgati zubima od kosti ,a ne ko kod kupljene kad primiš za kost samo ti ostane u ruci. :/ :loce ,okus isto onak ko maltene divljač. :lol

Znali sve kupujem u dućanu ,piletina Cekin,puretina Vindon il ona druga ,svinjetinu i junetinu kupim u rinfuzi u mesnici,ak radim faširano kupim pureće smrznuto ili tražim u mesnici da mi smelje predamnom i tražim da prije isprazni mašinu. NO tak kupim stvarno rijetko ,obično bude puretina.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la JiA » 16 stu 2010, 12:57

jajca kupim kod neke bakice na selu ( tj. od nje mi donese kolegica ).
meso u supermarketu, rjedje u mesnici, na placu skoro nikad.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Solea » 16 stu 2010, 13:34

piletinu uglavnom domacu (hvala mami i tati koji se pobrinu i za nas), kad nestane domaca onda cekinovu, a jaja najcesce kupim u svom sparu ili konzumu, proizvodjace mijenjam ali obavezno provjeravam datum i sadrzaj.
Solea
Sveta krava

PostPostao/la bubsek » 16 stu 2010, 13:34

piletinu obavezno u supermarketu od cekin i nebi ih nikada zamjenila domacim... a jaja kupim iz svog kokosinjca.... :p
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mika » 16 stu 2010, 13:38

i jedno i drugo kupujem od svoje kumice na placu, ako se slucajno desi da mi usfali jaja kupim ta perfina kaj je netko spomenuo, ali to je 5 puta godisnje
MEDENJACIC No 1 - 12.01.2006.
MEDENJACIC No 2 - 25.11.2010.
mika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la dunja » 16 stu 2010, 13:40

na žalost nemam prilike kupovati domaće, pa kupim puretinu i piletinu industrijsku, a jaja također
samo ponekad uspijem nabaviti domaća jaja, od frendičine bake ili susjede druge frendice, ponekad nabavi sveki na gruntu, al to je rijetko
dunja
most

PostPostao/la † Sanika » 16 stu 2010, 13:54

Sve kupujem u velikim dućanima, i jaja i piceke. Kako mi je mm bio u prilici prošetati po tim domaćim picek purica pogonima, glasa za Vindiju/Vindon.
Ne kupujem nikada smrznuto meso, bojim se onoga što rade s tim odmrzavanje-zamrzavanje, pa upitan stvaran datum proizvodnje itd.
I ne i kupovala na placu od kumica ni jaja ni meso. Upitan transport i nacin cuvanja...
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Zira » 16 stu 2010, 14:04

jaja najčešće dobivam domaća, ako mi usfali kupim u dučanu, piletinu isto kupujem u dučanu.
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mirbi » 16 stu 2010, 14:07

Ponekad nabavim sa sela, ali piletina je uglavnim ipak Cekin. I, pazite ovo, kupujem u jednom velikom dućanu sa velikim prometom i dosad smo, u 2 godine, čak triput dobili pokvarenu! Datum ok, sve 5, ali kad dođeš doma i otvoriš, smrdi. Dakako da su nam zamijenili svaki put i ispričali se, ali tko sad može znati mijenjaju li datume ili se pokvarilo slučajno?
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
-----------------------------
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la sj » 16 stu 2010, 14:10

Prvo sam došla vidit šta mirbi radi na receptima :lol
Jaja kupujem u susjede. Bave se poljoprivredom, koke hrane sa zelenjem. Uzgajaju ih za sebe, a samo višak prodaju prijateljima.
Koke kupim u dućanu, pazim na datum i odokativni izgled :lol
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la snowwhite » 16 stu 2010, 14:44

jaja uspijevam nabaviti domaća ali nekad ipak moram kupiti u dućanu. četo budu već spominjana perfa ali oni su očito prisutni u većim lancima.

piletinu i puretinu na vindijinom štandu na placu
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la thalia » 16 stu 2010, 20:20

ajme mmar blago ti se :/

ja stvarno ne znam šta ću.
tu i tamo dobijemo od ovih trčećih kokica jaja, al piletinu nikad :(
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Natasa36 » 17 stu 2010, 13:38

Jaja najčešće Perfina a piceke kod Valentine.

Piletinu ne jedemo često, ali kad već, onda perad naručimo kod Valentine na placu. Ona ima i neku domaću sortu dugonogig piceka, ne budu preveliki i zbilja su dobri.
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la VIPmama » 17 stu 2010, 13:46

kao većina, vindija; jaja konzum, ili neki dr. trg. centar.

što se tiče pokvarenog kad otvoriš, ne čudi me :roll kad roba dođe, bilo smrznuta, bilo za u friđžider, to stoji po koji sat dok to ne potrpaju gdje treba :/
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Buba » 19 stu 2010, 00:57

jaja kupujem kod susjede, kod nje uzmem i puricu, a ponekad ima i kozlice....
u mesnici kupujem piletinu, kune mi se mesar da su pilici friski, malo je skuplje, ali puno bolje od cekina (koji mi je izbor ako nema pilica u mesnici).
no mi jedemo jako malo mesa.. u zadnje vrijeme cesce je riba na meniju....
Value has a value only if its value is valued.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la newmom » 12 pro 2010, 18:08

dobijemo domaća jajca i domaću piletinu
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la rusulica » 03 sij 2011, 20:17

jaja kupujem na selu, imamo poznanicu jajaricu. Isto trčeče koke i domaća spiza.
Kokoš kupujem cekinovu načešće iako jednom dvaput godišnje zna se desit da uspijemo nabavit pravu domaću, trkačicu i onda ju čuvam ko oči u glavi. Tranširam i ostravim isključivo za juhice bolesnima. Od ove gmo nikad ne radim juhu, ne mogu to stavit u usta ali to je zbog jedne priče o kokama s farme koju znam iz prve ruke a koju vam neću ispričati jer vam ne želim kvariti tek
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la thalia » 03 sij 2011, 20:26

nemoj, jer ja do drugih kokica ne mogu :(

a šta je s onima s placa koji se zovu "domaće kokice", obično su malko žutije.
thalia
Von Trapp

PostPostao/la rusulica » 03 sij 2011, 20:39

a domaća jaja se prepoznaju po tome što im je ljuska svijetlo, gotovo bijela. tako je bar kod nas :dunno
suprotno općem mišljenju da je kod domažih jaja žumance jarko žuto čitala sam nedavno da se kokama na farmi daje nešto da oboji žumance tako da bude žuće upravo da bi stvorilo taj utisak
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la JiA » 03 sij 2011, 20:58

sogor u americi kaze da kod njih postoje samo bijela jaja. :dunno
a ja ovdje jos uvijek vidjam i tamnija i svjetlija.
nego, zna li tko o cemu zaista ovisi boja ljuske? crazy daisy???
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la rusulica » 03 sij 2011, 21:07

ja jaja kupujem na selu i ako nema kod jedne žene uvijek ima kod druge ili treće... sve koke žive vanka i jedu kukuruz i uvijek su im jaja bijela i srednje veličine. jednom sam nabavila pak "domaćih jaja" od neke druge žene iz nekog drugog kraja i bila su tamna i XXXl veličine. nekako mi nisu ulijevala povjerenje, pogotovo što su bila čista ko suze. Možda su domaća ali mislim da nisu vidjela ni sunca ni domaće spiza... a onda opet ovisi i do kukuruza jer neki čuvaju svoje sjeme a neki imaju gmo kukuruz...
Ništ pametno nisam rekla, samo filozofiram :mrgreen
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la newmom » 03 sij 2011, 22:19

JiA je napisao/la:sogor u americi kaze da kod njih postoje samo bijela jaja.

evo ja iz prve ruke mogu reći da u usa osim bijelih jaja(koja se kupuju u npr. supermarketima) postoje i tamnija jaja,
iste boje kao recimo ova naša kupovna od bilo kojeg proizvođača, samo se kod njih ta jaja prodaju kao organska ;)
i mogu se kupiti samo u dućanima koji prodaju organsku hranu
(osobno sam ih kupovala, mjesto radnje New York)

rusulica je napisao/la:a domaća jaja se prepoznaju po tome što im je ljuska svijetlo, gotovo bijela. tako je bar kod nas :dunno
suprotno općem mišljenju da je kod domažih jaja žumance jarko žuto čitala sam nedavno da se kokama na farmi daje nešto da oboji žumance tako da bude žuće upravo da bi stvorilo taj utisak

evo moja sveki ima koke...daje im 100% prirodnu hranu, ljuska nije uvijek iste boje, ali je dosta svijetla, a žumanjak je uvijek, ali uvijek
izrazito žut... :dunno
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la rusulica » 04 sij 2011, 00:05

newmom je napisao/la:
rusulica je napisao/la:a domaća jaja se prepoznaju po tome što im je ljuska svijetlo, gotovo bijela. tako je bar kod nas :dunno

evo moja sveki ima koke...daje im 100% prirodnu hranu, ljuska nije uvijek iste boje, ali je dosta svijetla, a žumanjak je uvijek, ali uvijek
izrazito žut... :dunno

Nismo se razumile ili se ja nisam dobro izrazila. Ne kažem da žumanac domaćeg jaja nije žut, dapače, već da ako je žumanac jako žut ne znači da je jaje domaće kao što se nekad laički vjerovalo jer su se masovni proizvođači dosjetili pa i "umjetnom" jajetu "kapnuli" žutu boju kužiš.

Ja se sjećam da bi moja baka ili mama kupile na pazaru jaja po domaće i kad bi ih otvorile rekle bi vidi se da je domaće, žuto je. Hoću reći da po tome više ne možeš znati
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la newmom » 04 sij 2011, 00:15

ma razumijem, skužili su caku ;)
ja zapravo rijetko kad kupujem jaja, ali kad kupim imam običaj uzeti od jednog proizvođača koji ima na ambalaži sliku
jajeta sa jako žutim žumanjkom :lol to je to...u podsvijesti mi je
newmom
od Cullenove loze

Sljedeća

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.