Sada je: 08 kol 2026, 20:38.

Pribor za izradu kolača

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Pribor za izradu kolača

PostPostao/la dunja » 17 stu 2010, 10:42

možemo li malo o tome
koji kalupi su vam dobri, koji najbolji, koji ništa ne valjaju
što imate od pribora, što upotrebaljavate obavezno a bez čega možete

trenutno me zanima kalup za pite - nemam keramički i sad me zanima ima li ga možda koja od vas i dal se lako vadi pita iz njega?
dunja
most

Re: Pribor za izradu kolača

PostPostao/la Lena » 17 stu 2010, 15:35

preporodila me mramorna oklagija. krasna, teška, možeš komotno i muža utući njome bez po' muke kad ti dozlogrdi (znači multifunkcionalna :mrgreen)
kuma mi otkrila sprej za mašćenje kalupa i sad sam sva :znoj di ću nabaviti drugi kad potrošim ovaj (a nema star izvor presušio).
pite pečem u kalupu za torte jer mi je tako najlakše izvaditi pitu. probala sa silikonskim, no i neki topici su svjedočili tom pothvatu. nisam oduševljena time. keramički i mene zanima.
dalje, ramekini su mi must have. za čokoladni lava kolač, souffle, rožatu itd. investirala jednom u njih i sad pjesma.
pa silikonske spatule i kistići su :klanja

a stvar koja mi je stvarno promjenila izradu kolača za milijun godina (mada joj to nije inače jedina namjena, ali se kod mene koristi najviše u te svrhe) je Kenwoodov chef. Živjela sam godinama bez njega bez problema, sad bi se morali tuć sa mnom da ga uzmu.

Možda se sjetim još čega, mada ako mi nije palo na prvu na pamet - mogu i bez toga. ;)
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la saptacica » 17 stu 2010, 16:01

O Bože, Lena, morala sam guglat i šta su ramekini i šta je chef :lol . Ali, učim.
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la mirbi » 17 stu 2010, 16:06

Ajde napiši, da ne guglam i ja. :lol
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la saptacica » 17 stu 2010, 16:15

Ramekini su ti male posudice, keramičke bih rekla, za ispeć npr. lava-kejk. Ma ko za mafine ali svaki posebno, kad je problem s izokretanjem.

Chef je neki aparat super truper http://www.kenwoodworld.com/uk/products ... -machines/, ka mixer, al očito genijalan :mrgreen .
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la TmamaKiN2 » 17 stu 2010, 16:52

meni je must have definitivno papir za pecenje. pr. kad pecem nesto sto racunam da bi se moglo zalijepiti onda makar na dno stavim papir a stranice namastim i bez problema se stvar vadi iz kalupa :dada ali, ja i nisam neka kuharica, pa mi ni ne treba puno pomagala, ono sto imam mi je sasvim dovoljno
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Lena » 17 stu 2010, 17:40

Ne znam jel se više smijem Šapti ili Mirbi. :lol

Papir za pečenje je :5. :dada To mi dođe ko kupovina deterđenta za veš, nešto što svaka kuća mora imati, pa se ni ne sjetim. :p
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la AA » 17 stu 2010, 18:14

kad kazete pite, mislite na pite od prhkog tijesta ili pite-pite?

prhko pecem u vatrostalnim, vade se bez problema

gotovo da bih mogla lenu potpisat u svako slovo, osim mramorne oklagije (al' sad kad vidim da je multifunkcionalna, moracu se bacit u potragu - do tad, oklagijam drvenom :mrgreen )

Lena je napisao/la:ramekini su mi must have. za čokoladni lava kolač, souffle, rožatu itd. investirala jednom u njih i sad pjesma.

:oops: nisam imala pojma da se tako zovu, al' ih imam i rijetko koristim :oops:

Lena je napisao/la:pa silikonske spatule i kistići su :klanja

definitivno

Lena je napisao/la:a stvar koja mi je stvarno promjenila izradu kolača za milijun godina (mada joj to nije inače jedina namjena, ali se kod mene koristi najviše u te svrhe) je Kenwoodov chef. Živjela sam godinama bez njega bez problema, sad bi se morali tuć sa mnom da ga uzmu.

XXX
ovo mi je definitivno najbolja kuhinjska investicija i ne samo za kolace nego i za sve vrste tijesta (obozavam onaj dodatak za rezance, lazanje....)

jos jedna makina koju obozavam je food processor (potrebna pomoc u prevodu :mrgreen ) nezamjenljivo za prhka tijesta ili recimo banana bread

papir za pecenje, alufolija, cling film - obavezno

razne daske i dascice

razni kalupi za mafine, kuglofe, torte...

vjerovatno ima jos, al' mi sad ne pada na pamet
It’s all mind over matter. If I don’t mind, it doesn’t matter
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Madir » 17 stu 2010, 18:36

Ja sam naručila ovo:
slika
čini mi se praktično. :dada
„Sve, dakle, što želite da vam ljudi čine, činite i vi njima.“ (Mt 7,12a)
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la Potica » 17 stu 2010, 18:42

Ovaj chif mi izgleda kao onaj mikser od Ane a taj si ja jako želim :dada
Protvanja imam raznoraznih, još mi samo fali kvadratni rastezljivi kalup, to sam imala jedno vrijeme poduđeni i jako mi je praktičan. http://www.sveisvasta.hr/components/com_virtuemart/shop_image/product/RASTEZLJIV_KALUP_4a839ea60bc08.jpg

Pite pečem u protvanju od pečnice i to nam obično bude malo, ;) mislim na obje vrste pita :lol imam i kalup za pite, nije keramički ali je dobar i nikako ga ne koristim.

Trenutno mi jako nedostaje dobra daska za razvaljati i dobra šprica za kremu.

Lena sprej za kalupe imaju u Sve i svašta u Stupniku, ako je to to što ti koristiš http://www.sveisvasta.hr/ducan/kalupi-i-pribor/sprej-za-kalupe-500-ml-2.html

Mene muči nedostatak prostora pa izbjegavam kupovati kalupe raznorazne jer mi zauzimaju puno mjesta, a ja ih koristim jednom-dvaput godišnje.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la Solea » 17 stu 2010, 19:05

mene jako vesele ti kuhinjski gadgeti :lol bez vecine njih se moze al s njima je lakse i zabavnije.
kalupi, kistici, posudice, posipaci, rezaci..... :lol

ja nemam ovakvo cudo kao lena, al imam dobar i jak mikser s posudom i dobila sam njime puno vise nego sam ocekivala, preporodila se.

cesto pravim lava cake cake pa su mi posudice cesto u pogonu, al moze se i bez njih ;)

pite pecem u teflonskom kalupu (promjera 30 cm), onom valovitih rubova i zadovoljna sam, tijesto se ne lijepi i lako se vadi.
neke pite (tarte tatin) pecem u vatrostalnoj okrugloj posudi jer je viših rubova.
ipak, u potrazi sam za malo dubljim kalupom za pite sa odvojivim dnom. zna li netko gdje se takav moze kupiti?
Solea
Sveta krava

PostPostao/la mirbi » 17 stu 2010, 20:46

To mi dođe ko kupovina deterđenta za veš, nešto što svaka kuća mora imati, pa se ni ne sjetim.

:oops: Ovo očito nije topic za mene. Mislim, deterdženta imam, ali papira za pečenje... :mrgreen
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la dunja » 17 stu 2010, 21:08

lena nemam chefa, al nije da bi mi smetao
one male posudice nisam ni znala da se tako zovu - za lava cakes itd., to imam
sprej za mašćenje - to nisam imala pojma da postoji
papir za pečenje must have također

madir gdje si ovo naručila, adresu na sunce :)

sole pite pečem i ja u takvom kalupu, al ona ima onaj udubljeni rub, malo je teško izvaditi pitu
mislim da keramički imam ravan rub - ili se varam?
zašto ti tražiš dublji?
dunja
most

PostPostao/la Solea » 17 stu 2010, 21:25

keramicke nemaju taj udubljeni dio.
dublji bi bio zgodniji ako hoces vise nadjeva, da mi ne kipi van. a od dva dijela da se lakse izvadi pa mozes pitu prebaciti na neki tanjur za serviranje.

evo, ovaj quiche je pecen u takvom kalupu - http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... hftSp11zCg
Solea
Sveta krava

PostPostao/la Madir » 17 stu 2010, 21:49

dunja evo link
http://www.neckermann.hr/hr/nm2/bozicni-trgovina/pokloni-za-nju/m-270048/index.html

jedina mu je mana promjer od 28 cm.jer sve torte pečem u velikom kalupu, 30 i nešto.
Papir i kod mene mora bit u kući, od kalupa imam teflonske, 4veličine, par wiltonovih nastavaka za šlag i to je to.
„Sve, dakle, što želite da vam ljudi čine, činite i vi njima.“ (Mt 7,12a)
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la Lena » 17 stu 2010, 21:57

AA je napisao/la:
ovo mi je definitivno najbolja kuhinjska investicija i ne samo za kolace nego i za sve vrste tijesta (obozavam onaj dodatak za rezance, lazanje....)

jos jedna makina koju obozavam je food processor (potrebna pomoc u prevodu :mrgreen ) nezamjenljivo za prhka tijesta ili recimo banana bread

prhko tijesto radim s k beaterom u chefu bez pardona i super mi ispada. :dunno još kad nabavim nastavak za mljevenje oraha, moj multipraktik (mislim da je to uvriježeno ime kod nas za food processor) ide pa-pa.

Potica je napisao/la:Ovaj chif mi izgleda kao onaj mikser od Ane a taj si ja jako želim :dada

Trenutno mi jako nedostaje dobra daska za razvaljati i dobra šprica za kremu.

Lena sprej za kalupe imaju u Sve i svašta u Stupniku, ako je to to što ti koristiš http://www.sveisvasta.hr/ducan/kalupi-i-pribor/sprej-za-kalupe-500-ml-2.html

Ana ima Kitchenaid. to ima svatko tko je netko. :mrgreen Fancy verzija Chefa.
za sprej ti šaljem :kisichagic :kiss :drink to je to! dušu dalo za kalupe za muffine.
valjam na daski drvenoj iz Ikee, onoj velikoj. super mi je. e da...i nju ne dam! :mrgreen
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Solea » 17 stu 2010, 22:09

kupi si bolje silikonski kalup za muffine! :lol
ne zezam te (znam epizodu s silikonskim za pite ;)), meni je odlican vec godinama. radim u njemu svasta, sladolede (vidjela si fotku od semifreda), želee... sve se lako vadi a kosarice stavljam samo ako zelim.
Solea
Sveta krava

PostPostao/la AA » 17 stu 2010, 22:46

Lena je napisao/la:prhko tijesto radim s k beaterom u chefu bez pardona i super mi ispada. :dunno još kad nabavim nastavak za mljevenje oraha, moj multipraktik (mislim da je to uvriježeno ime kod nas za food processor) ide pa-pa.

bude ljepse tijesto, valjda sto ga oni nozici brze spoje nego k mutilica :dunno

Potica je napisao/la:Trenutno mi jako nedostaje dobra daska za razvaljati i dobra šprica za kremu.

eh, da, wiltonove vrecice sa nastavcima :klanja nijedna sprica im ne moze ni primirisati
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la VIPmama » 18 stu 2010, 11:47

Papir za pečenje :dada

isto bih rado taj mikser :D kolika mu je nekakva cca cijena?

od ostalog imam samo pleh za muffine i okrugli kalup za torte kojem se skida rub, drugo sve radim zdravoseljački i asketski :mrgreen :lol
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la anlan » 18 stu 2010, 12:15

Solea je napisao/la:mene jako vesele ti kuhinjski gadgeti :lol bez vecine njih se moze al s njima je lakse i zabavnije.

X

primjer za nešto totalno nepotrebno, ali veseli dijete (i mene):
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/80133044

http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/40145888

u nekom prospektu (lidl, interspar?) sam vidjela kalupe za torte, kuglofe i sl. koji se mogu odvojiti, ali imaju stakleno dno. to mi izgleda praktično, tj. trajnije.
anlan
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la olja » 18 stu 2010, 12:35

- papir za pecenje i silikonska podloga za pecenje :up
- silikonski kalupi za muffine (najvolijem ih jer su gotovo 5x tjedno u pogonu :lol )
- silikonski kalup za kuglof
- silikonska cetkica i spatula

jos mi samo silikoni u cicama fale :lol
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Masha » 18 stu 2010, 12:56

Olja, ti si zbilja puna silikona :lol

ja se moram pohvaliti svojim pizza stone... dakle, nije za kolače, al za picu dušu dalo. ne znam kako sam prije uopće funkcionirala bez toga.

Potica je napisao/la:Trenutno mi jako nedostaje dobra daska za razvaljati i dobra šprica za kremu.

eh, da, wiltonove vrecice sa nastavcima :klanja nijedna sprica im ne moze ni primirisati

a ove nastavke jaako želim imati... :dada
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la Bubidea » 18 stu 2010, 12:57

olja je napisao/la:jos mi samo silikoni u cicama fale
meni samo to i fali :lol

ne pecem kolace, ne znam koji priboru uopce imam, ali sam odvalila na oljinu izjavu :lol
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Lena » 18 stu 2010, 13:37

VIPmama je napisao/la:isto bih rado taj mikser :D kolika mu je nekakva cca cijena?

kod nas duplo više nego vani, uglavnom. ako imaš koga da ti dofura izvana, to bi bilo :dada
Jetninija verzija Kitchenaid-a (meni jednako lijepa), izvrstan za kolače i s manje mogućnosti nadograđivanja u odnosu na Chefa. Mislim da je ispod 2000kn kod nas:
http://www.kenwoodworld.com/kMix/default.htm

Najslabiji Chef:
http://www.segar.hr/products/1011554

Kitchenaid je kod nas mislim preko 4000kn. On je vizualno prekrasan. Stvarno je :shock . Ono što se meni ne sviđa kod njega je mala jačina motora (u odnosu na chefa i kMix), ne dolazi s ničim doli lopaticama za miješanje i sve košta :roll

Najbolji izbor Kenwooda kod nas sam vidjela u Ecosu (preko puta AM-a)
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lena » 18 stu 2010, 13:41

AA je napisao/la:eh, da, wiltonove vrecice sa nastavcima :klanja nijedna sprica im ne moze ni primirisati

Koristiš one na bacanje ili ove koje se peru?
[url]
ipak, u potrazi sam za malo dubljim kalupom za pite sa odvojivim dnom. zna li netko gdje se takav moze kupiti?[/url]
Sole, ovo tražiš?
http://www.amazon.co.uk/Kitchen-Craft-Tart-Tins-Loose/dp/B0001IWWUC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1290080781&sr=1-1
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la VIPmama » 18 stu 2010, 13:49

ijuf
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Solea » 18 stu 2010, 14:46

lena, dadada, bas to! :kiss
i sad jos kratki tecaj kak da to kupim a da mi ne zveknu neku carinu ovo, ono... :gace
Solea
Sveta krava

PostPostao/la AA » 18 stu 2010, 18:47

Lena je napisao/la:Koristiš one na bacanje ili ove koje se peru?

ove koje se peru
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Arkana10 » 18 stu 2010, 22:13

ja zelim postati Lena kad odrastem, t.j. da imam taj pribor kad se nanovo vratim mojoj velikoj ljubavi - kolaci. za sada dok je djete maleno samo skupljam informacije.
za sada imam kalupe za mafine i one keramicke i one druge, imam hartiju za pecenje i puno modli. jedan super mikser. o ostalo sanjam.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la Solea » 20 stu 2010, 12:26

Madir je napisao/la:Ja sam naručila ovo:
slika
čini mi se praktično. :dada

dunja, vidjela sam ovo jucer u intersparu, za oko 65 kn.
Solea
Sveta krava

Sljedeća

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.