Sada je: 13 kol 2026, 08:53.

VJEZBACI-2010-III

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: VJEZBACI-2010-III

PostPostao/la Fantasy » 07 pro 2010, 20:48

Lu, ja sam nešto čula, ali ne znam detalje. Znači djeluje vam ok? A tko to radi u Zg i gdje nabavljaš te trake?
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 07 pro 2010, 21:18

pa to ti funkcionira tako da inhibira ili stimulira odredeni misic...recimo kod adriana se radi na tome da dobije odredeni pokret da bi mogao pisati na masini..ali staviti cemo i na nogu radi hoda..to se radi najnormalnije i ljudima koji nemaju ovakvih poteskoca nego ih mozda bole leda ili slicno..
nama je to stavila fizioterapeutica iz dubrave u poliklinici Doko..rekla je da to rade i na goljaku..rade to i u malom domu..mislim da i u klaicevoj..a koliko sa ja shvatila nije to nista posebno,mislim naravno da moraju biti educirani za to,ali mislim da je to rasireno po ovim ustanovama za fizikalnu medicinu tako da ne bi trebao biti problem naci nekoga tko bi to stavio..
traka ima za kupiti u ljekarni...neke su jeftinije neke skuplje..a kvaliteta im je tu negdje navodno..cijene se krecu od 135-180kn za 5m...mislim da su najjeftinije u fokus medicalu u sesvetama..oni opskrbljuju sve..
evo par stranica o tome..
http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/1605/
http://www.kinesiotaping.hr/naslovnica.html
adrian ima tocno ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=KD3xrQPqj6g

zanimljivo je i to sto mi je danas rekao 'sad imam lijevu ruku' :shock kao da ju sad bolje osjeca :dunno
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 08 pro 2010, 00:47

mi nabavljamo iz Pule.
Djeni, bili su moji roditelji u kamniku nekoliko puta i jednom u Igalu; rekli su da je Igalo OK, ali ni sjena Kamniku; pa tako ja prenosim njihov komentar (a roditelji su s iskustvom i vjerujem njihvoj procjeni).
Super za projekt :klanja
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Tanja77 » 08 pro 2010, 11:31

Lulamae mi ćemo isto sada početi stavljati te trake već sam ih kupila ali pošto sad idemo na parafin odgodili smo dok to ne završimo. Moj mali isto ima lijevostranu hemiparezu, nama će ih stavljati naša radna terapeutica ali je spominjala samo na ruku, vidit ćemo kako će to ić pa bi možda mogli kasnije i na nogu. Ja sam ih kupila u apoteci od Muellera su, cijena je 121 kn. Drago mi je da si ti zadovoljna i da Adrijan s trakama bolje koristi ruku nadam se da ćemo i mi biti zadovoljni.
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la roka470 » 08 pro 2010, 15:46

Noemi super da si se već dogovorila s terapeutom. Vidiš da i u Gradu ( cure super mi je kako to pišete Grad velikim imenom, studirala sam s jednom curom iz Dbk i točno čujem kako to Grad lijepo zvući :kiss ) ima i terapeuta i stručnjaka koji ti mogu pomoći. A prije svega dobrih ljudi i mama s iskustvom čiji savjeti zlata vrijede.
Ma ja se slažem s tvojim doktorima da će to sve biti uredu. Razlika je mali nalaz na UZV i neko krvarenje 3 ili 4 stupnja. Ne može se to uspoređivati. Iako ne znači da su i dva djeteta s istim nalazom na UZV jednaka i sa istom kl slikom.Ali ovako malo oštećenje, uz pravovremenu vježbu neće ostaviti posljedice. No ako hoćeš, radi svog mira, odi u Igalo po još jedno mišljenje.

Djeni ja sam čula za vašu udrugu, preko neta. Super za projekt, to će ljudima puno olakšati da je sve na jednom mjestu. Sretno.

Lulamae odlično da Adrijanu kinesitaping pomaže. Prije nego sam otišla na porodiljni , prije 2 godine, dvoje terapeuta kod mene na poslu je završilo tečaj. U tom kratkom vremenu dok sam još radila, ljudi su bili zadovoljni. Doduše riječ je o odraslima i primjeni kod bolnih sindroma kralješnice i postoperativno na otečena koljena. Ali je super djelovalo. Terapeuti su bili oduševljeni. Tako da vjerujem da ovi tvoji sad Adrijana hoće cijelog oblijepiti trakama. Ali ako pomaže, a nema štete, zašto ne probati.

Fantasy budem se raspitala kakvo je stanje s tapingom kod nas sada. ne vjerujem da su radili s djecom, tako da je sigurno bolja varijanta pitati kod ovih što rade dječiju rehabilitaciju. Treba pravilno traku zalijepiti da bi djelovalo.

Tanja, odlično da Jerko hoće gnječiti parafin. U prvi čas, kada se parafin stavi na ruku, nije baš neki ugodan osjećaj, tako da nije čudno da je negodovao. No ta toplina, osim što poboljšava cirkulaciju, povoljno djeluje na ligamente i tetive.Oni postaju elastičniji i rastezljiviji, pa se lakše izvede pokret. U nekih ljudi smanjuje i spazam. Vjerujem da će i Jerku trake pomoći.

Kod nas ništa novo. Vježbamo par minuta na dan, čisto kozmetike radi, da malo još suzimo bazu. Dobili smo novi čarobni napitak za debljanje. Hoće ga popiti, ali joj moram davati na žlicu. rekla sam da je to lijek, posljednem ju na visoki stolac, i onda na žlicu do 200 ml :roll . Ali bar ga popije. Stojimo već par mj na 9 kg. Mala bude manekenka, nadam se ne anoreksična. :mrgreen. Inače i 3.urinokulrura je bila negativna, nema više E. coli pa smo se skinuli s antibiotika. Nadam se da se nebude vratila.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la noemi2010 » 08 pro 2010, 16:18

Nažalost nisam pošla jutros miška opet prehlađena, ajme ovih virozaaaa, uglavnom nekad me tako pukne panika, pa onda opet promislim da nisam normalna, pa malena ima 8 mj, a već korača pomalo uz namještaj...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Djeni » 08 pro 2010, 16:22

Hvala Roka, bas mi je drago da si za nas cula. Mi radimo novu stranicu na netu, pokusavamo ubaciti neke nove stvari u Gradu
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mrcinela » 08 pro 2010, 17:26

Pozdrav vježbači, evo mene s dobrim i lošim vijestima.
Loše je da P. OPET ima opstruktivni bronhitis.
A dobra vijest je da smo išli kod druge fizijatrice i pregledala ga je i kaže da u odnosu na stare nalaze je PUNO bolje i da nema potrebe da vježba Vojtu, uputila nas je Bobath terapeutu i rekla da će nam pokazati par vježbica jer su mu još šakice nekad stisnute i još par sitnica, ona kaže da je to sad dosta ok i više ne križa noge, asimetrije više nema, puno je pomoglo što je stalno na podu, malo je teško bilo pretrpit početno protestiranje al sad kad se navikao stvarno uživa u igri. Tako da je meni malo laknulo i jedva čekam da nam pokaže vježbice :)
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 08 pro 2010, 18:44

Mrcinela drago mi je da je maleni napredovao, a vjerujem da ti nije lako sa bronhitisom... MM je imao kad je bio maleni, sveki kaže da bi ga cijelu noć nosala kako bi plakao :( Drž te se šta da vam kažem... Ali vjerujem da će vam biti lakše sa Bobathom, fizio Sanja je meni rekla da je dovoljno 1 sat vremena a ostalo BH, iako ja opet pokušavam 1 i pol do 2 sata radit sa njom, iako nekad imam osjećaj da bolje pomaže igranje da bi joj se ručice popravile...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 08 pro 2010, 20:22

moram priznati da za parafin nisam cula..
a sto se tice tejpinga..nas su danas skroz obljepili :) dobio je jos i na lopaticu i nadlakticu,rame pa i na trbuh prema nozi...vidjet cemo ;)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 08 pro 2010, 22:11

danas sam čula od Miki da je izvrstan sok od bobica bazge, veli da ima recept na Bubinima
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la mrcinela » 09 pro 2010, 16:44

Jao, jao, Patrik počeo gmizat :)
Ja odjednom pogledam on na drugom kraju prostorije, zmija mala...
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 09 pro 2010, 20:38

mrcinela...super! :)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la roka470 » 09 pro 2010, 23:13

Mrcinela super, pretpostavljam da je to gmizanje zapravo vojničko puzanje. Preporodit ćeš se na Bobatu, iako za ovaj dobar napredak ipak je zaslužan Vojta. Kolikogod ga niste radi bolesti redovito vježbali.

Noemi šaljem vibrice za što skorije ozdravljenje.

Lulamae da li Adrijan ima sve trake u istoj boji, ili različite. Ovi moji su imali više vrsta traka, tj u različitim bojama, pretpostavljam ovisno o tome što se htjelo postići.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Miki » 10 pro 2010, 11:11

nadicab je napisao/la:danas sam čula od Miki da je izvrstan sok od bobica bazge, veli da ima recept na Bubinima

išla sam tražiti gdje sam ga pisala pa sam naišla na ovaj post

našla sam da sam recept stavila na djecu 1-3 i sjećam se da sam ga nekoliko puta pisla na BAbinjacima, ali toga više nema

pisala sa o tom i tu na GP (dodaci prehrani) ali mislim da tu nisam stavila recept :dunno

uglavnom, stavila sam novu temu na Bakinoj kućnoj apoteci :)
:mah
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la lulamae » 10 pro 2010, 17:16

ima par traka bez boje i jednu plavu..ali sasvim slucajno..sve su trake iste,neovisno o boji..imaju isti ucinak...ne postoji jedna za nesto a druga za nes drugo,potpuno su iste,samo sam cula da je crna skuplja samo zato sto je kao 'fancy' il tak nes..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tanja77 » 10 pro 2010, 17:41

Meni moja terapeutica govori da nije sve isto, svaka boja ima drugačiji učinak. Mi smo kupili plavu a onda nam je ona savjetovala da je ipak zamjenimo za rozu, jer kao plava je opuštajuća a roza aktivirajuća što je nama potrebno da više aktivira tu ruku. Navodno su mišljenja stručnjaka podjeljena neki ne gledaju boju a neki opet stavljaju određenu boju po potrebi.
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la roka470 » 10 pro 2010, 19:19

Moji terapeuti su imali razne boje traka, roza, tirkizne, crne, bijele,plave. Kako su na otečena koljena ljepili jednu boju, na bolna križa drugu, ja sam mislila da svaka traka ima svoju funkciju. :dunno . Nije mi se dalo proučavati skriptu, bijah lijena trudnica. :mrgreen .
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 10 pro 2010, 20:45

nama su prodali što su imali na lageru
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la ptica » 10 pro 2010, 21:58

Lulamae, jel vi vježbate kod Doko na uputnicu (kao patronaža), jel to u Hrv. proljeća?
Vi idete k njima?

Jako me zanimaju te trake, mislim da bi mojoj maloj možda pomogle za stopala i koljena. Oba stopala su spuštena, a kad hoda koljena su u fleksiji zbog slabih mišića natkoljenice
ptica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 11 pro 2010, 19:45

da..idemo kod Doko, na uputnicu..tamo mu stavljaju trake..To je odmah na pocetku Hrv.proljeća kbr 38
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ptica » 13 pro 2010, 11:10

Hvala, jesu li stavljali Adrianu trake na stopala?
Zadnja izmjena: ptica; 13 pro 2010, 12:56; ukupno mijenjano 1 put/a.
ptica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrcinela » 13 pro 2010, 12:42

Pozdrav vježbačima s odličnim vijestima!
Danas smo posjetili našu novu (bobat) terapeuticu i ona kaže da p. apsolutno sve zna što treba znat sa 6 mj, čak i više, i pokazala nam samo kako da šakice otvaramo jer su ponekad stisnute i još par sitnica i kaže da se ništa ne brinemo i da dođemo iza nove godine :)

I tu da naglasim za sve ostale jer tko je čitao moje postove ja sam JAKO bila zabrinuta kad smo prestali vježbati vojtu jer je jako jedno vrijeme radio apsolutno sve što ne treba, a nismo mogli vježbati zbog stalnog bronhitisa kojeg se još nismo riješili, i moram reći da je nama potrbušni položaj i naš pod i naše puzzle - NAPRAVILI SU ČUDA! :)
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 13 pro 2010, 13:37

da, potrbušni položaj je jako, jako zanemaren već generacijama djece, a on čini tako dobre stvari: jača muskulaturu, potiče dijete na istraživanje okoline ...
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 13 pro 2010, 14:50

mrcinela..kad je moj adrian bio mali..stalno je bio na podu na tim puzzlama za pod..i fizijatrica nam je rekla da je to najbolje..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ddd100 » 14 pro 2010, 18:55

Drage majke,..

ne stignem sve pročitati pa ću ukratko napisati naš problem. Imam dečkiča rođenog u 37.tjednu, argar 10/10.
Sve super.. slučajno išli na UZV mozga gdje su nam otkrili krvarenje II.stupnja i uputili fizijatru.
Što sam ja primjetila, on slabo prati pogledom. Kad hodamo po kući, okreće glavu i gleda i promatra okolo, ali kad ja pokušavam izbliza oči u oči s njim uspostaviti kontakt, jednostavno nam to ne uspijeva. Kad ga polegnem u viper, i mičem se, on me prati,..pa me izgubi iz pogleda,pa onda prati i tako,.. isto tako, kad ga dojim, on me ne gleda.
On ima 2 mj i 1 tj. Ima li tko sličnih iskustava? Sve prijateljice koje imaju bebe, one su u toj dobi intezivno promatrale i smijale se,..a moj miš nit me kuži niti se smije, tu i tamo neki spontani osmijeh.

I također, imate li preporuke za fizioterapeuta i neuropedijatra u Zagrebu i okolici.
Uza svu iscrpljenost, ovo saznanje i ovaj problem me bacio u očaj,..i ono malo što bih mogla spavati ne mogu, jer razmišljam što mu je. Od stresa vidim da i ostajem bez mlijeka. A svi oko mene, koji su dnevno najviše pola sata u kontaktu s njim misle da sam luda.

bit ću zahvalna za bilo kakav savjet, informaciju ili što god. :)
ddd100
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lulamae » 14 pro 2010, 20:56

ako si dobila uputu da odete fizijatru,onda odi i tamo ces dobiti upute kamo i kako dalje...
ja bi ti preporucila neuropedijatricu dr.Jurin sa Rebra..ona je nasa..ali mislim da su svi tamo dobri..
iz kojeg dijela grada ste?
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Fantasy » 14 pro 2010, 21:02

mrcinela super za napredak i nek vam se zdravlje konačno ustabili!
ddd100, nadam se da ipak nije ništa ozbiljno. A na kontrolu vida vas nisu slali? Mi smo bili na Rebru ali to zato jer je bila nedonošće i kasnije još kod oftalmologa u Vž. Za fizijatra ti od srca preporučam dr. Žućka na Goljaku radi na uputnicu, samo ne znam koliko se čeka. A ja sam zadovoljna i sa neuropedijatricom dr. Gjergja u Vinogradskoj.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la roka470 » 15 pro 2010, 00:09

Mrcinela :joy :joy :joy .Baš mi je drago zbog vas, nadam se da će i s bronhitisom biti bolje.

ddd100 dobro nam došla. Vjerujem da te sve ovo šokiralo, kao i sve nas kada smo vidjeli da nekaj ne štima s bebačima. Tvoj bebač je korigirano mlađi 3 tj, znači 1.5 mj. U toj dobi bi trebao pratiti igračku 30-40 st na svaku stranu. Smijati se još ne treba.I sama napominješ da kad se makneš da te traži pogledom, i da okreće glavu po kući. Iako kažu da je dijeci najzanimljivije ljudsko lice, ne znači da kada mu se ti uneseš u lice da baš tebe hoće gledati. Ja sam u toj ranoj dobi svojoj Jeleni napravila crno-bijele sličice, krugove, kvadrate, trokute-na kompu-pa isprintala, i ona je to rado gledala.
Veliš da ste slučajno napravili UZV. Da li su vas poslali zato jer je ranije rođen ili je pedijatar nekaj primjetio. ? Nisam skužila da li ste već bili kod fizijatra? Napiši nalaz koji dobiješ od liječnika, ako ti nije jasno da ti pomognemo dešifrirati. Meni je na Goljaku dobra neuropedijatrica i dr. Kapitanović.
E sad kuda ići i kome se javiti na pregled... sto ljudi, sto čudi. Ja sam kod Polovine prezadovoljna, nekima su oni koma. Ja nisam bila zadovoljna na Goljaku, drugima je to super. Ima i dr Sabol, kod njega su svi zadovoljni. Nekamo kreni pa ćeš vidjeti.

Beba ti je još malena, kad se korigira dob još manja.Ako budete trebali vježbati, na vrijeme ćete početi. Ne znači ako ste imali krvarenje, da će biti i neke kliničke manifestacije.Ponekad je mozak to sposoban i sam popraviti. No vjerujem da će vas uputiti na vježbe iz razloga jer je ranije rođen, i ipak postoji krvarenje.No da te utješim krvarenje 2 st spada u nekomplicirana krvarenja, i ima dobru prognozu.Moja curica je imala 2 st, plus ishemiju 2 st. koja to još malo može zakomplicirati, prohodala je sa 17 mj, govor i fina motorika čak malo i napredniji za dob.

I još nešto, savjetujem ti da ne stavljaš dijete u viper. Za neurorizičnu dijecu je najbolje da leže na podu, na strunjači ili na puzlama, puno ga stavljaj da bude na trbuhu. A ostatak dana nošenje, presvlačenje, dojenje po baby handlingu( ili ti pravilno rukovanje s bebom) Ima skripta, izdala ju je udruga Oko. Ja sam smotana, pa ne znam staviti link :ajme , ali bude to Nadica napravila.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ddd100 » 15 pro 2010, 16:12

Hvala cure na odgovorima.
Ovako, bili smo u Poliklinici Sabol, njihova dijagnoza: VF 2X2, tonus varirajući, uočava se dosta obilna spontana motorika. U položaju na leđima glavica nagnuta prema lijevom ramenu, šakice otvara,nogice savija u koljenu, privlači trbuhu. U trakciji glavica diskretno zaostaje. U vert.susp. oslanja se na puno stopalo, ide u automatski hod, diskretno zabacuje glavicu. Potrbuške zhabacuje glavicu, naginje na desnu stranu, odiže laktove, te sjednu regiju. U vent. susp. glavica je ispod razine trupa. Moro +, simetričan, Galant ++, Grasp plant i palm. +
Klinički neurološki status sada odstupa prvenstveno zbog varirajućeg tonusa muskulature, te nešto slabije kontrole glavice.

Ja sam bila toliko zbunjena da jednostavno nisam shvatila što mu je, i koja je ozbiljnost cijele situacije. :conf
Inače sam paničar :shock

Sutra idemo kod Polovine, pa ću se pokušati skoncentrirati! a svakako bi htjela ići kod još nekoga, želim što više mišljenja i isto tako vježbica,..kako bih mogla od svega pronaći ono što najbolje odgovara mojem zlatu.

Inače mali super napreduje, rođen je s 2500 a sada sa 2mj ima oko 5kg(prošli tjedan), poduplao je svoju porođajnu težinu.
Od početka su svi govorili kako ima izvrsnu motoriku, i onda me ovo sve totalno šokiralo.
A na uzv mozga smo bili jer je mali bljucnuo, i u tom sadržaju je bilo krvi, pa smo bili u bolnici 2 dana na promatranju, i onda uslijed svih pretraga je učinjen i uzv mozga. Na kraju se ispostavilo da imam unutarnje ragade.

Jučer navečer me gledao, ali onako, duže mi treba da ga zainteresiram, onda me gleda i prati, i smiješka se,.. ali dok ga držim samo zuji okolo. Kad leži, i kad ja stojim nad njim onda me zagleda.
ddd100
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.