Postao/la Julija29 » 24 pro 2010, 16:51
Podni baby gym. E.bila u njemu od tri mjeseca, brzo se pocela rolati, puzati, a garant zahvaljujuci njemu prohodala (bez forsiranja!) sa 8 i po.
Hranilica. Zakon! 3 godine je boravila u njoj, naucila sama jesti sa godinu, igrala se, crtala, ponekad i zaspala u njoj. Ne bih se slozila da nije vazno da je skupa. Moje iskustvo je da je "skuplja" hranilica teza i stabilnija, sto je veoma vazno ako, kao ja, imate krupnu i aktivnu djecu. Takodje, izdrzljivija je. Ja imam Chicco-vu, mislim Prima Pappa. Trenutno je spakovana u podrumu i ceka da pocnemo s dohranom trece bebe. Isplativo, ne?
Putni krevetic Neprocjenjivo! Podesivo po visini, prenosivo, pa nikad nismo imali problema sa spavanjem na putovanjima, jer su u njemu bile "na svojoj teritoriji"; ne zauzima puno prostora, a po potrebi se moze spakovati u malu, prakticnu torbu, kako bi sacekao narednog klinca. Vazno je samo promijeniti madrac za novu bebu. Evo, u mome spava vec treca, druga je dobrovoljno istupila sa pune tri godine. Osim toga, koristili smo ga i kao ogradicu.
Kadicaza kupanje i prematanje bebe. Neprocjenjiva pomoc za ledja. S prvom je nisam imala, s drugom pozajmila i toliko bila zadovoljna, da sam kupila svoju za trecu bebu. Ako uzmete neku s policama ispod, sve sto je potrebno za manju bebu moze stati u nju i biti vam pri ruci. Ovo mi je narocito vazno kod kupanja, ako sam sama kod kuce i nema ko da mo npr, doda sampon koji je ostao u kupatilu.
Sta je totalno nekorisno? Definitivno ogradica. Kostala je skoro koliko hranilica. Cure su u njoj bile ukupno par sati.
Meni licno nekorisna je bila i el.izdajalica, jer bih veoma malo s njom izdojila. Idealna mi je bila ona rucna Chicco od cca 5 EUR. Spasila me na sluzbenim putovanjima, da odrzim laktaciju.
Edit: tipfeleri
Zadnja izmjena:
Julija29; 24 pro 2010, 17:18; ukupno mijenjano 1 put/a.
Moja prva ljubav 27.04.2005.
Vragolanka 16.11.2007.
Sisoljubac 31.10.2010.