Sada je: 17 tra 2026, 08:43.

Da li da kupim ili ne? - oprema za bebe

Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.

Moderator/ica: Hajdi

Da li da kupim ili ne? - oprema za bebe

PostPostao/la štručica » 22 pro 2010, 23:54

Koje su po vama korisne, a koje totalno nekorisne stvari za bebe?
Na što se isplati potrošiti kune, a na što ne?

Evo npr.:

korisne:
- sjedalica dječja
http://www.turbolimac.com/Products/Turb ... 00601.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
moja obožava biti u njoj i mirna je, a mogu i kuvati ručak i dok me vidi sve je u redu :p

nekorisne:
- klokanica
totalno nepraktična
Lilypie - (K7K7)
slika
štručica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Da li da kupim ili ne?

PostPostao/la mrcinela » 23 pro 2010, 11:22

nekorisne:
klokanica
grijač za bočice
supet turbo svemirska hranilica

KORISNE_:
TERMOSICA

ova sjedalica super izgleda mi ju nažalost nismo imali al dobro bi nam došla da jesmo...

poslije ću editirat kad se sjetim još...
Zadnja izmjena: mrcinela; 29 pro 2010, 10:48; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la titirlica » 23 pro 2010, 11:50

nekorisne : definitivno klokanica , u mom slučaju i vrtić ili ti ogradica , a bogme i hranilica

korisno : viper , krevetić sa vibracijom i muzikom ( uff ovo mi je bilo savršeno)
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pomikaki » 23 pro 2010, 12:39

Meni su bile korisne marama, sling i mt, klokanica definitivno ne (dosta sam toga dobila pa sam sve isprobala)
Od svih ostalih stvari zaključila sam da je jedino roba neophodna a sve ostalo može dobro doći ali i nije da se ne može ako fali.
Kolica smo dobili rabljena, jako lijepa i velika, ubili smo se dok smo ih ukrcavali i vadili iz auta po sto puta, na kraju smo išli u šetnje samo s maramom. Tek kasnije kad je mogla u sjedeći položaj vozila se u kišobran kolicima.
Hranilica: još jedno veliko i lijepo poklonjeno pomagalo, i jako malo korišteno kod nas.
Mobil s muzikom na navijanje mi je bio koristan :dada
Izdajalica - spasila me, dobro je znati ako je nemate u pripremi prije poroda gdje se može poslati nekog da je brzinski kupi.
Viper nisam imala.
pomikaki
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la beammama » 23 pro 2010, 12:56

Što je viper?? Ako uguglam dobijem, hrpu slika sportskog auta, par zmija, ali ni jedno ni drugo sigurno nije korisno za malo dijete :lol
beammama
burek pod bor

PostPostao/la Krumpirić » 23 pro 2010, 12:57

slika
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Krumpirić » 23 pro 2010, 12:58

inače, taj viper je meni bio niškoristi.

nama je bila korisna marama
pa kišobran kolica, velika ništa
:whew
Zadnja izmjena: Krumpirić; 23 pro 2010, 13:04; ukupno mijenjano 1 put/a.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la veky32 » 23 pro 2010, 13:03

slika

mi imamo ovo
ZAKON
ljulja, svira, naslon se moze podesiti

HRANILICA nam je dobro dosla, ali nema potrebe za nikakvim skupim, samo da imas gdje staviti dijete dok ga hranis

i svima bih jos savjetovala vezano za dj.krevetac-mi smo uzeli sa ladicom ispod, nikad nista nisam stavila u nju i zbog nje ne mogu spustiti madrac skroz nisko a to mi znaci da sad kad je velika ne ustaje sama iz kreveta

i jos nesto uzmite najtanji madrac-a ne ko mi najveci- jer tako dobivate na dubini krevetica
veky32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Arkana10 » 23 pro 2010, 22:24

viper se ne preporucuje zbog motorike.
nama je najkorisna stvar bila marama. elasticna. zakon!
hranilicu smo kupili u njegovom 10mjesecu cini mi se. kolica kad je imao 7 i ne znam zasto smo je kupili.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la mrcinela » 23 pro 2010, 22:41

nama marama nije iskorištena jer je p. veliki a ja malena i nikako nije išlo... a kolica mi dobro dođu i u kući jer ga ne mogu stalno nositi kad bi on htio, pretežak je.
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Hajdi » 24 pro 2010, 00:34

Štručice evo ovdje je sve u detalje obrađeno http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=35&t=50170
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la pomikaki » 24 pro 2010, 11:31

Arkana10 je napisao/la:nama je najkorisna stvar bila marama. elasticna. zakon!
hranilicu smo kupili u njegovom 10mjesecu cini mi se. kolica kad je imao 7 i ne znam zasto smo je kupili.

Ja se smijem sama sebi, kupila sam elastičnu maramu na nekom popustu ali ne znam za koga (kao sad ću ja skoro drugo, a djeteta nigdje na vidiku)
a kolica također ne bih drugi put koristila sve dok ne bude dosta veliko da može u kišobran kolica.

Viper, čini mi se, mnogima dobro dođe kad treba smiriti dijete dok mama nešto skuha, ali je bolje da dijete dok leži bude na ravnoj i relativno tvrdoj podlozi. I u autosjedalicama bolje je ne držati dijete predugo - ako se vozite u autu obavezno, ali nije najbolje rješenje za dugotrajne šetnje skolicima i držanje djeteta u polusjedećem položaju.
Prema novim istraživanjima podne puzle isto ne bi trebalo koristiti - povlače se iz prodaje! Tako da je ovo (ako netko nije do sada čuo) još jedna stvar koju je bolje ne kupovati. Osim opasnosti od kancerogenog formamida, događa se i da dijete odgrize komadić te spužve. Umjesto toga bolje je nabaviti neki platneni baby-gym.
pomikaki
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Julija29 » 24 pro 2010, 16:51

Podni baby gym. E.bila u njemu od tri mjeseca, brzo se pocela rolati, puzati, a garant zahvaljujuci njemu prohodala (bez forsiranja!) sa 8 i po.
Hranilica. Zakon! 3 godine je boravila u njoj, naucila sama jesti sa godinu, igrala se, crtala, ponekad i zaspala u njoj. Ne bih se slozila da nije vazno da je skupa. Moje iskustvo je da je "skuplja" hranilica teza i stabilnija, sto je veoma vazno ako, kao ja, imate krupnu i aktivnu djecu. Takodje, izdrzljivija je. Ja imam Chicco-vu, mislim Prima Pappa. Trenutno je spakovana u podrumu i ceka da pocnemo s dohranom trece bebe. Isplativo, ne?
Putni krevetic Neprocjenjivo! Podesivo po visini, prenosivo, pa nikad nismo imali problema sa spavanjem na putovanjima, jer su u njemu bile "na svojoj teritoriji"; ne zauzima puno prostora, a po potrebi se moze spakovati u malu, prakticnu torbu, kako bi sacekao narednog klinca. Vazno je samo promijeniti madrac za novu bebu. Evo, u mome spava vec treca, druga je dobrovoljno istupila sa pune tri godine. Osim toga, koristili smo ga i kao ogradicu.
Kadicaza kupanje i prematanje bebe. Neprocjenjiva pomoc za ledja. S prvom je nisam imala, s drugom pozajmila i toliko bila zadovoljna, da sam kupila svoju za trecu bebu. Ako uzmete neku s policama ispod, sve sto je potrebno za manju bebu moze stati u nju i biti vam pri ruci. Ovo mi je narocito vazno kod kupanja, ako sam sama kod kuce i nema ko da mo npr, doda sampon koji je ostao u kupatilu.
Sta je totalno nekorisno? Definitivno ogradica. Kostala je skoro koliko hranilica. Cure su u njoj bile ukupno par sati.
Meni licno nekorisna je bila i el.izdajalica, jer bih veoma malo s njom izdojila. Idealna mi je bila ona rucna Chicco od cca 5 EUR. Spasila me na sluzbenim putovanjima, da odrzim laktaciju.
Edit: tipfeleri
Zadnja izmjena: Julija29; 24 pro 2010, 17:18; ukupno mijenjano 1 put/a.
Moja prva ljubav 27.04.2005.
Vragolanka 16.11.2007.
Sisoljubac 31.10.2010.
Julija29
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Krumpirić » 24 pro 2010, 17:14

nama je baby gym isto bio super stvar!
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la newmom » 24 pro 2010, 17:43

korisno: baby gym(ali samo prvih 6 mjeseci, možda i manje), prenosivi krevetić, koji služi i kao ogradica
viper smo posudili za drugu bebu, ali u njemu bi bio kratko, i to u skroz ravnom(ležećem) položaju, a s
malim naslonom poslužio za prva hranjenja, tako da ipak nije skroz beskoristan
zatim hranilica, našu smo dobili neku vulgaris, ali je poslužila, starija je u njoj dugo jela, sad i maleni

meni osobno su jako korisni i sling i marama, jer se oboje moje djece voli nositi, ai ja volim nositi njih :luv
bez obzira na to,i kolica su bila dobrodošla, pogotovo kišobran za starije
i posuđena aventova ručna izdajalica, naročito ispočetka

nekorisno klokanica(i to sam ju za stariju ja kupila :/ i poklonila dr. mami)
glomazna i nepraktična kadica zatim skupa posteljina u kompletu s poplunom(koji služi za ukras)
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la beammama » 25 pro 2010, 10:51

Meni Benedikt nije htio biti u vajperu, a Amadej da.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la Hajdi » 25 pro 2010, 14:01

stariji nisu htjeli u sling, a G hoće
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Vindaloo » 25 pro 2010, 19:28

Beskorisno:
- sterilizator (sporo, nepraktično)
- podne puzzle (skuplja prašinu i dlake, smrdljiva guma s umjetnom bojom)

Neprocjenjivo:
- baby gym (em se igra em vježba - zakon)
- putni krevetić (u boravku ga koristim umjesto ogradice, ima cif za otvorit jednu stranu, ova moja raspameti od sreće kad se izvlači kroz to van)
- jednodjelni zimski skafander (u roku pola minute super toplo obučena i spremna za skitnju)
Vindaloo
Vindija Westwood

PostPostao/la pomikaki » 28 pro 2010, 13:11

I da, najveći izdatak koji se pokazao sasvim beskoristan bio je fini i prilično masivni krevetić. Lijep je bio, dobili smo ga na nekom popustu ali i dalje prilično skupo. Na kraju nije uopće u njemu spavala nego naravno u našem krevetu. Sad sam ga posudila frendici. S ovom pameću uzela bih eventualno neki rabljeni ako mi možda zatreba.
pomikaki
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ivanak2602 » 29 pro 2010, 00:06

Meni nije koristilo nista gdje je gospodjica u budnom stanju bila fizicki odvojena od mene, pa cak niti krevet/kauc, jer niti tamo nije htjela lezati :( . Babyfon mi u stanu isto nije trebao. Marama je bila super.
ivanak2602
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrcinela » 29 pro 2010, 16:14

povlačim ono što sam napisala, da marama nije koristila, danas me spasila !!!
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mrvica19 » 06 sij 2011, 23:16

Drage mame imam jedno pitanje,koliko vam je koristio dječji vrtić?Planiram Franu kupiti za jedno dva mjeseca kad bi počeo sjediti?Isto tako ne znam je li bolje baš dječji vrtić ili onaj prijenosni kinderbet?Ako znate na što mislim?Vrtić mi se čini puno čvršćim kao kad se dijete krene propinjati i to..Molim iskustva!!Bit ću vam jaako zahvalna!! :1
mrvica19
Ulizica sa slatkišima

PostPostao/la mrcinela » 06 sij 2011, 23:24

baš sam htjela napisati za vrtić...p. još ne sjedi pa ga nisam stavljala u vrtić, a imam ga, a puže kao lud pa mi baš nema smisla da ga stavim u vrtić kad tamo nema kud puzat, tako da sstoji u podrumu...
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tinker Bell » 07 sij 2011, 12:38

Nama vrtić super služi. Ako moram kuhati, na wc ili bilo što napraviti u kući, spustim bebača u vrtić i imam slobodne ruke. On već hoda pa dok je u vrtiću ne moram brinuti da će napraviti kakvu štetu, pasti ili slično. Doduše, nije uvijek raspoložen da bude "zatvoren" pa kad upali - dobro, a kad neće - neće. Ali trudim se da što manje bude unutra.
slikaslika
Tinker Bell
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la teutonija » 07 sij 2011, 14:20

Meni je vrtić bezveze ,posudili na kratko i brzo vratili.Putni kindać smo koristili samo na moru i to kratko .

Neprocjenjivo : KOLICA ,KLOKANICA, (no bitno je čiju imaš ,meni je Baby Bjorn :1 ) BABY GYM i VIPER samo dok su bile male ,kasnije HRANILICA.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la mrvica19 » 07 sij 2011, 16:14

sve to što si nabrojala imam i koristim...osim klokanice nju sam valjda jednom upotrijebila..i naravno hranilicu još uvijek nemam doduše imam neki viper koji kasnije može služiti kao hranilica,,ima neku podlogu da se stavi za tanjurić..uglavnom on nam je spas..ali najveći spas su moje ruke :hahaha
mrvica19
Ulizica sa slatkišima

PostPostao/la Nikina mama » 07 sij 2011, 19:23

ono što je nama koristilo: kolica, viper, komoda za presvlačenje-bila je u upotrebi dok god je nosila pelene, hranilicu smo isto dugo koristili. :dada
Nikina mama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lenka1 » 12 sij 2011, 10:30

Meni je bio najkoristniji Tummy tub za kupanje, pa onda sling, marama, mei tai, pouch (da freak sam imam sve :ajme ).
A od igračaka je najbolja investicija like a bike i 3 guralice hodalice u obliku autića...Ludi su za time :)
Lenka1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Kaya071 » 12 sij 2011, 11:06

Za mene je tummy tub bio cisto bacanje para :dunno . Zesca komplikacija. Sluzio mi je za donosenje vode za sapiranje, a sada za punjenje bazencica (donosimo vodu u njemu :D )

Nama je BabyBjorn jako koristio.
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Mr Loptic i Zujalica 08/03/2012
Kaya071
Sveta krava

PostPostao/la mrcinela » 12 sij 2011, 13:44

prvi put čujem za taj tummy tub i sad pogledam na youtube kad ono najobičnija kanta ili se meni to čini?
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

Sljedeća

Natrag na Djeca od 0 do 1

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.