Sada je: 12 kol 2026, 21:40.

nova godina -vrijeme za odluke,ocjene,promjene..

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

nova godina -vrijeme za odluke,ocjene,promjene..

PostPostao/la gabica-žabica » 02 sij 2011, 16:56

:) Nova Godina vjerujem i drugima kao i meni donosi neke promjene.Što želimo mijenjati? :dunno
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Što želimo promijeniti u Novoj 2011?

PostPostao/la Fantasy » 02 sij 2011, 17:45

Ja sam živi kliše- sebi hoću promijeniti kilažu (naniže ofkors), a malenoj želim "mijenjati" prvenstveno motoriku, a onda i govor, i nadam se da ćemo do kraja godine barem sigurno stajati na nogicama koliko je god moguće pravilno (ima 2 god., cp-dipareza). A koje su vaše promjene u planu?
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 02 sij 2011, 18:03

:hahaha :hahaha super tema - i ja želim promijeniti kilažu (cca 5-7 kg manje naravno) - to je osnovna promjena na meni...dobro - trebalo bi malo poraditi i na učvršćivanju mišića :znoj
A kod djece...ajme gdje ću stati ako počnem sve nabrajati...eto da moja pubertetlija postane manje britka na jeziku, s dečkićem koji ide u 5.r. moram promijeniti pristup učenju i više stvarno nemam ideja kako i nisam sigurna koje su njegove mogućnosti (danas me opet zaprepastio odgovorom da godina ima 4 mj.)- morat ću potražiti pomoć pedagoga i ostalih..i biti manje popustljiva i manje mu gledati kroz prste...s četvorkom koja je u sredini sam uglavnom zadovoljna,neće trebati neke veće promjene...a maleni - eto krećemo konačno na logo terapiju a jučer sam u prolazu na lokalnoj tv vidjela da je pokrenuta akcija za nabavu nekog aparata koji bi se ukoliko akcija uspije nalazio u bolnici (navodno se takvi aparati već dugo koriste vani....) i namjena bi mu bila da se radi s djecom iz autističnog spektra te govornim teškoćama (odnosno kod izostanka govora kao što je i naš slučaj)....zapravo čekam sutrašnji dan da saznam više o tome....kod njega bih željela u ovoj godini dobiti barem par riječi koje imaju više od 2 sloga...možda dvije povezane....
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Fantasy » 02 sij 2011, 18:38

Dory, sam ja dobro skužila da si ti iz Vž kraja? Daj mi pošalji na PP info o logo-terapiji i to o aparatu, i nama bi to trebalo! Thanks
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 02 sij 2011, 19:30

Znači...radi se o neurofeedback - kompjuteriziranoj metodi kojom se mozak uči kako da poboljša vlastite sposobnosti, kako pojačati i zadržati koncentraciju i pažnju...detaljnije inf. o akciji ću ti poslati na pp čim ih dobijem ...
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la fancy » 02 sij 2011, 19:55

Uffffff...Zelim da imam koju kilicu manje, to mi je prvo na listi sto se tice zelja vezanih za mene. Onda zelim da vratim svoj vjeciti osmjeh na lice, ovo vec dolazi na svoje, malo nas je zbubalo, pa sam ga bila zagubila, a sve vise se vraca, nadam se da ce u potpunosti u ovoj novoj godinici. Zelim da dobijem stalni poslic nakon sto mi bolovanje istekne, pa da mogu s mirom spavati :D
Zelim da moj curetak u novoj godinici podje da prica sto na sat, da pjeva, galami i svasta nesto, zelim i da pocne da sjedi, pa mozda i malo da baulja, ali nigdje ne zurimo, zivot je pred nama, pa mozemo to i za onu tamo godinicu da ostavimo. Zelim da nadjemo neki lijep vrtic u septembru, sa dobrim tetama i puno drugara, pa onda dobrog defektologa, logopeda i jos neke cike i tete da sa nama fino rade.
Najbitnije nam je da se i ove godine nas dvije puuunooo volimo, i da budemo zdrave i vesele...Eto, otprilike to je to, mada imam jos hrpu zelja, ali su mi ove najbitnije...
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mrcinela » 02 sij 2011, 20:56

Diplomirat, naći posao, preselit u svoju kuću, i skinut par kilica... ;)
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 02 sij 2011, 21:22

hm..ja bih isto malo smrsavila-sto god rekli oni koji me znaju-ja zelim imati par kila manje i malo ucvrstiti misice..ali sto se tice toga,vec sam nesto poduzela pa recimo da idem u dobrom smjeru ;)
dalje..jedna od najvecih zelja mi je da napokon dovrsimo dogradnju i da se uselimo u nase sobice jer vise nemremo zivjeti u ovih 25 kvadrata :( ..ali nakon danasnjeg razgovora s dragim,to ce ipak biti malo teze..pogotovo uzevsi u obzir da u 6.mj. ostajem bez onih doprinosa od 2160kn.. tako da me to dosta baca u depru..
za adriana zelim da se upise u skolu u kvartu uz asistenta i da nade dobro drustvo i da ga nitko ne maltretira..i naravno da prestane piskiti u krevet iiiiiii i jos svasta..ah..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la YOhana » 02 sij 2011, 22:58

Dory je napisao/la:Znači...radi se o neurofeedback - kompjuteriziranoj metodi kojom se mozak uči kako da poboljša vlastite sposobnosti, kako pojačati i zadržati koncentraciju i pažnju...detaljnije inf. o akciji ću ti poslati na pp čim ih dobijem ...

ajde uz PP pojedinosti objavi na forumu jer će interesirati i druge :dada
life isn't about learning of yourself
life is about CREATING yourself
YOhana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la gabica-žabica » 03 sij 2011, 16:52

:) Želim čuti svoju Gabicu kako priča.Taj glasić da mi kaže bilo što samo da progovori.Trudit ću se više oko ljudi u svojem okruženju.Želim biti kao kada sam bila dijete, naivno dobra i u svima vidjeti samo dobru stranu.Češće ću svojoj djeci govoriti koliko ih volim i ponosim se njima. :ljubav
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Što smo dobro učinili u prošloj i ne želimo mijenjati?

PostPostao/la gabica-žabica » 03 sij 2011, 16:58

:) Vjerujem da smo svi u prošloj godini učinili stvari kojima se ponosimo.Samo naprijed, podijelimo svoja dobra iskustva. :dada
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Što smo dobro učinili u prošloj i ne želimo mijenjati?

PostPostao/la gabica-žabica » 03 sij 2011, 17:18

:oops: Skupila sam hrabrost i unatoč slabijem snalaženju na kompjuteru prijavila se na forum.Sretna sam zbog toga. :dada
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dory » 03 sij 2011, 21:17

Svi klinci su se počeli polako osamostaljivati, pronalaziti sebe...naučili su voziti bicikle, neki su stabilni i na rolama, bili smo na nekoliko zajedničkih izleta, sudjelovala sam na puno dobrih treninga, konferencija, susreta, upoznala puno dobrih i divnih ljudi..uspjevala sam se nositi s pubertetom najstarije kćerke :yess ..mali B. je počeo sam jesti, pokušava se sam obući...obožava obuti moje papuče i lunjati u njima po sobi..njegov napredak u prošloj godini je baš zadovoljavajući....zapravo mi je prošla godina bila bez previše stresa i u prosjeku bih mogla reći da je bila manje-više ok....nek se sve u ovoj nastavi u tom tempu i ja ću biti hapy :zivili
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la fancy » 04 sij 2011, 11:21

Rodila sam svoju malu curicu, na to sam najponosnija :srca
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la fancy » 04 sij 2011, 11:23

Ma, propricace nam Gabica, smo cekaj da krene da brblja, onda ces je moliti da ucuti:)))))
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la gabica-žabica » 04 sij 2011, 14:44

Stanem jutros na bezobraznu vagu i vidim užas. :ajme Mislim se da ju bacim u smeće jer me vara pa se malo izvrtim pred izdajničkim ogledalom i vidim sve kipi na sve strane.Dakle prvo dijeta pa neke vježbice i posvađati se sa hladnjakom. :baba
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 04 sij 2011, 14:57

:baba Pokušavam se sjetiti što sam dobroga još učinila i nekako blokada u mozgu.Bojim se da se nemam s čime pohvaliti ali probat ću se sjetiti pa vam javim. :oops:
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 04 sij 2011, 19:45

Ja sam shvatila da sam rodjena da budem njena mama :srca
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: nova godina -vrijeme za odluke,ocjene,promjene..

PostPostao/la martina mama » 04 sij 2011, 22:48

Prosle sam godine smogla hrabrosti da po drugi put postanem mama. Prezivjela sam trudnocu, rodila zdravu curicu a da pri tom nikog nisam ubila (a malo je falilo). Stigla nam je ema koja svaki dan sve vise osvaja moje srce. Rijesila sam dilemu oko toga hocu li ju voljeti kao martu. Marta je, s druge strane, jako napredovala i konacno pokazala sve sto zna i moze. Za iducu godinu samo sto manje epi napada, a da ema ide putem kojim je krenula. Nista vise.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la gabica-žabica » 05 sij 2011, 17:39

:) Bravo martina mama, pričala sam s jednom prijateljicom koja malo odgađa drugo dijete jer ima puno posla sa prvom djevojčicom koja ima DSy. :)
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 05 sij 2011, 19:54

Joj, Gabice, reci joj da ne odgadja:) Ja sam uvijek zamisljala kucu punu djece, pet komada mi je optimum neki :dada
A planirala sam zaredati, pa da budu kao iz crtica, sve jedno drugom do uha :dada
Sad su mi planovi malo na cekanju, ali ja da mogu, tj. da imam malo drugacije uslove, odmah bih drugo dijete radjala, ne zato kako kazu doktori da se oporavim od Ds djeteta, nego jednostavno jer volim djecu i mastam o tome da ih imam hrpetinu :zivili
Bice valjda jednog dana...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la gabica-žabica » 06 sij 2011, 15:30

:) U pravu si fancy, djeca su najveće bogatsvo.Imam ih troje i sada mi je žao što nisam imala još.Ti si mlada imaš još vremena da ispuniš svoju želju.Meni je malkice kasno za još jedno.Zdravlje mi nebi dozvolilo.Ali možda usvojim i to bih jako željela. :)
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 06 sij 2011, 17:41

Joj, ja samo da nadjen adekvatnog tatu :hahaha
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la gabica-žabica » 06 sij 2011, 17:44

:hahaha Nemoj se zaletiti, prvo dobro promotri ponudu.Takva mlada i draga, sigurna sam da ćeš ih morati tjerati metlom od sebe. :plavusa
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 06 sij 2011, 17:56

Hahaahahahaha, sad si me bas nasmijala :hahaha
Oki, bacam se u posmatranje i proucavanje ponude :mrgreen
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la gabica-žabica » 07 sij 2011, 15:08

:) Danas sam sretna i ponosna što nisam odustala od dječaka sa DSy koji ima četiri godine i nije prihvaćen u obitelji.Molila sam njegovu majku da nešto poduzme s njim (on ništa ne priča i zapušten u dosta pogleda) no ona mi se prestala javljati u zadnje vrijeme.Danas mi je javila da je krenula kod defekt. s njim i uljepšala mi dan. :srca
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 08 sij 2011, 01:23

Bravo gabica, lijepo je kad nekome pomognes i uputis ga da se aktivira. Ja se isto uvijek rastuzim kad vidim dijete bez podrske, bilo ono s poteskocama ili ne. Ipak, s godinama sam sve opreznija u nagovaranju. Ne zato sto sam dozivjela da me ljudi optuze da im dajem crne prognoze i zovem vraga, iako sam i to vidjela, nego zato sto mislim da pomoc mogu prihvatiti samo oni koji je traze. Neki ljudi jednostavno nisu dorasli tome da odgajaju djecu. Ne govorim o tome da svi moramo istim putem, ali cesce sam srela ljude koji nisu spremni maknuti se s mjesta, nego one koji to jesu. Zato danas puno rjedje dijelim savjete, pricam o svom iskustvu. Rado pomazem kad me netko trazi pomoc, ali vise ne trcem pred rudo i objasnjavam stvari o roditeljskoj odgovornosti. Naravno da mi uvijek bude zao zapustenog djeteta, ali je moje poimanje zapustenosti dosta strogo.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la gabica-žabica » 08 sij 2011, 17:05

:) U pravu si martina mama, treba biti oprezan u takvim stvarima ali ja sam ti nepopravljiva.On je jedino dijete kao Gabica u našoj sredini i jako bih voljela da se družimo i razmjenjujemo iskustva.Ona je mlada i moja joj podrška puno znači.Nadam se da će sve ići dalje u pravom smjeru.
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 08 sij 2011, 17:58

:nana Lulamae, stigla Zumba u moje selo.Joj kako ću se stesati kao ova banana.Jedva čekam da počnem. :plavusa
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 08 sij 2011, 18:08

Meni je strasno sto ljudi kao da bjeze od dijagnoze svog djeteta, jedna mama (curica joj isto ima DS) nikako nece da nazove stvari pravim imenom. Kaze kako je njeno dijete super, kako to nije ni9sta i kako su doktori sigurno napravili gresku (zaboga, kako njima da se desi, oni su obrazovani, pametni, ne mogu da imaju "retardirano" dijete). Samo prenosim njene rijeci. OK, ni meni DS vise nije nista strasno, ali je cinjenica da se uz puno rada mogu dobiti dobri rezultati, a njeno dijete, koje ona tretira kao dijete bez pp jako malo postize, zatvorili su se u kucu, i ne pokusavaju da izvuku maksimum. Sve se svodi na optuzivanje ljekara i proklinjanje zle sudbine...Strasno... :whew
Isto tako tata moje curke stalno ponavlja neke svoje gluposti, kako je ovakva, ili onakva...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.