Sada je: 17 tra 2026, 19:23.

SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU (iz dana u dan čavrljajući)

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU (iz dana u dan čavrljajući)

PostPostao/la lulamae » 07 sij 2011, 01:09

e nadice,i ja sam te vidjela danas na telki..svima sam rekla da se stisaju cim sam cula da spominju udrugu oko ;)
a kaj se tice gripe..mi smo se htjeli cijepiti ali se onda razbolio,dobio bronhitis,pa sam odustala od toga ove godine..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daisy » 07 sij 2011, 20:36

nadicab je napisao/la:u naše doba je SWASH koštala oko 4500 kn. Koliko je sada?

Sada je blizu 8.000,00 kn :strah
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 07 sij 2011, 21:40

ma jesu bezobrazno poskupili :baba baš me zanima s čime to opravdavaju?
onda radije bih ih nabavila u SLO (500€) jer tamo ih znaju naštelati a ovdje to ne znaju, samo ti prodaju. Naime, kod tih ortoza je jako bitan kut pod kojim se drže natkoljenice. Nama su to namjestili u institutu
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MAJA Skopje » 07 sij 2011, 22:40

Alex cestitam na novoj funkciji !!! :zivili
Evo mi danas bozicno raspolozeni, prejeli se i prenapili. Aman vise nek zavrsavaju ovi praznici inace neznam kako cemo skinut ove kile.
Budite pozdravljeni i citamo se.
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Daisy » 08 sij 2011, 01:29

Sretan ti Božić, draga Majo, uz malo zakašnjenje! :mah
Sve dok dišem, nadam se!
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 08 sij 2011, 18:27

Samo da vam mahnem malo, i pozdravim sve nase male i velike drugare :kiss
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 08 sij 2011, 18:56

menni je denis već 14 dana prehlađen i subferbilan (do 37,5), a koja rudna bogatstva ima u nosu :shock Svaki dan usisavamo količine, a sada ima i sukrvicu :/ U pon. ide u školu a nismo baš uspjeli nešto previše raditi za školu - pomalo čitanja, nešto matematike i njemački
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Djeni » 09 sij 2011, 11:20

Mi smo dva dana zavrsili u bolnici. Lani pala saturacija i imala tahikardiju. Sad svaki dan idemo na terapiju cefriaxona. Mamu sutra vodim u bolnicu, ide na operaciju druge dojke. Nije bas neki pocetak nove godine. :ajme
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la juhu-juhu » 09 sij 2011, 11:43

Želim brz oporavak malim,velikim pacjentima.A što reći i mi smo isto sa nekom povišenom tem.,ali iznosa niš izvući.Sutra smo na eeg,jer sam imala mali okršaj s njegovim neuroped,pa je rekao da sutra dođemo.Držite fige da nešto pametno kaže jer sam ih ustanju da nekažem im što napravit.Mada imam jedno pitanje za spastičare naravno sa cp,da li je netko od vas dobiao antispasmatike?Izgleda da ova nova nam nije baš lijepo krenula :/
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 09 sij 2011, 19:37

moj adrian ima spasticnu hemiparezu ali nismo nista dobivali niti mi je itko ikad pricao tome :dunno
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dinkic » 09 sij 2011, 21:41

Mi smo danas bili na festi mojih roditelja (50. godina braka) i Filip se po prvi put gurao da se slika, inace bas ne voli slikanja, tako da ga ima na svakoj slici s bakom i didom u crkvi. A striceki u restoranu su napravili tako dobre pohance da ih jeo s gustom, kao da ih je njegov tata spremio.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic
kraljevna bez zrna graska

PostPostao/la lulamae » 09 sij 2011, 21:42

Dinkic je napisao/la:Mi smo danas bili na festi mojih roditelja (50. godina braka) i Filip se po prvi put gurao da se slika, inace bas ne voli slikanja, tako da ga ima na svakoj slici s bakom i didom u crkvi. A striceki u restoranu su napravili tako dobre pohance da ih jeo s gustom, kao da ih je njegov tata spremio.

:srca :srca :srca
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MAJA Skopje » 09 sij 2011, 23:05

Koliko ja znam neka su djecica dobivala botox da bi spazam popustio na odredjeno vreme kako bi bilo izvodljivo raditi vjezbice. Mislim da je nas Eva od Nore primala. Ona ako procita javit ce se sa svojim iskustvom.
Znaci doktor proceni dali ima potrebe od botoxa ili ne. Za mog Jovana nije trebalo. Al kad se puno grci i nije moguce vjezbati onda izgleda da se prakticira. Jovan je imao jaki spazam i jos uvek ima najvise u kukovima. Naravno da je to vjezbicama popustilo. Megjutim nije zauvjek iscezlo.
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 10 sij 2011, 01:15

Bravo Filip, svaka čast njegovom baki i djedu :srca
Mi smo već 4 puta dobili Botox koji je denisu jako puno pomogao. Zadnji put je bilo u proljeće 2010. Vjerujem da ćemo i ove godine ići na Botox :dada
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la juhu-juhu » 10 sij 2011, 09:09

super za Filipa :srca
Hvala vam na savjetima.Nama su prvo nažalost,kažem na žalost jer se to moglo izbjeći,ali dobro duga prića,popustili tetive i to krivo :ne
To su nam potvrdili na par mjesta.Međutim prvo su mislili sa reoperacijom,ali su odustali i od toga jer smo izgleda vježbicama malo to popustili,naime problem su oduktori.Mi otvaramo kukiće do određene mjere pa su se odlučili za botox,koji će primiti u trećem mjesecu.Ja sam čula za te antispazmatike čisto da se cijeli malo opusti,i da lakše usnuje.Mislim da hipotonci ipak bolje spavaju od nas spastičara.E sad budi pametan.Dajte malo iskusne mame malo pomoći.Nadice što je svaki put botox pomogao.Netko priča da on prestaje djelovat nakon nekog vremena i da dr Mayer s Rebra me je u cijeloj toj priči zbunila.Kao tipa sekundarno oštećenje e tu najviše pomažu antispasmatici,mada neuroped.se neslaže stim.Ma nisam više pametn.Probat ću i jedno i drugo pa što bude.
Nadice a gdje ste vi išli na botox.Ja ovim ovdje svojim nevjerujem.Sparaju i gdje treba i gdje netreba.
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 10 sij 2011, 13:00

da, botox ima ograničeno djelovanje - do 8 mjeseci. Mi smo za to vrijeme trajanja botoxa uspjeli ojačati one mišiće nogu koje nismo mogli vježbati jer su ovi spastični onemogućavali bilo koju intervenciju. Ja prezadovoljna.
Mi smo dobivali:
1. Goljak
2. Ljubljana
3. Ljubljana
4. Split

Mislim da ću i sada opet ići u Ljubljanu koju plaćam jer nisam sigurna da li ću i ove godine dobiti donaciju botoxa :/ teška su vremena za sve
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la juhu-juhu » 10 sij 2011, 15:05

Koje su cijene u Ljubljani?.Mi za sad smo dobili,ali za kasnije me interesuje.
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 10 sij 2011, 15:22

ampula + aplikacija = 700€
sada bi trebao dobiti 2 ampule jer ima više kila
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la gabica-žabica » 10 sij 2011, 17:07

:) Dinkić, čestitke tvojim roditeljima.Kako je to lijepo, sve je manje takvih sretnih brakova, valjda starije generacije imaju više tolerancije i znaju obiteljske vrijednosti. :ljubav
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dory » 10 sij 2011, 18:12

Nama je danas totalno lijevi dan..em je počela škola...počela strka, ovom fali gumica, ovaj nije napravio svu zadaću, drugom fali šestar...trećem papuče...naravno da smo ostavili sve za zadnji tren :ajme
Uglavnom preživjeli jesmo....
Mali B. je sve aktivniji, svađa se sa svima na kineskom i nitko ga ne razumije, gestikulira uvelike rukama, nogama, glavom, ramenima.....izvještio se u mijenjanju programa i on jedini najčešće zna gdje je daljinski (obožava promijeniti kanal kad mm sjedne da pogleda dnevnik :hahaha i onda nastane opća strka....)
Nadam se da su svi bolesni ozdravili i puni elana krenuli u školu i nove pobjede :srca
Dinkić - lijepo za Filipa , sad će ga možda uhvatiti faza da se stalno želi slikati (takvi su moji klinci - čim uzmem aparat - svi bi se slikali) ...lijepo i za takvu godišnjicu tvojih roditelja :srca ....
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IRENA » 10 sij 2011, 19:06

E Dory --- u sridu - i kod nas prvi šk. dan izazvao buru - nema pernica ( jer su ih razvukli po cijelom stanu po se i Gita uplela i sve porazbacala, nema trokuta i ravnala, gumica, šiljila, škara, ljepila... ...) srećom da to kupujemo periodički u rinfuzi pa uspijemo nadopunit iz "privatnog" skladišta...
MM je jučer proveo cijeli sat šiljeći olovke,bojice, provjeravajući koji flomići rade a koji uopće nemaju špicu... ja fotokopirala Pinokija ( znam da se ne smije - čak me i Vito upozorio) no Vito ga uspio pročitati ( ali ja nisam) a danas trebalo vratiti u knjižnicu - no Pinokio je tek za 1 mj a sad je Božićna bajka tak da će Vito do tada već zaboraviti Pinokija a onda će biti problem ponovo ga nabaviti... Jučerašnja nedjelja je bila ... katastrofa.. no dobro .. krenula škola .. valjda ćemo se (opet) ufurati u taj ritam...
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la fancy » 10 sij 2011, 21:51

Samo da pozelim srecan pocetak skolice za sve nase drugare :mah
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 10 sij 2011, 23:41

adrian je napokon bio u vrticu nakon ne znam koliko vremena...jos prije blagdana je prestao ici zbog bronhitisa a prije toga jos nije isao zbog longete..
ali svejedno ga nisu htjeli primiti dok ne platim sve i skoro su nas doma poslali ujutro..a on jedva docekao..trebala sam platiti punu cjenu,sto se njih tice sto on nije isao..strasno :ne dakle,bio je mozda dva-tri dana svaki mjesec i za to ce oni dobiti 1300kn (od mene i od grada)..uzas!!i tako sam ja jutros jurcala platiti racune i nosila potvrdu natrag da bi on mogao ostati..grrr...ali bio je sretan..prepricavao mi je kakve su igre igrali..nesto u kolu i nekog mosta..veli djeca su pjevala a on se sagnuo pa prosao ispod mosta :srca stvarno nam je to falilo,vec smo dugo doma..ja sam vec poludjela..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 11 sij 2011, 00:36

kako? Pa trebaš dobiti popust ako je išao manje od 5 dana u mjesecu
Nekoć, u doba moje princeze, do 5 dana u mjesecu je bilo besplatno
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Plava » 11 sij 2011, 09:41

nadicab je napisao/la:kako? Pa trebaš dobiti popust ako je išao manje od 5 dana u mjesecu
Nekoć, u doba moje princeze, do 5 dana u mjesecu je bilo besplatno

toga nema više...ako je dijete samo 1 dan u mjesecu u vrtiću plaća punu cijenu...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 11 sij 2011, 09:46

lopovi :baba
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 11 sij 2011, 12:39

nadice..to ti je privatni vrtic,mogu raditi sto zele..a namjeste si pravila tak da ti nikad nemres dobiti na svoje..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 11 sij 2011, 13:24

Baš zato što je privatni trebali bi biti malo fleksibilniji...meni kroz ljeto kad smo imali onu virozu mali nije išao 17 dana u vrtić - i vlasnica mi nije naplatila cijeli mjesec (išao je znači 5-6 dana)..i nije tražila nikakve dokaze o bolesti ili slično....Kod nas je vjerojatno tako jer ima puno privatnih vrtića...za drugo dijete koje ide u vrtić plaća se samo 50%...Ovi tvoji se ponašaju baš lopovski :baba
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 11 sij 2011, 13:31

pa ja bih svakako išla razgovarati s računovodstvom - nekada se čovjek zbilja ugodno iznenadi ako im se ukaže problematika
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 11 sij 2011, 21:32

ma ja sam vec stpout razgovarala sa ravnateljicom i zna moj slucaj..i molila ju da mi smanji cifru jer sam samohrana mama itd..i velikodusno mi je smanjila za 50kn!!

nego..buduci da smo cijelo vrijeme bili bolesni..danas smo krenuli u mali dom i bili u vinko beku i dobio je napokon svoje poklone..i to kakve!ko da su ga pitali..elektricna cetkica za zube sa likom timmyja i autobus na baterije!genijalno!mislim da sam se ja radovala jos vise nego on..jer sam mu bas trazila el.cetkicu ali bilo je samo rozih..a kad ono-s timmyjem..heheh.. :D
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.