Sada je: 17 tra 2026, 13:20.

ekvinovarus

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: ekvinovarus

PostPostao/la Bellitza » 20 pro 2010, 21:27

a maleni, bas mi ga je zao, ima GER ili vulgaris? moj je imao uzasan refluks do nekih 7 mjeseci kad je nestao kao rukom odnesen. prije je bio zivi uzas, pljus pljus svuda i na svakom koraku. nadam se da ce vam brzo proci.

jel netko od beba upucen na vjezbice za razvoj motorike? ja sam uzasno bijesna, samoinicijativno sam pokrenula vjezbe nakon sto je skinuo ortoze cijeli dan, da se malo razgiba i nadoknadi propusteno, ali me vjezbalica u vinogradskoj (tamo smo bili prvo na redu a smatrala sam da je svejedno kud idemo za njegovo stanje) toliko izmaltretirala i izbedirala u ovih 6 mjeseci tako da sam odlucila prekinuti tu patnju. mali bi isto plakao od prvog trena kad bi usao u prostoriju za vjezbanje, a rijeci koje mi je izgovorila ne bih ni ponavljala. zena nije u stanju shvatiti da je dijete bilo imobilizirano vecinu svog zivota, nego ga je tretirala kao da je bolestan, govorila mi kako na njemu nista ne valja, ma uzas. voljela bih da sam od onih kojima udje na jedno i izadje na drugo uho ali nisam. toliko me isfrustrirala da smo bili i kod fizijatra i kod neuropedijatra, koji nam se samo nasmijao jer je s bebom sve u najboljem redu. vjezbalica mi spominjala teski hipertonus, neuropedijatar je dao dijagnozu "temperamentan po karakteru" :hahaha
mislim da su mi to zapravo bili najtezi trenuci, dok je jos bio jako mali, jer nisam uzivala u njemu koliko sam trebala od brige i tudjih gluposti, bilo mi je 500x doslo dosta da otkad se rodio da mu svi uvijek samo traze neke mane.

evo ga sada s 9 mjeseci stoji samostalno, puzi ko metak, sve skolski :D ako netko dodje u slicnu situaciju, ne dajte da vas demoraliziraju :zivili
Bellitza
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la seth » 25 pro 2010, 20:23

Sretan i blagoslovljen Božić svima!Konačno se i mi javljamo. Sve je ok zasad, stopala su ok, ne vračaju se u prvotni položaj(mislim nema povrata ekvinovarusa po mom skromnom laičkom mišljenju), tako da se nadamo da ćemo u prvom mjesecu kad idemo na kontrolu dr. Đapiću, skinuti ortoze preko dana.To smo zaključili po tome jer miče stopala prema gore i prema van, a i stopala stoje kako bi trebala. Nevjerojatno je to koliko ga već sad smetaju, totalno je drugo dijete dok je bez njih dok vježbamo. Kako ste vi svi? Kako su djeca?Puno pozdrava od mene, moje supruge i Bruneka!
seth
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la seth » 08 sij 2011, 20:23

Pozdrav! Sutra idemo na kontrolu kod dr. Đapića nakon tri mjeseca nošenja ortoza, nadamo se pozitivnom ishodu, tj. da ćemo skinuti ortoze preko dana. Inače se već sad buni, skužil ih je da ga sputavaju.
Samo imam neki osjećaj da nebu baš dobro prošlo, malo me brine iako su stopala u, po mom mišljenju u dobrom položaju, ali kaj ja znam, doktor će reći da li je uredu. Držite na fige:)
Puno pozdrava svima, a najviše svim bebicama!
seth
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Bellitza » 10 sij 2011, 12:41

drzimo fige i da ih skinete odmah preko dana! mene je isto panika i sumnja izgrizala svaki put prije pregleda, bit ce sve super nemojte brinuti :dada
najvise kad je poceo trljati stopalima, znao bi raskreciti palac uzas jedan, a rekao je dr. Djapic da si takvom igrom ne moze nista nastetiti.
samo hrabro i javite ishod!
Bellitza
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la vidieva » 10 sij 2011, 23:47

:mah

Pozdrav ljudi!!!

Eto, dugo me nije bilo ovdje ali vidim ponovno se svi okupljaju pa reko da i ja vidim šta se događa...pozzzz novim "članovima" ove naše male stojbe :mah

Prvenstveno me zanimalo vaše stanje seth jer smo nekako u iso vrijeme sve prolazili, pa sam se sjetila da ste vi tjedan prije nas na kontroli..I kako je bilo???Jesu li zadovoljni nogicama i prelazite li samo na noćno nošenje???Kako je bilo na pregledu i šta su gledali?Aj pliz sve u detalje, znaš kakav sam paničar :roll

Eva je dobro, nogice isto, čini mi se...lijepo ih da tako kažem koristi :lol ...i zvrče na sve strane...cipele joj nisu nikakav problem, peta već odavno fino sjeda u njih, skroz do kraja, čak smo se pomakli za jednu rupicu :joy
Čak smo naučili i neke nove vježbice, dok je na trbuhu i na leđima :yess
Ipak osjetim više otpora na desnoj equino-nogici :ne pa se malo brinem ali valjda je to i normalno da ne reagiraju isto, jel...

I nas je pedica poslala na snimanje mozga i kod fizijatra i kod fizioterapeuta jer se ona dosta izvijala onako unazad ali naučili smo baby-handling pa se sve o popravilo...a f&f su obje rekle da je s njom sve u najboljem redu, da je u skladu sa svojom dobi i motorički i fizički :klanja

Jedino...ovaj puta sam dobro birala gdje ću je odvest jer sam sa prvom bebom imala loše iskustvo što se tiče f&f...čovjek uči dok je živ (ili dok ga učenje ne ubije :rolf )

Ljudi....držte mi se..
I ljubite svoje zvijezdice...
I javljajte se...

Pusa svima OOOOOgromna :grligrli
...jer zumbuli su zumbuli a ruža je ruža pa da na kraj svijeta iznikne...
23.2.2005. čupačups
2.8.2010. čungalunga
vidieva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la seth » 11 sij 2011, 11:45

Nažalost nismo išli jučer, bili smo na hitnoj u nedjelju navečer.Jadnik mali je povračao i imao proljev ali doslovno sama voda, tak da smo odgodili za drugi ponedjeljak da ga ne mučimo, a tjedan dana nošenja ortoza 24h ne može naštetiti.Kad smo 3 mjeseca nosili onda bumo nekak još taj tjedan. Izgleda da hara neka viroza jer smo svi imali iste simptome, i ja i supruga.
Vidieva vi idete ovaj ponedjeljak? Možda se vidimo pa sa bebačima na :zivili . Mi ćemo ovaj put doći malo kasnije, oko 12, neda nam ga se dizati rano, a i spava obično do 9-9.30 zadnje vrijeme.
Veliki pozdrav!
seth
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Bellitza » 11 sij 2011, 22:35

hvala na dobrodoslici! :kiss

hara neka crijevna definitivno, nadam se da vam se vec stabiliziralo i da se maleni nije napatio.

Vidieva iz naseg iskustva ne ocekuj previse, pregledi traju toliko dok on obrne nogicu i vidi opseg u kojem se krece te koliko je tetiva kruta. veli nema povrata PEV-a i to je to. 2 min ukupno. pitaj svakako da vam i kukice pogleda, jer se mozda ne sjeti sam a mozda izvucete i koju rijec vise. lakonski je nastrojen, ali ja mu vjerujem (moram ;)

mislim da je svim bebacima vec dosta natezanja nogice, pa je automatski koce. kod nas kako je stariji tako je to vise izrazeno, gotovo da mu ne mogu vjezbati dok je svjestan. prije sam mu znala skvrciti koljeno jer tad nije imao toliki otpor, ali je ojacao :D kad se opusti potpuno jednako mogu istegnuti tetivu na obje.

nego, zna li tko kakve cemo cipelice hodalice nositi? na salati su nam fizioterapeuti govorili sto mekse da bi nam sad fizijatrica iz vinogradske rekla da dok ne prohoda meke slapice da su ok, ali kasnije da ce ici na individualni otisak. cula sam pak i izvrtanje cipelica na nekoj strani od nekog doktora. nije mi to u biti jasno, vidi se da stopala nisu ravna i bucmasta, nikad nece biti maneken za stopala ruku na srce, i zna ih on uvrtati prema unutra oba, posebno jedan period dok se igrao s njima. ali to je samo pozicijski. trenutno je na granici prohodavanja, i vidim kako lijepo i staje i dize se bas na equino-nogicu i kako su mu stopala potpuno funkcionalna, stoji i hoda punim stopalima. ako su mu stopala simetricna, niti ima neke druge ortopedske poteskoce ne znam kako odjednom iz mekih i ortopedske cipelice? :conf vidjela sam stariju djecicu u cekaonici na salati da nose normalne cipelice, tenisice sto vec.
kod djapica smo tek za mjesec i pol

:kiss svima!
Bellitza
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la vidieva » 11 sij 2011, 22:46

seth je napisao/la:Nažalost nismo išli jučer, bili smo na hitnoj u nedjelju navečer.Jadnik mali je povračao i imao proljev ali doslovno sama voda, tak da smo odgodili za drugi ponedjeljak da ga ne mučimo, a tjedan dana nošenja ortoza 24h ne može naštetiti.Kad smo 3 mjeseca nosili onda bumo nekak još taj tjedan. Izgleda da hara neka viroza jer smo svi imali iste simptome, i ja i supruga.
Vidieva vi idete ovaj ponedjeljak? Možda se vidimo pa sa bebačima na :zivili . Mi ćemo ovaj put doći malo kasnije, oko 12, neda nam ga se dizati rano, a i spava obično do 9-9.30 zadnje vrijeme.
Veliki pozdrav!

:( jadan malecki...i kod nas ima takve neke viroze, muž, klinac i sveki isto bili bolesni, valjda je sad gotovo.. dajte mu rehidromiks otopinu...ma ne može štetit nikako, a i kao da oni znaju kad tko treba doći...e znate li radi li Đapić još koji dan osim ponedjeljka???Petak maybe??Mi nešto sa starijim moramo u pon. doktoru na neke kontrole pa bismo onda u petak za zg ali ako on ne radi, onda ništa...onda se vjerovatno vidimo u taj ponedjeljak pa na kafeeeeeeee :yess
I mi ćemo ići kasnije kao i uvijek, ne želim dugo biti tamo u onoj gužvari, ima sad i gripe i svega pa da ne bi što pokupila :roll ...najradije bih privatno ali eto... :/
Pozdrav veliki i još se dogovorimo!!!! :mah
23.2.2005. čupačups
2.8.2010. čungalunga
vidieva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la vidieva » 11 sij 2011, 23:01

Bellitza je napisao/la:hvala na dobrodoslici! :kiss [/code]
;)

Kod: Označi sve
[b]Vidieva [/b] iz naseg iskustva ne ocekuj previse, pregledi traju toliko dok on obrne nogicu i vidi opseg u kojem se krece te koliko je tetiva kruta. veli nema povrata PEV-a i to je to. 2 min ukupno. pitaj svakako da vam i kukice pogleda, jer se mozda ne sjeti sam a mozda izvucete i koju rijec vise. lakonski je nastrojen, ali ja mu vjerujem

uf...ma pretpostavljam...i samo se nadam da će ona biti raspoložena za njegovo obrtanje da ne bi on na prečac zaključio da je u redu (ili da nije :place )pa da poslije bude nismo dobro vidjeli ..ja bi to detaljno a ne na brzinu

mislim da je svim bebacima vec dosta natezanja nogice, pa je automatski koce. kod nas kako je stariji tako je to vise izrazeno, gotovo da mu ne mogu vjezbati dok je svjestan. prije sam mu znala skvrciti koljeno jer tad nije imao toliki otpor, ali je ojacao  kad se opusti potpuno jednako mogu istegnuti tetivu na obje.

ma da...i ja njoj isto tako skvrčim koljeno, tako mi je i pokazano u bolnici...al se neda ludica tvrdoglava..valjda će bit ok...ma da i moramo nositi još tri mjeseca, samo da joj više ništa ne režu :ne

nego, zna li tko kakve cemo cipelice hodalice nositi? na salati su nam fizioterapeuti govorili sto mekse da bi nam sad fizijatrica iz vinogradske rekla da dok ne prohoda meke slapice da su ok, ali kasnije da ce ici na individualni otisak.

Mislim da je to zato da nogica bude u nečem čvrstom u tom razdoblju kada je dijete jako aktivno, dok se formiraju kosti...a možda i preventive radi....možda su naša djeca sklonija pogrešnom hodu ili iskrivljenoj kralježnici :dunno , neznam lupam gluposti :ajme
cula sam pak i izvrtanje cipelica na nekoj strani od nekog doktora.

ako pritom misliš na ono da se cipele obuku na pogrešnu nogu tj. da se zamijene...nemoj to nikako raditi..
vidim kako lijepo i staje i dize se bas na equino-nogicu i kako su mu stopala potpuno funkcionalna, stoji i hoda punim stopalima.

:joy ...bravo za njega, nadam se da ćemo i mi tako

kod djapica smo tek za mjesec i pol
ma ne razbijaj glavu, onće najbolje znati šta treba...mjesec i po brzo prođe...

Velika pusa i pozdrav!!! :mah
23.2.2005. čupačups
2.8.2010. čungalunga
vidieva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la vidieva » 11 sij 2011, 23:02

uf što napravi-- :ajme
23.2.2005. čupačups
2.8.2010. čungalunga
vidieva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la seth » 12 sij 2011, 09:18

vidieva je napisao/la:uf što napravi-- :ajme

:D stvarno si ga zakomplicirala :D
Nego da se nadovežem, hvala Bogu viroza je trajala samo 12 sati, sad smo svi ok.
Dr. Đapić radi samo uponedjeljak u ambulanti ako se ne varam, ostale dane rade dr. Šmigovec i dr. Antičević. Kad Brunu postavimo na nogice lijepo stane na stopala samo kaj mu stopala stoje prema van, ko čarli čaplinu :roll , sad dal je to ok, neznam.Pretpostavljamo da je ok jer mu u ortozama tako stoje. Kaj se tiče vježbanja ista stvar kao i kod vas, stisne stopala, pogotovo lijevo koje je bilo jače savinuto i neda savijanje do kraja, a kad ju opusti ide bez problema tako da mislim da bu sve ok. Isto uvrće stopala prema unutra kad se igra s njima ali nema povrata da bi ostala u tom položaju jer ih isteže prema van i prema gore.Da i kad ga osovimo na noge i naginjemo prema naprijed stavlja nogu pred nogu, kao pokušava hodati da to tako nazovem i to nas jako tješi. Inače je jako jako aktivan, sve živo ga zanima, nema vremena ni jesti na miru, sve mora odma vidjeti, nikaj nemože proči na televiziji bez njega.
Žurim, posao zove a pišem s posla.Vidieva javi kad idete pa da se nađemo u isto vrijeme pa na :zivili
Pišemo se!Ljudi puno velikih pozdrava!
seth
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Bellitza » 12 sij 2011, 12:06

uzivajte ljudi u svojim bebicama svaki dan, treba biti brizan, ali ne i preopterecen
vrijeme tako leti, a meni je prvih nekoliko mjeseci nepovratno pobjeglo u brizi i panici i toliko mi je zao sto od kad se rodio svi mu pokusavaju samo traziti mane umjesto da uzivaju u prekrasnom pametnom i zvrkastom djecaku kakav stvarno je
ljubim vas sve u male tabane :kiss
Bellitza
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la vidieva » 12 sij 2011, 23:34

seth je napisao/la:
vidieva je napisao/la:uf što napravi-- :ajme

:D stvarno si ga zakomplicirala :D
Nego da se nadovežem, hvala Bogu viroza je trajala samo 12 sati, sad smo svi ok.
Dr. Đapić radi samo uponedjeljak u ambulanti ako se ne varam, ostale dane rade dr. Šmigovec i dr. Antičević. Kad Brunu postavimo na nogice lijepo stane na stopala samo kaj mu stopala stoje prema van, ko čarli čaplinu :roll , sad dal je to ok, neznam.Pretpostavljamo da je ok jer mu u ortozama tako stoje. Kaj se tiče vježbanja ista stvar kao i kod vas, stisne stopala, pogotovo lijevo koje je bilo jače savinuto i neda savijanje do kraja, a kad ju opusti ide bez problema tako da mislim da bu sve ok. Isto uvrće stopala prema unutra kad se igra s njima ali nema povrata da bi ostala u tom položaju jer ih isteže prema van i prema gore.Da i kad ga osovimo na noge i naginjemo prema naprijed stavlja nogu pred nogu, kao pokušava hodati da to tako nazovem i to nas jako tješi. Inače je jako jako aktivan, sve živo ga zanima, nema vremena ni jesti na miru, sve mora odma vidjeti, nikaj nemože proči na televiziji bez njega.
Žurim, posao zove a pišem s posla.Vidieva javi kad idete pa da se nađemo u isto vrijeme pa na :zivili
Pišemo se!Ljudi puno velikih pozdrava!

hahahha a baš jesam da :ajme

ići ćemo oko 10, pola 11....tako da stignemo oko pola 1...ne bih rano jer onda samo bezveze čekamo...kad ćete vi stići????

jooooj da nam barem kažu da prelazimo samo na noćno...svi... :bravo
23.2.2005. čupačups
2.8.2010. čungalunga
vidieva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la vidieva » 12 sij 2011, 23:35

Bellitza je napisao/la:uzivajte ljudi u svojim bebicama svaki dan, treba biti brizan, ali ne i preopterecen
vrijeme tako leti, a meni je prvih nekoliko mjeseci nepovratno pobjeglo u brizi i panici i toliko mi je zao sto od kad se rodio svi mu pokusavaju samo traziti mane umjesto da uzivaju u prekrasnom pametnom i zvrkastom djecaku kakav stvarno je
ljubim vas sve u male tabane :kiss

hahahahah male SMRDLJIVE tabane u našem slučaju hahahahhhah
23.2.2005. čupačups
2.8.2010. čungalunga
vidieva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la seth » 13 sij 2011, 08:50

Mi ćemo isto tako da dođemo ok 12. pola 1.
A za tabane imaš pravo, smrdljivi su i to dosta :D
seth
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la vidieva » 14 sij 2011, 14:17

:hahaha :hahaha :hahaha znači i kod vas su smrdonoge???? :lol

onda se vidimo!!!!

super!!!

pozdrav i big :kiss :mah
23.2.2005. čupačups
2.8.2010. čungalunga
vidieva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la vidieva » 20 sij 2011, 02:02

Ljudi!!!!!

Dobre vijesti, vraga, ODLIČNE vijesti!!!!

Sljedećih 16 tjedana nosimo cipele samo i isključivo na spavaaaaanjuuuuuuu, :fworks ... :joy

Reko dr.Đ da su nogice super :joy i da se vidimo za 16 tjedana!!!!I da vježbamo naravno....nije bed, bitno da je u budnom stanju free as a little monkey :joy

Eto, samo sam htjela ovu radost podijeliti sa vama...

Velika pusetina svima i :grligrli

seth...šta je s vama, kad ste otišli???baš mi krivo da nismo :drink
23.2.2005. čupačups
2.8.2010. čungalunga
vidieva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la seth » 22 sij 2011, 17:24

vidieva je napisao/la:Ljudi!!!!!

Dobre vijesti, vraga, ODLIČNE vijesti!!!!

Sljedećih 16 tjedana nosimo cipele samo i isključivo na spavaaaaanjuuuuuuu, :fworks ... :joy

Reko dr.Đ da su nogice super :joy i da se vidimo za 16 tjedana!!!!I da vježbamo naravno....nije bed, bitno da je u budnom stanju free as a little monkey :joy

Eto, samo sam htjela ovu radost podijeliti sa vama...

Velika pusetina svima i :grligrli

seth...šta je s vama, kad ste otišli???baš mi krivo da nismo :drink

Hej! Evo nas! I mi imamo ODLIČNE VIJESTI!!! Također su stopala iznimno dobro, čak je dr. Đapić rekao da su savršeno :nana
Nosimo ih isto samo preko noći. I nama je žao što nismo :zivili . Mi smo došli oko 12.30 i bili gotovi za 10. min., čak smo sjeli na kavu u onom prvom kafiču vani na terasi u nadi da čemo vas vidjeti ali eto, drugi put.
Nama je rekao na kontrolu za 12 tjedana, a sad zašto vama za 16 pojma nemam, vjerojatno kaj smo mi imali ekvinovarus na oba stopala.
Sve u svemu bio je to jako dobar dan. još nam je rekao da ga slobodno postavljamo na stopala jer to može samo dobro biti, a i začas če početi puzati a onda drž nedaj kad krene :D
Svima veliki pozdrav od nas troje!
seth
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Bellitza » 23 sij 2011, 12:03

ma znali smo mi vec da je sve super! iako je drago covjeku to cut i od doktora! cestitam vlasnicima malih preslatkih smrdljivih tabana :kiss
roditelji ce bit cisto razocarani sad kad se izluftaju :hahaha
ljubim vas sve!

p.s. ja bih skoro radije da idemo svakih 12 tjedana, ne 16, jer me svako malo panika ulovi, pa bih radije prije vidjela doca nego kasnije, ali to sam samo ja :)
Bellitza
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tajči1003 » 28 sij 2011, 15:32

Pozdrav svima...nova sam ovdje i imam sina s ekvinovarusom na desnoj nogici....NAŽALOST liječili smo se u Klaićevoj,ali HVALA BOGU čuli smo za dr.Đapiča i odmah otišli k njemu.Na šalati smo imali 4 gipsa,jer je u klaićevoj bio gipsan valjda 2o puta,onda smo imali ahilotenotomiju,sad nosimo cipele još mjesec dana stalno a onda samo po noći,a na kontrolu idemo u 5.mje.E sad,čula sam da stopalo može biti kraće,čula sam da list može biti tanji,ali tek sam neki dan čula da i nogica može biti kraća pa me zanima dali je to stvarno tako ili....ostala sam šokirana kad sam to čula,nisam mogla reći ni rijeći,htjela sam odmah u auto i kod đapića.mislim to nam je rekla pedica,a i sama je rekla da nije beš jako upoznata s ekvinovarusom ali da koliko ona zna da i nogica uglavnom bude kraća 1 do 2 cm....100 puta sam mjerila i mjerila...izludila sam više pa molim sve mame koje imaju iskustva ili nekih informacija o tome da mi kažu dali je to stvarno tako ili...ako je to tako,dali imaju poslije problema s hodanjem,s kičmom,s kukovima.....joooooooj imam 100o pitanja...molim vas recite šta znate.s nestrpljenjem očekujem informacije...puno pozdrava svima :mah
tajči1003
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tajči1003 » 28 sij 2011, 15:35

SORRY...imam još jedno pitanje...kako vaši klinci spavaju s cipelicama???? moj u zadnje vrijeme hoće na bok,pa ga onda cipele povuku nazad pa mu stavljam mali jastuk da mu je lakše....neki dan je spavao i na trbuhu,,uglavnom dosta mu je valjda spavanja na leđima...kako vi to riješavate???
tajči1003
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Bellitza » 03 vel 2011, 14:52

hej tajci dobrodosla! :mah
super da ste se izvukli iz klaiceve, stvarno sam cula groznih iskustava od tamo. reci koliko je bebe star? moj ce evo skoro 11 mj.
kao prvo bih ti savjetovala da ne slusas i iskljucis se od savjeta i komentara svih koji nisu tvoj ortoped ili neka druga strucna osoba, pa i pedijatra. ja se dan danas krizam kad se sjetim sto sam sve cula od naseg pedijatra. od toga kako od faksa nije vidio takvu strahotu (misleci pritom na gips, nogice nije ni vidio), da neka se mi trudimo ali da ce dijete biti invalid, da ce uvijek imati problema s kostima i misicima (???), da dobro ako ce moci hodati bez pomagala. nije malog niti pregledavao na sistematskim, samo nam je ispisivao uputnice za specijaliste jer se nije zelio mijesati u nas "posebni" slucaj. tretirao je malog kao da je stephen hawking. ma uzas. i za svaki slucaj mu je pripisao dystoni sindrom, nek se nadje. od toga i tako danas svi pate. joj da, i za natisak od ortoze je ustvrdio da je dekubitus.
pa ce te vjerujem ohrabriti da (kod nas se radilo o pozicijskoj malformaciji, soft-stiff stupnja) moj mali samo sto nije prohodao, cak da i malo obuzdavam jer bih htjela da ga dr. djapic pogleda kako stoji i koraca. meni se to cini sasvim u redu, cak i zbog hiperkorigiranja gazi malo i vise prema van. i trebat ce vjezbat puno, vjezbice kad jos porastu se mogu i kroz igru, romobile, loptom izvoditi. ali stopala su mu identicne duljine, listovi su mu identicne debljine, i nogice su mu potpuno jednake duzine (isljucujuci male asimetrije koje svi imamo). gleznjevi mu jesu tanji od prosjecne bebe, ali i to ce se mislim oporaviti kad skinemo ortoze. a uostalom bas me i briga. tako da nemoj brinuti. da postoje nekakve vidljive asimetrije sigurna sam da bi vam rekli odmah po skidanju gipsica kad se stopalica izravnaju i mogu lijepo usporediti. a ovakve izjave toboze strucnjaka me totalno razbjesne, pa pobogu sta ne mogu rec da se dugo nisu susreli s takvim slucajem i da ce se bolje raspitati da mogu dat konkretnije informacije, a ne lupati nes po sjecanju s faksa iz kojeg su izasli prije 50 godina. tad je i transplantacija srca bila nezamisliva. grrr. :angry i draga, nemoj izgubiti perspektivu da ono sto je stvarno najnajbitnije u cijeloj prici je da imamo vesele i zdrave bebe.
stovise toliko vesele da ni u snu nema mira. ortozu mu skidam kad posizi, jer dobije napadaje bijesa, pokusavam nadoknaditi s dnevnim spavanjem. a poze u kojima spava su nezamislive, od nogu u zrak, noge za 180 zavrcene od trupa, stalno ga popravljamo i on se stalno vraca u poze koje mu valjda odgovaraju. moj se sam okretao s ledja na trbuh dok je bio manji i prekobicavao, tako da ja bih ga na tvom mjestu pustila da si on sam izabere pozu koja mu najbolje odgovara.

kako su ostali smrdljivi tabani? ima li kakvih novaosti? mi evo idemo krajem mjeseca na pregled.

pusa svima! :kiss
Bellitza
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Bellitza » 28 vel 2011, 13:26

pozz svima :srca
vidim da se nitko ne javlja pa zakljucujem da je sve sa svima u redu. od nas mali update da smo bili danas na pregladu i sve je 5, rece dr. djapic da je super zadovoljan. doduse, ortoze obavezno jer ce inace doci po povrata, to svi znamo ali kak cemo to izvest... :ajme
uzevsi u obzir da toliko nemirno spava da ako je u svom kreveticu se zapetlja u roku od 10 sekundi i nastane dreka, a mi smo upravo mijenjali krever koji je nesto visi (do sad je bio s nama od rodjenja) i uzi, i zbog istog takvog nemirnog spavanja smo i mm i ja plavi koliko nas je izbubetao. da mu nocas nisam u jednom trenutku skinula ortoze ostala vih bez zubi. :roll
kako ste nam ostali? javite se ponekad! :kiss svima!
Bellitza
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la seth » 03 ožu 2011, 09:22

Pozdrav svima! Evo da se i mi javimo.I kod nas je sve ok, ista stvar sa ortozama.Doduše malo smo bolesni, kašljemo već 2 mjeseca,a zadnjih par dana je bilo intenzivno tako da smo ga stavljali na bok bez ortoza jer je užasnoo kašljao. Sinoć smo mu opet stavili ortoze i ista priča kao i kod vas Bellitza.Jako nemirno inače spava ali sa ortozama još gore,budi se svako malo,dok bez ortoza spava cijelu noć,jako mu sad smetaju.
Mi idemo u 4 mjesecu na kontrolu i nadamo se da će biti sve u redu. Čini nam se da je desno stopalo malo veće od lijevog,ali malo.
Inače sve super, raste ko gljiva, jučer smo dobili prvi zub :D .
Vidieva, nadam se da ćemo konačno na kavu u zg u 4. mjesecu.
velika :kiss od nas troje!!!
seth
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tajči1003 » 03 ožu 2011, 22:31

Evo da se i javim malo...mi smo danas gotovi s ortozama po danu :klanja :klanja :klanja HVALA BOGU!!!!I to smo preživjeli a sad nam ostaje borba s ortozama po noći...Svašta sam čitala i rekla sam da više neću razbijati glavu s svakakvim glupostima...ali,uvijek to ALI...sad sam pročitala da imamo pravo na cipelice po mjeri kod valeka 2 puta godišnje i da imamo pravo s djetetom ići u toplice...preporuku može dati ortoped,neuropedijatar ili fizijatar...Dali netko zna nešto o tome???
tajči1003
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Bellitza » 11 ožu 2011, 12:42

pusa svim krivonogima :kiss

super za super nalaze!
tajči ja ti ne znam nista o pravima koja imamo, osim 2x godisnje ortoze, ali nam je đapić rekao da nosimo najnormalnije cipelice. nikakve ortopedske, nikakvi ulosci. najbolje da pitas njega sto kako i da li uopce ima potrebe.

pozz svima :mah
Bellitza
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la seth » 05 tra 2011, 07:51

Pozdrav svima!Kako ste?Mi idemo na kontrolu za tjedan dana i po nove ortoze.Imamo problem.Naime naš B neče spavati sa ortozama, jako je nemiran dok ih ima,skoro pa uopće ne spava,samo se vrti, a dok ih skinemo spava baš ko beba :D .
Čini nam se da je desno stopalo malo previše otišlo prema van.Pokušavamo hodati i desno stopalo stavlja jako prema van, ko da mu je u ortozi, dok lijevo stavlja normalno.Mislimo da su mu desnu nogicu previše gipsali :(
Vidieva kad vi idete u Zg?
Bellitza od kud ste?
Puno pozdrava svima!
seth
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Bellitza » 11 tra 2011, 23:14

hej hej svima!
seth kako je prosla kontrola? pretpostavljam bez puno rijeci od strane doktora. kako vam se cine nove ortoze? meni su se prvo cinile toliko velike da sam mu jos par dana stavljala manje iako su mu kipile, jer sam se bojala da se ne ozlijedi dok se koprca :lol
heeee evo i vas u klub odbijaca ortoza. no mislim da je tako svima. bebe su u toj razi jako aktivne i normalno je da ih nervira da ih nesto sputava. mi imamo identican problem vec duze, pa nalazimo kompromis u stavljanju ortoza i za vrijeme dnevnog spavanja. dogodi se da po noci par dana omanemo, ali se trudimo koliko ide. a sta drugo.. a kako vam ide vjezbanje? nasa neman je pocela krutiti nogu vec i na sam nas pogled, nis ne uspijevamo.

nama je isto desna nogica malo zarotirana prema van (samo je desna equinovarus) valjda posljedica hiperkorekcije. cak mu lijeva vise plese prema unutra. nastojim se ne uzrujavati oko takvih stvari, mislim da je bitno kako gazi, da je punim stopalom, da su stopala gibljiva i sl. stopala se i tako razvijaju do neke trece godine, pa vjerujem da dok prohodaju kako se spada, pa pocnu trcati za loptom ili se baviti nekim sportom kasnije da ce to sve doci na svoje. normalno je da ih gledamo pod povecalom, ali jos su taaaako mali i jos ce puuuno rasti i sigurna sam da ce sve sjest na svoje mjesto s vremenom, najbitnije je da se inicijalni problem ne vraca, a tu se svi maksimalno trudimo.

Bellitza
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la seth » 12 tra 2011, 07:48

Bellitza je napisao/la:hej hej svima!
seth kako je prosla kontrola? pretpostavljam bez puno rijeci od strane doktora. kako vam se cine nove ortoze? meni su se prvo cinile toliko velike da sam mu jos par dana stavljala manje iako su mu kipile, jer sam se bojala da se ne ozlijedi dok se koprca :lol
heeee evo i vas u klub odbijaca ortoza. no mislim da je tako svima. bebe su u toj razi jako aktivne i normalno je da ih nervira da ih nesto sputava. mi imamo identican problem vec duze, pa nalazimo kompromis u stavljanju ortoza i za vrijeme dnevnog spavanja. dogodi se da po noci par dana omanemo, ali se trudimo koliko ide. a sta drugo.. a kako vam ide vjezbanje? nasa neman je pocela krutiti nogu vec i na sam nas pogled, nis ne uspijevamo.

nama je isto desna nogica malo zarotirana prema van (samo je desna equinovarus) valjda posljedica hiperkorekcije. cak mu lijeva vise plese prema unutra. nastojim se ne uzrujavati oko takvih stvari, mislim da je bitno kako gazi, da je punim stopalom, da su stopala gibljiva i sl. stopala se i tako razvijaju do neke trece godine, pa vjerujem da dok prohodaju kako se spada, pa pocnu trcati za loptom ili se baviti nekim sportom kasnije da ce to sve doci na svoje. normalno je da ih gledamo pod povecalom, ali jos su taaaako mali i jos ce puuuno rasti i sigurna sam da ce sve sjest na svoje mjesto s vremenom, najbitnije je da se inicijalni problem ne vraca, a tu se svi maksimalno trudimo.

hej!prošlo je dobro, nema povrata eqv, kaj je i najbitnije osim kaj, kak sam i napisal, desno stopalo je otišlo previše prema van od hiper korekcije(previše gipsanja) tako da nam je rekel dr. Đapić da će trebati vrlo vjerojatno ispaviti to naknadnim gipsanjem :ajme .
vježbanje nam ide ok, malo stiska stopala, kao neda frajer ali onda popusti :D ,kaj se mora mora.
mi smo isto tu i ta malo popuštali kod nošenja ortoza, ali mislim da nebumo više jer se navikne da ih nema i onda je koma kad ih opet stavimo.nadamo se da bude sve ok, iako nam je pal mrak na oči čim smo čuli OPET GIPS!koma.
kad vi idete na kontrolu?
ortoze nismo još dobili, tek smo naručili i poslat će nam ih poštom.
pozdrav svima!!
seth
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la vidieva » 04 svi 2011, 00:14

Ljuuuuudi veeeliki pozdrav svima!!!!predugo nas nije bilo!!!

E. je super, puže, diže se uz sve i svašta, pravi prve korake :yess
Cipele bi trebali nositi na spavanju ali nam to nikako ne uspijeva...kao što je većina pisala, jednostavno neće spavati s njima...par dana bude ok, ne buni se previše, no kako joj izlaze zubi to nam je postala noćna mora...stavim joj ih kad zaspe, no već nakon sat vremena ona se počne buditi, plakati, baca noge na sve strane, lupa od kinderbet...katastrofa!!!!!pa joj ih skinem....pa imam groooznu grižnju savjest :/
Neznam kako ćemo uspjeti....tješi me što joj se nogica lijepo da istegnuti, skroz onako...i što pokušava hodati...i što gazi punim stopalom, baš lijepo....to mi je jedina utjeha...jer sa cipelama smo na vi :ajme

seth na kontrolu idemo tek sredinom svibnja, trebali smo sljedeći pon. ali ne možemo...strahujem što će Đ. reći, bojim se povrata ko vraga...i strašno mi je žao što morate opet gipsati :angry ...kako se to dogodilo???
Nadam se da ćemo se bar još jednom vidjeti i popiti tu kavu :cool

Kad opet idete????

Pusa veeeelika svima!!!! :grligrli
23.2.2005. čupačups
2.8.2010. čungalunga
vidieva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.